INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Odpukać dobrze,
chociaż czasami pojawiają się mdłości i senność. No i piersi- wolę nie dotykać Ale jestem ciekawa czy Tobie też się udało- mam dobre przeczucia Za ile test?TIMBULINA wrote:Lily a jak ty kochana się czujesz?Dwa lata strań
1.IUI 26.04.2016 -
Pojutrze będę robić dzisiaj 10 dzień od IUI. Za dwa dni zrobię i potem znów za 2.Ja mam wątpliwe przeczucia.Dziś np boli mnie krzyż tylko i ciągnie w pachwinach.Głodna się szybko robie a jak zjem to mnie muli.ale to pewnie wkręt.Wczoraj głowa mnie bolała wieczorem.Myślałam, że nie wytrzymam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 15:27
4 lata starań
Słabe nasienie
29.04.2016 PIERWSZA IUI Nieudana ((
26.05.20160 DRUGA IUI .... Nieudana (( -
No tak ale ty nie brałas ovitrelle.Ja przynam, że zrobiłam dziś ten owulacyjny co Colla mówiła drugi raz i tez wyszedł pozytywny.Ale to ovitrelle.Tez siedzę jak na szpilkach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 15:33
4 lata starań
Słabe nasienie
29.04.2016 PIERWSZA IUI Nieudana ((
26.05.20160 DRUGA IUI .... Nieudana (( -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, jestem właśnie po monitoringu po IUI i jak zwykle u mnie piękne endo i widoczne ciałko żółte. Niby wszystko ładnie a ciąży brak ;/
Ponieważ to już było moje ostatnie podejście do inseminacji mam zlecone badania i dalej to już in vitro. Martwi mnie tylko to że istnieje prawdopodobieństwo że punkcję i/lub transfer może wyknywać mi inny lekarz ale wolę teraz podejść, spróbować nawet z innym lekarzem niż czekać aż PIS zacznie zmieniać ustawę.... -
Monika, mam nadzieję, że tym razem się uda...może nie in vitro nie będzie potrzebne, jakie miałaś pęcherzyki?
monika9966 wrote:Hej dziewczyny, jestem właśnie po monitoringu po IUI i jak zwykle u mnie piękne endo i widoczne ciałko żółte. Niby wszystko ładnie a ciąży brak ;/
Ponieważ to już było moje ostatnie podejście do inseminacji mam zlecone badania i dalej to już in vitro. Martwi mnie tylko to że istnieje prawdopodobieństwo że punkcję i/lub transfer może wyknywać mi inny lekarz ale wolę teraz podejść, spróbować nawet z innym lekarzem niż czekać aż PIS zacznie zmieniać ustawę....monika9966 lubi tę wiadomość
Dwa lata strań
1.IUI 26.04.2016 -
kochane czy to moziwe ze mniejsza dawka euthyroxu pomaga lepiej niz wieksza? jak mialam 35 to w przeciagu msc spadlo mi o dwa teraz po dawce 50 mo msc jedynie o 0.4...
takze dopoki nie unormuje TSH nie podchodze do IUI...zaraz jade do gina to sie dopytam ale zobaczymy tez czy wszytko jest ok po laparoDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
nick nieaktualnylily3030 wrote:Monika, mam nadzieję, że tym razem się uda...może nie in vitro nie będzie potrzebne, jakie miałaś pęcherzyki?
lily, w czwartek wieczorem miałam pęcherzyki 21, 15 i 16 a IUI miałam w sobotę o 8. Wtedy tez miałam monitoring ale nie pytałm juz o wielkość pęcherzyków. Muszę przyznać że całą sobote bardzo czułam pracę jajnków a dziś potwierdziło się to na usg.
Chciałabym aby ta inseminacja sie udała ale w razie czego mam juz zlecone badania.
I tutaj pytanie do Was czy lekarza zalecali wam badanie prl w 3 dc ale w godzinach 11-18? Bardzo mnie to dziwi ze akurat w takim przedziale ja badać bo kiedys badałam po praostu z rana.. -
Ja dzień przed spodziewaną @ miałam ciałko żółte 21mm
monika9966 wrote:Hej dziewczyny, jestem właśnie po monitoringu po IUI i jak zwykle u mnie piękne endo i widoczne ciałko żółte. Niby wszystko ładnie a ciąży brak ;/
Ponieważ to już było moje ostatnie podejście do inseminacji mam zlecone badania i dalej to już in vitro. Martwi mnie tylko to że istnieje prawdopodobieństwo że punkcję i/lub transfer może wyknywać mi inny lekarz ale wolę teraz podejść, spróbować nawet z innym lekarzem niż czekać aż PIS zacznie zmieniać ustawę....
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
nick nieaktualnyka_tarzyna wrote:Ja dzień przed spodziewaną @ miałam ciałko żółte 21mm
ka_tarzyna a przeczuwałaś wtedy że jesteś w ciąży? Dlatego miałaś monitoring dzień przed @?
U mnie to dopiero informacja że pęcherzyk pękł ale chciałabym żeby okazało się za kilkanaście dni że to cudowna ciąża. -
TIMBULINA wrote:Colla jak sytuacja na froncie????
Hej kochana, zrobiłam wczoraj betę, jest 408, powtórzę za dwa dni czy jest ok.
Dziewczyny tu na spokojnie trzeba czekać, ja też bylam bardzo niecierpliwa i byłam pewna, że nic z tego. Zagnieżdżone miałam bardzo późno, a objawów wcale. Właściwie poza bólami jak na okres do tej pory nic, dawniej bolaly piersi.
Trzeba myśleć pozytywnie, będzie dobrzeTorunianka, niedoświadczona 32, Płatek szkarłatny, bajka_ lubią tę wiadomość
-
Monika, wszystko wygląda ok Pewnie tylko ten 21 mm pęcherzyk miał szanse pęknąć? Dostawałaś coś na pękanie?
U mnie było trochę inaczej i przyznam się, że wydawało mi się, że wiem lepiej od lekarza, a okazało się odwrotnie Najważniejsze to żeby mieć zaufanie do specjalisty. W 11 dc miałam pęcherzyk 21 i 15, umówił mnie na monitoring na 14 dc i byłam przekonana że wytedy będziemy robić IUI. W 14 dc pęcherzyk miał już 25mm, a drugi nię pamiętam- i lekarz mówi to prosze przyjść 16 dc. Bardzo się zdziwiłam, bo przy takim dużym pęcherzu byłam pewna że peknie tego sama dnia, albo nastepnego...Przychodzę 16 dc a tu pęcherz 30 mm i lekarz mi mówi, że będzie za niedługo pękać, no dopieroo wtedy zrobilismu IUI i jak się okazało z sukcesem.
A Tobie przy jakich wielkościach pękały, bo mi jak widzisz takie ogromne rosły
monika9966 wrote:lily, w czwartek wieczorem miałam pęcherzyki 21, 15 i 16 a IUI miałam w sobotę o 8. Wtedy tez miałam monitoring ale nie pytałm juz o wielkość pęcherzyków. Muszę przyznać że całą sobote bardzo czułam pracę jajnków a dziś potwierdziło się to na usg.
Chciałabym aby ta inseminacja sie udała ale w razie czego mam juz zlecone badania.
I tutaj pytanie do Was czy lekarza zalecali wam badanie prl w 3 dc ale w godzinach 11-18? Bardzo mnie to dziwi ze akurat w takim przedziale ja badać bo kiedys badałam po praostu z rana..niedoświadczona 32, Płatek szkarłatny lubią tę wiadomość
Dwa lata strań
1.IUI 26.04.2016 -
Kaśka28 wrote:kochana niema sie czego bac:D a IUI to doslownie chwila...siadasz na fotel lekarz robi USG sprawdza pecherzyk podaje plemniczki wprost do macicy przez taka cieniutka rureczke chyba kateter sie to nazywa i juz po wszytkim:D wczesniej napewno bedziesz miala monitoringi zeby ustalic w ktorym dniu robic IUI:D
-
Cieżko powiedzieć czy to dobrze czy źle... Zbadaj sobie szyjkę, mi już po tygoddniu uciekła wysoko, tak że nie mogłam jej wyczuć palcem, a normalnie przed okresem była nisko i bez problemu wyczuwalna.
TIMBULINA wrote:Lily a mnie kluje jajnik właśnie.Cały czas to może zły znak????Dwa lata strań
1.IUI 26.04.2016