💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa2024 wrote:Dziękuję dziewczyny ♥️ jestem podekscytowana jutrzejszym testowaniem i jednocześnie się boję, ale przecież to i tak dopiero będzie 10 dpo więc mam postanowienie nie emocjonować się jak będzie bladzioch 😁💪🤞
Trzymamy kciuki 🤗🤗
Ja dziś po wizycie. Dzięki antykoncepcji po torbieli nie ma prawie śladu. Tak więc czekam na okres. Mam brać lamette I po 10-12 dniach zapisać się na monitoring przed pierwszą IUI 😬Pauuulaa, Licząc na cud, Nowa2024, Kam93 lubią tę wiadomość
-
Rosołek123 wrote:Trzymamy kciuki 🤗🤗
Ja dziś po wizycie. Dzięki antykoncepcji po torbieli nie ma prawie śladu. Tak więc czekam na okres. Mam brać lamette I po 10-12 dniach zapisać się na monitoring przed pierwszą IUI 😬Rosołek123 lubi tę wiadomość
👱♀️ 32l 👦🏻35l
12.2022 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 badanie HSG (oba jajowody drożne)
11.2023 histeroskopia (usunięcie polipa)
12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest) -
Rosołek123 wrote:Trzymamy kciuki 🤗🤗
Ja dziś po wizycie. Dzięki antykoncepcji po torbieli nie ma prawie śladu. Tak więc czekam na okres. Mam brać lamette I po 10-12 dniach zapisać się na monitoring przed pierwszą IUI 😬Starania od 2023
Niepłodność idiopatyczna
♀️ 36l
Hormony ok (TSH w normie ale za wysokie na starania- Euthyrox 50) regularne cykle i owulacje.
AMH 4.51
05.24 wykryta niedrożność lewego jajowodu
07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
09.24 pierwszy cykl stymulowany Clo + Duphaston + Ovitrelle = torbiel na jajniku 😕
10.24 Belara na 1 cykl. Torbiel wchłonięta & przygotowania do IUI
11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI 🤞🏻
♂️ 29l
Wszystkie badania i parametry w normie 🍀 -
Karolove wrote:Rosolek a możesz powiedzieć, w którym dniu cyklu jesteś? Ja tez brałam w tym cyklu anty żeby pozbyć się torbieli na jajniku po stymulacji i się zastanawiam kiedy pójść na wizytę bo lekarz wskazał początek okresu ale widzę, że byłaś wcześniej.
Wczoraj na wieczór wzięłam ostatnią tabletkę dziś rano miałam wizytę
Mi lekarz powiedziała żebym przyszła minimalnie 2-3 dni przed końcem brania tabletek. -
Rosołek123 wrote:Wczoraj na wieczór wzięłam ostatnią tabletkę dziś rano miałam wizytę
Mi lekarz powiedziała żebym przyszła minimalnie 2-3 dni przed końcem brania tabletek.Starania od 2023
Niepłodność idiopatyczna
♀️ 36l
Hormony ok (TSH w normie ale za wysokie na starania- Euthyrox 50) regularne cykle i owulacje.
AMH 4.51
05.24 wykryta niedrożność lewego jajowodu
07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
09.24 pierwszy cykl stymulowany Clo + Duphaston + Ovitrelle = torbiel na jajniku 😕
10.24 Belara na 1 cykl. Torbiel wchłonięta & przygotowania do IUI
11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI 🤞🏻
♂️ 29l
Wszystkie badania i parametry w normie 🍀 -
Karolove wrote:Dziękuję Rosołek za odpowiedź i podpowiedź, w sumie dziś biorę ostatnią więc może wybiorę się też jutro albo pojutrze. 😉🤞🏻
Wróciłam do domu i po rozmowie z mężem okazało się, że on w tym tygodniu akurat ma delegacje kiedy bedzie planowany dzien IUI.... jestem trochę zalamana bo twierdzi ze nie może tego przesunąć 😔. W sumie nie wiem czemu to pisze ale chyba muszę się wygadać. Miałyście podobnie ? Może ja trochę przesadzam i za bardzo się zafiksowałam na to ? -
Hey wszystkim 😊 🫶
Opowiecie jak Wasze odczucia/dolegliwości po inseminacji?
Ja jestem dziś po pierwszej inseminacji, może któraś z Was też miała IUI w ostatnich dniach? Możemy się powymieniać spostrzeżeniami😊Starania od 2022
👩🏽 33 08.23 usunięty częściowo lewy jajnik z torbielą skórzastą
🧔🏻♂️ 33 Obniżone parametry nasienia (4%/0%) Testosteron✅ HBA+k.ch. ✅Wit.D✅ Wirusologia✅
1️⃣04/24 CS ❌ Clo+Ziv+Prog200 ->torbiel krwotoczna/Primolut-Nor
2️⃣06/24 CS ❌Clo+Lametta +Ziv+Prog200
🏥 07/24 Zmiana kliniki
Rozpoznanie: Niepłodność kobieca związana z czynnikami męskimi
AMH 1.03 ng / ml 🫥Progesteron f.l.13.43 TSH 2.02 / FT4 17.04 Prolaktyna 1- 50.74😵/ 2 - 18.33
Estradiol 106,60-10dc. Wit.D 84 ng/ml
08/24 11dc Estradiol 194 pg/ml
09/24 Wirusologia ✅ (HyCoSy) - bad. drożności jajowodów ✅
3️⃣10/24 CS/🧪1 IUI ❌
3-7dc Aromek x2/10dc-2🫧po 17mm-p.jajnik/endo 7/ estradiol 106,6/ 12dc-Zivafert💉
13dc - IUI/🫧pęcherzyki 19 i 20 mm/endo 10 mm
4️⃣11/24 CS/ 🧪 2IUI
Aromek j.w.
10dc - L.jajnik:🫧19 i 20 mm/Endo 9/ Zivafert💉
11dc - IUI/🫧pęcherzyki 20 i 21mm/ Endo 11
❓❔❓ 🍀🫶🏼 -
Rosołek123 wrote:No ja tak chciałam możliwie najpóźniej ale jednak przed okresem żeby było bardziej komfortowo Stąd też moja decyzja o terminie
Wróciłam do domu i po rozmowie z mężem okazało się, że on w tym tygodniu akurat ma delegacje kiedy bedzie planowany dzien IUI.... jestem trochę zalamana bo twierdzi ze nie może tego przesunąć 😔. W sumie nie wiem czemu to pisze ale chyba muszę się wygadać. Miałyście podobnie ? Może ja trochę przesadzam i za bardzo się zafiksowałam na to ?Rosołek123 lubi tę wiadomość
-
KamkaS wrote:Hey wszystkim 😊 🫶
Ja jestem dziś po pierwszej inseminacji, może któraś z Was też miała IUI w ostatnich dniach? Możemy się powymieniać spostrzeżeniami😊
Hej, ja miałam równo 2 tyg temu, na stymulowanym cyklu (lametta/ovitrelle) Po IUI nie miałam żadnych dolegliwości utrudniających funkcjonowanie, po dwóch dniach pojawiły się kłucia w jajnikach spowodowane owulacją 4 dni po owulacji miałam monitoring USG, okazało się że pęcherzyk pękł. Od tamtej pory biorę duphaston 2 razy dziennie.
Niestety chyba nieudane iui (dziś testowałam test biały) chociaż w sobotę jak zrobiłam test to lekko przebijała druga kreska, nie wiem co o tym myśleć 🤦🏼♀️🙈 może też ktoś tak miał? -
Rosołek123 wrote:No ja tak chciałam możliwie najpóźniej ale jednak przed okresem żeby było bardziej komfortowo Stąd też moja decyzja o terminie
Wróciłam do domu i po rozmowie z mężem okazało się, że on w tym tygodniu akurat ma delegacje kiedy bedzie planowany dzien IUI.... jestem trochę zalamana bo twierdzi ze nie może tego przesunąć 😔. W sumie nie wiem czemu to pisze ale chyba muszę się wygadać. Miałyście podobnie ? Może ja trochę przesadzam i za bardzo się zafiksowałam na to ?
My mroziliśmy nasienie, bo mąż jest żołnierzem i nie zawsze może być obecny wtedy kiedy trzeba więc woleliśmy mieć pewność, że jak coś to nie stracimy cyklu 😉🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Aaaaapap wrote:Hej, ja miałam równo 2 tyg temu, na stymulowanym cyklu (lametta/ovitrelle) Po IUI nie miałam żadnych dolegliwości utrudniających funkcjonowanie, po dwóch dniach pojawiły się kłucia w jajnikach spowodowane owulacją 4 dni po owulacji miałam monitoring USG, okazało się że pęcherzyk pękł. Od tamtej pory biorę duphaston 2 razy dziennie.
Niestety chyba nieudane iui (dziś testowałam test biały) chociaż w sobotę jak zrobiłam test to lekko przebijała druga kreska, nie wiem co o tym myśleć 🤦🏼♀️🙈 może też ktoś tak miał?
Zapewne w sobotę był jeszcze ślad po zastrzyku🙎♀️ wszystko ok, naturalne owulacje
AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Fertistim, Euthyrox25, Duphaston
👨09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl) -
Nowa2024 wrote:My mroziliśmy nasienie, bo mąż jest żołnierzem i nie zawsze może być obecny wtedy kiedy trzeba więc woleliśmy mieć pewność, że jak coś to nie stracimy cyklu 😉
My chodzimy do poradni nieplosnosci na nfz. Wątpię żeby tutaj była taka możliwość ale zapytam 🙂 nie pomyślałam o tym ! Dziękuję 💗 -
Wróciłam do domu i po rozmowie z mężem okazało się, że on w tym tygodniu akurat ma delegacje kiedy bedzie planowany dzien IUI.... jestem trochę zalamana bo twierdzi ze nie może tego przesunąć 😔. W sumie nie wiem czemu to pisze ale chyba muszę się wygadać. Miałyście podobnie ? Może ja trochę przesadzam i za bardzo się zafiksowałam na to ?👱♀️ 32l 👦🏻35l
KamkaS wrote:Hey wszystkim 😊 🫶
Ja jestem dziś po pierwszej inseminacji, może któraś z Was też miała IUI w ostatnich dniach? Możemy się powymieniać spostrzeżeniami😊👱♀️ 32l 👦🏻35l
Aaaaapap wrote:Hej, ja miałam równo 2 tyg temu, na stymulowanym cyklu (lametta/ovitrelle) Po IUI nie miałam żadnych dolegliwości utrudniających funkcjonowanie, po dwóch dniach pojawiły się kłucia w jajnikach spowodowane owulacją 4 dni po owulacji miałam monitoring USG, okazało się że pęcherzyk pękł. Od tamtej pory biorę duphaston 2 razy dziennie.
Niestety chyba nieudane iui (dziś testowałam test biały) chociaż w sobotę jak zrobiłam test to lekko przebijała druga kreska, nie wiem co o tym myśleć 🤦🏼♀️🙈 może też ktoś tak miał?Aaaaapap lubi tę wiadomość
👱♀️ 32l 👦🏻35l
Mq1991 wrote:To normalne że się zafiksowalas! Wiele z nas czułoby to samo! A co z mrożeniem nasienia? Nie myślałaś o tym żeby nie marnować cyklu? Wiem że sporo par w takiej sytuacji to robi
No właśnie muszę dopytać jak to wygląda na nfz.
A mam do Was pytanie, jaki jest mniej więcej koszt przeprowadzenia IUI w klinice? Może czas najwyższy rozpatrzeć.... -
Rosołek123 wrote:No właśnie muszę dopytać jak to wygląda na nfz.
A mam do Was pytanie, jaki jest mniej więcej koszt przeprowadzenia IUI w klinice? Może czas najwyższy rozpatrzeć....👱♀️ 32l 👦🏻35l
Niestety chyba nieudane iui (dziś testowałam test biały) chociaż w sobotę jak zrobiłam test to lekko przebijała druga kreska, nie wiem co o tym myśleć 🤦🏼♀️🙈 może też ktoś tak miał?
Super, że się odezwałaś 😊
Mnie kłuje już dziś, ale to może z wrażenia 🤭
Ja nie mam żadnej zaplanowanej wizyty w klinice aż do momentu ⏸️ lub kolejnej stymulacji owulacji 🤔🤔
A na pytanie do lekarza czy powinnam brać progesteron powiedział że nie ma takiej potrzeby 🤔
Dodatkowo po inseminacji dostałam zalecenie by dziś wieczorem były starania, bo pęcherzyki nie pękły jeszcze mimo zastrzyku Zivafert (w niedzielę).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 22:24
Starania od 2022
👩🏽 33 08.23 usunięty częściowo lewy jajnik z torbielą skórzastą
🧔🏻♂️ 33 Obniżone parametry nasienia (4%/0%) Testosteron✅ HBA+k.ch. ✅Wit.D✅ Wirusologia✅
1️⃣04/24 CS ❌ Clo+Ziv+Prog200 ->torbiel krwotoczna/Primolut-Nor
2️⃣06/24 CS ❌Clo+Lametta +Ziv+Prog200
🏥 07/24 Zmiana kliniki
Rozpoznanie: Niepłodność kobieca związana z czynnikami męskimi
AMH 1.03 ng / ml 🫥Progesteron f.l.13.43 TSH 2.02 / FT4 17.04 Prolaktyna 1- 50.74😵/ 2 - 18.33
Estradiol 106,60-10dc. Wit.D 84 ng/ml
08/24 11dc Estradiol 194 pg/ml
09/24 Wirusologia ✅ (HyCoSy) - bad. drożności jajowodów ✅
3️⃣10/24 CS/🧪1 IUI ❌
3-7dc Aromek x2/10dc-2🫧po 17mm-p.jajnik/endo 7/ estradiol 106,6/ 12dc-Zivafert💉
13dc - IUI/🫧pęcherzyki 19 i 20 mm/endo 10 mm
4️⃣11/24 CS/ 🧪 2IUI
Aromek j.w.
10dc - L.jajnik:🫧19 i 20 mm/Endo 9/ Zivafert💉
11dc - IUI/🫧pęcherzyki 20 i 21mm/ Endo 11
❓❔❓ 🍀🫶🏼 -
Mq1991 wrote:Myślę że powinna być taka opcja. A co do kosztów to u mnie było 100zl za monitoring + 950 za IUI. Pęcherzyk pękł sam więc odeszły jakieś 2 stówki za ovitrelle. Plus wiadomo leki na stymulacje + progesteron. Ale byłam w pozytywnym szoku, że po IUI progesteron jest refundowany
Jutro napisze do Doktor i zapytam
Muszę napisać to po raz chyba piąty ale jesteście najlepsze i niezastąpione ❤️❤️❤️❤️❤️Mq1991 lubi tę wiadomość