Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
inesska wrote:Do dziewczyn, które mają pozytywna betę, ale jeszcze nie potwierdzoną ciążę, tj. chyba Bajka, Kika, ale też inne, które są w temacie: jak się suplementujecie teraz? Mam USG dopiero 6.07 i to będzie początek siódmego tygodnia (licząc od pierwszego dc), lekarz wyluzowany, nic nie kazał brać, nic nie kazał badać, wszystko powie na pierwszej wizycie. Jak jest u Was?
Hej, mi lekarz przepisał prenatal UNO , kwas foliowy i luteinę nadal biorę. 🙂inesska lubi tę wiadomość
-
Bąbel wrote:Mad red ja w zeszłym tygodniu jak miałam wizytę to miałam na plusie 2kg 😊 a dzisiaj jestem w 17+5 i rano się ważyłam i mam od początku na plusie 4,8 kg wiec poszalałam 🤣 muszę ograniczyć słodkie 🙈 a jem praktycznie codziennie 🤦♀️
Ty się w ciąży nie odchudzaj będziesz miała czas na to po porodzie 💁♀️
A co Cię skusiło do tego nifty jak mogę wiedzieć? 🤔 ja tego nie robiłam 😊 Mam nadzieje ze z moja Maleńką będzie wszystko dobrze ❤️ jasne ze trzymamy kciuki za wyniki ✊🍀😘
Dziękuję za trzymanie kciuków ❤️. Jesteście kochane 😘.
Mój ginek boi się, że znów mnie zatrucie ciążowe dopadnie. Jedna z zapowiedzi jest szybki wzrost masy i opuchnięcie ciała. Staram się zachować zdrowy rozsądek po prostu 🙂. Mi najbardziej doskwiera brak soli, używam tyle o ile.
Jeśli chodzi o nifty, to kilka rzeczy złożyło się na moją decyzję: partacka wizyta z poniedziałku, odwleczenie w czasie wyników badań prenatalnych oceniających ryzyko, rozmowa ze znajomą,która robiła test i rozmowa z mężem.
Oczywiście, że z Twoją maleńką wszystko ok. Musi być 🍀🤞💚. My żartujemy, że zrobiliśmy testy DNA, żeby potwierdzić, że wszystko jest ok 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚🙂.
A jak Twoje ciśnienie Bąbel? U mnie rano przed wstaniem z łóżka niskie- 100/60. I oby tak dalej.
Z tego co czytałam to jutro trochę będzie się tutaj działo- bety i IUI. Trzymam kciuki Dziewczyny 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚😘😘😘
niezapominajka12345, Bąbel lubią tę wiadomość
Styczeń 2012 IUI nieudana
Luty 2012 IUI - Antoś, wcześniak z 32 tc
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
Grudzień 2019- Sono HSG i niedrożny prawy jajowód
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Kika wrote:Blanka, idź jutro i zrób betę 🍀 powtórzę za większością dziewczyn: sikańce przekłamują. Wiem co czujesz bo jak szlam po wynik bety to nogi miałam jak z waty, nie mogłam wejść po schodach. A jak usłyszałam od pani że wynik jest dodatni to miałam taka minę, że zapytała mnie czy nie chciałam być w ciąży 😂😂
Życzę Ci z całego serca takiego pozytywnego zaskoczenia 🤞🤞❤️
Dziękuję za dobre słowa. Pójdę na betę ale chyba w sobotę. Poczekam jeszcze. W sobotę to dzień mojej miesiączki.Kika, Malwa88 lubią tę wiadomość
Starania od 2017 roku
Ja - 41 lat, on- 43 lata
On- niskie parametry nasienia, SM
AMH- 0.29, FSH -17,06
12.06.2020 - IUI 1 - nieudana
06.07.2020 r. - IUI 2- nieudana
26.08.2020- IUI 3 - nieudana
09.2024- ivf 1- Stediril, Bemfola, Menopur, Gonapeptyl. Pęcherzyk 10 mm. Stymulacja przerwana. Brak reakcji na leki.
09.2024- priming estrogenowy, Duphaston
10.2024 -ivf 2 - Mensinorm 300-450 Rekovelle 12.0, Clostilbegyt, 5 pęcherzyków, Stymulacja przerwana.
11.2024 - Primolut nor
2025 - in vitro na cyklu naturalnym? -
Mad_red wrote:Dziękuję za trzymanie kciuków ❤️. Jesteście kochane 😘.
Mój ginek boi się, że znów mnie zatrucie ciążowe dopadnie. Jedna z zapowiedzi jest szybki wzrost masy i opuchnięcie ciała. Staram się zachować zdrowy rozsądek po prostu 🙂. Mi najbardziej doskwiera brak soli, używam tyle o ile.
Jeśli chodzi o nifty, to kilka rzeczy złożyło się na moją decyzję: partacka wizyta z poniedziałku, odwleczenie w czasie wyników badań prenatalnych oceniających ryzyko, rozmowa ze znajomą,która robiła test i rozmowa z mężem.
Oczywiście, że z Twoją maleńką wszystko ok. Musi być 🍀🤞💚. My żartujemy, że zrobiliśmy testy DNA, żeby potwierdzić, że wszystko jest ok 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚🙂.
A jak Twoje ciśnienie Bąbel? U mnie rano przed wstaniem z łóżka niskie- 100/60. I oby tak dalej.
Z tego co czytałam to jutro trochę będzie się tutaj działo- bety i IUI. Trzymam kciuki Dziewczyny 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚😘😘😘
A Ty miałaś już takie zatrucie ciążowe? Puchniesz? 🤔
Moje ciśnienie w normie ale aż tak niskiego to nie mam 💁♀️
A Ty bierzesz jakieś leki? 🤔
Jak mam za wysokie to leżę tak długo dopóki mi nie spadnie i wtedy zapisuje 🙈
Np teraz sobie leżę i oglądam tv i mam 118/86 💪
Mad_red lubi tę wiadomość
-
Bąbel wrote:Mad red ale 4 kilo to chyba nie nagły przyrost? 🤔
A Ty miałaś już takie zatrucie ciążowe? Puchniesz? 🤔
Moje ciśnienie w normie ale aż tak niskiego to nie mam 💁♀️
A Ty bierzesz jakieś leki? 🤔
Jak mam za wysokie to leżę tak długo dopóki mi nie spadnie i wtedy zapisuje 🙈
Np teraz sobie leżę i oglądam tv i mam 118/86 💪
W ciąży z Antkiem w 26 tc nagle przyszło nadciśnienie 160/110 i więcej, dostawałam max dawki leków na obniżenie, ale nie pomagało. Zostało mi leżeć na lewym boku i modlić się, aby jak najdłużej wytrzymać. Walczyłam 6 tygodni.
Z leków teraz biorę swoje na stawy oraz Clexane i kwas foliowy. Resztę zwracałam.
Ja to tak mierze w kratkę. Teraz mi trochę dupka odżyła po tych wymiotach to latam jak perszing i czasami zapominam 😉
Listopad 2018 - podwójna ciąża - jedna w macicy a druga w jajowodzie- poronienie pierwszej a 2 tyg później usunięcie drugiej z jajowodu (nikt nie wiedział o jej istnieniu, tylko wciąż rosnące HCG)
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
23 marca 2020 naturalny cud❤️. 16 kwietnia beta 59,28/ 20 kwietnia beta 289,73/5 maja jest serduszko ❤️😍
-
Kika wrote:Ja mam wizytę 8.07 🙂 Nadal biorę duphaston 2x1, bromergon i sama biorę kwas foliowy itp.
A jak się czujesz?
A czuje się dobrze, jeszcze tydzień temu byłam taka bardziej zmęczona i miałam obolałe piersi. Teraz kompletnie nic się nie dzieje. Nie wiem czy to dobrze, w ogóle nie czuję że jestem w ciąży. -
inesska wrote:Ja miałam naturalny cykl (tylko ovitrelle na pęknięcie) nawet luteiny nie dostałam. Sama z siebie biorę kwas foliowy, ale nic poza tym.
A czuje się dobrze, jeszcze tydzień temu byłam taka bardziej zmęczona i miałam obolałe piersi. Teraz kompletnie nic się nie dzieje. Nie wiem czy to dobrze, w ogóle nie czuję że jestem w ciąży.
03.06 - 1 IUI 🎉
18.07 - Aniołek - poronienie zatrzymane w 8tc 💔
15.10 - 2 IUI 🍷
12.11 - 3 IUI 🙏✊
24.11(25dc) - beta 48,4 mlU/ml
26.11(27dc) - beta 191,0 mlU/ml, progesteron 71,9 ng/ml
01.12 (32dc) beta 3855 mlU/ml
03.12 (34dc) beta 7657 mlU/ml, progesteron 51,6 ng/ml
12.12 jest ❤️
Kropeczko, zostań z nami ❤️🙏 -
nick nieaktualnyHej hej dziewczyny. Jestem w labolatorium. Dziś beta hcg.
Niewiem co z tego wyjdzie, teraz brzuch boli mnie trochę ale jak na okres.
Zamiast jakiegoś śluzu to mam wodę.
Dziś będzie wszystko wiadomo i w sumie cieszę się z tego bo psychicznie jestem bardzo bardzo zmęczona.
Te dni po iui bardzo dają mi w kość.
Powodzenia i wam wszystkie testujące dziś lub jutro❤️❤️❤️
KAR, Mad_red, Bajka15, Blanka, Linka89, Bąbel, Kika, Koniczynka28, PinaColada93 lubią tę wiadomość
-
Blanka wrote:Dziękuję za dobre słowa. Pójdę na betę ale chyba w sobotę. Poczekam jeszcze. W sobotę to dzień mojej miesiączki.
Blanka lubi tę wiadomość
-
Malwa88 wrote:Hej hej dziewczyny. Jestem w labolatorium. Dziś beta hcg.
Dziś będzie wszystko wiadomo i w sumie cieszę się z tego bo psychicznie jestem bardzo bardzo zmęczona.
Powodzenia i wam wszystkie testujące dziś lub jutro❤️❤️❤️Mad_red, Malwa88 lubią tę wiadomość
-
Powodzenia !💚 ja może tez wyskoczę w trakcie pracy na betę, trochę się czuje jak na okres no ale już 5 dzień po odstawieniu dupka a tu póki co nawet plamienia nie ma 🤷🏼♀️
Blanka, Malwa88 lubią tę wiadomość
ONA: 29 lat
ON:26 lat
Wrogi śluz
14.01 - 1 IUI 🍷
14.05 - 2 IUI 🍷
11.06 - 3 IUI 🍷
12.07 - 4 IUI -❤️
27.07 beta 56,54 ✊
28.07 beta 82
01.08 - 200,15 😻
-
Powodzenia!! Trzymam kciuki❤️❤️❤️
Powodzenia i wam wszystkie testujące dziś lub jutro❤️❤️❤️Mad_red, Blanka, Malwa88 lubią tę wiadomość
2,5 roku starań
ona 27 lat
AMH 3,2
KIR BX brak:2DS2,2DS3, 2DS4
ANA1/2/3-dodatnie
on 29 lat
Morfologia: 5%
2 IUI nieudane
09.2020 1 IVF Mamy ❄️❄️
13.10.2020 Transfer 5.1.1🙏
6dpt beta 11,36
8dpt beta 60,77
10dpt beta 164,7
15dpt beta 1014
22dpt beta 8249
27dpt beta 22560
28dpt ❤️ -
Powodzenia i wam wszystkie testujące dziś lub jutro❤️❤️❤️Mad_red, Malwa88 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
Olalalalaa wrote:Powodzenia !
💚 ja może tez wyskoczę w trakcie pracy na betę, trochę się czuje jak na okres no ale już 5 dzień po odstawieniu dupka a tu póki co nawet plamienia nie ma 🤷🏼♀️
Malwa88 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2018
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
-
Dziewczyny u mnie dzisiaj @ , nawet nie jest mi smutno, wiedziałam że tak będzie. Jednak testy owu nie kłamały. Wychidzi na to na miałam owu około 7-8 dc. Nigdy tak nie miałam....
Ale jestem dobrej nadziei na lipiec . Będę robić testy od 3 dc i przatakujemy w tym miesiącu w dobrym momencie. A jeżeli się nie uda to nie będę czekać do września i będę chciała podejść do iui w sierpniu .
Tak długo to wszystko już trwaStarania od 11.2018
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
-
Trzymam mocno kciuki 🍀🍀🍀🤞🤞🤞💚💚💚😘Malwa88 lubi tę wiadomość
38 l., AMH 0.35
RZS
14 stycznia 2020 IUI 😢
8 luty 2020 druga IUI 😢
-
nick nieaktualnyOlalalalaa wrote:Powodzenia !
💚 ja może tez wyskoczę w trakcie pracy na betę, trochę się czuje jak na okres no ale już 5 dzień po odstawieniu dupka a tu póki co nawet plamienia nie ma 🤷🏼♀️
Olalalaaa koniecznie zrób betę.
U mnie beta 40 zł także nieźle... Drożyzna wszędzie ostatnio.
Ale to nic. Ważne by wyszła pozytywna...
Ty zrób betę bo objawy masz dobre.👏👍
A to ty odstawiałas już duphaston?
Mi kazał brać do testowania. 🤔🤔🤔🤨🤨🤨 -
Powodzenia i wam wszystkie testujące dziś lub jutro❤️❤️❤️Malwa88 lubi tę wiadomość
Start 2017
2018 clo - puste jajo [*] x2
06.2020 - IUI
08.2020 - IUI
01.2021 - start IVF
23.01.21 transfer 4.1.1
7 dpt beta 52,4
9 dpt beta 97,7
12 dpt beta 330
14 dpt beta 978
18 dpt beta 3823
25 dpt jest ❤️ 3,5 mm!