X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja 2020 👑
Odpowiedz

Inseminacja 2020 👑

Oceń ten wątek:
  • Nattka Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny moja ostatnia inseminacje miałam 16 stycznia niestety bez powodzenia 😥. 13 lutego miałam drugą tu podeszłam z większym spokojem , lekarz stwierdził że teraz mamy o wiele lepsze plemniki i 2 pęcherzyki po 23 i 22 mm z lewej I prawej strony. Dziś zrobiłam sikanca 2 kreski😍😍😍. Poszlam na betę jutro o 7 dopiero wyniki więc czekam . 😊😊😊🙏🙏🙏

Andromeda, Bajka15, Sivaa5, Sylwiak19, Cyprysek89, LIL90, anett13, Asiekk83, Bąbel, Tysia33, Sunflowerr, Asia8818, Ewela86, Berry, niezapominajka12345, CinniMinni, Taśka22, zuzka_88, MoniaSz, nat87, Starajacsieocud lubią tę wiadomość

• Marta93 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:
    Hej dziewczyny moja ostatnia inseminacje miałam 16 stycznia niestety bez powodzenia 😥. 13 lutego miałam drugą tu podeszłam z większym spokojem , lekarz stwierdził że teraz mamy o wiele lepsze plemniki i 2 pęcherzyki po 23 i 22 mm z lewej I prawej strony. Dziś zrobiłam sikanca 2 kreski😍😍😍. Poszlam na betę jutro o 7 dopiero wyniki więc czekam . 😊😊😊🙏🙏🙏
    Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)

Bąbel lubi tę wiadomość

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Bajka15 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:

Wspaniała wiadomość! Myślę że już można gratulować !😍🍾
    Podchodziłas na cyklu naturalnym czy stymulowanym?

Bąbel lubi tę wiadomość

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Nattka Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:
    Wspaniała wiadomość! Myślę że już można gratulować !😍🍾
    Podchodziłas na cyklu naturalnym czy stymulowanym?
    Stylumowany od 4-9 aromek rano i wieczorem.
    I ovitrelle i tyle u nas bardziej był problem z mężem słabe nasienie . Ale rzucił papierosy I zażywał profetril. I poprawiło się 🙏🙏😊😊😊

Bąbel lubi tę wiadomość

• Bajka15 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:
    Stylumowany od 4-9 aromek rano i wieczorem.
    I ovitrelle i tyle u nas bardziej był problem z mężem słabe nasienie . Ale rzucił papierosy I zażywał profetril. I poprawiło się 🙏🙏😊😊😊

U nas Dokladnie też problem tylko z morfologia i ruchliwościa - u mnie wszystko ok.
    Profertil i fertilmen plus pomogły 😍

A czy to normalne że wczoraj nie wydali mi parametrów nasienia do przeprowadzonej inseminacji?
    Pani z recepcji powiedziała że pewnie za 2 tygodnie 😱
    Na szczęście embriolog zdążył mi powiedzieć że koncentracja była 56 mln z czego 54 % ruchliwość

nat87 lubi tę wiadomość

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Nattka Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka15 wrote:
    U nas Dokladnie też problem tylko z morfologia i ruchliwościa - u mnie wszystko ok.
    Profertil i fertilmen plus pomogły 😍

A czy to normalne że wczoraj nie wydali mi parametrów nasienia do przeprowadzonej inseminacji?
    Pani z recepcji powiedziała że pewnie za 2 tygodnie 😱
    Na szczęście embriolog zdążył mi powiedzieć że koncentracja była 56 mln z czego 54 % ruchliwość

Ja zawsze dostaje po wszystkim. Dziwne że musisz czekać 2 tygodnie .

• Sylwiak19 Znajoma

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam pytanie, czy wy też przed każdą IUI musicie robić powiew z kanału szyjki macicy i pochwy?

• Shila Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:

Gratulacje!! trzymam kciuki, że beta potwierdziła wszystko :-)

Nattka, Bąbel lubią tę wiadomość

Starania od końca 2017 roku
    34 l.
    02.2018 - ciąża pozamaciczna, jajowód zachowany
    03.2019 - ciąża biochemiczna, 5 tydzień 💔
    07.2019 - HSG, oba jajowody drożne
    TSH - 1.5, euthyrox 50g
    pozostałe hormony w normie
    AMH - 2.83
    morfologia plemników - 5%, pozostałe parametry dobre
    1 IUI 15.02.2020 - 13 dpi beta 5.9, 14 dpi beta 5.1 biochemiczna?? 24 dpi beta 63 ???
  • Shila Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:
    Ja zawsze dostaje po wszystkim. Dziwne że musisz czekać 2 tygodnie .

Nattka, a możesz podać, jakie mąż miał parametry nasienia do IUI?

Nattka, Bajka15 lubią tę wiadomość

Starania od końca 2017 roku
    34 l.
    02.2018 - ciąża pozamaciczna, jajowód zachowany
    03.2019 - ciąża biochemiczna, 5 tydzień 💔
    07.2019 - HSG, oba jajowody drożne
    TSH - 1.5, euthyrox 50g
    pozostałe hormony w normie
    AMH - 2.83
    morfologia plemników - 5%, pozostałe parametry dobre
    1 IUI 15.02.2020 - 13 dpi beta 5.9, 14 dpi beta 5.1 biochemiczna?? 24 dpi beta 63 ???
  • Cyprysek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:

Trzymam kciuki! 🍀🍀🍀🍀🤞🤞🤞🤞

Nattka, Bąbel lubią tę wiadomość

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2020, 20:29

Bąbel lubi tę wiadomość

• Nattka Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shila wrote:
    Nattka, a możesz podać, jakie mąż miał parametry nasienia do IUI?

Przed pierwszą inseminacja na badaniach morfologia wyszła 1% 😥. Mówił mi od razu przed pierwszą inseminacja , że bardzo słabe nasienie. A teraz za drugim razem śmiał się " że stary się postarał bo mamy dobre plemniki". Mogę pokazać wyniki po iui jakie dostałam. Tylko po pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 09:25

Bajka15, Bąbel lubią tę wiadomość

• Bąbel Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sivaa5 wrote:
    Co to za zastrzyki? Chyba coś przeoczyłam 🤦‍♀️
    Sivaa5 ja zaczęłam od wczoraj stymulację puregonem w nowej klinice z nowa nadzieja u nowego lekarza 🍀💪💁‍♀️
    Dzisiaj 4dc i w sobotę monitoring 💪🙈🤔 a Ty na jakim etapie jesteś teraz? 😜

Cyprysek89, Sivaa5 lubią tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Bąbel Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Ja też przy pierwszej tego nie miałam, dopiero u dr K dostałam 😊
    Super ze juz po zastrzyku, dałaś radę 👍😍 oby do przodu!😊
    Ja narazie ok, tylko lekki ból piersi i nic poza tym więc nawet się martwię że żadnych objawów nie mam 🙄🙈😉 czasem mnie coś z prawej strony brzucha zakłuje nie wiem co to 🙄w poniedziałek wizyta 😍✊a Ty daj znać w sobotę jak po wizycie 😊
    Spoko dam znać 💪🍀👍
    Mam nadzieje ze cała ciąża u Ciebie będzie taka spokojna 😊 trzymam kciuki Kochana zeby tak bylo i przed poniedziałkiem 😘🥳💁‍♀️

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

f3c5740a8e.png
  • Asiekk83 Nowa

Wysłany: 27 lutego 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:

Trzymamy kciuki✊✊✊ja czekam do 8 marca i zobaczymy czy się udało 😊🙏

Bąbel lubi tę wiadomość

• Nattka Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2020, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiekk83 wrote:
    Trzymamy kciuki✊✊✊ja czekam do 8 marca i zobaczymy czy się udało 😊🙏

Ja też trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki ✊✊😍😘

Bąbel lubi tę wiadomość

• Asia8818 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:
    Ja też trzymam kciuki za wszystkie dziewczynki ✊✊😍😘

Ja dziś mam 14 dni od zastrzyku ale się boję zrobić test. Czekam co los przyniesie.😜😜😜

Bąbel, Asiekk83, anett13 lubią tę wiadomość

• Bajka15 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia8818 wrote:
    Ja dziś mam 14 dni od zastrzyku ale się boję zrobić test. Czekam co los przyniesie.😜😜😜

Czekamy na dobre wieści 🤞😍

Bąbel lubi tę wiadomość

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • Asia8818 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nattka wrote:

Gratulacje. Miałaś jakieś objawy.

Bąbel lubi tę wiadomość

• Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2020, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanko z innej beczki 😎 czy po IUI jak ktoś miał progesteron a potem @@@ przyszła to miałyście skąpe czy raczej obfite krwawienie???

Ja pierwszy dzień nawet mocne a teraz leciutkie ( tylko od 2 dc podjalam Lamette i nie wiem czy to od tego 🤔🤔🤔)

l22ne6ydn4cyrozp.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ