🔥❤️Inseminacja 2023 ❤️🔥
-
WIADOMOŚĆ
-
Marikamb wrote:Dziewczyny dziękuję za kciuki, jesteśmy już po! Idealnie 🥚już prawie pękało więc w samą porę.
Dużo emocji 🙈
Oo, u mnie było podobnie, iui w punkt jak zaczynała się owulacja. I to był złoty strzał 😀 trzymam mocno kciuki, żeby tak też było u Ciebie )Marikamb, Weronika97, KarolinaAnastazja lubią tę wiadomość
-
magda_o wrote:Oo, u mnie było podobnie, iui w punkt jak zaczynała się owulacja. I to był złoty strzał 😀 trzymam mocno kciuki, żeby tak też było u Ciebie )
❤️❤️❤️🏋️🏃♀️
Marzec 2022 8tc 💔 poronienie wstrzymane - łyżeczkowanie 😭
Starania od VI 2022
💁♀️
AMH 1,97 ng/ml
TSH - 2,020
9.11 - wykryty 1 mały guzek tarczycy
Mutacja MTHRF 1298A > układ heterozygotyczny
Kariotypy ✅
Badanie drożności 10.10.23
Prawy jajowód drożny
Lewy jajowód niedrożny
💁♂️
Kariotypy ✅
Morfologia: 3%
11.12.2023 - IUI ❌
31.01.2024 - IUI ❌
27.02.2024 - IUI ❌
11.09 punkcja 💉 -> 17 🥚 -> 4❄️
6BB (hatched blastocysta)
4BB (blastocysta)
4AB (blastocysta)
5/6BB (hatched blastocysta)
16.10 I transfer blastocysta 4AB ✖️
II transfer ⏳ -
I ja się dzisiaj umówiłam na wizytę, zaczęłam kolejny cykl. Przewiduję iui na 22 lub 23 grudnia. Całe szczęście możliwe będzie wykonanie w tych dniach, bo obawiałam się że nie będzie terminów przed świętami. Mam nadzieję, że tym razem dojdzie do tej inseminacji 🍀
Doris8, Vaneya, Marikamb lubią tę wiadomość
Starania od 2020
👱♀️ 31
AMH 2,14 (2022) ➡️ 1,84 (2024)
Regularne cykle owulacyjne ✔️
Hormony ✔️
Drożne jajowody ✔️
Hipoglikemia reaktywna ❌️
Kariotyp ✔️
ANA1 ❌️
ANA2 miano 1:640 ❌️
NK 27% ❌️
🙋♂️ 35
Morfologia nasienia 👍
Fragmentacja DNA plemników 👍
Test HBA👍
Kariotyp 👍
25.10.2023 IUI ❌
24.11.2023 IUI odwołana 3🥚🥚🥚
23.12.2023 IUI ❌️
20.01.2024 IUI ❌️
1 IVF Lipiec 2024
13 🥚 11xMII
1x ❄️ 2BB
Sierpień 2024 transfer krio ❌️
2 IVF Wrzesień 2024
8 🥚 6xMII
1x 3BC
Październik 2024 transfer ❌️
3 IVF w planach po diagnostyce immuno+biopsji -
Anulka92 wrote:Kami u mnie pierwsza beta wyszła 19,5 w tym samym terminie co u ciebie a kolejna za trzy dni była już 159. Zawsze jest nadzieja. Odpoczywaj
Dzięki za wsparcie i nadzieję -
Vaneya wrote:Też o tym myślałam. Normalne osoby jak im się spóźnia okres, idą do rossmana, kupują 1 lub 2 testy i tyle. Ale jak wiadomo cżłowiek, który się stara latami normalny nie jest - i potem przychodzę ja, cała na biało i kupuję paczkę 20 testów ciażowych na amazonie.
-
Vaneya wrote:ja się właśnie obawiam, że miałam IUI za wcześnie. Bo miałam w sobote na pęcherzyku 22mm, a mi się zdaje, że owulkę mam dopiero teraz, albo miałam dziś. Nie wiem sama. Za dużo myśli
Nie ma sensu się nakręcać, analizować, wyliczać. Nigdy nie da się przewidzieć kiedy będzie ten najlepszy moment 🤷🏻♀️
Ja pierwsza iui miałam godzinę po pęknięciu pęcherzyka bo dokładnie to czułam i nie udana.
Na przyszłość ewentualnie możesz się sugerować tym jak pęka pęcherzyk po zastrzyku żeby mniej więcej wziąć zastrzyk tak by było tuż przed iui, ale na to też nie ma reguły u mnie po pierwszym zastrzyku pękł po 26 h, za drugim razem po 32 h a teraz po 40h 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 19:21
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Vaneya wrote:ja się właśnie obawiam, że miałam IUI za wcześnie. Bo miałam w sobote na pęcherzyku 22mm, a mi się zdaje, że owulkę mam dopiero teraz, albo miałam dziś. Nie wiem sama. Za dużo myśli
A dostałaś zastrzyk na pęknięcie ? Pamiętaj też że plemniki przeżyją 3, a nawet do 5 dób -
jo_ana wrote:Nie ma sensu się nakręcać, analizować, wyliczać. Nigdy nie da się przewidzieć kiedy będzie ten najlepszy moment 🤷🏻♀️
Ja pierwsza iui miałam godzinę po pęknięciu pęcherzyka bo dokładnie to czułam i nie udana. -
magda_o wrote:A dostałaś zastrzyk na pęknięcie ? Pamiętaj też że plemniki przeżyją 3, a nawet do 5 dób
-
magda_o wrote:A dostałaś zastrzyk na pęknięcie ? Pamiętaj też że plemniki przeżyją 3, a nawet do 5 dób
No właśnie są różne teorie, jedna mówi o tym że plemniki po preparatyce są w macicy tylko przez kilka godziny bodajże do 12 h, a później poruszają się dalej i trafiają do zatoki dagulasa i z tamtąd nie mają już powrotu i możliwości zapłodnienia komórki 🤷🏻♀️🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Byliśmy dziś na kontroli i wszystko jest ok, krwiak zaczyna się wchłaniać 💚
Ale robię sobie chyba detoks od forum, ostatnie 2 tygodnia były dla mnie masakrycznie ciężkie, wyrobiłam limit stresu na kilka lat do przodu i jak przed świętami nie osiwieje to będzie cud 😣
Ale bardzo trzymam kciuki za wszystkie z Was i każdą z osobna 🤞❤️ wierzę, że to jeszcze mimo wszystko jest Wasz rok!💪
Magali92, jo_ana, Anoli88, KarolinaAnastazja, Marta36, Anulka92, Pieskowo lubią tę wiadomość
-
jo_ana wrote:No właśnie są różne teorie, jedna mówi o tym że plemniki po preparatyce są w macicy tylko przez kilka godziny bodajże do 12 h, a później poruszają się dalej i trafiają do zatoki dagulasa i z tamtąd nie mają już powrotu i możliwości zapłodnienia komórki 🤷🏻♀️
-
jo_ana wrote:No właśnie są różne teorie, jedna mówi o tym że plemniki po preparatyce są w macicy tylko przez kilka godziny bodajże do 12 h, a później poruszają się dalej i trafiają do zatoki dagulasa i z tamtąd nie mają już powrotu i możliwości zapłodnienia komórki 🤷🏻♀️
Hmm, a to pierwsze słyszę o takiej teorii 🤔 ja z rozmów z moim lekarzem mam info, że na pewno do tych 72h normalnie są zdolne do zapłodnienia.Vaneya lubi tę wiadomość
-
Doris8 wrote:Byliśmy dziś na kontroli i wszystko jest ok, krwiak zaczyna się wchłaniać 💚
Ale robię sobie chyba detoks od forum, ostatnie 2 tygodnia były dla mnie masakrycznie ciężkie, wyrobiłam limit stresu na kilka lat do przodu i jak przed świętami nie osiwieje to będzie cud 😣
Ale bardzo trzymam kciuki za wszystkie z Was i każdą z osobna 🤞❤️ wierzę, że to jeszcze mimo wszystko jest Wasz rok!💪
Ja też znikam, wrócę z rezultatem, mam nadzieję ze pozytywnym, czego i Wam wszystkim życzę, tym testującym okoloswiatecznie, zeby to były piękne święta, bo każda z nas marzy o tym jednym prezencie 🎄😘Marta36 lubi tę wiadomość
-
magda_o wrote:Hmm, a to pierwsze słyszę o takiej teorii 🤔 ja z rozmów z moim lekarzem mam info, że na pewno do tych 72h normalnie są zdolne do zapłodnienia.
Dlatego napisałam, że są różne teorie 😅
A jak jest w rzeczywistości to niestety nie wiem 🫣
Doris cieszę się, że wszystko w porządku, odpoczywaj i rośnijcie zdrowo ♥️🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Ogólnie plemniki prawdopodobnie żyją te 72 h, ale rozchodzi się o to, że nie znajdują się przez caly ten czas w macicy.
The timing of IUI is critical, because there is a lot of evidence in the literature suggesting the sperm do not live in the uterus and only travel through it. Sperm, on the other hand, can live in the cervical mucus for an average of 3-4 days and from there travel up to the fallopian tube. It is estimated that sperm put in the uterus travels through it within 4-6 hours and afterwards it is all gone."
"Current research indicates that washed sperm can live 24-72 hours; however, it does lose potency after 24 hours. Another issue with IUI is that the sperm can keep on swimming beyond the fallopian tube, so the ideal window is really within 6-12 hours of the egg being released. Sperm can live up to 5 days in fertile mucus, 2-3 days being pretty common, so combining IUI with intercourse may provide better coverage."
"Under normal circumstances, sperm that is not washed can live for as long as five days in fertile cervical mucus. Washed sperm, however, only has a lifespan of 24 hours with a window of six to 12 hours being the average. Since the washed sperm has such a short lifespan, success of the procedure is partially determined by performing the IUI as close as possible to the time of ovulation."
Jedno jest pewne - medycyna sama nie jest tego pewna, bo jedni mowia tak a inni tak. Wiec nie mozna powiedziec ze ten czy inny lekarz napewno ma racje. To tylko hipotezy wszystko....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2023, 20:24
🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
Dziewczyny, sporo w ostatnich dniach iui. Trzymam za Was wszystkie mocne kciuki 🤞🍀. Macie dodatkowe emocje czekając na święta i testowanie. Magiczny czas✨ wszystkiego dobrego!!!
Marikamb, Marta36, magda_o lubią tę wiadomość
Rocznik 88.
Starania od grudnia 2021.
Kariotyp 🆗
AMH 12.2022 4.71
AMH 04.2024 2.07
PAI 1 homozygotyczna (4G/4G)
HSG marzec 2023 - niedrożny lewy jajowód (wodniak).
1 IUI 06.2023, nieudana.
2 IUI 08.2023, nieudana.
Endometrioza, usunięcie jej ognisk, usunięcie lewego jajowodu (laparoskopia) wrzesień 2023.
12.06.2024 rozpoczęcie stymulacji 💉
21.06.2024 punkcja, pobrano 10 kumulusów, 6 komórek. Uzyskaliśmy 4 ❄️❄️❄️❄️
17.07 transfer ❄️BL.4.1.1 (AH, EmbryoGlue) - nieudany, beta 6dpt nie ruszyła.
14.08 transfer ❄️BL. 3.2.2 (AH, EmbryoGlue)🤞
7dpt Beta-HCG 49 mlU/ml PGR 43,80 ng/ml
9dpt Beta-HCG 131 mlU/ml PRG 45,7 ng/ml
12dpt Beta-HCG 814 mlU/ml
14dpt Beta-HCG 1994 mlU/ml
21dpt CRL 2,6mm i❤️
28dpt CRL 7mm
9+3 CRL 28,1mm
11 CRL 47mm
11 + 5 CRL 53mm prenatalne 🆗 -
magda_o wrote:Oo, u mnie było podobnie, iui w punkt jak zaczynała się owulacja. I to był złoty strzał 😀 trzymam mocno kciuki, żeby tak też było u Ciebie )
Na prawdę??? Bo wczoraj doktor też mi powiedział, że widzi już trochę płynu, że zaczyna pękać jajeczko 🤭