💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
MagdaLena88 wrote:Niestety nie wiem kompletnie co to za parametry;(
Tym razem dostałam plamienie. W ogóle jakoś tak od zabiegu czuję dyskomfort w brzuchu,wróciłam do domu i w zasadzie mam ochotę jedynie na sen. To plamienie mnie trochę zaniepokoiło bo wcześniej go nie było. Ale to chyba normalne w dniu zabiegu?
Też delikatnie plamiłam kilka godzin po zabiegu- od około 14, do wieczora ustało 😊 miałam też cały czas takie nieprzyjemne uczucie w brzuchu... Bardzo podobne objawy 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2024, 20:51
MagdaLena88 lubi tę wiadomość
-
MagdaLena88 wrote:Niestety nie wiem kompletnie co to za parametry;(
Tym razem dostałam plamienie. W ogóle jakoś tak od zabiegu czuję dyskomfort w brzuchu,wróciłam do domu i w zasadzie mam ochotę jedynie na sen. To plamienie mnie trochę zaniepokoiło bo wcześniej go nie było. Ale to chyba normalne w dniu zabiegu?
Ja po pierwszej inseminacji w dniu zabiegu też miałam delikatne plemienie 😊Starania od 2022 🍼
👩🏽 33 08/23 usunięto część lewego jajnika z torbielą s.
🧔🏻♂️ 33 Obniżone parametry
1️⃣04/24 CS ❌
2️⃣06/24 CS ❌
🏥 07/24 Zmiana kliniki
🧫AMH 1.03🫥 (HyCoSy)✅
3️⃣10/24 CS/🧪 1 IUI ❌
4️⃣11/24 CS/🧪 2 IUI ❌
5️⃣12/24 CS /🧪 3 IUI ⏸️ 🥹 🤍
27.01. 8t 💔
Czasami będziesz musiała zawalczyć o coś więcej niż jeden raz... -
U mnie niestety zaczyna się full okres. Ten cykl był od początku podejrzany bo miałam plamienia w 8, 9 dniu cyklu, więc jak widać nie był to najlepszy czas na IUI 😕 W poniedziałek zrobię badanie hormonów na początku cyklu i sprobuje się wbić do lekarza, bo nie wiem właściwie co teraz robić. Zaczynać kolejną stymulację czy zrobić cykl przerwy... szczególnie że bralam Ovitrelle wiec mam bHCG we krwi 🤔 No nic. Trochę szkoda, ale przynajmniej wiem już dziś i nie muszę czekać 2 tygodnie na rozczarowanie 🥲 Gramy dalej 💪PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
Rekovelle 8 ug + Orgalutran + Gonapeptyl
23 pobrane ➡️ 16 MII ➡️ 10 ❄️
Transfer ➡️ marzec/kwiecień ⏳️ -
kicia_kocia wrote:U mnie niestety zaczyna się full okres. Ten cykl był od początku podejrzany bo miałam plamienia w 8, 9 dniu cyklu, więc jak widać nie był to najlepszy czas na IUI 😕 W poniedziałek zrobię badanie hormonów na początku cyklu i sprobuje się wbić do lekarza, bo nie wiem właściwie co teraz robić. Zaczynać kolejną stymulację czy zrobić cykl przerwy... szczególnie że bralam Ovitrelle wiec mam bHCG we krwi 🤔 No nic. Trochę szkoda, ale przynajmniej wiem już dziś i nie muszę czekać 2 tygodnie na rozczarowanie 🥲 Gramy dalej 💪
Kurcze ale dziwna sytuacja, że tak szybko ten okres 🤔 zastanawia mnie to mega🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆 14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅
📆 15.01.2025 start stymulacji 💉💉💉 (Menopur, Puregon+Orgalutran, Ovitrelle)
📆 27.01.2025 punkcja, pobrano 9 🥚, mamy ❄️❄️❄️❄️ blastocysty -
No wlasnie tez nie wiem, może muszę włączyć esteofem do stymulacji 🤔 w naturalnych cyklach mi się to nie zdarza, wiec nawet nie mam pomysłu. Albo może już zmęczenie stymulacjami, to była 3 pod rząd. Ja już mentalnie wracam do początku cyklu i wchodzę w tryb relaksu 😉 ✌️🌈
Gdybyśmy się mieli teraz stymulować i klinika była otwarta 27.12 to nawet moglibyśmy zrobić kolejna IUI jeszcze w tym miesiącu, ale nie wiem czy to nie zbyt często. Poczekam co tam lekarz poradzi.PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
kicia_kocia wrote:No wlasnie tez nie wiem, może muszę włączyć esteofem do stymulacji 🤔 w naturalnych cyklach mi się to nie zdarza, wiec nawet nie mam pomysłu. Albo może już zmęczenie stymulacjami, to była 3 pod rząd. Ja już mentalnie wracam do początku cyklu i wchodzę w tryb relaksu 😉 ✌️🌈
Gdybyśmy się mieli teraz stymulować i klinika była otwarta 27.12 to nawet moglibyśmy zrobić kolejna IUI jeszcze w tym miesiącu, ale nie wiem czy to nie zbyt często. Poczekam co tam lekarz poradzi.kicia_kocia lubi tę wiadomość
-
Licząc na cud wrote:Ja na Twoim miejscu poszłabym do lekarza bo to dziwne, że po dwóch dniach od IUI masz 🐒 Coś tu się nie trzyma kupy...PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
Wiem, że jestem trochę nienormalna, ale spytałam chata gpt, czy mając we krwi bHCG po Ovitrelle można rozpocząć stymulację gonadotropinami i wg chataGPT można 😜😂 Zobaczymy co na to powie lekarz 🤞
Oliwia88888 lubi tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼
31.01 start IVF
Kicia Kocia koniecznie skontaktuj się jutro z lekarzem. Może jakaś torbielka się zrobiła czy coś . To chyba nie możliwe żeby to był normalny okres ? Ile cykl by trwał ? Może jutro krwawienia nie będzie. Może przyjmie Ciebie lekarz. Dziękuję dziewczyny za wszystkie rady:) . Po prostu będę cierpliwie czekać. Brzuch mnie dziś pobolewa i przede wszystkim lewy jajnik. Nie nastawiam się kompletnie na ten cykl. A na przyszły zapisze się do innego lekarza. Żebym czuła się dobrze zaopiekowana
Ogólnie po inseminacji czuje się dobrze. Minimalne ślady nitek krwi były ale już jest dobrze:) cała inseminacja trwała z minutę
kicia_kocia, Karolove lubią tę wiadomość
-
Rozmawiałam z lekarzem, robimy przerwę ze stymulacją do kolejnego okresu. Przy okazji zobaczymy czy to teraz to plamienie czy coś innego. Swoją drogą dziś już te plamienia są znacznie lżejsze, wiec trudno ocenić co tam się dzieje. W każdym razie w tym cyklu trzeba zbadać temat.
Ang15, Alicee2024, MagdaLena88, Karolove lubią tę wiadomość
31.01 start IVF
No wlasnie sama nie wiem. Wczoraj w ciągu dnia plamienie, wieczorem sporo krwi, teraz znów lekkie plamienie. Coś się rozregulowało. Tak jak piszecie to nie jest normalne. Plan jest taki, że w tygodniu robię hormony, w czwartek usg i zobaczymy w której fazie cyklu ja właściwie jestem. Przy okazji ustalimy plan na dalsze postępowanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 12:21
31.01 start IVF
A mogło by to być zagnieżdżenie czy nie koniecznie? Fajnie że tutaj panuje taka miła atmosfera. Nikt nikogo nie ocenia tylko każdy każdego wspiera. W końcu każda z Nas ma szczytny cel
Kama89wroc, Ang15, Alexis93, kicia_kocia, Karolove, Paprykaa lubią tę wiadomość
-
Ania 89 wrote:A mogło by to być zagnieżdżenie czy nie koniecznie? Fajnie że tutaj panuje taka miła atmosfera. Nikt nikogo nie ocenia tylko każdy każdego wspiera. W końcu każda z Nas ma szczytny cel
To prawda 😊 cieszę się, że odważyłam się tutaj napisać. Niby jesteśmy sobie obce, a tak bliskie. Kazda z nas ma inną historię ale potrafimy się wspierać i dzielić doświadczeniem, takie wsparcie na forum jest nieocenione.Alicee2024, Alexis93, Ang15 lubią tę wiadomość
-
My już jesteśmy po wizycie w nowej klinice. 28go mamy wizytę kwalifikacyjna do IVF. Lekarz nie widział wskazań do wykonywania kolejnej IUI. Mamy zbyt słabe parametry nasienia, żeby zabieg był zasadny 🥹
Patisonek 25, Nowa2024, Pauuulaa, MagdaLena88, kicia_kocia, Ang15, Kama89wroc, Mq1991, Karolove, Chameleon_13, Paprykaa lubią tę wiadomość
♀️29 l
- 5.24 - udrożnienie jajowodu
- hormony, MUChA, aTG, aTPO , ASA, ANA - ok
-zespol antyfosfolipidowy - ujemny
- AMH 5,11
- kir Bx (-2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1)
- HLA-C C1/C2
♂️ 33 l
- 4. 24 - embolizacja ŻPN
- obniżone parametry nasienia
- kariotypy - ok
Cross-match 36,3% ❌
10.2024 - 11.2024 -2x IUI ❌
--> zmiana kliniki<--
28.12.2024 - wizyta kwalifikacyjna do IVF
10.01.2025 - stymulacja -150mj. Ovaleap, 0,25mg. Cetrotide, Gonapeptyl
23.01 -Punkcja- 6 zapl. komorek - 5 ❄️🥹
18.02 - transfer
••Zostań z nami Maluszku••🤍 -
Dziewczyny jesteśmy z mężem po dluuuugiej wizycie w klinice (3,5h). Dostaliśmy już „na papierku” kwalifikację do ivf na MZ ♥️ zrobiliśmy wymazy i badania z krwi u mnie u męża wymagane do procedury. Dr rozpisal też stymulację, wykupiliśmy od razu zastrzyki i oczekiwanie na 🐒. Trzymajcie kciuki, żebym dostala okres w poniedziałek, wtedy idealnie by się wszystko zgrało. Jeśli nie to prawdopodobnie stymulacja dopiero od kolejnego cyklu. Także mam zadzwonić do dr w 1 dc i podejmie wtedy decyzję kiedy startujemy 😉
Dzis już nie płaciliśmy w klinice kompletnie nic, a zastrzyki do stymulacji gdyby nie refundacja to koszt wyniósłby 3900 zł, dzięki refundacji w aptece zapłaciłam „tylko” 500 zł 😉Patisonek 25, Pauuulaa, MagdaLena88, kicia_kocia, Ang15, Kama89wroc, Mq1991, Chameleon_13, Karolove, Licząc na cud, Paprykaa lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Nowa2024 wrote:Dziewczyny jesteśmy z mężem po dluuuugiej wizycie w klinice (3,5h). Dostaliśmy już „na papierku” kwalifikację do ivf na MZ ♥️ zrobiliśmy wymazy i badania z krwi u mnie u męża wymagane do procedury. Dr rozpisal też stymulację, wykupiliśmy od razu zastrzyki i oczekiwanie na 🐒. Trzymajcie kciuki, żebym dostala okres w poniedziałek, wtedy idealnie by się wszystko zgrało. Jeśli nie to prawdopodobnie stymulacja dopiero od kolejnego cyklu. Także mam zadzwonić do dr w 1 dc i podejmie wtedy decyzję kiedy startujemy 😉
Dzis już nie płaciliśmy w klinice kompletnie nic, a zastrzyki do stymulacji gdyby nie refundacja to koszt wyniósłby 3900 zł, dzięki refundacji w aptece zapłaciłam „tylko” 500 zł 😉
Ale świetne wiadomości 😊 cieszę się że u Was idzie tak płynnie. U mnie po zmianie lekarza tak nie będzie bo poprzedni lekarz miał dużo w nosie i obecny chce mnie najpierw zdrowotnie doprowadzić do ładu więc u nas stymulacja będzie po Nowym Roku ale transfer się odwlecze w czasie.
Faktycznie spora różnica jeśli chodzi o ceny leków co jest faktycznie na plus i tak nie zabolało niz przy kwocie 3900😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2024, 15:09
Nowa2024, Licząc na cud lubią tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
Patisonek 25 wrote:Ale świetne wiadomości 😊 cieszę się że u Was idzie tak płynnie. U mnie po zmianie lekarza tak nie będzie bo poprzedni lekarz miał dużo w nosie i obecny chce mnie najpierw zdrowotnie doprowadzić do ładu więc u nas stymulacja będzie po Nowym Roku ale transfer się odwlecze w czasie.
Faktycznie spora różnica jeśli chodzi o ceny leków co jest faktycznie na plus i tak nie zabolało niz przy kwocie 3900😄
Może tak się wydaje, że u nas idzie to szybko, ale my od stycznia jesteśmy u tego samego lekarza 😉 u Ciebie zmiana lekarza, więc on też chce „poznać” Twoją sytuację, żeby były większe szanse i to na duży plus że nie ma tego w nosiePatisonek 25, Kama89wroc lubią tę wiadomość
🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
🍼Starania od 06.2023
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
Nowa2024 wrote:Może tak się wydaje, że u nas idzie to szybko, ale my od stycznia jesteśmy u tego samego lekarza 😉 u Ciebie zmiana lekarza, więc on też chce „poznać” Twoją sytuację, żeby były większe szanse i to na duży plus że nie ma tego w nosie
Tak na pewno ale już po 1 wizycie powiedział jaki dalszy plan więc myślę że warto poczekać 😄 najważniejsze żeby się dobrze przygotować i zwiększyć szanseNowa2024 lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-20kg
👨36 L
bad nasienia ✅️morfo 3%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji ⏳️ -
Nowa2024 wrote:Dziewczyny jesteśmy z mężem po dluuuugiej wizycie w klinice (3,5h). Dostaliśmy już „na papierku” kwalifikację do ivf na MZ ♥️ zrobiliśmy wymazy i badania z krwi u mnie u męża wymagane do procedury. Dr rozpisal też stymulację, wykupiliśmy od razu zastrzyki i oczekiwanie na 🐒. Trzymajcie kciuki, żebym dostala okres w poniedziałek, wtedy idealnie by się wszystko zgrało. Jeśli nie to prawdopodobnie stymulacja dopiero od kolejnego cyklu. Także mam zadzwonić do dr w 1 dc i podejmie wtedy decyzję kiedy startujemy 😉
Dzis już nie płaciliśmy w klinice kompletnie nic, a zastrzyki do stymulacji gdyby nie refundacja to koszt wyniósłby 3900 zł, dzięki refundacji w aptece zapłaciłam „tylko” 500 zł 😉Ona 36 lat-wszystko ok, AMH-0,9
On 39 lat-wszystko ok
Niepłodność idiopatyczna
10-12. 24' 3×IUI ❌️
03.01.25. Kwalifikacja do In Vitro✅️
27.01.25. Start stymulacji. Gonapeptyl Daily i Rekovelle
05.02. Punkcja-6🥚 mamy 1 zarodek 4.1.1
10.02. Transfer🐣 beta 5dpt 2,1💔 9dpt 0,3💔
Druga procedura-marzec 25'