X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną 💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚
Odpowiedz

💚🍀 •inseminacja 2024 🍷🍀💚

Oceń ten wątek:
  • Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: 31 grudnia 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania 89 wrote:
    Kama masakra. Lekarze to mają gdzieś a każdy taki cykl pusty boli jeszcze bardziej. Oj coraz ciężej znaleźć normalnego ginekologa ale i też klinikę. No bo przecież gdyby pęcherzyk nie pękł to i tak by nie zrobili inseminacji nasieniem dawcy bo klinikę by zamykali. A czułaś owulacje ?

Dokładnie i tak by mi jej dziś nie zrobili… gdyby pęcherzyk nie pękł to mąż by chyba ich rozszarpał 🤪 ja właśnie nie czuję owulacji :(

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2024, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama by następnym razem podeszli profesjonalnie do tematu 😁

Kama89wroc lubi tę wiadomość

43e007b402535b35389a1a34ce3b22f8.png
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2024, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Dokładnie i tak by mi jej dziś nie zrobili… gdyby pęcherzyk nie pękł to mąż by chyba ich rozszarpał 🤪 ja właśnie nie czuję owulacji :(
    Szkoda tylko, że Ci nie dali znać wcześniej, że klinika krócej otwarta i się nie wyrobią... nie potrzebnie tracilas czas i pieniądze na wizytę...
    Oby styczeń był już szczesliwy!

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
    04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
    10.2023 Początek leczenia niepłodności
    11.2023 ✅️ histeroskopia
    Hormony ✅️
    12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
    10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
    11.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ zivafert +cyclogest)
    12.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ ovitrelle +cyclogest)

_________
    02.01.2025 ✅️ wizyta kwalifikacyjna IVF
  • Paprykaa Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Wróciłam z wizyty… jestem przybita. Wizyta na 10.55, wchodzimy do kliniki a tam kartka z informacją że dziś pracują do 12.00. Więc już wiedzieliśmy, że nie uda się zrobić inseminacji w tym cyklu… Przypominam, że korzystamy z mrożonego nasienia dawcy. Ostatnio IUI była na niepękniętym pęcherzyku w 12 dc przy cyklu 28 dniowym. Dziś 13 dc przy cyklu 29 i pęcherzyk pęknięty. Kolejny miesiąc w plecy…
    Doktor nawet nie odpisał mi na ostatnią obszerną wiadomość… którą wysłałam mu 19.12 a dziś mówi, że miał dużo pacjentek w wczoraj trzy pierwsze odwołały mu wizytę. Jakby dał mi znać to bym przyjechała i może zdarzylibyśmy z tą inseminacja, a tak to cykl poszedł w diabły.
    Teraz zalecił branie clo (mimo, że wszystko jest perfecto) i ponowne badanie AMH. Kilka miesięcy temu miałam 1,7 i było ok.
    Szczerze zawiodłam się, wiem że organizm lubi platac figle i widocznie przegapiliśmy owulację ale podejście do klienta, który na każdą wizytę przychodzi z nadzieją i zostawia tam potężne pieniądze jest słabe.

Kurczę współczuję… Wiem jakie to rozczarowanie, ja miałam teraz cykl bezowulacyjny 😢
    Okropne jest to, że musimy tyle na wszystko czekać. 🥺

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok
    Cytologia ok, USG piersi ok, wymazy + wirusy ok

🙋🏻‍♂️ 29 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

12.24- IUI odwołana ❌
    01.24- 1 IUI
  • Paprykaa Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Szczęśliwego Nowego Roku!
    W 2025 widzę nas wszystkie z brzuszkiem 🤰🏻 🍀🍀🍀

Mq1991, Kama89wroc lubią tę wiadomość

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l
    Naturalne owulacje, choć późne 16-21 dc- długie cykle 30-34 dni, hormony ok, kariotyp ok, nadkrzepliwość ok, trombofila ok

🙋🏻‍♂️ 29 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

12.24- IUI odwołana ❌
    01.24- 1 IUI
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa i tego się trzymajmy 🤱

Paprykaa, Kama89wroc lubią tę wiadomość

• Alexis93 Znajoma

Wysłany: 1 stycznia, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Witam was w nowym roku, oby ten rok spełnił nasze marzenia. ✨✨✨
    My idziemy 07.01 na monitoring do 2 IUI.
    Czy otwieramy nowy wątek wraz z nowym rokiem - inseminacja 2025 ? Czy zostajemy tu?

MagdaLena88, Paprykaa, Kama89wroc, Ang15 lubią tę wiadomość

• Ania 89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dla mnie nie ma problemu zostać tutaj ale i też przenieść się na 2025 . Może jakieś nowe dziewczyny by się pojawiały. A do starego wątku raczej zaglądać nie będą :)

• Paprykaa Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie obojętne chętnie dołączę do nowego wątku. Może nowy wątek nowa energia? 😎
    Ja do niedzieli biorę duphaston, potem odstawiam i czekam na 🐒 i działamy!
    Nie mogę się doczekać pierwszej inseminacji!
    Wiem że to dziwne ale tak mam 🤣

Dziewczyny a jak Wy planujecie wakacje?
    Bo znajomi lecą za 3 miesiące do Wietnamu, bardzo bym chciała lecieć, ale kurczę nie chce też tracić cyklu, z drugiej strony boję się, że uda się zajść w ciążę, a ja będę się stresować wyjazdem, szczególnie, że jestem po poronieniu 🥺
    Nie chcę odpuszczać wszystkich wyjazdów i życia, z drugiej strony bardzo zależy mi, żeby zostać mamą 🥺
    Już i tak przez ten rok bardzo się odsunęłam od znajomych, z niektórymi zupełnie straciłam kontakt przez depresję i wszystkie przejścia…
    Nie wiem jak to rozegrać 😌

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 30 l

🙋🏻‍♂️ 29 l
    Kariotyp ok
    Podstawowe badania ok
    Zła fragmentacja 31%

12.24- IUI odwołana ❌
    01.24- 1 IUI
  • Ania 89 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa według mnie leć. Jak zajdziesz w ciąże to najwyżej będziesz się zastanawiała co zrobić 😁

• Ola8999 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:

Bo znajomi lecą za 3 miesiące do Wietnamu, bardzo bym chciała lecieć, ale kurczę nie chce też tracić cyklu, z drugiej strony boję się, że uda się zajść w ciążę, a ja będę się stresować wyjazdem, szczególnie, że jestem po poronieniu 🥺
    Nie chcę odpuszczać wszystkich wyjazdów i życia, z drugiej strony bardzo zależy mi, żeby zostać mamą 🥺
    Już i tak przez ten rok bardzo się odsunęłam od znajomych, z niektórymi zupełnie straciłam kontakt przez depresję i wszystkie przejścia…
    Ja też mam takie rozkminy. Też właśnie biorę duphaston i we wtorek jak test będzie negatywny to chce zarezerwować bilety na luty (też do Azji :) póki jesteśmy we 2 zaszalejemy), bo jakby coś było to trochę bym się bała lecieć tak na początku tak daleko. Można też kupić ubezpieczenie od kosztów rezygnacji i w razie czego poprosić ginekologa o zaświadczenie że nie możesz lecieć, bo sama ciąża chyba nie jest wystarczającym powodem, tylko nie wiem jak z tym w praktyce. Idealnie byłoby trafić z biletami tak bym mogła mieć inseminację w lutym, no ale zobaczymy, nie wiem nawet czy wyniki biopsji zdążą do tej pory przyjść, więc mogę sobie planować a co wyjdzie to wyjdzie.

U mnie kolejna koleżanka w ciąży. Cieszę się jej szczęściem ale troszkę w sercu zakłuło. W tym roku, w sensie 2024 4 koleżanki urodziły, teraz będzie 5-ta, plus jeszcze ze dwie dalsze by się znalazły. A ja sobie czekam i czekam. Mam wrażenie że od początku starań to ciąże z każdej strony 🫢 już nie mówiąc że prócz jednej wszystkie młodsze ode mnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 00:47

♀️35 ♂️37
    Starania od 06.2023
    Owulacje naturalne ☑️
    Poradnia od 07.2024
    Drożność ☑️
    Hormony ☑️
    AMH 1.0 😐-> 1.2 😮☑️
    Lametta+ovitrelle+duphaston 4 cykle ❌
    Biopsja endometrium cd138 9/1 😐
    Antybiotykoterapia Unidox
    ➡️I Histeroskopia z biopsją kontrolną

Seminogram morfologia 5%->2% 🙁
    Ruch postępowy 22% (47mln)
    Ruch całkowity 38%->30% 🙁 (61mln)
    Koncentracja 116mln ☑️☑️☑️
    Hba 82% ☑️ Fragmentacja 3,5% ☑️ Chromatyna 6,45% ☑️ Mar test 13% ❓
  • Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:

Kurczę mam podobnie. W 2024 roku nie odpuściłam i udało sie przeżyć 3 piękne wyjazdy, które bardzo dobrze wpłynęły na moją psychikę. W tym roku mam zaplanowane tylko 5 dni w marcu w Maroko. I nie wiem czy to dojdzie do skutku, bo „planowo” IUI powinna być na koniec stycznia. Jak nie zajdę w ciążę to czeka nas IVF i pewnie marzec będzie kluczowy, więc nie planuje nic więcej. W lutym się wszystko okaże (na ostatnią chwilę). Cyklu tracić nie będę, nie chcę, taka strata cyklu zabolała mnie bardziej niż negatywna beta. Wolę zrezygnować z wyjazdu ale nie tracić cykl.

Ola8999, Pauuulaa lubią tę wiadomość

• Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Szkoda tylko, że Ci nie dali znać wcześniej, że klinika krócej otwarta i się nie wyrobią... nie potrzebnie tracilas czas i pieniądze na wizytę...
    Oby styczeń był już szczesliwy!

No właśnie… Słabe podejście. A jeszcze jak się umawiałam to pani z rejestracji chciała zapisać nas na godzinę 11.30 :/

• Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Ja też mam takie rozkminy. Też właśnie biorę duphaston i we wtorek jak test będzie negatywny to chce zarezerwować bilety na luty (też do Azji :) póki jesteśmy we 2 zaszalejemy), bo jakby coś było to trochę bym się bała lecieć tak na początku tak daleko. Można też kupić ubezpieczenie od kosztów rezygnacji i w razie czego poprosić ginekologa o zaświadczenie że nie możesz lecieć, bo sama ciąża chyba nie jest wystarczającym powodem, tylko nie wiem jak z tym w praktyce. Idealnie byłoby trafić z biletami tak bym mogła mieć inseminację w lutym, no ale zobaczymy, nie wiem nawet czy wyniki biopsji zdążą do tej pory przyjść, więc mogę sobie planować a co wyjdzie to wyjdzie.

U mnie kolejna koleżanka w ciąży. Cieszę się jej szczęściem ale troszkę w sercu zakłuło. W tym roku, w sensie 2024 4 koleżanki urodziły, teraz będzie 5-ta, plus jeszcze ze dwie dalsze by się znalazły. A ja sobie czekam i czekam. Mam wrażenie że od początku starań to ciąże z każdej strony 🫢 już nie mówiąc że prócz jednej wszystkie młodsze ode mnie.

Ja mam tak samo, wszystkie moje koleżanki albo już mają 1-2 dzieci albo teraz ostatnia bezdzietna jest w 3 miesiącu ciąży. A my z najdłuższym stażem związku i dalej nic… ostatnio usłyszałam od ojca 2 dzieci, że oni o pierwsze też się długo starali ale żona założyła apke i dawała znać kiedy ma owulacje i to im pomogło…

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprykaa wrote:

Paprykaa jak masz taką możliwość to leć! Może akurat się uda tak wstrzelić z terminem że nie będziesz miała wtedy owulacji i IUI. Kurcze nasze staramia trwają czasem kilka lat... nie wiem ile razy już miałam taka rozkminę czy jechać ma wakacje czy nie, bo co jeśli będę w ciąży. Albo czy zmieniać pracę, bo może teraz się uda.
    A nie możemy też tracić życia i rezygnować że wszystkiego! Musimy w międzyczasie odpocząć, przewietrzyć głowę.
    Także mam nadzieję, że Ci się uda i że będziesz się dobrze bawic

Ola8999 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

12.2022 💔 CP usunięta laparoskopowo, jajowód zachowany
    04.2023 ✅️ badanie HSG (oba jajowody drożne)
    10.2023 Początek leczenia niepłodności
    11.2023 ✅️ histeroskopia
    Hormony ✅️
    12.2023 - 03.2024 stymulacja owulacji (clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
    10.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ cyclogest)
    11.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ zivafert +cyclogest)
    12.2024 IUI ❌️ ( clostilbegyt + NAC+ ovitrelle +cyclogest)

_________
    02.01.2025 ✅️ wizyta kwalifikacyjna IVF
  • Ola8999 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    Ja mam tak samo, wszystkie moje koleżanki albo już mają 1-2 dzieci albo teraz ostatnia bezdzietna jest w 3 miesiącu ciąży. A my z najdłuższym stażem związku i dalej nic… ostatnio usłyszałam od ojca 2 dzieci, że oni o pierwsze też się długo starali ale żona założyła apke i dawała znać kiedy ma owulacje i to im pomogło…
    O matko.. czyli wcześniej działali na ślepo. Ale w sumie.. ja z rok temu nie wiedziałam tyle co teraz a dwa lata temu to byłam pewnie jak ten kolega, coś tam ze szkoły się pamiętało i tyle.

♀️35 ♂️37
    Starania od 06.2023
    Owulacje naturalne ☑️
    Poradnia od 07.2024
    Drożność ☑️
    Hormony ☑️
    AMH 1.0 😐-> 1.2 😮☑️
    Lametta+ovitrelle+duphaston 4 cykle ❌
    Biopsja endometrium cd138 9/1 😐
    Antybiotykoterapia Unidox
    ➡️I Histeroskopia z biopsją kontrolną

Seminogram morfologia 5%->2% 🙁
    Ruch postępowy 22% (47mln)
    Ruch całkowity 38%->30% 🙁 (61mln)
    Koncentracja 116mln ☑️☑️☑️
    Hba 82% ☑️ Fragmentacja 3,5% ☑️ Chromatyna 6,45% ☑️ Mar test 13% ❓
  • Ang15 Koleżanka

Wysłany: 2 stycznia, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, żebyśmy wszystkie spełniły swoje marzenia i plany! 🤞 A lato, jesień i już max zimę 2025 spędziły narzekając na wielkie brzuchy 🥰

Ja właśnie umówiłam się na monitoring 30 stycznia. W ten weekend mamy czas na naturalne starania i po cichu liczę na to, że będę musiała odwołać wizytę w klinice 🤭

Jeżeli macie możliwość na wakacje i relax to korzystajcie! I tak całe nasze życie w ostatnim czasie kręci się wokół jednego tematu.. warto odpocząć 😊

• Kama89wroc Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ang15 wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Życzę wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, żebyśmy wszystkie spełniły swoje marzenia i plany! 🤞 A lato, jesień i już max zimę 2025 spędziły narzekając na wielkie brzuchy 🥰

Ja właśnie umówiłam się na monitoring 30 stycznia. W ten weekend mamy czas na naturalne starania i po cichu liczę na to, że będę musiała odwołać wizytę w klinice 🤭

Jeżeli macie możliwość na wakacje i relax to korzystajcie! I tak całe nasze życie w ostatnim czasie kręci się wokół jednego tematu.. warto odpocząć 😊

Też jestem zdania, że czasem trzeba odpocząć i przewietrzyć głowę. Ja mam bardzo dużo stresu w pracy, do tego frustracja z niepłodnością, więc dla mnie podróże to największa nagroda za trudy i relax.

Ang15 lubi tę wiadomość

• Pauuulaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama89wroc wrote:
    😂🤦Serio? Czy ludzie naprawde mysla ,ze osoby starajace sie dlugo z pomoca lekarzy/ klinik nie umieja wyznaczyc u siebie owulacji i to jest ich jedyny "problem" przedluzajacych sie staran? Ehh... musialam to skomentowac, rozbawilo mnie 😆

U nas podobnie, my najstarsi z najmlodszym dzieckiem 😉 i w rodzinie i wsrod znajomych. Moja przyjaciolka z lo ma juz 3 dzieci, w tym najstarsze juz w technikum 🫣🤣 🙈 takze tego..... No... Niedlugo do kuzynostwa na osiemnastki ich dzieci bedziemy chodzic 🤭🤷 a chrzesnica mojego meza ma 26l. I planują ze swoim wesele na przyszły rok 🥴😱

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia, 17:39

age.png

08.2012 26tc (*)♀️💔

Ona♀️
    pcos❌amh 12,75❌ IO❌HbA1C 5,63%❌
    lewy jajowód niedrożny❌
    kariotyp✅ TSH 1,44✅ AntyTPO 10✅ cytologia✅ biopsja szyjki✅ hpv 16 (-)✅

On♂️
    azoospermia❌
    kariotyp❌

2020-Cytologia gr3-HPV 16-biopsja -cin3
    11.2021 konizacja szyjki macicy

1iui 04.2022 🥳
    09.05 ⏸️
    Beta hcg:10.05 90.1/12.05 -214
    24.05-5t3 jest pęcherzyk z zarodkiem
    07.06 -8t2 ❤️ crl 16 mm.
    24.06 10t5-crl 36.7 mm tętno 170
    04.07 prenatalne - 12t1-crl 5.16 cm tętno 168 ,NT 1.6 niskie ryzyka
    09.08 17t2 175g ♂️💙
    29.08 - 20t2 połówkowe 🆗 350g 21t3- 392g/24t6-670g / 28t6-1400g/31t2- 1900g /32t3-2100g/35t3-2800g /37t3-3400g

01.2023 -38t6d / 3950g /56cm 👶

Powrót po rodzeństwo
    15.11.24 iui❌

Kiedyś bedziesz z nami kruszynko 💚
  • Karolove Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, bierzcie urlopy i planujcie wyjazdy. Wiem, że może być czasem wątpliwość i zgranie czasowe. Ale jak nie teraz to kiedy, później z maluszkiem może być ciężko na dłuższe wyjazdy 😉 wiem, że to blisko ale w grudniu byłam w Kopenhadze z koleżanką, która w 5 mcu ciąży, wszystko zaplanowane zanim zaszła w ciążę, i wszystko bez problemu. Wiem, że to jest indywidualne ale tak jak dziewczyny pisały, odpoczynek i odstresowanie dobrze Wam zrobi 😘

Kama89wroc, Ola8999 lubią tę wiadomość

Starania od 2023
    Niepłodność idiopatyczna
    👱 29l
    Wszystkie badania i parametry w normie 🍀
    👩🏻 36l
    AMH 4.51
    05.24 wykryta niedrożność lewego jajowodu
    07.24 udrożniony jajowód metodą sHSG 💚
    11.24 stymulacja Lamette i 1 IUI ❌️
    11/12.24 stymulacja Lamette 2 IUI nie miała miejsca + pęcherzyk nie pękł. ❌️
    12.24 zmiana kliniki ➡️ IVF
‹‹ 430 431 432 433 434
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ