🔥❤️Inseminacja 2023 ❤️🔥
-
WIADOMOŚĆ
-
Doris8 wrote:A znasz wielkości pęcherzyków?
Który to dc?Starania od 2020
👱♀️ 31
AMH 2,14 (2022) ➡️ 1,84 (2024)
Regularne cykle owulacyjne ✔️
Hormony ✔️
Drożne jajowody ✔️
Hipoglikemia reaktywna ❌️
Kariotyp ✔️
ANA1 ❌️
ANA2 miano 1:640 ❌️
NK 27% ❌️
🙋♂️ 35
Morfologia nasienia 👍
Fragmentacja DNA plemników 👍
Test HBA👍
Kariotyp 👍
25.10.2023 IUI ❌
24.11.2023 IUI odwołana 3🥚🥚🥚
23.12.2023 IUI ❌️
20.01.2024 IUI ❌️
1 IVF Lipiec 2024
13 🥚 11xMII
1x ❄️ 2BB
Sierpień 2024 transfer krio ❌️
2 IVF Wrzesień 2024
8 🥚 6xMII
1x 3BC
Październik 2024 transfer ❌️
3 IVF w planach po diagnostyce immuno+biopsji -
MjakMarta wrote:Wszystkie są większe, 18 i po 20. Dziś jest 12 dc, jutro miała być iui, tak jak pierwsza w 13 dc. Miałam badanie też hormony estriadol ok 600, czyli organizm mocno przygotowuje się do owulacji, tak powiedziała Pani dr
No to ładny estradiol odpowiedni na 3 pęcherzyki bym powiedziała, ale czy pękną wszystkie, niewiadomo i czy znajdą się aż 3 plemniki zdolne do zapłodnienia ? Tego też niestety nie wiadomo 🤷🏻♀️ problemy są u Ciebie czy u Twojego faceta ? Jak z nasieniem ? Jeśli kiepskie to ja bym podchodziła raczej, ale oczywiscie to wasza decyzja i jeśli nie jesteście gotowi na bliźniaki to lepiej odpuścić.
U mnie były pęcherzyki 16, 19,5 i 21,5 w dniu iui, owulacja była dzień później myślę bo bolał mnie brzuch i jajniki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2023, 14:00
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
jo_ana wrote:No to ładny estradiol odpowiedni na 3 pęcherzyki bym powiedziała, ale czy pękną wszystkie, niewiadomo i czy znajdą się aż 3 plemniki zdolne do zapłodnienia ? Tego też niestety nie wiadomo 🤷🏻♀️ problemy są u Ciebie czy u Twojego faceta ? Jak z nasieniem ? Jeśli kiepskie to ja bym podchodziła raczej, ale oczywiscie to wasza decyzja i jeśli nie jesteście gotowi na bliźniaki to lepiej odpuścić.
U mnie były pęcherzyki 16, 19,5 i 21,5 w dniu iui.Starania od 2020
👱♀️ 31
Hormony ✔️
Drożne jajowody ✔️
Kariotyp ✔️
ANA1 ❌️
NK 27% ❌️
🙋♂️ 35
Morfologia nasienia 👍
Test HBA👍
Kariotyp 👍
25.10.2023 IUI ❌
23.12.2023 IUI ❌️
20.01.2024 IUI ❌️
1 IVF Lipiec 2024
13 🥚 11xMII
1x ❄️ 2BB
2 IVF Wrzesień 2024
8 🥚 6xMII
1x 3BC
MjakMarta wrote:Wyniki męża przez rok się bardzo poprawiły. Rok temu myśleliśmy, że to słabe parametry nasienia były przyczyną niepowodzeń. W tym roku badanie nasienia mocno nas zaskoczyło, parametry poszły mega w górę. Tak naprawdę nie wiemy jaka jest przyczyna niepowodzeń. U mnie hormony, drożność ok. Cykle mam swoje w normie. Nie zdecydowałam się na laparoskopie diagnostyczna przed iui. Może warto będzie ją wykonać. Posłucham lekarza i nie podejdziemy do iui w tym cyklu i naturalnie też odpuścimy. Nie wiem tylko czy brać tą tabletkę poronną, która ma zagęścić śluz, aby nie doszło do zapłodnienia ze względu na współżycie przed owulacja. No nie przełknę jej... Wątpię że 4 lub 5 dniowe plemniki spowodują ciąże mnogą i to jeszcze z trojaczkami, jeżeli 3 lata z rzędu nic nie wyszło... Eh
Doskonale Cię rozumiem bo też mam takie myślenie właśnie, że skoro przez 3 lata nic się nie wydarzyło to czemu miałoby nagle się wydarzyć i to odrazu podwójnie czy potrójnie, ale jakieś niewielkie ryzyko zawsze istnieje. A przy poprzedniej iui miałaś 2 czy 1 pęcherzyk ? Ta tabletka to nie jest czysto poronna tabletka, pewnie chodzi o tą tabletkę „dzień po” aby nie dopuścić do zapłodnienia, więc jeśli martwisz się tym że już mogło się coś wydarzyć i byś tym usunęła zapłodnioną komórkę to nie, to tak nie działa. Myślę, że jeśli przez kilka najbliższych cykli mimo poprawy nasienia nie uda się uzyskać ciąży to warto jednak zdecydować się czy to na histero czy laparoskopię, aby wykluczyć u Ciebie problemy anatomiczne.🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Ja nigdy nie miałam trzech, max 2 ale mój lekarz przy 3 tez nie chce robić IUI bo kiedyś mi o tym mówił.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
jo_ana wrote:Doskonale Cię rozumiem bo też mam takie myślenie właśnie, że skoro przez 3 lata nic się nie wydarzyło to czemu miałoby nagle się wydarzyć i to odrazu podwójnie czy potrójnie, ale jakieś niewielkie ryzyko zawsze istnieje. A przy poprzedniej iui miałaś 2 czy 1 pęcherzyk ? Ta tabletka to nie jest czysto poronna tabletka, pewnie chodzi o tą tabletkę „dzień po” aby nie dopuścić do zapłodnienia, więc jeśli martwisz się tym że już mogło się coś wydarzyć i byś tym usunęła zapłodnioną komórkę to nie, to tak nie działa. Myślę, że jeśli przez kilka najbliższych cykli mimo poprawy nasienia nie uda się uzyskać ciąży to warto jednak zdecydować się czy to na histero czy laparoskopię, aby wykluczyć u Ciebie problemy anatomiczne.Starania od 2020
👱♀️ 31
Hormony ✔️
Drożne jajowody ✔️
Kariotyp ✔️
ANA1 ❌️
NK 27% ❌️
🙋♂️ 35
Morfologia nasienia 👍
Test HBA👍
Kariotyp 👍
25.10.2023 IUI ❌
23.12.2023 IUI ❌️
20.01.2024 IUI ❌️
1 IVF Lipiec 2024
13 🥚 11xMII
1x ❄️ 2BB
2 IVF Wrzesień 2024
8 🥚 6xMII
1x 3BC
Szanowne Panie,
nazywam się Małgorzata Ziomek, jestem położną i studentką studiów uzupełniających magisterskich na kierunku Położnictwo, Uniwersytetu Medycznego im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu.
Zwracam się z uprzejmą prośbą o wypełnienie ankiety. Skierowana jest do kobiet leczonych z powodu niepłodności. Posłuży mi do napisania pracy magisterskiej pt.:,,Poziom objawów depresji i lęku a zasoby psychospołeczne wśród kobiet leczonych z powodu niepłodności".
Ankieta jest w pełni anonimowa, a uzyskane odpowiedzi będą wykorzystane wyłącznie do celów naukowych.
Z góry bardzo dziękuję za poświęcony czas. Miłego dnia .
https://forms.gle/ybu8eqbmHBpPCYaY7 -
Cześć dziewczyny, w tym wątku jestem nowa. Czytałam kilka ostanich Waszych wpisów . Będę podchodzić do inse za niedługo. Mam brać lamette na stymulację, pomimo że amh mam dobre, owulki potwierdzone ( problem u faceta) . No i zaczęłam się stresować tymi ilościami pęcherzyków 😬
-
Marta36 wrote:Cześć dziewczyny, w tym wątku jestem nowa. Czytałam kilka ostanich Waszych wpisów . Będę podchodzić do inse za niedługo. Mam brać lamette na stymulację, pomimo że amh mam dobre, owulki potwierdzone ( problem u faceta) . No i zaczęłam się stresować tymi ilościami pęcherzyków 😬
Witaj nie ma się czym stresować, lamette to nie jest jakaś silna stymulacja, lekarz na pewno zacznie od najniższej dawki i będziecie obserwować jak reagujesz, jeśli będzie słaba reakcja będzie zwiększał dawkę, na prawdę nie ma się czym stresować będzie dobrze.
Życzę powiedzenia i obyś szybko doczekała się dwóch kresek na teście 🍀🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
U mnie w klinice robią 6, żeby przejść na ivf, ale u mnie trochę inne zasady są. Ja planuje po 4 nieudanych już nalegać na ivf. Niby największe szanse są do 3 prób, późnej już te szanse coraz bardziej spadają, ale wiadomo to zależy od wielu czynników, chociażby od tego jak zostało się przygotowanym do tej inseminacji i czy nie było to robione na „pałę”. Mojej koleżanki, koleżanka zaszła chyba przy 7 próbie.🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
magda_o wrote:Ja mam jeszcze pytanie do Was takie - ile podejść do iui zakładacie/zakładałyście?
Wiem, że zaleca się chyba do 6, kiedyś na jakimś forum przeczytałam że dziewczynie udało się za 11 razem 🤯
Mój lekarz mówi, ze po szóstej szanse już mocno spadają. Wiele kobiet robi dwie/trzy i przechodzi na ivf.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
Starania od 2020
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
Czytałam kiedyś statystyki, że po 4 bardzo spadają szanse.
-
Jak przegłosują ustawę o dofinansowaniu im vitro może warto będzie robić więcej prób IUI, bo będziemy wiedziały, że kasa na in vitro będzie. U nas w projekcie jest określona jest pula kasy na parę, więc też "liczymy" na ile prób i na co będzie nas stać. Jeśli przegłosują sytuacja się diametralnie zmieni. Ja nie ukrywam, że in vitro się bardzo boję. Szczególnie stymulacji. Mogłabym mieć iui co miesiąc, bo już wiem jak to wygląda.
Nie wytrzymałam i poszłam dziś na betę, jutro wyniki, kolejna beta w poniedziałek już według zaleceń lekarza. -
Wczoraj poznaliśmy naszego małego człowieka. Na pokładzie mamy 1 cm Grzdylka z serduszkiem. Wszystko idealnie, bo wg OM wczoraj było 7+0, a wg USG 7+1. Dostałam skierowanie na te wszystkie badania z krwi i kontrola za 4 tygodnie dopiero. Przed samymi Świętami.
https://ibb.co/Vqny6vY
Chyba mogę odetchnąć z ulgą.
Co do podejść do IUI to książkowo mówi się o 6, ale np. u mnie w klinice mówili, że zalecają max. 3, bo później już szanse są analogiczne jak przy naturalnych staraniach, więc nie naciągają na dalsze IUI.Doris8, Anulka92, Malyna lubią tę wiadomość
-
Zosis wrote:Wczoraj poznaliśmy naszego małego człowieka. Na pokładzie mamy 1 cm Grzdylka z serduszkiem. Wszystko idealnie, bo wg OM wczoraj było 7+0, a wg USG 7+1. Dostałam skierowanie na te wszystkie badania z krwi i kontrola za 4 tygodnie dopiero. Przed samymi Świętami.
Co do podejść do IUI to książkowo mówi się o 6, ale np. u mnie w klinice mówili, że zalecają max. 3, bo później już szanse są analogiczne jak przy naturalnych staraniach, więc nie naciągają na dalsze IUI.
U mnie w klinice też zalecają max 3 próby. Przez to, że teraz odpuszczamy cykl przez 3 gotowe pęcherzyki, nasza szansa przy kolejnych iui może być mniejsza? Dlaczego te szanse maleją przy kolejnych iui? Chodzi o stymulacje i obciążenie organizmu czy źle się domyślam?Zosis lubi tę wiadomość
Starania od 2020
👱♀️ 31
Hormony ✔️
Drożne jajowody ✔️
Kariotyp ✔️
ANA1 ❌️
NK 27% ❌️
🙋♂️ 35
Morfologia nasienia 👍
Test HBA👍
Kariotyp 👍
25.10.2023 IUI ❌
23.12.2023 IUI ❌️
20.01.2024 IUI ❌️
1 IVF Lipiec 2024
13 🥚 11xMII
1x ❄️ 2BB
2 IVF Wrzesień 2024
8 🥚 6xMII
1x 3BC
Zosis wrote:Wczoraj poznaliśmy naszego małego człowieka. Na pokładzie mamy 1 cm Grzdylka z serduszkiem. Wszystko idealnie, bo wg OM wczoraj było 7+0, a wg USG 7+1. Dostałam skierowanie na te wszystkie badania z krwi i kontrola za 4 tygodnie dopiero. Przed samymi Świętami.
Co do podejść do IUI to książkowo mówi się o 6, ale np. u mnie w klinice mówili, że zalecają max. 3, bo później już szanse są analogiczne jak przy naturalnych staraniach, więc nie naciągają na dalsze IUI.
Super!!!! Ale fajna sprawa
U mnie właśnie też lekarz mówił, że 3 a po nich siadamy i zastanawiamy się co dalej. I że jeśli się zdecydujemy to max 6, ale bardziej by kierował się w stronę in vitro
-
magda_o wrote:Ale zrobiłam dzisiaj rano test... I chyba nie będzie mi potrzebne kolejne iui 🤭
A kiedy mialas IUI?👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
Starania od 2020
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔