INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
jeszczedzien wrote:Miałam robioną swoją pierwszą inseminację na cyklu naturalny, dostałam tylko ovitrelle na pęknięcie. Od razu po inseminacji miałam robione usg, które wskazało że pęcherzyk już pękł. Lekarz widział ciałko krwotoczne. Po nie przyjmowałam luteiny, bo lekarz stwierdził że progesteron 12 w 6 dpo jest ok.
co jest powodem skierowania na inseminacje jeśli moge zapytać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 10:55
-
1988 wrote:Ja miałam 13.10. i też mam takie przeczucie...
Jak zawsze wszystkim się udaje tylko ja jestem jakaś odmienna. Ile można czekać???
dokladnie
w styczniu mam laparo i wtedy podejde do kolejnej iui w tym roku juz sobie dam spokoj ...👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Lunk_a wrote:bizona
bo chyba przeoczylas moje pytanie: robiliście dna plemnikow, kariotypy, mialas histeroskopie?
Jak wszystko gra,przy idiopatycznej, często te badania cos wyjasniaja.
juz nie moge sie doczekac stymulacji...a to jeszcze tyyyyle czasu;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
bizona
niekoniecznie zalecają po ivf.
Nam dali sugestie na dna plemnika po poronieniu, kariotypy i histero tez, dla świetego spokoju.
Jakie masz teraz plany? in vitro? Jaka klinikę wybierasz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 16:37
-
Ja nigdy nie bylam w ciazy i te badania o ktorych mowisz z tego co wiem to zalecaja po nieudanych ivf i wlasnie po poronieniach. Żaden lekarz z kliniki mi ich nie zlecal, wiec nie robilismy.
Plany takie jak pisalam..bedziemy miec icsi. Czekam na okres i wizyte startowa 15dc, wtedy lekarz zdecyduje jakim protokolem bede szla.
Leczymy sie od samego poczatku w Novum w Warszawie.
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
1988 wrote:Domieszka wiem co czujesz my staramy się 3 lata. Bez udowodnione przyczyny braku ciąży 6lat temu miałam puste jajo plodowe i Była to wpadka więc postanowiliśmy poczekać i tak już czekamy i czekamy i końca nie widać
my staramy się od roku wiec teoretycznie krotko, teraz to moj 14 cykl, zaraz zapewne zaczne 15...
ja mam PCOS, prawdopodobnie rowniez endometrioze ( mam laparo w styczniu) maz w 1 badaniu miał jedynie morfologie do dupy ( 1% ) a teraz mam wrazenie ze fatalne jest wszystko👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
bizona wrote:Ja nigdy nie bylam w ciazy i te badania o ktorych mowisz z tego co wiem to zalecaja po nieudanych ivf i wlasnie po poronieniach. Żaden lekarz z kliniki mi ich nie zlecal, wiec nie robilismy.
Plany takie jak pisalam..bedziemy miec icsi. Czekam na okres i wizyte startowa 15dc, wtedy lekarz zdecyduje jakim protokolem bede szla.
Leczymy sie od samego poczatku w Novum w Warszawie. -
bizona wrote:Ja nigdy nie bylam w ciazy i te badania o ktorych mowisz z tego co wiem to zalecaja po nieudanych ivf i wlasnie po poronieniach. Żaden lekarz z kliniki mi ich nie zlecal, wiec nie robilismy.
Leczymy sie od samego poczatku w Novum w Warszawie.
A ja bym na twoim miejscu porozmawiała z lekarzem o tych badaniach co sugeruje Lunka. może one są przyczyną braku ciązy. to że się je zaleca po poronieniach nie znaczy , że się ich nie robi z powodu bezpłodności. ja bym do tego jeszcze dołożyła mutacje w genie, bo może masz problem z krzepliwością krwi i subpopulacje limfocytów.
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
efta wrote:A ja bym na twoim miejscu porozmawiała z lekarzem o tych badaniach co sugeruje Lunka. może one są przyczyną braku ciązy. to że się je zaleca po poronieniach nie znaczy , że się ich nie robi z powodu bezpłodności. ja bym do tego jeszcze dołożyła mutacje w genie, bo może masz problem z krzepliwością krwi i subpopulacje limfocytów.
kariotypy mamy ok,proste badanie a po odbieorze wynikow spada kamien z serca
dna plemnika: mój ma ilość ponad norme, ruch rewelacja, morfologia 3%-nie ma dramatu.
Generalnie super-oprócz morfologii.
a fragmentacja dna wyszla wiecie jaka.
potem diagnoza żylaki, operacja.
ale jednak.
Histeroskopia-czy macica nie ma polipow, zrostow, czy nie jest dziwna w kształcie, czy w srodku jest ok, jaka jest śluzówka-to wszystko widać
Ja miałam mnóstwo badań po poronieniu, ale histeroskopie i te fragmentacje robiliśmy sami, później.
Powtarzam, ze jestem przeciwniczka mnóstwa badan. Ale trzeba do diagnostyki podejść rozsądnie i wykonywać te badania w jakiejś konkretnej logicznej kolejności
Mutacje w genie zostawiłabym. Na to kwas foliowy 5mg, wit B12 i B6 można lykac.
A limocyty tez bym zostawila-trzeba po prostu przeprosić się w jakims cyklu z encortonem.
Ja tego nigdy jeszcze nie zrobiłam i powiedziałam sobie, ze jak się nie uda ileś tam razy, wezme encorton.
I powiem więcej, jeśli mialas iui bez sterydu, spróbuj wziąć steryd i podejść jeszcze raz do iui.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 22:19
-
10.10 bizona 5/
10.10 Monika*** 2/
11.10 Orbitka 1/
12.10 domiszka
13.10 1988 1/
17.10 efta 1/
18.10 Mysza1986 3/
19.10 Selja 2/
19.10 Ylya 1/
19.10 Fasolko_przyjdz 3/
20.10 Bridget 2/
21.10 Domili 1/
Jeszcze którąś dopisać?domiszka, Ylya lubią tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Monika*** wrote:Dziewczyny, u mnie sikaniec negatywny. Także wybieram się na przerwę do końca roku dla odpoczynku.
Przykro mi
Odpocznij i działaj dalej7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyWitajcie ponownie!
Wybaczcie, że się nie odzywałam, ale jakoś tak się stało, że czasu było mniej i emocje trochę wzrosły po mojej pierwszej nieudanej IUI, także październikowe % zaniżam
Teraz jestem tydzień po kolejnej próbie. Byłam na clo + (tym razem) ovitrelle i znowu wykonany w 12 dc. Jakoś wydaje mi się, że to jest za szybko, no ale pęcherzyki miałam 28, 19 i 19 mm.
Mam pytanie, ponieważ zastrzyk miałam wykonany ok. 20 a iui następnego dnia ok. 13 godziny. Czy to nie było za szybko?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 10:13
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, właśnie wróciłam z kliniki , pęcherzyk ma 21mm, zrobiłam juz sobie zastrzyk z ovitrelle i jutro na 8rano wracamy na nasza pierwszą IUI juz nie moge sie doczekać
olciabos, Bikini31, BitterSweetSymphony lubią tę wiadomość