Inseminacja 2020 👑
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
natalia_nyk wrote:Z całym szacunkiem ale żeby tak nastrajać pozytywnie pacjentkę i przekonywać ze się uda, to odważna jest ta Pani doktor. Ale może to psychologiczne podejście i ma jakiś sens. Podchodziłabym do inseminacji bardzo bardzo spokojnie. Powodzenia!
Tez się zadziwiałam ze tak pozytywnie nastawia bo ja raczej jestem nastawiona do tego bardziej z dystansem , tym bardziej ze wiem jak się to odbywa a lepiej się pozytywnie zadziwić niz później przezywać bardziej .
Fajnie ze próbuje jakoś mnie nastawić pozytywnie ale No wiadomo . Każda z Nas wie jak jest 💁♀️ wiec tu się z tobą zgodzę . Nie dziękuje żeby nie zapeszać ważne ze już coś zaczynamy działać -
Marysiaaa wrote:Hejka! Dziewczyny mogę dołączyć
?? Pod koniec października będę miała IUI jeśli uda się jakoś pogodzić owulację z 1 listopada
Inusia ja do IUI nie muszę robić testu na COVID. Za co zostałaś tak podliczona?
Abilify05 widziałam, że będziesz miała IUI w tej samej klinice. Robisz u Ś?
O to prawie w tym samym czasie będziemy miały pare dni nas będzie dzieliło jak wszystko dobrze pójdzie
No sam test na COVID dla mnie wymaz 300 coś złotych a dla mojego z krwi 100 zł jesZcse przed kazała zrobić jeszcze raz komplet jak to nazwała jej ulubionych hormonów i innych badań pierdyliard to dziś jak mnie podliczyli to moje badania jesCze z 900 zł już z COVID i mojego 400 plus COVID i iui 900 🙄
Wiedziałam ze to koszta ale nie sądziłam ze aż takie chodź nie wiem może tak wszędzie jest 💁♀️
Marysiaaa lubi tę wiadomość
-
My na covid nie musielismy robić, a za wszystko (komplet badań 450+ monitoring x2 200zł+ IUI 600zł) jeszcze robiłam badania z krwi na różyczkę, toksoplazmoze itp ale poszłam z tym do mojej przychodzi i zrobiłam to na mój pakiet medyczny😊 koszty niestety są mega duże jak za 15 min w gabinecie ale czego się nie robi 🥰
👩🏻29 🧑🏻32
Starania od 05/2019
08/2020 1 wizyta w klinice niepłodności PARENS
👩🏻
09/2020HSG - niedrożny lewy jajowód
AMH 5,38
🧑🏻
Badanie nasienia 03.2020/ 06.2020
(kuracja NUCLEOX, rzucenie palenia)
Koncentracja 7,2/6,0
Całkowita liczba 31,9/24,9
Żywotność 42%/63%
Morfologia2%/1%
1 IUI 09/2020
2 IUI 10//2020
11/2020 podjęcie decyzji o IVF
24.01 początek stymulacji
01.02 Punkcja - 9 komórek, 6 zapłodniono, są 4Mamy 3❄❄❄
08.03.21 Transfer ! ❄
13.03. II kreski 5dpt
15.03. 7dpt Bhcg 49,9 Prog 28,05 TSH 2,31
17.03 9dpt Bhcg 138 Prog 25,09
19.03 11dpt Bhcg 266 Prog 32
31.03 23dpt Pęcherzyk 10mm ciałko żółte 2,8mm
13.04 37dpt Kropek 12mm i155u/min
20.11.2021 najszczęśliwszy dzień w życiu, CC, zdrowa dziewczynka 2980g, 51cm
08.2023 powrót po ❄
02.11.2023 transfer ! -
nick nieaktualny
-
Marysiaaa wrote:Natalia a Ty już po IUI??
Marysia, ja też mam pakiet ale musiałam się mocno nagimnastykowac żeby uzyskać te badania. Lekarze pytali a po co itp. wiec musiałam sciemniać ze przygotowuje się do ciąży ale naturalnej, bo jeśli padłoby słowi IUI to leczenie nie byłoby refundowane, bo oznaczałoby problemy z płodnością a oni tego nie refundują.
Czy u Ciebie jest tak samo? -
nick nieaktualny
-
Marysiaaa
HejTak, będę miała u Ś. Początkowo byłam zapisana u Wójcika, ale powiem wam że skontaktować się z nim to jakaś tragedia. W rejestracji nie chcą zapisać na monitoring, bo lista pełna i każą osobiście się umawiać w W. Więc piszę, dzwonię, zero odzewu przez 3 dni. Ostatni sms, który wysłałam pół miesiąca temu pozostał również bez odp. Więc zrezygnowana dzwonię do rejestracji i przekładam na dr Ś, który bez problemu ma termin w odpowiednim dniu cyklu. I na drugi dzień odzywa się W. Ale już odmówiłam. Podejrzewam, że będę się z kliniką bujać spory czas i nie zamierzam czekać na odp. W. tygodniami.
A co do całej tej rejestracji u niego to też jest dziwne. W poprzednim cyklu do IUI sama zawaliłam, bo miałam się umawiać 1 dc. a dzwoniłam w połowie. A teraz dzwoniąc 1, lista pełna i ona nie może mnie zapisać. Dni mijają i wyszło na to, że W. odezwał się 3 dc. A człowiek nie wie, czy brać leki, kontynuować zalecenia itp. Bardzo to niezgrane.
To prawda, że na miejscu jeszcze LH i E2, czego już W. nie zlecał, tylko Ś. Też dziwne. Wydaje mi się, że dobrze że tyle badań do określenia momentu pękania pęcherzyka, a nie robienia na ślepo.Starania od 09.2018
💗31 lat, PCOS, nietolerancja glukozy, cykle bezowulacyjne
mutacja PAI-1 4G heterozygotyczny i MTHFR_677C>T homozygotyczny
stymulacja Lamettą i Clo ❌
06.2019 Jajowody drożne ✔
06.2019 Histeroskopia zwiadowcza - bez patologii✔
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
-
Hej. Wczoraj miałam 4tą i ostatnią IUI. Dalej odpuszczamy. Lekarz proponuje in vitro ale nie będziemy go robić, przynajmniej na razie. Powiem wam że z jednej strony trochę żal że to już koniec ale z drugiej się cieszę. Jestem już tak zmęczona po tych 3 latach walki, a szczególnie ten rok dał mi nieźle w kość. Na szczęście chociaż mój mąż podchodzi do tego ze spokojem. A może jak odpuścimy na dobre to kiedyś w końcu zaskoczy, nie takie rzeczy się zdarzają, a przeciwskazań medycznych brak więc kto wie co los przyniesie 🙂 wszystkiego dobrego dla Was i powodzenia w staraniach! 🙂
wyniki dobre/ starania od 4.2018-32CS/
2.03.2020-1IUI-udana/ CP/usunięcie prawego jajowodu
2 IUI-nieudana
3 IUI-nieudana
9.10.2020 4 IUI-?? -
Proszę o poradę... W środę mam zrobić betę, która zapewne będzie negatywna, a jak odstawie luteinę to pewnie w sobotę dostane @ a tego bym nie chciała, bo mam wtedy imprezę. Czy bardzo źle zrobiłabym jakbym pobrała tę luteinę jeszcze przez czwartek i piątek ?
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Just-me89 wrote:Hej. Wczoraj miałam 4tą i ostatnią IUI. Dalej odpuszczamy. Lekarz proponuje in vitro ale nie będziemy go robić, przynajmniej na razie. Powiem wam że z jednej strony trochę żal że to już koniec ale z drugiej się cieszę. Jestem już tak zmęczona po tych 3 latach walki, a szczególnie ten rok dał mi nieźle w kość. Na szczęście chociaż mój mąż podchodzi do tego ze spokojem. A może jak odpuścimy na dobre to kiedyś w końcu zaskoczy, nie takie rzeczy się zdarzają, a przeciwskazań medycznych brak więc kto wie co los przyniesie 🙂 wszystkiego dobrego dla Was i powodzenia w staraniach! 🙂
A jaki jest u was problem? IUI było na pękniętym czy niepękniętym pęcherzyku? Tak z góry przewidujesz, że się nie uda? Ponoć szanse w 4 cyklu sięgają 40%
Marta9191 aż takiej biedy sobie nie zrobisz, ale z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że czy brałam luteinę, czy nie okres przychodził jak chciał. U mnie nie dałoby się regulować tym miesiączki, bo rządziło się swoimi prawami, nie wiem jak jest u ciebie, czy organizm się aż tak "słucha" ? :pStarania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
10.2020-1 IUI❌| 11.2020-2 IUI💪 10 t.c.-przestało bić | 03.2021-3 IUI❌| 04.2021-4 IUI💪
06.2024 naturalny cud ❤️
-
Abilify05 wrote:
Marta9191 aż takiej biedy sobie nie zrobisz, ale z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że czy brałam luteinę, czy nie okres przychodził jak chciał. U mnie nie dałoby się regulować tym miesiączki, bo rządziło się swoimi prawami, nie wiem jak jest u ciebie, czy organizm się aż tak "słucha" ? :p
Biorę 600mg progesteronu i zazwyczaj tak bylo nawet przy mniejszych dawkach, że okres pojawiał się 3 dni po odstawieniu
👱♀️29lat
PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
👱♂️29lat
Morfologia 2%
1 IUI 07.2020 🍷
2 IUI 09.2020 🎉 -
Wzięcie więcej tabletek może przesunąć okres i nie będzie z tego większych konsekwencji zdrowotnych. To tylko parę dni także bez obaw.
Marta9191 lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
-
Hej dziewczyny mam pytanie czy którąś z Was miała niedrozny jajnik teraz mi tak lekarz powiedział ze mogę zajść tylko na jednym jajniku prawym bo lewy mam niedrozny z nerwów nie zapytałam się bo miałam zrobione droznosc i miałam zabieg bo przeszkadzał podobno polip to dlaczego mogę zajść tylko na prawym i się nie jajniku miałam już 3 iui i się nią udało
-
Marysiaaa wrote:Inusia ja na szczęście większość badań zakaźnych mam w pakiecie medycznym więc miałam do zapłaty 70 zł I mój chłop drugie 70 zł. Ewentualnie na miejscu jeszcze lh i estradiol prywatnie. IUI 900 zl
Kurczę dobrze zapytać kogoś kto się orientuje w takim razie i ja się w następnym tygodniu dowiem jak to wyglada u Mnie u mojej rodzinnej może przynajmniej jakieś badania mi zapisze na refundację zawsze to jakiś koszt mniej .
A resztę których się nie uda zrobię u nich 100%
Dziękuje w takim razie za pomoc ❤️
I szykujemy się na listopad 🙈
-
Miska wrote:Hej dziewczyny mam pytanie czy którąś z Was miała niedrozny jajnik teraz mi tak lekarz powiedział ze mogę zajść tylko na jednym jajniku prawym bo lewy mam niedrozny z nerwów nie zapytałam się bo miałam zrobione droznosc i miałam zabieg bo przeszkadzał podobno polip to dlaczego mogę zajść tylko na prawym i się nie jajniku miałam już 3 iui i się nią udałoStarania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
-
A jak to jest z gorącymi kąpielami przed IUI? Ale dotyczy kobiety, bo mężczyzna wiem, że lepiej nie :]Starania od 09.2018
🧬02.2020 Gameta Gdynia
06.2024 naturalny cud ❤️
-
Abilify05 wrote:Hej
A jaki jest u was problem? IUI było na pękniętym czy niepękniętym pęcherzyku? Tak z góry przewidujesz, że się nie uda? Ponoć szanse w 4 cyklu sięgają 40%
Marta9191 aż takiej biedy sobie nie zrobisz, ale z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że czy brałam luteinę, czy nie okres przychodził jak chciał. U mnie nie dałoby się regulować tym miesiączki, bo rządziło się swoimi prawami, nie wiem jak jest u ciebie, czy organizm się aż tak "słucha" ? :pwyniki dobre/ starania od 4.2018-32CS/
2.03.2020-1IUI-udana/ CP/usunięcie prawego jajowodu
2 IUI-nieudana
3 IUI-nieudana
9.10.2020 4 IUI-?? -
Just-me89 wrote:Hej. Wczoraj miałam 4tą i ostatnią IUI. Dalej odpuszczamy. Lekarz proponuje in vitro ale nie będziemy go robić, przynajmniej na razie. Powiem wam że z jednej strony trochę żal że to już koniec ale z drugiej się cieszę. Jestem już tak zmęczona po tych 3 latach walki, a szczególnie ten rok dał mi nieźle w kość. Na szczęście chociaż mój mąż podchodzi do tego ze spokojem. A może jak odpuścimy na dobre to kiedyś w końcu zaskoczy, nie takie rzeczy się zdarzają, a przeciwskazań medycznych brak więc kto wie co los przyniesie 🙂 wszystkiego dobrego dla Was i powodzenia w staraniach! 🙂
Ja rozumiem że lepiej się miło zaskoczyć ale mimo wszystko wierzyć trzeba.
Ja osobiście nie potrafiłam wyłączyć myślenia o ciąży z głowy. Teraz jest mozliwe że się udalo , właśnie dlatego że myślami byłam już w kolejnym cyklu na iui. Już wszystko planowałam, wyliczalam i właśnie wtedy okazało się że chyba wylaczylam coś co mnie blokowalo w głowie.
Po pierwsze życzę Ci zeby ta iui była ostatnia i zakończyła się pozytywną beta🤞
Po drugie to co siedzi w naszej głowie jednak ma dużo znaczenia także postaraj się pomyśleć pozytywnie 😘Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏
-
Marta9191 wrote:Proszę o poradę... W środę mam zrobić betę, która zapewne będzie negatywna, a jak odstawie luteinę to pewnie w sobotę dostane @ a tego bym nie chciała, bo mam wtedy imprezę. Czy bardzo źle zrobiłabym jakbym pobrała tę luteinę jeszcze przez czwartek i piątek ?
Każda z nas robi wszystko żeby była pozytywna .
I po to jest to forum żeby podnosić na duchu i się wspierać.
Nasze głowy mają duży wpływ na to co się dzieje w naszych ciałach.
Do środy jeszcze kilka dni, nie myśl tak z góry.
😘Marta9191 lubi tę wiadomość
Starania od 11.2018
03.2019 ciąża biochemiczna
Niedoczynność tarczycy
Słabe wyniki partnera
08.06.2020 HyCoSy
10.2020 betaHCG 417 po48h 909🤞🙏