X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Opium Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro miałam isc na bete a dostałam dziś okres. IUI#4 porażka. :(
    Na bete i tak musze jutro isc zeby wykluczyc ciaze pozamaciczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 16:02

Starania od 11/2014
    IUI #1, #2, #3. #4 :(
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(
    Opium wrote:

Dwa lata strań
    1.IUI 26.04.2016 :)
  • migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    I tutaj pytanie do Was czy lekarza zalecali wam badanie prl w 3 dc ale w godzinach 11-18? Bardzo mnie to dziwi ze akurat w takim przedziale ja badać bo kiedys badałam po praostu z rana..
    Rzeczywiście dziwna sprawa, gdyż badanie prl powinno się zrobić z rana, po przespanej nocy,max 3 godz po obudzeniu. Dzień cyklu nie ma znaczenia.

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    Monika, wszystko wygląda ok :) Pewnie tylko ten 21 mm pęcherzyk miał szanse pęknąć? Dostawałaś coś na pękanie?
    U mnie było trochę inaczej i przyznam się, że wydawało mi się, że wiem lepiej od lekarza, a okazało się odwrotnie :P Najważniejsze to żeby mieć zaufanie do specjalisty. W 11 dc miałam pęcherzyk 21 i 15, umówił mnie na monitoring na 14 dc i byłam przekonana że wytedy będziemy robić IUI. W 14 dc pęcherzyk miał już 25mm, a drugi nię pamiętam- i lekarz mówi to prosze przyjść 16 dc. Bardzo się zdziwiłam, bo przy takim dużym pęcherzu byłam pewna że peknie tego sama dnia, albo nastepnego...Przychodzę 16 dc a tu pęcherz 30 mm i lekarz mi mówi, że będzie za niedługo pękać, no dopieroo wtedy zrobilismu IUI i jak się okazało z sukcesem.
    A Tobie przy jakich wielkościach pękały, bo mi jak widzisz takie ogromne rosły
    U mnie pękają tak około 24mm ale właściwie różnie to bywa...Co do lekarza to na szczęście mam do swojego obecnego dr zaufanie ( to juz mój 4 ) tylko chyba powoli tracę wiarę w IUI pomimo kilku dobrych wieści które ostatnio pojawiły się na wątku.
    Na pęknięcie nic nie dostaję bo mi ładnie pękają pęcherzyki, właściwie to u mnie wszystko ok pod kątem ginekologicznym, jedyne co to TSH troszkę podwyższone ale zbijam najmniejszą dawką euthyrohu.
    Ja już na poważnie myślę o IVf choć byłam w ciąży ( poroniłam w 5tc) to brak mi wiary że bez pomocy medycznej jeszcze mi się uda.
    Pesymistką na szczęście nie jestem i mam plan. A jak mam plan to jest dobrze :)
    lily3030 a Tobie które podejście do IUI się udało? Miałaś stwierdzony jakiś problem? Długo strarałaś się przed IUI?

Opium, bardzo mi przykro, masz jakiś plan? Kolejne podejście czy przerwa? Ja po 4 podejściu ( jeśli bedzie nieudane) zmieniam taktykę a jak u Cibie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotkaaa_83 wrote:
    Rzeczywiście dziwna sprawa, gdyż badanie prl powinno się zrobić z rana, po przespanej nocy,max 3 godz po obudzeniu. Dzień cyklu nie ma znaczenia.
    Migotkaaa, bardzo zdziwiło mnie to badanie między godziną 11 a 18 ale mam wyraźnie napisane przez dr żeby PRL zrobić właśnie o tej porze.
    Na następnej wizycie dopytam lekarza dlaczego właśnie tak i dam znać :)

• Opium Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ruszamy w strone IVF. Moze jeszcze jedna IUI zrobimy w oczekiwaniu na badania itd, ale wiecej dowiem się na wizycie, jutro pogadam z lekarzem.

Starania od 11/2014
    IUI #1, #2, #3. #4 :(
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    Monika, wszystko wygląda ok :) Pewnie tylko ten 21 mm pęcherzyk miał szanse pęknąć? Dostawałaś coś na pękanie?
    U mnie było trochę inaczej i przyznam się, że wydawało mi się, że wiem lepiej od lekarza, a okazało się odwrotnie :P Najważniejsze to żeby mieć zaufanie do specjalisty. W 11 dc miałam pęcherzyk 21 i 15, umówił mnie na monitoring na 14 dc i byłam przekonana że wytedy będziemy robić IUI. W 14 dc pęcherzyk miał już 25mm, a drugi nię pamiętam- i lekarz mówi to prosze przyjść 16 dc. Bardzo się zdziwiłam, bo przy takim dużym pęcherzu byłam pewna że peknie tego sama dnia, albo nastepnego...Przychodzę 16 dc a tu pęcherz 30 mm i lekarz mi mówi, że będzie za niedługo pękać, no dopieroo wtedy zrobilismu IUI i jak się okazało z sukcesem.
    A Tobie przy jakich wielkościach pękały, bo mi jak widzisz takie ogromne rosły

Właśnie tak to jest :) dlatego słucham się lekarza i nie kwestionuję jego pomysłów. Powiem wam szczerze, że jak się człowiek za dużo naczyta na tym forum to traci równowagę. Wiele razy czyta się teksty w stylu "zmień lepiej lekarza", albo " jeszcze nie słyszałam żeby ktoś tak brał leki ..." a tak naprawdę to przecież każda pacjentka jest inna.. i każdy cykl jest inny. Nawet reakcja na te same leki może się zmienić.. a nawet gdzieś czytałam, że szanse na ciąże zmniejsza kombinowanie za plecami lekarza :) picie cudownych ziółek.. albo łykanie cudownych suplementów..bo to często zaburza leczenie.
    Bardzo Ci gratuluję lily! Niech każda z nas doczeka prędko takiego dnia jak TY!

niedoświadczona 32
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, to było nasze pierwsze IUI, wczesniej staraliśmy sie naturalnie ponad dwa lata, dokładnie rok temu zrobiliśmy pierwszy seminogram i okazało się ze ruch postępowy A+B tylko 15%, 1% plemników o prawidłowej budowie -ogólnie słabe wyniki. Były witaminy, suplementy, cuda wianki, w grudniu zgłosiliśmy sie do kliniki w Krakowie i w sumie szybko poszło...dlatego trzymam kciuki za wszystkie babeczki, żeby tez sie udało!! Ale wiadomo, czasami problem leży głębiej i tylko in vitro zostaje, szkoda, ze program rządowy sie kończy, bo to ograniczy wielu parom możliwość realizacji ich największego marzenia :(
    monika9966 wrote:
    U mnie pękają tak około 24mm ale właściwie różnie to bywa...Co do lekarza to na szczęście mam do swojego obecnego dr zaufanie ( to juz mój 4 ) tylko chyba powoli tracę wiarę w IUI pomimo kilku dobrych wieści które ostatnio pojawiły się na wątku.
    Na pęknięcie nic nie dostaję bo mi ładnie pękają pęcherzyki, właściwie to u mnie wszystko ok pod kątem ginekologicznym, jedyne co to TSH troszkę podwyższone ale zbijam najmniejszą dawką euthyrohu.
    Ja już na poważnie myślę o IVf choć byłam w ciąży ( poroniłam w 5tc) to brak mi wiary że bez pomocy medycznej jeszcze mi się uda.
    lily3030 a Tobie które podejście do IUI się udało? Miałaś stwierdzony jakiś problem? Długo strarałaś się przed IUI?

Opium, bardzo mi przykro, masz jakiś plan? Kolejne podejście czy przerwa? Ja po 4 podejściu ( jeśli bedzie nieudane) zmieniam taktykę a jak u Cibie?

Dwa lata strań
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, to było nasze pierwsze IUI, wczesniej staraliśmy sie naturalnie ponad dwa lata, dokładnie rok temu zrobiliśmy pierwszy seminogram i okazało się ze ruch postępowy A+B tylko 15%, 1% plemników o prawidłowej budowie -ogólnie słabe wyniki. Były witaminy, suplementy, cuda wianki, w grudniu zgłosiliśmy sie do kliniki w Krakowie i w sumie szybko poszło...dlatego trzymam kciuki za wszystkie babeczki, żeby tez sie udało!! Ale wiadomo, czasami problem leży głębiej i tylko in vitro zostaje, szkoda, ze program rządowy sie kończy, bo to ograniczy wielu parom możliwość realizacji ich największego marzenia :(
    monika9966 wrote:

Dwa lata strań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania hormonow sie robi pomiedzy 2-5 dniem cyklu, oprocz progesteronu ktory sie robi po przewidywanej owulacji. Co do godziny bez znaczenia.

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily, to naprawdę wspaniale, ze Wam sie udało. U nas wyniki sa podobne do Waszych, od roku maz sie "suplementuje", ale poprawa jest niewielka, tylko trochę z ruchliwością drgnęło. Czy w dniu szczęśliwej inseminacji wyniki były lepsze? Jesli juz o tym pisałaś, to poszukam w domu - teraz łącze sie z komórki i mam ograniczone możliwości przegladania postów :)

f2w3o7esakw6aknm.png
  • migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily w jakiej klinice w Krk robiłaś iui?

lily3030 lubi tę wiadomość

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily, cudownie że udało Wam sie za pierwszym podejściem do IUI :)

Opium trzymam kciuki oby jednak 5 IUI okazała sie tą szczęśliwą!

Ja juz mentalnie bardzo jestem przy in vitro i nastraja mnie to pozytywnie choc wiem że szanse nie są stuprocentowe to jdnak metoda skuteczniejsza. Nie ukrywam też że PIS nieco przyspieszył moja decyzje o podejściu do in vitro. Jeśli wprowadzą możliwość zapłodnienia tylko 1 zarodka to bedzie jakaś porżka i jak to powiedział mój doktror- wtedy skuteczność inseminacji bedzie przewyższała skuteczność in vitro.

Opium lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opium wrote:
    tule kochana....
    Opium wrote:
    tule kochana....

lily tez jestem ciekawa w ktorej klinic robilas:D

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady In Red wrote:
    Hej dziewczyny! Jestem 5 dni po IUI, brałam w tym cyklu kolejno CLO, zastrzyk z Pregnylu i teraz przez 14 dni progesteron. Zaobserwowałam jedna dziwna rzecz - w ogóle nie bolą mnie piersi. Zazwyczaj od owulacji mnie pobolewają, a czasem bolą mega mocno. Wydaje mi sie to bardzo dziwne - reagowała tak któraś z Was na hormony?
    Pozdrawiam wszystkie staraczki!!!
    Mnie nie bolały przez kilka miesięcy potem znów zaczęły. Chyba nie ma reguły...

Lady In Red lubi tę wiadomość

• lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka w Parens u dr Janeczko
    migotkaaa_83 wrote:
    Lily w jakiej klinice w Krk robiłaś iui?

migotka_83 lubi tę wiadomość

Dwa lata strań

Wysłany: 10 maja 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak super, że wreszcie się komuś IUI udała! :)

Wysłany: 10 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może ja spróbuję...

01.04 Opium 3/ :(
    02.04 Vaina 3/ :(
    05.04 monika9966 :(
    05.04 Płatek szkarłatny 1/ :(
    07.04 mkl 4/ :(
    11.04 Stelka_mis :(
    13.04 Lunk_a :(
    13.04 Gallina 4/ :(
    14.04 Kaśka28 2/ :(
    15.04 ka_tarzyna 3/ :)
    15.04 Kalija 1/ :(
    16.04 Paolala :)
    16.04 słomka 1/ :(
    18.04 Mee / :(
    20.04 Mała Mi 80
    20.04 Alcea / :(
    23.04 sylejd 1/ :(
    23.04 bizona 2/ :(
    23.04 Colla1/ :)
    26.04 lily3030 1/ :)
    27.04 PaolaMinka 1/ :(
    27.04 Opium 4/
    28.04 Zuzanna 2/
    29.04 Beatrajs1 2/
    30.04 TIMBULINA

Kogoś pominęłam? Timbulina, Alcea, i inne dziewczyny, gdzie brakuje, napiszcie która to wasza IUI.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 21:55

lily3030 lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 21:29

Wysłany: 10 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zaczynamy maj. Na razie doszukałam się dwóch IUI:

04.05 LadyinRed 1/
    05.05 Torunianka

Która to wasza IUI?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 21:37

‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ