X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • Opium Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro miałam isc na bete a dostałam dziś okres. IUI#4 porażka. :(
    Na bete i tak musze jutro isc zeby wykluczyc ciaze pozamaciczna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 16:02

Starania od 11/2014
    IUI #1, #2, #3. #4 :(
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :(
    Opium wrote:

Dwa lata strań
    1.IUI 26.04.2016 :)
  • migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika9966 wrote:
    I tutaj pytanie do Was czy lekarza zalecali wam badanie prl w 3 dc ale w godzinach 11-18? Bardzo mnie to dziwi ze akurat w takim przedziale ja badać bo kiedys badałam po praostu z rana..
    Rzeczywiście dziwna sprawa, gdyż badanie prl powinno się zrobić z rana, po przespanej nocy,max 3 godz po obudzeniu. Dzień cyklu nie ma znaczenia.

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    Monika, wszystko wygląda ok :) Pewnie tylko ten 21 mm pęcherzyk miał szanse pęknąć? Dostawałaś coś na pękanie?
    U mnie było trochę inaczej i przyznam się, że wydawało mi się, że wiem lepiej od lekarza, a okazało się odwrotnie :P Najważniejsze to żeby mieć zaufanie do specjalisty. W 11 dc miałam pęcherzyk 21 i 15, umówił mnie na monitoring na 14 dc i byłam przekonana że wytedy będziemy robić IUI. W 14 dc pęcherzyk miał już 25mm, a drugi nię pamiętam- i lekarz mówi to prosze przyjść 16 dc. Bardzo się zdziwiłam, bo przy takim dużym pęcherzu byłam pewna że peknie tego sama dnia, albo nastepnego...Przychodzę 16 dc a tu pęcherz 30 mm i lekarz mi mówi, że będzie za niedługo pękać, no dopieroo wtedy zrobilismu IUI i jak się okazało z sukcesem.
    A Tobie przy jakich wielkościach pękały, bo mi jak widzisz takie ogromne rosły
    U mnie pękają tak około 24mm ale właściwie różnie to bywa...Co do lekarza to na szczęście mam do swojego obecnego dr zaufanie ( to juz mój 4 ) tylko chyba powoli tracę wiarę w IUI pomimo kilku dobrych wieści które ostatnio pojawiły się na wątku.
    Na pęknięcie nic nie dostaję bo mi ładnie pękają pęcherzyki, właściwie to u mnie wszystko ok pod kątem ginekologicznym, jedyne co to TSH troszkę podwyższone ale zbijam najmniejszą dawką euthyrohu.
    Ja już na poważnie myślę o IVf choć byłam w ciąży ( poroniłam w 5tc) to brak mi wiary że bez pomocy medycznej jeszcze mi się uda.
    Pesymistką na szczęście nie jestem i mam plan. A jak mam plan to jest dobrze :)
    lily3030 a Tobie które podejście do IUI się udało? Miałaś stwierdzony jakiś problem? Długo strarałaś się przed IUI?

Opium, bardzo mi przykro, masz jakiś plan? Kolejne podejście czy przerwa? Ja po 4 podejściu ( jeśli bedzie nieudane) zmieniam taktykę a jak u Cibie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotkaaa_83 wrote:
    Rzeczywiście dziwna sprawa, gdyż badanie prl powinno się zrobić z rana, po przespanej nocy,max 3 godz po obudzeniu. Dzień cyklu nie ma znaczenia.
    Migotkaaa, bardzo zdziwiło mnie to badanie między godziną 11 a 18 ale mam wyraźnie napisane przez dr żeby PRL zrobić właśnie o tej porze.
    Na następnej wizycie dopytam lekarza dlaczego właśnie tak i dam znać :)

• Opium Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My ruszamy w strone IVF. Moze jeszcze jedna IUI zrobimy w oczekiwaniu na badania itd, ale wiecej dowiem się na wizycie, jutro pogadam z lekarzem.

Starania od 11/2014
    IUI #1, #2, #3. #4 :(
    IVF #1 - Maj 2016
    My journey
  • niedoświadczona 32 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily3030 wrote:
    Monika, wszystko wygląda ok :) Pewnie tylko ten 21 mm pęcherzyk miał szanse pęknąć? Dostawałaś coś na pękanie?
    U mnie było trochę inaczej i przyznam się, że wydawało mi się, że wiem lepiej od lekarza, a okazało się odwrotnie :P Najważniejsze to żeby mieć zaufanie do specjalisty. W 11 dc miałam pęcherzyk 21 i 15, umówił mnie na monitoring na 14 dc i byłam przekonana że wytedy będziemy robić IUI. W 14 dc pęcherzyk miał już 25mm, a drugi nię pamiętam- i lekarz mówi to prosze przyjść 16 dc. Bardzo się zdziwiłam, bo przy takim dużym pęcherzu byłam pewna że peknie tego sama dnia, albo nastepnego...Przychodzę 16 dc a tu pęcherz 30 mm i lekarz mi mówi, że będzie za niedługo pękać, no dopieroo wtedy zrobilismu IUI i jak się okazało z sukcesem.
    A Tobie przy jakich wielkościach pękały, bo mi jak widzisz takie ogromne rosły

Właśnie tak to jest :) dlatego słucham się lekarza i nie kwestionuję jego pomysłów. Powiem wam szczerze, że jak się człowiek za dużo naczyta na tym forum to traci równowagę. Wiele razy czyta się teksty w stylu "zmień lepiej lekarza", albo " jeszcze nie słyszałam żeby ktoś tak brał leki ..." a tak naprawdę to przecież każda pacjentka jest inna.. i każdy cykl jest inny. Nawet reakcja na te same leki może się zmienić.. a nawet gdzieś czytałam, że szanse na ciąże zmniejsza kombinowanie za plecami lekarza :) picie cudownych ziółek.. albo łykanie cudownych suplementów..bo to często zaburza leczenie.
    Bardzo Ci gratuluję lily! Niech każda z nas doczeka prędko takiego dnia jak TY!

niedoświadczona 32
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, to było nasze pierwsze IUI, wczesniej staraliśmy sie naturalnie ponad dwa lata, dokładnie rok temu zrobiliśmy pierwszy seminogram i okazało się ze ruch postępowy A+B tylko 15%, 1% plemników o prawidłowej budowie -ogólnie słabe wyniki. Były witaminy, suplementy, cuda wianki, w grudniu zgłosiliśmy sie do kliniki w Krakowie i w sumie szybko poszło...dlatego trzymam kciuki za wszystkie babeczki, żeby tez sie udało!! Ale wiadomo, czasami problem leży głębiej i tylko in vitro zostaje, szkoda, ze program rządowy sie kończy, bo to ograniczy wielu parom możliwość realizacji ich największego marzenia :(
    monika9966 wrote:
    U mnie pękają tak około 24mm ale właściwie różnie to bywa...Co do lekarza to na szczęście mam do swojego obecnego dr zaufanie ( to juz mój 4 ) tylko chyba powoli tracę wiarę w IUI pomimo kilku dobrych wieści które ostatnio pojawiły się na wątku.
    Na pęknięcie nic nie dostaję bo mi ładnie pękają pęcherzyki, właściwie to u mnie wszystko ok pod kątem ginekologicznym, jedyne co to TSH troszkę podwyższone ale zbijam najmniejszą dawką euthyrohu.
    Ja już na poważnie myślę o IVf choć byłam w ciąży ( poroniłam w 5tc) to brak mi wiary że bez pomocy medycznej jeszcze mi się uda.
    lily3030 a Tobie które podejście do IUI się udało? Miałaś stwierdzony jakiś problem? Długo strarałaś się przed IUI?

Opium, bardzo mi przykro, masz jakiś plan? Kolejne podejście czy przerwa? Ja po 4 podejściu ( jeśli bedzie nieudane) zmieniam taktykę a jak u Cibie?

Dwa lata strań
  • lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, to było nasze pierwsze IUI, wczesniej staraliśmy sie naturalnie ponad dwa lata, dokładnie rok temu zrobiliśmy pierwszy seminogram i okazało się ze ruch postępowy A+B tylko 15%, 1% plemników o prawidłowej budowie -ogólnie słabe wyniki. Były witaminy, suplementy, cuda wianki, w grudniu zgłosiliśmy sie do kliniki w Krakowie i w sumie szybko poszło...dlatego trzymam kciuki za wszystkie babeczki, żeby tez sie udało!! Ale wiadomo, czasami problem leży głębiej i tylko in vitro zostaje, szkoda, ze program rządowy sie kończy, bo to ograniczy wielu parom możliwość realizacji ich największego marzenia :(
    monika9966 wrote:

Dwa lata strań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania hormonow sie robi pomiedzy 2-5 dniem cyklu, oprocz progesteronu ktory sie robi po przewidywanej owulacji. Co do godziny bez znaczenia.

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily, to naprawdę wspaniale, ze Wam sie udało. U nas wyniki sa podobne do Waszych, od roku maz sie "suplementuje", ale poprawa jest niewielka, tylko trochę z ruchliwością drgnęło. Czy w dniu szczęśliwej inseminacji wyniki były lepsze? Jesli juz o tym pisałaś, to poszukam w domu - teraz łącze sie z komórki i mam ograniczone możliwości przegladania postów :)

f2w3o7esakw6aknm.png
  • migotka_83 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily w jakiej klinice w Krk robiłaś iui?

lily3030 lubi tę wiadomość

3i49zbmhg4kfjp76.png

5 lat walki...
    3 x IUI, 1 x IMSI, 6 x FET
    Aniołek [*] 8tc 02.2017 - córeczka (T22)
    Aniołek [*] 5tc 08.2017 cb, 04.2018 cb, 05.2018 cb
    Ciąża pozamaciczna 05.2018
    NK 9,9%, KIR BX, ALLO-MLR 38%
    05.2019 Naturalsik ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily, cudownie że udało Wam sie za pierwszym podejściem do IUI :)

Opium trzymam kciuki oby jednak 5 IUI okazała sie tą szczęśliwą!

Ja juz mentalnie bardzo jestem przy in vitro i nastraja mnie to pozytywnie choc wiem że szanse nie są stuprocentowe to jdnak metoda skuteczniejsza. Nie ukrywam też że PIS nieco przyspieszył moja decyzje o podejściu do in vitro. Jeśli wprowadzą możliwość zapłodnienia tylko 1 zarodka to bedzie jakaś porżka i jak to powiedział mój doktror- wtedy skuteczność inseminacji bedzie przewyższała skuteczność in vitro.

Opium lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opium wrote:
    tule kochana....
    Opium wrote:
    tule kochana....

lily tez jestem ciekawa w ktorej klinic robilas:D

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Płatek szkarłatny Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady In Red wrote:
    Hej dziewczyny! Jestem 5 dni po IUI, brałam w tym cyklu kolejno CLO, zastrzyk z Pregnylu i teraz przez 14 dni progesteron. Zaobserwowałam jedna dziwna rzecz - w ogóle nie bolą mnie piersi. Zazwyczaj od owulacji mnie pobolewają, a czasem bolą mega mocno. Wydaje mi sie to bardzo dziwne - reagowała tak któraś z Was na hormony?
    Pozdrawiam wszystkie staraczki!!!
    Mnie nie bolały przez kilka miesięcy potem znów zaczęły. Chyba nie ma reguły...

Lady In Red lubi tę wiadomość

• lily3030 Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka w Parens u dr Janeczko
    migotkaaa_83 wrote:
    Lily w jakiej klinice w Krk robiłaś iui?

migotka_83 lubi tę wiadomość

Dwa lata strań

Wysłany: 10 maja 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak super, że wreszcie się komuś IUI udała! :)

Wysłany: 10 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może ja spróbuję...

01.04 Opium 3/ :(
    02.04 Vaina 3/ :(
    05.04 monika9966 :(
    05.04 Płatek szkarłatny 1/ :(
    07.04 mkl 4/ :(
    11.04 Stelka_mis :(
    13.04 Lunk_a :(
    13.04 Gallina 4/ :(
    14.04 Kaśka28 2/ :(
    15.04 ka_tarzyna 3/ :)
    15.04 Kalija 1/ :(
    16.04 Paolala :)
    16.04 słomka 1/ :(
    18.04 Mee / :(
    20.04 Mała Mi 80
    20.04 Alcea / :(
    23.04 sylejd 1/ :(
    23.04 bizona 2/ :(
    23.04 Colla1/ :)
    26.04 lily3030 1/ :)
    27.04 PaolaMinka 1/ :(
    27.04 Opium 4/
    28.04 Zuzanna 2/
    29.04 Beatrajs1 2/
    30.04 TIMBULINA

Kogoś pominęłam? Timbulina, Alcea, i inne dziewczyny, gdzie brakuje, napiszcie która to wasza IUI.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 21:55

lily3030 lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 maja 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 21:29

Wysłany: 10 maja 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zaczynamy maj. Na razie doszukałam się dwóch IUI:

04.05 LadyinRed 1/
    05.05 Torunianka

Która to wasza IUI?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2016, 21:37

‹‹ 176 177 178 179 180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ