INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, dostałąm tel od swojego lekarza, ze mozemy zaczac IVF od tego cyklu. Mam wizytę w piatek. Takze opuszczam was i przenoszę się na watek IVF.
Zyczę Wam więcej szczescia w IUI niż my mieliśmy. -
Opium wrote:Dziewczyny, dostałąm tel od swojego lekarza, ze mozemy zaczac IVF od tego cyklu. Mam wizytę w piatek. Takze opuszczam was i przenoszę się na watek IVF.
Zyczę Wam więcej szczescia w IUI niż my mieliśmy. -
01.04 Opium 3/
02.04 Vaina 3/
05.04 monika9966
05.04 Płatek szkarłatny 1/
07.04 mkl 4/
11.04 Stelka_mis
13.04 Lunk_a
13.04 Gallina 4/
14.04 Kaśka28 2/
15.04 ka_tarzyna 3/
15.04 Kalija 1/
16.04 Paolala
16.04 słomka 1/
18.04 Mee 1/
20.04 Mała Mi 80
20.04 Alcea 2/
23.04 sylejd 1/
23.04 bizona 2/
23.04 Colla1/
26.04 lily3030 1/
27.04 PaolaMinka 1/
27.04 Opium 4/
28.04 Zuzanna 2/
29.04 Beatrajs1 2/
29.04 TIMBULINA 1/
Nie wiecie co z Mała Mi? Nie mogę znaleźć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2016, 19:50
-
4 ciąże w kwietniu!!! Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny Oby więcej takich dobrych informacji
Monika9966 ja też jeżeli mi się nie uda z iui to idę w in vitro. Zaplanowałam z ginem 6 iui. Lekarz teraz przy drugiej już myśli co tu zrobić aby ta ciąża się pojawiła i jeżeli będzie 3 iui to mam brać clo 2-6dc 2x1 tabletka, zaproponował też stymulacje gonadropinami ale chcę dać szanse lewemu jajnikowi bo ten jest drożny w 100% jak się nie uda to spróbujemy tą drugą metodą. A czy Ty orientujesz się jak wygląda sytuacja z in vitro, kiedy PiS ma zamiar zmienić ustawę dotyczącą in vitro i zapłodnienia jednego zarodka? Szok co oni wyprawiają!
Płatek_szkarłatny proszę o dopisanie do listy Druga iui była 7.05
Opium trzymam mocno kciuki! Teraz już pójdzie z górki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 07:27
Płatek szkarłatny, aszka lubią tę wiadomość
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
7 dpt beta 107, 9 dpt beta 275, 13dpt 1836
26.07 pięknie bije serduszko
-
nick nieaktualnyBajka, mocno trzymam kciuki abyś nie musiała już podchodzić do in vitro i oby inseminacja sie udała
Co do PIS-u to nie wiem kiedy moga to wprowadzić ale niestety po nich można sie wszystkiego spodziwać ;( Duduś przecież podpisuje co mu dają. Działają też pod osłoną nocy, więc wszystko jest możliwe. Ja będę spokojniejsza jeśli uda mi się przy pierwszej procedurze zamrozić zarodki. Aż mnie zmroziło jak dr mi powiedział że przy jednym zarodku nie będzie sensu robić in vitro...
Na razie mam zlecone kilka badań do wykonania w 3 dc.
A Ty bajka kiedy testujesz? Ja 24 powinnam dostać @ ( wtorek ) ale chyba w pon zrobię test sikany bo na betę juz nie będę leciała jak przy pierwszym i drugim podejściu.bajka_ lubi tę wiadomość
-
Rozumiem...Trzymam mocno kciuki za in vitro! Monia uda się na pewno
Ja spodziewaną miesiączkę mam dostać 22.05, gin mówił, aby zrobić test 21.05. Więc zrobię w sobotę. W poniedziałek mam imieniny - strasznie marzy mi się prezent w postaci II tłustych kresek na teście ciążowym ale co ma być to będzie. Poddać się nie poddam
monika9966 lubi tę wiadomość
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
-
nick nieaktualnyBajka, na pewno nam się uda, nie ważne jaką metodą I innym dziewczynom też bo znosimy naprawdę wiele ale nagroda jest tego warta.
No i przecież bajki zawsze się dobrze kończą więc Twoja walka o dzidziusia na pewno będzie miała szczęśliwe zakończenie! Wierzę, że moja teżbajka_, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość
-
bajka_ wrote:4 ciąże w kwietniu!!! Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny Oby więcej takich dobrych informacji
Monika9966 ja też jeżeli mi się nie uda z iui to idę w in vitro. Zaplanowałam z ginem 6 iui. Lekarz teraz przy drugiej już myśli co tu zrobić aby ta ciąża się pojawiła i jeżeli będzie 3 iui to mam brać clo 2-6dc 2x1 tabletka, zaproponował też stymulacje gonadropinami ale chcę dać szanse lewemu jajnikowi bo ten jest drożny w 100% jak się nie uda to spróbujemy tą drugą metodą. A czy Ty orientujesz się jak wygląda sytuacja z in vitro, kiedy PiS ma zamiar zmienić ustawę dotyczącą in vitro i zapłodnienia jednego zarodka? Szok co oni wyprawiają!
Płatek_szkarłatny proszę o dopisanie do listy Druga iui była 7.05
Opium trzymam mocno kciuki! Teraz już pójdzie z górki -
nick nieaktualnyDokładnie tak Płatku szkarłatny....in vitro będzie albo za granicą, albo może jakoś "po cichu" w gabinetach i na pewno za jeszcze większe pieniądze. Mam jednak nadzieję że tak się nie stanie. Patrząc jednak na to co sie dzieje to naprawde nie wiem jak to sie stalo że PIS doszedł do władzy.
Pazyfae, bajka_ lubią tę wiadomość
-
Polityka to ciężki temat dziewczyny. Myślę, że szkoda naszych nerwów aby na jej temat rozmawiać. Ja ostatnio będąc u teściów poryczałam się jak bóbr. Oni głosowali akurat na PiS i ja nie wytrzymałam w pewnym momencie i poszło...cały żal, cała złość - powiedziałam im (bo nie do końca wiedzieli), że tak długo czekamy na to dzieciątko, że gdyby in vitro było refundowane jak dotychczas to by nam się należało bo mam stwierdzoną niepłodność idiopatyczną i że to strasznie niesprawiedliwe, że taki rząd który ma * w spodniach decyduje o tym czy lub jak mam począć swoje upragnione dziecko. Do tego powiedziałam co myślę o ustawie antyaborcyjnej i poczułam się jakbym zrzuciła z siebie 10 kilo. Myślałam, że teście mnie uduszą a w ich oczach zamiast tego zobaczyłam troskę i smutek. I wtedy zażartowałam, że mają się nie martwić - jeszcze będziemy im dzieci na weekendy podrzucać
Płatek szkarłatny lubi tę wiadomość
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
-
nick nieaktualny
-
MałeSłonko wrote:Ja mam dzisiaj drugie podejście do IUI, 13 piątek:D
Dla mnie piątek 13-go zawsze jest szczęśliwy oby i dla Ciebie był
Bizona przykro mi Trzymam kciuki za starania po hsg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 10:05
bajka_
28.05 punkcja
28.06 transfer
-
Hej kochane ..co do polityki ja mam juz od dawna jasny przekaz dla wszytskich polityków .. bez wyjątku Odpier**** się wszyscy od tego temtu
Ja po wizycie od jutra start Lamette
najprwdopdobniej okolice Bozego Ciała 2 IUI -
bizona wrote:No dziewczyny trzymam mocno kciuki!
Ja oczwiscie dostalam @ i jestem zapisana na srode na HSG. Juz chce miec wszystko za soba zeby przystapic do kolejnej iui.
Bizona na pewno następnym razem się uda!!!!Ale dziwię się że przed pierwszą inseminacja nie miałaś hsg.
4 lata starań
Słabe nasienie
29.04.2016 PIERWSZA IUI Nieudana ((
26.05.20160 DRUGA IUI .... Nieudana (( -
U nas jest problem meski. Lekarz po wywiadzie stwierdzil ze nie trzeba od razu robic hsg bo nie ma wskazan. Dopiero jak by sie 2 iui nie uda zebym zrobila.
Mam nadzieje ze bedzie wszystko ok;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
U nas tez problem męski, ale hsg mi zlecili i tak. W ogóle czasem jak przeglądam internet i fora, to mam wrażenie, ze jesteśmy beznadziejnym przypadkiem. Nawet nie wiem, czy to IUI miało jakikolwiek sens.
Jesli nic z tego nie wyjdzie, to chciałabym spróbować IVF choć raz. Mieszkam za granica, PIS mi nie straszny, ale za to tu nie ma refundacji i po IV pojde z torbami.