X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 🔥❤️Inseminacja 2023 ❤️🔥
Odpowiedz

🔥❤️Inseminacja 2023 ❤️🔥

Oceń ten wątek:
  • Vaneya Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    Ha ha 🤣🤣🤣 A myślałam że tylko ja zawsze miałam tyle testów 🤣🤣 teraz nie mam żadnego ale to dlatego że mamy całkowity zakaz starań do odwołania. Ja z swojej strony polecam testy strumieniowe vitam te niebieskie. Dość szybko wykrywają ciazę i nie trafiły mi się oszukańce.
    Tak, znam je i lubię, pokazały mi kreske przy becie 8 :P podczas gdy np bobo test był biały.

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaneya wrote:
    Tak, znam je i lubię, pokazały mi kreske przy becie 8 :P podczas gdy np bobo test był biały.

I cenowo też są całkiem spoko ale chyba najważniejsze że nie są oszukańcami 😀 także jak będę robiła zapasy to tylko je zamawiam. Swoją drogą zawsze się śmieję że niezły ubaw mają Ci ktorzy kompletują paczki z testami ciążowymi wkładając 10 do pudełka albo i więcej 🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 11:01

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana kliniki i lekarza
  • Vaneya Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patisonek 25 wrote:
    I cenowo też są całkiem spoko ale chyba najważniejsze że nie są oszukańcami 😀 także jak będę robiła zapasy to tylko je zamawiam. Swoją drogą zawsze się śmieję że niezły ubaw mają Ci ktorzy kompletują paczki z testami ciążowymi wkładając 10 do pudełka albo i więcej 🤣🤣
    Też o tym myślałam. Normalne osoby jak im się spóźnia okres, idą do rossmana, kupują 1 lub 2 testy i tyle. Ale jak wiadomo cżłowiek, który się stara latami normalny nie jest - i potem przychodzę ja, cała na biało i kupuję paczkę 20 testów ciażowych na amazonie.

Patisonek 25 lubi tę wiadomość

• zimowa Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem załamana... Jednak owulacja rzeczywiście była wczoraj i dzisiaj już inseminacja nie ma sensu...A w kolejnym "okienku na iui" nie ma mojej lekarki , a inni nie mają wolnych terminów😭

Tyle lat starań...bez happy endu😔
  • Anulka92 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamiKami wrote:
    Wczoraj nie miałam kiedy jechać na betę. Rano zrobiłam kolejny test i wyszedl negatywny..
    Zrobilam betę, mam 11,4. We wtorek sprawdze czy rośnie...
    Jestem jakieś 15 dpo. Myślicie, że jest szansa, że jeszcze urosnie, czy to już raczej nic z tego?

Kami u mnie pierwsza beta wyszła 19,5 w tym samym terminie co u ciebie a kolejna za trzy dni była już 159. Zawsze jest nadzieja. Odpoczywaj

• Vaneya Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa wrote:
    Jestem załamana... Jednak owulacja rzeczywiście była wczoraj i dzisiaj już inseminacja nie ma sensu...A w kolejnym "okienku na iui" nie ma mojej lekarki , a inni nie mają wolnych terminów😭
    byłaś na monitoringu tak? Kurde... to jakby było po to rzeczywiście już nie ma co robić :(
    A w klinice nie mają możliwości jakoś wcisnąć? U mnie w klinice wiedzą, ze to musi być w określonym momencie i zawsze jakoś to ogarną, żeby się udało zrobić :(

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa wrote:

Przykro mi że się nie udało podejść. Czasami tak bywa niestety że coś się pokrzyżuje, dobrze że lekarz nie wyciągnął kasy i nie zrobił iui mimo wszystko. Zawsze możecie się starać naturalnie w kolejnym cyklu, wiem że to marne pocieszenie ale nie mamy na wszystko wpływu, ja przy pierwszym podejściu też byłam zmuszona odczekać dwa cykle bo miałam aż 20 pęcherzyków 🤷🏻‍♀️ głowa do góry, a nóż już nie będziecie potrzebować inseminacji po kolejnym cyklu kto wie 🍀

🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
    👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔

Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
    ———————————————————
    Od 2023 KLINIKA W NL
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Marta36 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim razie ja jestem dziwna i inna🙈. Zawsze cierpliwie czekam i kupuje test dopiero jak okres się spóźnia. Staramy się od dobrych 2 lat. I teraz dopiero może zrobię wcześniej że względu na zastrzyk I inse.

preg.png
  • Vaneya Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    To w takim razie ja jestem dziwna i inna🙈. Zawsze cierpliwie czekam i kupuje test dopiero jak okres się spóźnia. Staramy się od dobrych 2 lat. I teraz dopiero może zrobię wcześniej że względu na zastrzyk I inse.
    no właśnie są dwa podejścia. Takie jak Twoje i to jest super :) i takie jak moje - ja wolę testować szybko, żeby stopniowo oswajać się z białym testem. Jakbym czekała do okresu i jeszcze by się spóźnił, to moja nadzieja by była już tak rozbuchana, że chyba co miesiac bym przeżywała załamanie. A tak - test jest biały 4 dni z rzędu i nie mam kiedy się nakręcić.

• Marta36 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa wrote:
    Nie poddawaj się, czasami terminy się zwalniają . A nóż ktoś zrezygnuje z wizyty. Ja bym tam wydzwaniała 😉

preg.png
  • zimowa Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaneya wrote:
    byłaś na monitoringu tak? Kurde... to jakby było po to rzeczywiście już nie ma co robić :(
    A w klinice nie mają możliwości jakoś wcisnąć? U mnie w klinice wiedzą, ze to musi być w określonym momencie i zawsze jakoś to ogarną, żeby się udało zrobić :(

Mam zarezerwowany termin u innego lekarza, ale taki że musiałby mi się okres spóźnić a ostatnio mam jak w zegarku...

• zimowa Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Przykro mi że się nie udało podejść. Czasami tak bywa niestety że coś się pokrzyżuje, dobrze że lekarz nie wyciągnął kasy i nie zrobił iui mimo wszystko. Zawsze możecie się starać naturalnie w kolejnym cyklu, wiem że to marne pocieszenie ale nie mamy na wszystko wpływu, ja przy pierwszym podejściu też byłam zmuszona odczekać dwa cykle bo miałam aż 20 pęcherzyków 🤷🏻‍♀️ głowa do góry, a nóż już nie będziecie potrzebować inseminacji po kolejnym cyklu kto wie 🍀

Ostatnio właśnie miałam już robione po owulacji, ale lekarka nie wiedziała kiedy ona była i stwierdziła że i tak próbujemy. Ja wiedziałam że 4 godziny wcześniej więc zaryzykowałam, a teraz dzień wcześniej wiem że miałam więc wgl odpada. Podobno 6 godzin po owulacji ma sens jeszcze robić.

Co do naturalsa to małe szanse bo przez prawie 5 lat starań nic nie wychodzi😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 12:12

• zimowa Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    Nie poddawaj się, czasami terminy się zwalniają . A nóż ktoś zrezygnuje z wizyty. Ja bym tam wydzwaniała 😉

Chyba właśnie tak będę robić jak już będę wiedziała kiedy dokładnie jest moje okienko 🙂

• KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, my już po

Jedno jajo niepekniete ale już na pograniczu pęknięcia

Próbka 98mln plemników
    Podano 54mln plemników

🥹trzymajcie kciuki 🧚‍♂️

Magali92, Patisonek 25, magda_o, Anulka92, Marta36, Doris8, Anoli88 lubią tę wiadomość

1️⃣8️⃣☘️

👱‍♀️ 27lat
    🩹IO'24 = - 10kg
    ▪️Drożne jajowody▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ❌1%morfologia ▪️Reszta ponad normę ▪️HBA 80%▪️ SCD 23%▪️ C1

12.2023 IUI ❌️
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    Beta 39🔸️ 111🔸️605🔸️1447

🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zimowa wrote:
    Mam zarezerwowany termin u innego lekarza, ale taki że musiałby mi się okres spóźnić a ostatnio mam jak w zegarku...

A masz proga żeby wziąć teraz w tym cyklu ? Wtedy byś mogła przeciągnąć trochę cykl i okres mógłby przyjść nieco później. Zapytaj lekarza czy się zgodzi.

🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
    👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔

Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
    ———————————————————
    Od 2023 KLINIKA W NL
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Magali92 Znajoma

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:
    Ja tak samo, a ze mam okres jak w zegarku to szkoda testow, ale wtedy jak sie opozni juz dzien dwa to juz lece i robie, jednak to sie zdarza bardzo rzadko wiec podczas 3 lat staran zrobilam tych testow doslownie kilka,w tym 2 w ciążach (nieprawidłowych zresztą) ;)
    Wiec sie zastanawiam jak zrobic po tej IUI czy bete czy test, czy czekac na @...

• zimowa Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    A masz proga żeby wziąć teraz w tym cyklu ? Wtedy byś mogła przeciągnąć trochę cykl i okres mógłby przyjść nieco później. Zapytaj lekarza czy się zgodzi.

Niestety nie mogę

• Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaneya wrote:
    Też o tym myślałam. Normalne osoby jak im się spóźnia okres, idą do rossmana, kupują 1 lub 2 testy i tyle. Ale jak wiadomo cżłowiek, który się stara latami normalny nie jest - i potem przychodzę ja, cała na biało i kupuję paczkę 20 testów ciażowych na amazonie.

Ha ha no ja się zawsze śmieję jak zamawiam więcej a co to za testy zamawiasz ?

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta36 wrote:

Może i dobrze takie podejście jak Twoje. Ja z względu na obciążenia oraz wdrożone leki w czasie ciąży zawsze Testowałam wcześniej. Zresztą nie wytrzymała bym 🤣🫣

Starania od 2021
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    🔥-17kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
  • Marikamb Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2023, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za kciuki, jesteśmy już po! Idealnie 🥚już prawie pękało więc w samą porę.

Dużo emocji 🙈

Anulka92, KarolinaAnastazja, Patisonek 25, Doris8, Weronika97, Anoli88 lubią tę wiadomość

🏋️🏃‍♀️
    Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
    Starania od VI 2022
    💁‍♀️
    AMH 1,97 ng/ml
    TSH - 2,020
    9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy

Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
    Kariotypy ✅

Badanie drożności 10.10.23
    Prawy jajowód drożny
    Lewy jajowód niedrożny
    💁‍♂️
    Kariotypy ✅
    Morfologia: 3%

11.12.2023 - IUI ❌
    31.01.2024 - IUI ❌
    27.02.2024 - IUI ❌

11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
    6BB (hatched blastocysta)
    4BB (blastocysta)
    4AB (blastocysta)
    5/6BB (hatched blastocysta)

16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
    II transfer ⏳
‹‹ 128 129 130 131 132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ