💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
-
WIADOMOŚĆ
-
Niktważny wrote:Chyba mamy tak samo, w sumie nigdy nie robiłam bety bo nigdy nie widziałam na teście ani malutkiego cienia drugiej kreski nie wiem czy to dobrze czy źle ale też nie dostałam takich zaleceń dopiero po pozytywnym teście gin proponowała betę
W sumie mamy wizytę 30 grudnia wtedy będę lekko po owu może i u mnie uda się wstrzelić na naturalnym cyklu, ale nie nastawiam się tak bardzo jak nie ten cykl to nastepny na spokojnie
Też nigdy nie robiłam bety aż do tej środy i w sumie lepiej znosiłam jedną kreskę na teście, więc następnym razem robię zwykły test. -
Ang15 wrote:Hej dziewczyny,
Przyszedł Mi negatywny wynik bety.
Ps. Co do cytologii zwykłej i płynnej - mi obie kilkakrotnie wychodziły prawidłowo a skończyło się na zabiegu skrócenia szyjki macicy w styczniu 😉 wyszedł HPV i białka Cintec+. W biopsji po leep cin3. Od czerwca, po całym leczeniu wszystkie wyniki idealne.
Przykro z wyniku bety 🫂Ang15 lubi tę wiadomość
-
Ania 89 wrote:Paprykaa to porażka że nic nie wytłumaczył. Ale ze stwierdził że coś z macicą jest nie tak. A Twoja lekarz nigdy nic nie mówiła ?
Jemu chodziło że mam małe endo i nazywał to jako niedorozwój macicy 🤯
Serio lekarz po prostu tragiczny, stary dziadek, robił mi usg chyba przez 15 min sam monitoring mega się niekomfortowo czułam… Sama więcej widziałam na tym usg niż on. Dodatkowo stwierdził żeby oznaczyć progesteron 🤯 Z jakiego w ogóle powodu?! Skoro żaden pęcherzyk nie pękł. Naprawdę tak nieprofesjonalna wizyta że jestem w szoku, że tacy ludzie pracują…Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok
🙋🏻♂️ 29 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
12.24- 1 IUI? 🙏🏼
01.24- sonoHSG? -
Paprykaa wrote:Ehhh… Życie mnie nie oszczędza.
Endo powyżej 5, pęcherzyki w P i L jajniku po 14mm…
Sama nie wiem co mam myśleć.
Usg robił mi stary lekarz- niby docent, ale jestem załamana- nic nie wytłumaczył, używał słów „niedorozwój macicy”, serio jestem załamana 🤯
Ogólnie już wiem, że chyba do tej kliniki więcej nie pojadę. Po tej wizycie nic nie wiem- czy mam brać dalej leki czy nie brać masakra 🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:31
Paprykaa lubi tę wiadomość
👱♀️ 33l👦🏻35l
12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
10.2023 Początek leczenia niepłodności
11.2023 ✅️ histeroskopia
12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
11.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ zivafert +cyclogest)
12.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ ovitrelle +cyclogest)
_________
02.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF ⏳️ -
Ogólnie nie jestem zadowolona z tej kliniki…
Moja Pani Dr pracuje w dwóch i umówiłam się od razu na poniedziałek do drugiej… Będę miała dalej, ale to nie jest warte tych nerwów.
I do lekarki młodszej, która ma same pozytywne opinie.Kama89wroc lubi tę wiadomość
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
🙋🏻♂️ 29 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
12.24- 1 IUI? 🙏🏼
01.24- sonoHSG? -
Paprykaa wrote:Ogólnie nie jestem zadowolona z tej kliniki…
Moja Pani Dr pracuje w dwóch i umówiłam się od razu na poniedziałek do drugiej… Będę miała dalej, ale to nie jest warte tych nerwów.
I do lekarki młodszej, która ma same pozytywne opinie.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:31
👱♀️ 33l👦🏻35l
11.2023 ✅️ histeroskopia
_________
Ang15 wrote:Hej dziewczyny,
Przyszedł Mi negatywny wynik bety.
Ps. Co do cytologii zwykłej i płynnej - mi obie kilkakrotnie wychodziły prawidłowo a skończyło się na zabiegu skrócenia szyjki macicy w styczniu 😉 wyszedł HPV i białka Cintec+. W biopsji po leep cin3. Od czerwca, po całym leczeniu wszystkie wyniki idealne.
Przykro mi bardzo 😭🫂🫂Ang15 lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022
Klinika od 1.2024
♀️29 l
- stymulacja owulacji
- ureoplasma - wyleczona
- 5.24 - udrożnienie jajowodu
- hormony w normie
♂️ 33 l
- 4. 24 - embolizacja żylaków
- obniżone parametry nasienia
10.2024 - IUI ❌
11.2024 - IUI ❌
--> zmiana kliniki<--
28.12.2024 - wizyta kwalifikacyjna do IVF -
Mq1991 wrote:A to był Twój naturalny cykl? Obyś po weekendzie miała lepsze doświadczenia..
Ja ogólnie mam cykle owulacyjne, ale pani dr dała mi Lamette 1 x 1 od 3-7 dc i teraz od 3 dni Estrofem 2 x 1 mg… to moja 1 stymulacja w życiu 🤯
I średnio to idzie, gorzej niż naturalnie…
Idę w poniedziałek do normalnego lekarza, bo to był cyrk Dziewczyny. Wielokrotnie byłam u ginekologa i to była moja najgorsza wizyta w życiu serio nie mogę do siebie dojść od ponad 2 godzin…Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 29 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
12.24- 1 IUI? 🙏🏼
01.24- sonoHSG? -
Niktważny wrote:Chyba biel
Ja właśnie nie lubię testów z moczu bo mi przy mojej ciąży biochemicznej nic nie wykazały, a z krwi beta 2 x wyszła mi pozytywna… Niestety malała i się nie udało
Ehhh ciężkie życie. Czemu nie może być normalnie? 😭Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 30 l
🙋🏻♂️ 29 l
Kariotyp ok
Podstawowe badania ok
Zła fragmentacja 31%
12.24- 1 IUI? 🙏🏼
01.24- sonoHSG? -
Paprykaa wrote:Ogólnie nie jestem zadowolona z tej kliniki…
I do lekarki młodszej, która ma same pozytywne opinie.
Zdecydowanie nie ma co sobie zwiększać nerwów i lepiej zmienić klinikę.
Ja z mojej kliniki jestem zadowolona ale z doktorką średnio. Niby ma świetne opinie, że jest skuteczny ale moim zdaniem strasznie go trzeba ciągnąć za język. Przy następnej wizycie chyba spisze wszystko na kartce, żeby go dokładniej podpytać i o niczym nie zapomnieć 😅😂Paprykaa lubi tę wiadomość
-
Paprykaa wrote:Ja ogólnie mam cykle owulacyjne, ale pani dr dała mi Lamette 1 x 1 od 3-7 dc i teraz od 3 dni Estrofem 2 x 1 mg… to moja 1 stymulacja w życiu 🤯
Idę w poniedziałek do normalnego lekarza, bo to był cyrk Dziewczyny. Wielokrotnie byłam u ginekologa i to była moja najgorsza wizyta w życiu serio nie mogę do siebie dojść od ponad 2 godzin…
Jeju no nie powinno tak być!! Strasznie jest to przykre, bo dla nas starających się każda wizyta jest na wagę złota. Podejrzewam, że dla nas wszystkich jest to aktualnie najważniejszy temat w życiu i chciałybyśmy być zaopiekowane i dobrze doinformowane. Do tego też płacimy nie małe pieniądze za wizyty.
Dla przykładu Powiem Wam, że ja mam pakiet PZU z pracy i znalazłam jedną przychodnie, gdzie są tacy super ginekolodzy młodzi, że serio aż chce się chodzić.Paprykaa lubi tę wiadomość
-
Paprykaa wrote:Ja właśnie nie lubię testów z moczu bo mi przy mojej ciąży biochemicznej nic nie wykazały, a z krwi beta 2 x wyszła mi pozytywna… Niestety malała i się nie udało
Ehhh ciężkie życie. Czemu nie może być normalnie? 😭
Też zadaję sobie to pytanie, dlaczego to wszystko jest takie trudne i niesprawiedliwe 😞Ang15, Paprykaa lubią tę wiadomość
-
Ja Wam powiem,że nie mam jakoś zaufania do mężczyzn ginekologów. I mówię to ja, która ma ojca chrzestnego ginekologa😆 ale może dlatego? W sumie wujo od zawsze był taki lekko szowinistyczny i mimo tego że wdrapał się wysoko w karierze to jednak był i jest butny, niemiły itp. Dlatego ja chodzę tylko do lekarek kobiet.
Cały czas się zastanawiam czy robić w środę test 'sikaniec'. Ale skoro i tak moja klinika wymaga wyniku bety i w piątek muszę się tam stawić o 7 rano, to chyba sobie daruję. Jakbym wiedziała że nic z tego to ciężko bym zniosła pobudkę o 6 rano 😁Ona 36 lat-wszystko ok, AMH-0,9
On 39 lat-wszystko ok
Niepłodność idiopatyczna
1 IUI 10/24 ❌️
2 IUI 11/24❌️
3 IUI 12/24⌛️🫶🙏 -
Hej dziewczyny,
Ang15, przykro mi z powodu negatywnej bety 😕
Paprykaa, dobrze że w poniedziałek powtarzasz monitoring. USG to jest dość subiektywne badanie, wiec w poniedziałek może to wyglądać wyraznie lepiej. Zresztą jakby endo jeszcze trochę ruszyło, pecherzyki urosly te 4-5 mm to bylby bardzo dobry moment. Trzymam kciuki żeby tak było🤞
U mnie przyszedł powtórny progesteron i już mamy 100% pewności, że mamy LUF w tym cyklu. Teraz jedno co, to nie wiadomo jak długo będziemy czekać na 🐵. Przy progesteronie 2 naturalny mechanizm spadku proga na pewno nie zadziała. No ale na razie daje sobie czas na naturalny koniec cyklu, jak do końca roku się nic nie wydarzy, będę wracać do lekarza o jakieś wsparcie.Ang15, Paprykaa lubią tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
Ang15 tule za negatywna betę 🫂🫂🫂
Paprykaa matko kochana co to za lekarz 😱😱😱
MagdaLena to ja właśnie odwrotnie 😁 uznaje tylko ginekologów facetów 🤣Ang15 lubi tę wiadomość
🙎♀️29: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
💊metafolian, b-complex, wit D, Euthyrox25, NAC, koenzym Q10
👨28: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
💊Fertistim
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
Start IVF MZ
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅ -
Nowa2024 wrote:Ang15 tule za negatywna betę 🫂🫂🫂
Paprykaa matko kochana co to za lekarz 😱😱😱
MagdaLena to ja właśnie odwrotnie 😁 uznaje tylko ginekologów facetów 🤣👱♀️ 33l👦🏻35l
11.2023 ✅️ histeroskopia
_________
Paprykaa wrote:Ja ogólnie mam cykle owulacyjne, ale pani dr dała mi Lamette 1 x 1 od 3-7 dc i teraz od 3 dni Estrofem 2 x 1 mg… to moja 1 stymulacja w życiu 🤯
Idę w poniedziałek do normalnego lekarza, bo to był cyrk Dziewczyny. Wielokrotnie byłam u ginekologa i to była moja najgorsza wizyta w życiu serio nie mogę do siebie dojść od ponad 2 godzin…👱♀️ 33l👦🏻35l
11.2023 ✅️ histeroskopia
_________
Papryka z jakich okolic jesteś może cos doradzimy?
Jak na moje powinnaś zmienić tą klinikę bo ewidentnie przeginają. Płacimy tyle kasy za wizyty że takie sytuacje nie powinny mieć miejsca 🙈
MagdaLena88 ja też chodzę do gin facetów jakoś nie przepadam za kobietami zwłaszcza że jedna naraziła moje zdrowie i kto wie czy nie życie. Miałam okropny krwotoku po pęknięciu torbieli, powiedziała że tak się zdarza. Pojechałam do mojego poprzedniego lekarza szybko leki przeciwkrwotoczne bo bym się wykrwawiła. Do kobiet chodziłam tylko na monitoring jak nie było mojego bylego doktorka ale wszystko z nim konsultowałam bo mawet potrafiły podważać jego zdanie co było słabe.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:09
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️34 L
AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
Allo-mlr 37.3%✅️
p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
🔥-18kg
👨35 L
bad nasienia ✅️morfo 4%
Kariotyp-✅️
trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
19.11.2022 1 IUI ☑️💔