🔥❤️Inseminacja 2023 ❤️🔥
-
WIADOMOŚĆ
-
jo_ana wrote:Pati domyślam się, że to nie była łatwa wizyta 🥺 a decyzja co dalej jest jeszcze trudniejsza, oczywiście zrobicie jak czujecie, ja niezmiennie trzymam kciuki za Was i mam nadzieję, że kiedyś szczęście się do Was uśmiechnie ♥️
Dziękuję kochana za słowa wsparcia...😘
Nie była łatwa wizyta oj żebyś wiedziała. Jeszcze jak lekarz wyszedł i poprosił żebym przepuściła pacjentki bo u nas będzie długo to wiedziałam że nie będzie ani łatwo ani szybko... sercem bardzo byśmy chcieli ale też okropnie boimy się kolejnego rozczarowania... 💔Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2023, 21:40
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️immunosupresja (equoral i encorton)
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
➡️zmiana kliniki i lekarza -
aleks.123 wrote:A masz jakieś objawy?
Szczerze? Staram się nie zwracać uwagi na jakieś tam objawy jedynie co to piersi większe (a na tak zwane bóle brzucha czy inne rzeczy nie zwracam uwagi) dopóki nie będę pewna na sto procent nie będę analizować co i jakie objawy 🙈 po prostu boje się troszkę ale mam dobre przeczucia nie umiem tego opisać po prostu pozytywnie mam w głowie ze ten cykl jest mój 🥰🥰🥰Patisonek 25 lubi tę wiadomość
🎀Jagoda🎀 💜 21/06/2018 💜
Starania o rodzeństwo od 2020 Ona:👩🏼
-30 lat
📍Wszystkie wyniki w normie.
On:👨🏻🦲
-35 lat
📍Badanie nasienia w normie.
🔹04/2023 1IUI ❌
🔹05/2023 2IUI ❌
🔹06/2023 3IUI ❌
🔹09/2023 4IUI ❌
🔹10/2023 5 IUI ❌
🌸2024:🌸
🔹11.01.2024 naturalny cud ⏸️
🔹31.01.2024 poronienie 💔
🔹05/2024 6 IUI ❌
🔹05/2024 7IUI. ❌
✨Bo nadzieja umiera ostatnia✨ -
SandraSandra wrote:Szczerze? Staram się nie zwracać uwagi na jakieś tam objawy jedynie co to piersi większe (a na tak zwane bóle brzucha czy inne rzeczy nie zwracam uwagi) dopóki nie będę pewna na sto procent nie będę analizować co i jakie objawy 🙈 po prostu boje się troszkę ale mam dobre przeczucia nie umiem tego opisać po prostu pozytywnie mam w głowie ze ten cykl jest mój 🥰🥰🥰
Słonko zdrowe podejście ❤️
Lepiej podejść nawet na chłodno i pozytywnie się zaskoczyć niż rozczarować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2023, 21:57
SandraSandra lubi tę wiadomość
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
Patisonek 25 wrote:Ja dzisiaj byłam na wizycie u swojego lekarza ...
Docent Poprosił żebym przepuściła 2 pacjentki mimo że były po mnie a byłam pod koniec jego pracy i chciał ze mną dłużej porozmawiać.. siedziałam bardzooo długo w gabinecie, zrobił usg sprawdził czy jest wszystko dobrze, wszystko samo ładnie się oczyściło... 🥺czuję taką pustkę 💔 mamy zakaz starań do odwołania, jeśli zdecydujemy się na dalsze starania to mam 5 kartek badań do zrobienia plus 1-2 dni pobytu w szpitalu,
wysłał mnie też do immunologa... długo rozmawialiśmy, powiedziałam lekarzowi że fizycznie juz jest w miarę ale psychicznie sobie nie radzę, oddalam się od najbliższych i zamykam się w sobie oraz ze rozważam wizytę u psychologa, poparł mnie w tym, polecił mi nawet kogoś kto kiedyś przechodził przez to samo.. mam zadzwonić pod koniec tyg to da mi namiary..... a na końcu mnie przytulił 🫣 ogólnie tą chwilę musimy odpuścić, nie wiemy oboje czy jeszcze chcemy za dużo nas to kosztuje nerwów... I niestety finanse... 😑 dlaczego to jest takie trudne... nie mogę przetrawić tego... życie jest niesprawiedliwe..
Promyczku mój ❣️ nie wiem co czujesz po stratach mogę sobie tylko wyobrazić ale wiem co czujesz gdy tak długo czeka się na upragnione szczęście, może rzeczywiście lepiej skupić się na sobie, chwile odpuścić i pomyśleć ze jednak trybi (bo kilka ciąż było ) ale nie do końca tak jak powinno , wiec przyczynę warto szukać, wiem i rozumiem ze finansowo ciężko ponieważ kosztuje to nas naprawdę wiele (bardzo,bardzo wiele ) ale może chwile odsapnijcie skup się na zdrowiu psychicznym i zrób z mężem dalszy plan finansowy leczenia na co i kiedy możesz sobie pozwolić. Trzymam mocno kciuki serce 🥰🥰🥰🥰🥰
Patisonek 25 lubi tę wiadomość
🎀Jagoda🎀 💜 21/06/2018 💜
-30 lat
-35 lat
🔹04/2023 1IUI ❌
🔹05/2023 2IUI ❌
🔹06/2023 3IUI ❌
🔹09/2023 4IUI ❌
🔹10/2023 5 IUI ❌
🔹31.01.2024 poronienie 💔
🔹05/2024 6 IUI ❌
🔹05/2024 7IUI. ❌
Patisonek 25 wrote:No to jutro ładnie idź kupić ❤️ bo 25 może nie wyjść 🤷🏼♀️
Postaram się ale mam jutro dużo pracy nie wiem czy dam radę zajechać do sklepu (jeden sklep który ma testy o czułości 10 jest nie po drodze z mojej pracy 🙈🙈🎀Jagoda🎀 💜 21/06/2018 💜
-30 lat
-35 lat
🔹04/2023 1IUI ❌
🔹05/2023 2IUI ❌
🔹06/2023 3IUI ❌
🔹09/2023 4IUI ❌
🔹10/2023 5 IUI ❌
🔹31.01.2024 poronienie 💔
🔹05/2024 6 IUI ❌
🔹05/2024 7IUI. ❌
Moncik wrote:Już sama nie wiem, muszę trochę przetrawić sytuację i skonsultować się z lekarzem
Kochana trzymam kciuki za Ciebie co kolwiek postanowisz ❣️ wierze, że się uda ❤️
🎀Jagoda🎀 💜 21/06/2018 💜
-30 lat
-35 lat
🔹04/2023 1IUI ❌
🔹05/2023 2IUI ❌
🔹06/2023 3IUI ❌
🔹09/2023 4IUI ❌
🔹10/2023 5 IUI ❌
🔹31.01.2024 poronienie 💔
🔹05/2024 6 IUI ❌
🔹05/2024 7IUI. ❌
SandraSandra wrote:Promyczku mój ❣️ nie wiem co czujesz po stratach mogę sobie tylko wyobrazić ale wiem co czujesz gdy tak długo czeka się na upragnione szczęście, może rzeczywiście lepiej skupić się na sobie, chwile odpuścić i pomyśleć ze jednak trybi (bo kilka ciąż było ) ale nie do końca tak jak powinno , wiec przyczynę warto szukać, wiem i rozumiem ze finansowo ciężko ponieważ kosztuje to nas naprawdę wiele (bardzo,bardzo wiele ) ale może chwile odsapnijcie skup się na zdrowiu psychicznym i zrób z mężem dalszy plan finansowy leczenia na co i kiedy możesz sobie pozwolić. Trzymam mocno kciuki serce 🥰🥰🥰🥰🥰
Skarbek wolałabym żeby żadna nie musiała wiedzieć ani czuć tego co czuje się po stratach.. 💔😪 cholernie ciężkie doświadczenia.. Wie ta która niestety tego doświadczyła 💔🤍 na tą chwilę próbujemy w ogóle ogarnąć nasze życie... siebie aby się nie oddalić bo po ostatnich przeżyciach bywało trudno z relacjami między nami.. finanse kuleją i będą kulały bo mąż nie wierzy że jeśli zdecydujemy że walczymy że to się szybko uda tylko znów wydamy tysiące a jeszcze trochę i będziemy ruszać z budową domu wiec tutaj są kolejne wydatki... tak naprawdę musimy się mocno zastanawiam czy odkładamy budowę na czas starań czy bierzemy kredyt i się budujemy.. wiedziałam że jesteśmy w finansowym dołku ale nie sądziłam że będzie trzeba podjąć tak cholernie trudna życiową decyzję. Nie jesteśmy już też młodzi więc ciężka decyzja ale widzę że maz już nie ma siły próbować dalej.. już ostatnie próby były że względu na mnie a nie tak to ma być... 😪💔Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
SandraSandra wrote:Postaram się ale mam jutro dużo pracy nie wiem czy dam radę zajechać do sklepu (jeden sklep który ma testy o czułości 10 jest nie po drodze z mojej pracy 🙈🙈
Oj tam. Postaraj się ❤️Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
Patisonek 25 wrote:Skarbek wolałabym żeby żadna nie musiała wiedzieć ani czuć tego co czuje się po stratach.. 💔😪 cholernie ciężkie doświadczenia.. Wie ta która niestety tego doświadczyła 💔🤍 na tą chwilę próbujemy w ogóle ogarnąć nasze życie... siebie aby się nie oddalić bo po ostatnich przeżyciach bywało trudno z relacjami między nami.. finanse kuleją i będą kulały bo mąż nie wierzy że jeśli zdecydujemy że walczymy że to się szybko uda tylko znów wydamy tysiące a jeszcze trochę i będziemy ruszać z budową domu wiec tutaj są kolejne wydatki... tak naprawdę musimy się mocno zastanawiam czy odkładamy budowę na czas starań czy bierzemy kredyt i się budujemy.. wiedziałam że jesteśmy w finansowym dołku ale nie sądziłam że będzie trzeba podjąć tak cholernie trudna życiową decyzję. Nie jesteśmy już też młodzi więc ciężka decyzja ale widzę że maz już nie ma siły próbować dalej.. już ostatnie próby były że względu na mnie a nie tak to ma być... 😪💔
Kurczę mega do kitu sytuacja. Przytulam mocno 🫂 Badania jakie rozpisał Ci lekarz pewnie pochłoną kolejne miesiące. A liczyliście na ile musielibyście odłożyć starania zeby się wybudować? Chociaż wiadomo ze dla nas staraczek każdy dzien jest ciężki bo bardzo pragniemy być już w ciąży. Przede wszystkim zadbajcie o siebie nawzajem. Pomysl o pomocy psychologicznej, u mnie w mieście działają ze 3 poradnie do których można iść darmowo, powstały niedawno ze względu na coraz większa liczbę prób samobójczych. Sama ostatnio chciałam skorzystać bo byłam w mega dole. Totalna niemoc z tym wszystkim mnie opanowala, płacz praktycznie co wieczor.
Co do finansów to polecam wszystkim nawet na przyszłość robienie planu budżetu. My tak robiliśmy i robimy do dziś ale już nie co miesiąc. Jak kupiliśmy mieszkanie nie było nas zbyt stać na wykończenie i meble a nie chcieliśmy kredytu wiec wszystko kupowaliśmy po kroku z pensji co miesiąc. I co miesiąc kartka, długopis, koszty stałe i wiedzieliśmy na co możemy sobie pozwolić.
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
aleks.123 wrote:Kurczę mega do kitu sytuacja. Przytulam mocno 🫂 Badania jakie rozpisał Ci lekarz pewnie pochłoną kolejne miesiące. A liczyliście na ile musielibyście odłożyć starania zeby się wybudować? Chociaż wiadomo ze dla nas staraczek każdy dzien jest ciężki bo bardzo pragniemy być już w ciąży. Przede wszystkim zadbajcie o siebie nawzajem. Pomysl o pomocy psychologicznej, u mnie w mieście działają ze 3 poradnie do których można iść darmowo, powstały niedawno ze względu na coraz większa liczbę prób samobójczych. Sama ostatnio chciałam skorzystać bo byłam w mega dole. Totalna niemoc z tym wszystkim mnie opanowala, płacz praktycznie co wieczor.
Co do finansów to polecam wszystkim nawet na przyszłość robienie planu budżetu. My tak robiliśmy i robimy do dziś ale już nie co miesiąc. Jak kupiliśmy mieszkanie nie było nas zbyt stać na wykończenie i meble a nie chcieliśmy kredytu wiec wszystko kupowaliśmy po kroku z pensji co miesiąc. I co miesiąc kartka, długopis, koszty stałe i wiedzieliśmy na co możemy sobie pozwolić.
BĘDZIE POST ŻAL... 😪 WIĘC JAK KTÓRAŚ NIE CHCE MOŻNA POMINĄĆ
Badania które rozpisał mi lekarz to plan do czerwca przyszłego roku dlatego że Wskazał mi immunologa do którego mam iść a dopiero będą zapisywać w listopadzie na przyszły rok. Mam przyjechać dopiero po wszystkich zrobionych badaniach i konsultacjach na które jestem zapisana w czerwcu 2024.. badania mogę sobie porobić między czasie wiec bym tego aż tak nie odczuła bo bym poszła do rodzinnej i to co się da zrobiła bym na fundusz. Histeroskopię ma mi sam załatwić 3 miesiące po 1 miesiączce po poronieniu ale to do szpitala na 1-2dni musiała bym iść... ogólnie musieliśmy odłożyć na 4 lata gdzieś starania co jest nierealne bo ja ma 33 lata,mąż 34 więc czas goni i trzeba by najpierw się starać bo lata uciekają a z kolei odkładać budowę gdzie też większość chcemy zrobić sami to im później tym gorzej bo nie będzie tyle siły by to robić? Nie wiem.. temat jest ciężki ale też widzę że mąż już po prostu nie ma chęci by dalej się starać, już mi powiedział że ostatnie próby były że względu na mnie... to zabrzmiało tak jakbym tylko ja chciała tego dziecka.. tłumaczy że chce ale wydaje mi się że już go to przerosło.. obje jakby odpuściliśmy ale w głębi serca jest inaczej I to chyba boli najbardziej 😭
Co do finansów to my tak robiliśmy dotychczas ale ostatnio więcej wydawaliśmy niż zarabialiśmy i wszystkie oszczędności szlak trafił... Co mies praktycznie lekarz a to nie mały wydatek sama wiesz ile co kosztuje ... między czasie coś tam na budowę a to dopiero kropla w morzu wydatków które nas czekają, teraz awaria 2 aut już wydaliśmy kupę kasy a jeszcze nie wszystko jest zrobione.. same dwa Badania które mam zrobić too już tysiak a gdzie tu reszta tych badań a jest tego na prawdę dużo. Immunolog, którego polecił też nie mało bierze a mam tam ponad 200 km🫣 plus zapewne jeszcze skieruje na badania i zapewne na 1 wizycie się nie skończy.... Także ten... to tak nie wcale super jak każdemu się wydaje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2023, 05:43
Starania od 2021
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
🔥-17kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔
06.04.2023 2 IUI ❌️
09.05.2023 3 IUI ❌️
06.09.2023 4IUI ☑️💔
03.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 IUI ❌️
Patisonek 25 wrote:BĘDZIE POST ŻAL... 😪 WIĘC JAK KTÓRAŚ NIE CHCE MOŻNA POMINĄĆ
Badania które rozpisał mi lekarz to plan do czerwca przyszłego roku dlatego że Wskazał mi immunologa do którego mam iść a dopiero będą zapisywać w listopadzie na przyszły rok. Mam przyjechać dopiero po wszystkich zrobionych badaniach i konsultacjach na które jestem zapisana w czerwcu 2024.. badania mogę sobie porobić między czasie wiec bym tego aż tak nie odczuła bo bym poszła do rodzinnej i to co się da zrobiła bym na fundusz. Histeroskopię ma mi sam załatwić 3 miesiące po 1 miesiączce po poronieniu ale to do szpitala na 1-2dni musiała bym iść... ogólnie musieliśmy odłożyć na 4 lata gdzieś starania co jest nierealne bo ja ma 33 lata,mąż 34 więc czas goni i trzeba by najpierw się starać bo lata uciekają a z kolei odkładać budowę gdzie też większość chcemy zrobić sami to im później tym gorzej bo nie będzie tyle siły by to robić? Nie wiem.. temat jest ciężki ale też widzę że mąż już po prostu nie ma chęci by dalej się starać, już mi powiedział że ostatnie próby były że względu na mnie... to zabrzmiało tak jakbym tylko ja chciała tego dziecka.. tłumaczy że chce ale wydaje mi się że już go to przerosło.. obje jakby odpuściliśmy ale w głębi serca jest inaczej I to chyba boli najbardziej 😭
Co do finansów to my tak robiliśmy dotychczas ale ostatnio więcej wydawaliśmy niż zarabialiśmy i wszystkie oszczędności szlak trafił... Co mies praktycznie lekarz a to nie mały wydatek sama wiesz ile co kosztuje ... między czasie coś tam na budowę a to dopiero kropla w morzu wydatków które nas czekają, teraz awaria 2 aut już wydaliśmy kupę kasy a jeszcze nie wszystko jest zrobione.. same dwa Badania które mam zrobić too już tysiak a gdzie tu reszta tych badań a jest tego na prawdę dużo. Immunolog, którego polecił też nie mało bierze a mam tam ponad 200 km🫣 plus zapewne jeszcze skieruje na badania i zapewne na 1 wizycie się nie skończy.... Także ten... to tak nie wcale super jak każdemu się wydaje...
Pati życzę Ci dużo siły, abyś przeszła przez ten ciężki czas w sumie dla Was obojga, czasami człowiek łapie doła ale ten „dół” czasami pozwala odpocząć i staje się po pewnym czasie mobilizacja do ponownego działania.
Nie będę pisała „będzie dobrze”, po prostu trzymaj się Kochana 😘Patisonek 25 lubi tę wiadomość
Początek starań: czerwiec 2021
👩🏼: 29🧔🏻♂️:35
5.09.2023 IUI ✖️
4.10.2023 IUI ✖️
11.2023 start 🔜 IVF
29.11 punkcja ->21🥚->4AB❄️4BB❄️
FET 23.01 4AB❄️
6 dpt ⏸️ Beta: 28,32 mlU/ml, prog: 21,83 ng/ml
8 dpt ⬆️ Beta: 81,11 mlU/ml, prog: 23,94 ng/ml
10 dpt ⬆️ Beta: 280,14 mlU/ml, prog: 31,92 ng/ml
14.02 ❤️
6.10.2024 r. 39+3 CC, Nasze największe Szczęście 🩷 -
Patisonek 25 wrote:BĘDZIE POST ŻAL... 😪 WIĘC JAK KTÓRAŚ NIE CHCE MOŻNA POMINĄĆ
Co do finansów to my tak robiliśmy dotychczas ale ostatnio więcej wydawaliśmy niż zarabialiśmy i wszystkie oszczędności szlak trafił... Co mies praktycznie lekarz a to nie mały wydatek sama wiesz ile co kosztuje ... między czasie coś tam na budowę a to dopiero kropla w morzu wydatków które nas czekają, teraz awaria 2 aut już wydaliśmy kupę kasy a jeszcze nie wszystko jest zrobione.. same dwa Badania które mam zrobić too już tysiak a gdzie tu reszta tych badań a jest tego na prawdę dużo. Immunolog, którego polecił też nie mało bierze a mam tam ponad 200 km🫣 plus zapewne jeszcze skieruje na badania i zapewne na 1 wizycie się nie skończy.... Także ten... to tak nie wcale super jak każdemu się wydaje...
Ja trzymam gorąco za Was kciuki ! Jesteś super wspaniała babeczka i nie poddawaj się . Mimo wszystko po burzy zawsze przychodzi słoneczko ☀️ ! ❤️❤️
Ja w dalszym ciągu wierzę, że następne władze w mniejszy lub większy sposób pomogą takim ludziom jak my !Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2023, 06:43
aleks.123, Patisonek 25 lubią tę wiadomość
-
Lilouu wrote:Dziewczynki trzymajcie kciuki, ja dziś laparo z histeroskopia 🙈
Na pewno wszystko pójdzie sprawnie bez komplikacji 🤞🏻🤞🏻🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0% 😞
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Lilouu wrote:Kochana dużo siły ! Skupcie się na sobie, wspólnym porozumieniu bo to Wy musicie być wsparciem dla siebie nawzajem . Przeanalizujcie dokładnie wszystkie wydatki. Wszystkie za i przeciw. Doskonale Cię rozumiem bo sami mamy budowę i kredyt na karku i przyszło żyć nam w mega ciężkich czasach. Życie jest cholernie niesprawiedliwe, jedni mają wszystko ot tak, a drudzy całe życie kłody pod nogi…
Ja trzymam gorąco za Was kciuki ! Jesteś super wspaniała babeczka i nie poddawaj się . Mimo wszystko po burzy zawsze przychodzi słoneczko ☀️ ! ❤️❤️
Ja w dalszym ciągu wierzę, że następne władze w mniejszy lub większy sposób pomogą takim ludziom jak my !
Dokładnie, tez wierze, ze niedługo niepłodność stanie się powszechniejszym tematem i będzie lepszy dostęp do leczenia.
Lilouu kciuki za dziś 🍀Patisonek 25, DariaM lubią tę wiadomość
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔 -
Lilouu wrote:Dziewczynki trzymajcie kciuki, ja dziś laparo z histeroskopia 🙈
Mi pielęgniarki 3h po zabiegu kazały iść się wykąpać czego nie zrobiłam bo tak jak wstałam tak prawie zemdlałam. Nie życzę Ci żebyś tak się czuła ale jeśli tak będzie to nie rób nic na siłę!
Podsumowując kilka dni po zabiegu będziesz obolała i wzdeta (wprowadzają gaz do środka żeby więcej widzieć) ale później będzie ok. Trzymam kciuki ❤️🧍🏻♀️'97 PCOS, niedoczynność tarczycy
🧍🏽♂️'94 morfologia 1%, słaba ruchliwość i żywotność
👩🏻🤝👨🏽 uszkodzone geny odpowiedzialne za trawienie glutenu i laktozy
starania od 11.09.2021
11.03.2022➡️INVIMED Poznań
➡️14.06.2023 IUI ❌
➡️17.07.2023 IUI ❌
16.08.2023➡️MedART Poznań
➡️11.10.2023 punkcja➡️18🥚➡️10❄️
➡️27.11.2023 FET PGT-A❄️5.1.1 7dpt beta 8,79, prog 99,1 8dpt beta 13,75 11dpt beta 28 17dpt 8,05 CB 💔
➡️28.12.2023 biopsja+endometrium scan➡️staphylococcus aureus+enetrococcus faecalis➡️3msc probiotykoterapi
➡️05.2024 naturalsik(06.05 3+5) beta 159,14 prog 15,9 (07.05 3+6) beta 232,27 (10.05 4+2) beta 1027,69 prog 47,4 (17.05 5+2) beta 15519,62 prog 22,1 (21.05 5+6) mamy ❤️ (12) prenatalne będzie 🩷 (17+3) pierwszy kopniak
Zostało 9❄️
-
Dzień dobry kobietki wiem ze znowu marudzę ale dziś w nocy co chwile się budziłam ze złymi przeczuciami , rano wstałam i cały strach mnie dopadł ( ze nie mam co robić sobie nadzieji, oczywiście zrobiłam test ale tem o czułości 25 i negatywny) wiem ze jest szansa ale już powoli zaczynam wątpić …
Mam dziś dola
Przepraszam za marudzenie 😭😭😭😭😭🎀Jagoda🎀 💜 21/06/2018 💜
-30 lat
-35 lat
🔹04/2023 1IUI ❌
🔹05/2023 2IUI ❌
🔹06/2023 3IUI ❌
🔹09/2023 4IUI ❌
🔹10/2023 5 IUI ❌
🔹31.01.2024 poronienie 💔
🔹05/2024 6 IUI ❌
🔹05/2024 7IUI. ❌
Sandra a bety nie masz jak zrobić ? To rozwaliło by wątpliwości🌱Rozpoczęcie starań 01/2021
👼🏻 Poronienie 9/12 tc 11/2021 💔
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0% 😞
Moje ♡ 𝑊𝑒𝑟𝑜𝑛𝑖𝑘𝑎 04.2011
———————————————————
Od 2023 KLINIKA W NL
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
jo_ana wrote:Sandra a bety nie masz jak zrobić ? To rozwaliło by wątpliwości
Nie mam kochana właśnie nie mam 🫣
Czekam bo nic innego nie zostało, kupię test o czułości 10 i zrobię jutro rano🎀Jagoda🎀 💜 21/06/2018 💜
-30 lat
-35 lat
🔹04/2023 1IUI ❌
🔹05/2023 2IUI ❌
🔹06/2023 3IUI ❌
🔹09/2023 4IUI ❌
🔹10/2023 5 IUI ❌
🔹31.01.2024 poronienie 💔
🔹05/2024 6 IUI ❌
🔹05/2024 7IUI. ❌
SandraSandra wrote:Dzień dobry kobietki wiem ze znowu marudzę ale dziś w nocy co chwile się budziłam ze złymi przeczuciami , rano wstałam i cały strach mnie dopadł ( ze nie mam co robić sobie nadzieji, oczywiście zrobiłam test ale tem o czułości 25 i negatywny) wiem ze jest szansa ale już powoli zaczynam wątpić …
Mam dziś dola
Przepraszam za marudzenie 😭😭😭😭😭
Ja już dziś byłam na USG pęcherzyk 19mm, endometrium 8mm, jutro inseminacja i właśnie się zastanawiam o której wziąć zastrzyk bo lekarz powiedział wieczorem, i po pracy musiałabym wziąć dopiero o 20:00, boję się że to za późno i że chyba będę musiała kłuć się w pracy. Zawsze zlecam to mężowi, panicznie boję się sama wbijać igłę 🫣SandraSandra lubi tę wiadomość
Starania od 4lat
29l.
Cykle naturalne, owulacyjne
Test PCT ujemny ( czynnik szyjkowy)
Ana 1 +
Mutacja MTHFR hetero
P/C przeciwplemnikowe- nie wykryte
Mąż 31l
Wszystkie wyniki ok.
Morfologia 4%
3x IUI ❌
09.24 IVF 👌🏽