INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunk_a no ja już czekam czwarty
Sprawdzałaś wyniki on-line czy trzeba podejść do laboratorium?
Nied.tarczycy, Hashi, niskie AMH (0,28), wysokie FSH, MTHFR a1298c hetero i PAI hetero, endo IV st.:
1).24.04.19r. I Laparo --> 09.05. --> Visanne START/półroczna kuracja)
2). 03.10.19r. II Laparo
15.05.2013r. córka Maja ❤️ (ciąża naturalna)
Moje ANIOŁKI:
1. Po dwóch latach starań- ICSI - Michalinka 8/9tc (10tc - 09.09.17r.)
2. Po trzech latach starań naturalny cud - Marcelinka 7/8tc (11tc - 25.08.18r.)
02.11. 18r.- transfer śnieżynki (3-dniowy zarodek)
29.09.20r. - rozpoczęcie procedury z KD (Eurofertil/Ostrawa)
13.10.20r. - mamy dawczynie/początek stymulacji
28.10.20r. - mamy trzy blastki ❄❄❄
18.11.20r. (11:30) - transfer jednego ⛄ / dwie śnieżynki na zimowisku
22.11.20r. - dwie kreseczki na teście (4dpt) 🥰/Beta: 6dpt - 27,2/8dpt -101/14dpt - 2091/15dpt - jest pęcherzyk ciążowy (również krwiak)/27dpt - 0,62cm maluszka z bijącym 💗 (133u/min) -
Hej my juz po 1IUI dzisiaj rano pęcherzyk jeszcze był i czekał 22,5mm ovitrelle podany wczoraj ok 24h temu. W podanym nasieniu 7,5mln plemniczkow teraz nic tylko czekać na owu i testowanie za 14dni
Madziulla, efta, JJ, BitterSweetSymphony, Bikini31, olciabos, Domili, Ylya, ania8306 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHejka dziewczyny. W grudniu wybieram sie do kliniki aby przystąpić do inseminacji ale jestem w tej kwestji zielona. tzn w kwestji kosztów. wiem ze u każdej moze byc inaczej bo lekarz zleci inne badania więcej lub mniej wizyt będzie ale podajcie mi takie podstawy ile średnio wizyt jest i jakie na pewno lekarz zleci mnie i mężowi badania bo mąż poprosil mnie o podanie wstepnych kosztow zeby wiedziec na jaki wydatek sie nastawic i podac co ile kosztuje wyszczególnione. wiadomo ceny na stronie kliniki juz soie znajde i wyliczę ale nie wiem co tam mu podac
-
nick nieaktualny
-
Madziulla wrote:Hejka dziewczyny. W grudniu wybieram sie do kliniki aby przystąpić do inseminacji ale jestem w tej kwestji zielona. tzn w kwestji kosztów. wiem ze u każdej moze byc inaczej bo lekarz zleci inne badania więcej lub mniej wizyt będzie ale podajcie mi takie podstawy ile średnio wizyt jest i jakie na pewno lekarz zleci mnie i mężowi badania bo mąż poprosil mnie o podanie wstepnych kosztow zeby wiedziec na jaki wydatek sie nastawic i podac co ile kosztuje wyszczególnione. wiadomo ceny na stronie kliniki juz soie znajde i wyliczę ale nie wiem co tam mu podac
my zmieściliśmy się w niecałych 2 tys.
badania infekcyjne z krwi ja i mąż plus ja wymaz w kierunku chlamydii łącznie około 500zł
3 wizyty 120zł każda i leki (tu sparwa bardzo indywidualna u mnie około 250 zł)
inseminacja 800złWiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2016, 12:00
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
nick nieaktualny
-
efta wrote:my zmieściliśmy się w niecałych 2 tys.
badania infekcyjne z krwi ja i mąż plus ja wymaz w kierunku chlamydii łącznie około 500zł
3 wizyty 120zł każda i leki (tu sparwa bardzo indywidualna u mnie około 250 zł)
inseminacja 800zł
PowodzeniaMadziulla lubi tę wiadomość
05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
Kciuki za wszystkie najnowsze IUI!
Ja miałam tydzień temu, ale niestety choroba mnie rozłożyła na łopatki pewnie nic z tego nie będzie.
Co do kosztów, to u nas badania obydwojga 800 zł, 2 wizyty z monitoringiem po 150 zł, ovitrelle 120 zł a sam zabieg 600 zł.
Dziewczyny, zastanawiam się, planując już kolejny zabieg, jak to jest z IUI na pękniętych pęcherzykach.Przecież komórka jajowa po owulacji jest zdolna do zapłodnienia jakieś 12-24 h, przy czym plemniki potrzebują ok 6 h na kapacytację. Czy te spreparowane plemniki przy IUI nie potrzebują aż tyle czasu? Bo wychodzi z tego, że zakładając średnio 18 godzin życia komórki jajowej po owu, to trzeba się zmieścić w pierwszych 12 godzinach, tak?
hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
Alimak witaj i powodzenia
JJ powodzenia z iui Wszystko poszło zgodnie z planem?
Kuchcinka idealne warunki Trzymam kciuki
Madziulla u mnie koszty takie jak u efty Tak jest w Invikcie
Wojcinka lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Alimak wrote:Bikini widzę, że jesteśmy w tym samym dniu cyklu i mamy podobnie owu, też mam najczęściej w 17-18dniu. Ciekawe czy będziemy tak samo niedługo odliczać
U mnie niestety klinika zamknięta w sobotę, szkoda bo coś czuję, że może mnie dopaść owu w niedzielę.
1988 u mnie to tak zazwyczaj 36,2-36,5, myślę że masz normalne.
Olciabos a jakie miałaś wczoraj endo? Ja wczoraj też w 10dc miałam tylko 4,6mm. -
Ylya wrote:Kciuki za wszystkie najnowsze IUI!
Ja miałam tydzień temu, ale niestety choroba mnie rozłożyła na łopatki pewnie nic z tego nie będzie.
Co do kosztów, to u nas badania obydwojga 800 zł, 2 wizyty z monitoringiem po 150 zł, ovitrelle 120 zł a sam zabieg 600 zł.
Dziewczyny, zastanawiam się, planując już kolejny zabieg, jak to jest z IUI na pękniętych pęcherzykach.Przecież komórka jajowa po owulacji jest zdolna do zapłodnienia jakieś 12-24 h, przy czym plemniki potrzebują ok 6 h na kapacytację. Czy te spreparowane plemniki przy IUI nie potrzebują aż tyle czasu? Bo wychodzi z tego, że zakładając średnio 18 godzin życia komórki jajowej po owu, to trzeba się zmieścić w pierwszych 12 godzinach, tak?
Co do kosztów ovitrelle-drogo!- mój gin polecił mi aptekę w której zapłaciłam tylko 78 zł (Poznań), pytanie do bardziej zorientowanych czy można ovitrelle zamienić na tańszy pregnyl? -
Mysza1986 wrote:Co do kosztów ovitrelle-drogo!- mój gin polecił mi aptekę w której zapłaciłam tylko 78 zł (Poznań), pytanie do bardziej zorientowanych czy można ovitrelle zamienić na tańszy pregnyl?