Inseminacja dla singielek
-
Hej dziewczyny! Czy któraś z Was ma doświadczenie z klinikami niepłodności w Czechach? Czy wymagają przyjazdu z ,,fikcyjnym partnerem" aby podpisać dokumenty? Którą z klinik polecacie? Rozważam też wyjazd do kliniki za granicą, gdzie nie trzeba partnera do podpisu. Może któraś z Was była w takim miejscu i może udzielić mi jakiś informacji.
-
Jest już na ten temat wątek, gdzie dziewczyny wymieniają się doświadczeniami - raczej IVF ale podpytaj
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/samotna-zaplodnienie,19036.html
Z tego co wiem w Czechach musisz przyprowadzić "partnera". Kojarzę, że w Danii, Hiszpanii, Grecji i Łotwie można podejść jako singielka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2024, 17:19
👩🏼 91’ (33)
Amh-1.6 (07.2024); hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ hipoglikemia reaktywna ❌ ; MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy cytokiny❓ immunofenotyp ✅ komórki NK ✅ przewlekłe EBV ❌ trombofilia❌ ; CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; ciężki czynnik męski
1 IVF - Oviklinika Waw
08.2024 3 🥚 -> 2 ❄️
27.11.2024 transfer, blastka 4.2.2 ❌ EG + AH + Neoparin + smoflipid
27.12.2024 transfer, blastka 3.2.2 EG + AH + Neoparin + Hydroxychlorquine
6dpt-36; 8dpt-91; 12 dpt-361; 14 dpt-905; 20 dpt GS 1,11 YS 0,22 22 dpt-13901; 27 dpt-33512; 28 dpt-CRL 5mm i ❤️ 8tc+3-CRL 1,9cm; 9tc+3 CRL 2,7 cm; 12tc+3 prenatalne ok CRL 5,8 cm 🩵
-
Koleżanka robiła w Holandii i jest zachwycona, urodziła już zdrowe dziecko. Ona ma partnerkę i pojechały do Holandii razem. Wzięła dawcę nasienia: opis był bardzo dokładny, łącznie z wykształceniem, ilorazem inteligencji i fotografiami (dokładne fotki twarzy były). Zdecydowała się na bardzo przystojnego mężczyznę z wysokim IQ, zdrowy, przebadany, zero chorób w rodzinie itd. Dawca bardzo „popularny”, z powodu wyżej wymienionych cech wiele kobiet się na niego decydowało.
Singielka lubi tę wiadomość
Starania od lutego 2024.
39 lat, AMH 2, 84
czynnik męski oligospermia
Kariotypy ✅
03.2024 stymulacja Menopur + Ganirelix
03.2024 punkcja, 8 🥚, zapłodniło się 6 🥚.
Przetrwały 2 ❄️❄️4BC i 5BC. Nieprzebadane.
Polip w macicy po stymulacji, wizyty u kilku lekarzy.
Lekarz prowadzący radzi robić transfer na polip...
06.2024 Histeroskopia w Novum z usunięciem polipa.
Biopsja endometrium - brak stanu zapalnego.
07.2024 transfer 2 zarodów, nieudany, brak implantacji.
07.2024 zmiana lekarza, nowa stymulacja.
Rekovelle + Oraglutran.
31.07.2024 Punkcja. Pobrano 18 🥚, dojrzałych 18 🥚. Lekarz kazał zapłodnić wszystkie, zapłodniło się 11 🥚.
Przetrwało 6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 4AB, 4AC, 4BB,4BB,4BB, 4CB.
Badanie PGT: 1 zdrowa ❄️ 4AB.
1 nieprzebadana ❄️4AC (nie dało się przebadać).
Transfer 6.09 - nieudany.
Lekarz sugeruje zbadać immunologię.
27.09. - pierwsza wizyta u immunologa. -
Maria_Christina wrote:Koleżanka robiła w Holandii i jest zachwycona, urodziła już zdrowe dziecko. Ona ma partnerkę i pojechały do Holandii razem. Wzięła dawcę nasienia: opis był bardzo dokładny, łącznie z wykształceniem, ilorazem inteligencji i fotografiami (dokładne fotki twarzy były). Zdecydowała się na bardzo przystojnego mężczyznę z wysokim IQ, zdrowy, przebadany, zero chorób w rodzinie itd. Dawca bardzo „popularny”, z powodu wyżej wymienionych cech wiele kobiet się na niego decydowało.
-
Maria_Christina wrote:Koleżanka robiła w Holandii i jest zachwycona, urodziła już zdrowe dziecko. Ona ma partnerkę i pojechały do Holandii razem. Wzięła dawcę nasienia: opis był bardzo dokładny, łącznie z wykształceniem, ilorazem inteligencji i fotografiami (dokładne fotki twarzy były). Zdecydowała się na bardzo przystojnego mężczyznę z wysokim IQ, zdrowy, przebadany, zero chorób w rodzinie itd. Dawca bardzo „popularny”, z powodu wyżej wymienionych cech wiele kobiet się na niego decydowało.
-
Singielka wrote:Hej dziewczyny! Czy któraś z Was ma doświadczenie z klinikami niepłodności w Czechach? Czy wymagają przyjazdu z ,,fikcyjnym partnerem" aby podpisać dokumenty? Którą z klinik polecacie? Rozważam też wyjazd do kliniki za granicą, gdzie nie trzeba partnera do podpisu. Może któraś z Was była w takim miejscu i może udzielić mi jakiś informacji.
-
Singielka wrote:Super z tą Holandią, masz jakieś namiary na tą klinikę, jest jakiś polski koordynator? Czy trzeba samemu się kontaktować?
Ma ktoś doświadczenie z kliniką Reprofit w Ostrawie?
Nie mam namiarów, myślę, że poziom tam jak i w Skandynawii jest bardzo wysoki a w Skandynawii na pewno wyższy niż w Polsce.
Na pewno te skandynawskie czy holenderskie kliniki mają sporo pacjentów/ pacjentek z Polski.
Ciekawa jestem z jakiej kliniki korzystała Kasia Sokołowska ze urodziła w wieku 49 lat. Komórka dawczyni na pewno, jeśli nie miała swoich komórek zamrożonych z czasu gdy była młodsza. Podejrzewam, że robiła właśnie za granicą.Starania od lutego 2024.
39 lat, AMH 2, 84
czynnik męski oligospermia
Kariotypy ✅
03.2024 stymulacja Menopur + Ganirelix
03.2024 punkcja, 8 🥚, zapłodniło się 6 🥚.
Przetrwały 2 ❄️❄️4BC i 5BC. Nieprzebadane.
Polip w macicy po stymulacji, wizyty u kilku lekarzy.
Lekarz prowadzący radzi robić transfer na polip...
06.2024 Histeroskopia w Novum z usunięciem polipa.
Biopsja endometrium - brak stanu zapalnego.
07.2024 transfer 2 zarodów, nieudany, brak implantacji.
07.2024 zmiana lekarza, nowa stymulacja.
Rekovelle + Oraglutran.
31.07.2024 Punkcja. Pobrano 18 🥚, dojrzałych 18 🥚. Lekarz kazał zapłodnić wszystkie, zapłodniło się 11 🥚.
Przetrwało 6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 4AB, 4AC, 4BB,4BB,4BB, 4CB.
Badanie PGT: 1 zdrowa ❄️ 4AB.
1 nieprzebadana ❄️4AC (nie dało się przebadać).
Transfer 6.09 - nieudany.
Lekarz sugeruje zbadać immunologię.
27.09. - pierwsza wizyta u immunologa. -
Hej. Jest forum "samotna- zapłodnienie ". Tam jest więcej informacji.
Czy Ryga kiepska, nie wiem. Są dziewczyny, którym sue tam udało. Moja gin też wspominała o pacjentce w ciazy z Rygi, która szczęśliwie do końca doprowadziła.
Ja próbowałam inseminacje na naturalnym, ale bez sukcesu.
Czy tam będę robić in vitro i czy w ogóle, to nie wiem. Klinika wygląda niepozornie, piętro w kamienicy.
Pani dr mówiła po ang, asystentka też. Wszystko tłumaczyła. Angielski ok.
Do Rygi loty są drogie, przynajmniej ostatnio. Leci się szybko, ok godziny, ale ceny wysokie. Podobno są autokary ale to ok 10-11h
-