Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Nattka Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny moja ostatnia inseminacje miałam 16 stycznia niestety bez powodzenia 😥. 13 lutego miałam drugą tu podeszłam z większym spokojem , lekarz stwierdził że teraz mamy o wiele lepsze plemniki i 2 pęcherzyki po 23 i 22 mm z lewej I prawej strony. Dziś zrobiłam sikanca 2 kreski😍😍😍. Poszlam na betę jutro o 7 dopiero wyniki więc czekam . 😊😊😊🙏🙏🙏

Andromeda, Bajka15, Sivaa5, Sylwiak19, Cyprysek89, nick nieaktualny, anett13, Asiekk83, Bąbel, Tysia33, Sunflowerr, Asia8818, Ewela86, Berry, niezapominajka12345, CinniMinni, Taśka22, zuzka_88, MoniaSz, nat87, Starajacsieocud lubią tę wiadomość

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:
    Hej dziewczyny moja ostatnia inseminacje miałam 16 stycznia niestety bez powodzenia 😥. 13 lutego miałam drugą tu podeszłam z większym spokojem , lekarz stwierdził że teraz mamy o wiele lepsze plemniki i 2 pęcherzyki po 23 i 22 mm z lewej I prawej strony. Dziś zrobiłam sikanca 2 kreski😍😍😍. Poszlam na betę jutro o 7 dopiero wyniki więc czekam . 😊😊😊🙏🙏🙏
    Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)

Bąbel lubi tę wiadomość

11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
    11.2024 start starania o drugie dzieciątko
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:

Wspaniała wiadomość! Myślę że już można gratulować !😍🍾
    Podchodziłas na cyklu naturalnym czy stymulowanym?

Bąbel lubi tę wiadomość

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Nattka Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:
    Wspaniała wiadomość! Myślę że już można gratulować !😍🍾
    Podchodziłas na cyklu naturalnym czy stymulowanym?
    Stylumowany od 4-9 aromek rano i wieczorem.
    I ovitrelle i tyle u nas bardziej był problem z mężem słabe nasienie . Ale rzucił papierosy I zażywał profetril. I poprawiło się 🙏🙏😊😊😊

Bąbel lubi tę wiadomość

• Bajka15 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:
    Stylumowany od 4-9 aromek rano i wieczorem.
    I ovitrelle i tyle u nas bardziej był problem z mężem słabe nasienie . Ale rzucił papierosy I zażywał profetril. I poprawiło się 🙏🙏😊😊😊

U nas Dokladnie też problem tylko z morfologia i ruchliwościa - u mnie wszystko ok.
    Profertil i fertilmen plus pomogły 😍

A czy to normalne że wczoraj nie wydali mi parametrów nasienia do przeprowadzonej inseminacji?
    Pani z recepcji powiedziała że pewnie za 2 tygodnie 😱
    Na szczęście embriolog zdążył mi powiedzieć że koncentracja była 56 mln z czego 54 % ruchliwość

nat87 lubi tę wiadomość

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Nattka Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:
    U nas Dokladnie też problem tylko z morfologia i ruchliwościa - u mnie wszystko ok.
    Profertil i fertilmen plus pomogły 😍

A czy to normalne że wczoraj nie wydali mi parametrów nasienia do przeprowadzonej inseminacji?
    Pani z recepcji powiedziała że pewnie za 2 tygodnie 😱
    Na szczęście embriolog zdążył mi powiedzieć że koncentracja była 56 mln z czego 54 % ruchliwość

Ja zawsze dostaje po wszystkim. Dziwne że musisz czekać 2 tygodnie .

• Sylwiak19 Znajoma

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie, czy wy też przed każdą IUI musicie robić powiew z kanału szyjki macicy i pochwy?

• Shila Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:

Gratulacje!! trzymam kciuki, że beta potwierdziła wszystko :-)

Nattka, Bąbel lubią tę wiadomość

Starania od końca 2017 roku
    34 l.
    02.2018 - ciąża pozamaciczna, jajowód zachowany
    03.2019 - ciąża biochemiczna, 5 tydzień 💔
    07.2019 - HSG, oba jajowody drożne
    TSH - 1.5, euthyrox 50g
    pozostałe hormony w normie
    AMH - 2.83
    morfologia plemników - 5%, pozostałe parametry dobre
    1 IUI 15.02.2020 - 13 dpi beta 5.9, 14 dpi beta 5.1 biochemiczna?? 24 dpi beta 63 ???
  • Shila Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:
    Ja zawsze dostaje po wszystkim. Dziwne że musisz czekać 2 tygodnie .

Nattka, a możesz podać, jakie mąż miał parametry nasienia do IUI?

Nattka, Bajka15 lubią tę wiadomość

Starania od końca 2017 roku
    34 l.
    02.2018 - ciąża pozamaciczna, jajowód zachowany
    03.2019 - ciąża biochemiczna, 5 tydzień 💔
    07.2019 - HSG, oba jajowody drożne
    TSH - 1.5, euthyrox 50g
    pozostałe hormony w normie
    AMH - 2.83
    morfologia plemników - 5%, pozostałe parametry dobre
    1 IUI 15.02.2020 - 13 dpi beta 5.9, 14 dpi beta 5.1 biochemiczna?? 24 dpi beta 63 ???
  • Cyprysek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:

Trzymam kciuki! 🍀🍀🍀🍀🤞🤞🤞🤞

Nattka, Bąbel lubią tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 20:29

Bąbel lubi tę wiadomość

• Nattka Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shila wrote:
    Nattka, a możesz podać, jakie mąż miał parametry nasienia do IUI?

Przed pierwszą inseminacja na badaniach morfologia wyszła 1% 😥. Mówił mi od razu przed pierwszą inseminacja , że bardzo słabe nasienie. A teraz za drugim razem śmiał się " że stary się postarał bo mamy dobre plemniki". Mogę pokazać wyniki po iui jakie dostałam. Tylko po pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 09:25

Bajka15, Bąbel lubią tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sivaa5 wrote:
    Co to za zastrzyki? Chyba coś przeoczyłam 🤦‍♀️
    Sivaa5 ja zaczęłam od wczoraj stymulację puregonem w nowej klinice z nowa nadzieja u nowego lekarza 🍀💪💁‍♀️
    Dzisiaj 4dc i w sobotę monitoring 💪🙈🤔 a Ty na jakim etapie jesteś teraz? 😜

Cyprysek89, Sivaa5 lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Ja też przy pierwszej tego nie miałam, dopiero u dr K dostałam 😊
    Super ze juz po zastrzyku, dałaś radę 👍😍 oby do przodu!😊
    Ja narazie ok, tylko lekki ból piersi i nic poza tym więc nawet się martwię że żadnych objawów nie mam 🙄🙈😉 czasem mnie coś z prawej strony brzucha zakłuje nie wiem co to 🙄w poniedziałek wizyta 😍✊a Ty daj znać w sobotę jak po wizycie 😊
    Spoko dam znać 💪🍀👍
    Mam nadzieje ze cała ciąża u Ciebie będzie taka spokojna 😊 trzymam kciuki Kochana zeby tak bylo i przed poniedziałkiem 😘🥳💁‍♀️

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Asiekk83 Nowa

Wysłany: 27 lutego 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:

Trzymamy kciuki✊✊✊ja czekam do 8 marca i zobaczymy czy się udało 😊🙏

Bąbel lubi tę wiadomość

• Nattka Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiekk83 wrote:
    Trzymamy kciuki✊✊✊ja czekam do 8 marca i zobaczymy czy się udało 😊🙏

Ja też trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki ✊✊😍😘

Bąbel lubi tę wiadomość

• Asia8818 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:
    Ja też trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki ✊✊😍😘

Ja dziś mam 14 dni od zastrzyku ale się boję zrobić test. Czekam co los przyniesie.😜😜😜

Bąbel, Asiekk83, anett13 lubią tę wiadomość

• Bajka15 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia8818 wrote:
    Ja dziś mam 14 dni od zastrzyku ale się boję zrobić test. Czekam co los przyniesie.😜😜😜

Czekamy na dobre wieści 🤞😍

Bąbel lubi tę wiadomość

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Asia8818 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:

Gratulacje. Miałaś jakieś objawy.

Bąbel lubi tę wiadomość

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanko z innej beczki 😎 czy po IUI jak ktoś miał progesteron a potem @@@ przyszła to miałyście skąpe czy raczej obfite krwawienie???

Ja pierwszy dzień nawet mocne a teraz leciutkie ( tylko od 2 dc podjalam Lamette i nie wiem czy to od tego 🤔🤔🤔)

l22ne6ydn4cyrozp.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ