INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
1988 wrote:Czuje się na tym forum jak niewidzialna nikt nie odpowiada na moje pytania szkoda bo myślałam że będę miała tu jakieś wsparcie
Nie wiem czy to Ci pomoże, ale ja np przed owu mam ok temp 36,6-36,9 a po owu 37-37,4
Każdy jest inny i każdy ma inną temp podstawowa, poza tym termomentry tez różnie mierzą.
W sumie to nie do końca rozumiem Twoje pytanie -
Ja też nie wiem po co pytanie o te temp.Każdy człowiek ma inną temp ciała . Przecież nie masz gorączki znaczy że wszystko jest ok chyba że przez ciekawośc Ale wydźwięk pytania był raczej na zasadzie zmartwienia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 14:18
-
Nie znałam odpowiedzi więc nic nie napisałam.
Ale stwierdzenie: "po co takie pytanie", chyba na tym forum nie za bardzo jest na miejscu...02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Domili wrote:Nie znałam odpowiedzi więc nic nie napisałam.
Ale stwierdzenie: "po co takie pytanie", chyba na tym forum nie za bardzo jest na miejscu...
Można pytac 1000razy o to jak która z nas zareagowala na clo, ile po ovitrelle robi się test-tego się nie pamięta na ilość stron.
Ale dziewczyny, sorry, ale co to ma za znaczenie czy ktoś ma w pochwie 35,8 a 36,4? kurcze no, wiadomo każdej średnio ogarniętej w temacie kobiecie, ze liczy się skok po owulacji o te 0,2 kreski. I każdy człowiek wie, ze temp ciala powinno oscylować ok 36,6-powyzej 37,5 jest goraczka.
-
Kuchcinka wrote:Dziewczyny bierzecie Duphaston? Mi Lekarz przepisał po IUI mimo ze nie mam problemów z progesteronem - w poprzednim cyklu w 7dpo miałam progesteron na poziomie 17,23
Czytałam ze po dupku można mieć objawy takie jak ciążowe mimo ze ciazy moze nie byc i ze sie po tym strasznie tyje, możecie sie podzielić swoim doświdczeniem?
kachana ja progesteron przyjmuje w postaci luteiny, a nie dupka. No i niestety waga mi rośnie z miesiąca na miesiąc. w związku z tym, że moja gin z kliniki zabroniła mi diety odchudzającej i intensywnej aktywności fizycznej tyję na potęgę. Za Swoj apetyt obwiniam leki przede wszytkim luteinę, bo tyje głównie w 2 fazie cyklu. niestety w ciągu ostatnich 8 miesiecy przytyłam ponad 10 kg
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
1988 wrote:Czuje się na tym forum jak niewidzialna nikt nie odpowiada na moje pytania szkoda bo myślałam że będę miała tu jakieś wsparcie
Trzymajcie się i życzę powodzenia
po co taki foch?
z ciekawosci przejzałam twoje posty, sporo dziewczyn ci odpowiadało.
ale nie dziwie się np. że nie otzymałas ciekawych odpowiedzi na pytanie "Jak dajecie sobie radę z czekanie na testowanie?"
szkoda czasu na takie wywody....
ty też się trzymaj i powodzenia
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:ale nie dziwie się np. że nie otzymałas ciekawych odpowiedzi na pytanie "Jak dajecie sobie radę z czekanie na testowanie?"
-
No proszę Was, po co dążyć temat u się nakrecac.
Jak temat testowania po ovitrtelle przewija się po raz 1055 raz to nikt tego ze złością nie komentuje. Wiele z nas jeszcze nigdy je było w ciąży i stąd nawet dla niektórych debilne pytania, dla innych są ważne.
DLATEGO namawiam właśnie do empatii dziewczyny, które odpowiadają na pytania, jak i te które je zadają.ania8306 lubi tę wiadomość
02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
nick nieaktualnyRozwodzicie się nad fochem dziewczyny, która czuje strach, rozczarowanie i rozpacz przed możliwym niepowodzeniem.
Wiele wstanie jestem zrozumieć, mimo wszystko uważam, że to forum jest aby się wspierać, wymieniać doświadczeniami i głównie pytać. Nie ważne czy jest to zadane pytanie pierwszy czy tysięczny raz. Forum ma mnóstwo postów, a wertowanie trochę czasu zajmuje.
Gdy się nie zna odpowiedzi, lepiej przemilczeć niż wprowadzać w błąd.Domili, ania8306, 1988 lubią tę wiadomość
-
Viszka, no właśnie o to chodzi02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
efta wrote:ja kupuje ovitrelle za około 70zł w aptece "DOZ - dbam o zdrowie"
miałam ten zastrzyk dopiero 2 razy zazwyczaj dostaje dużo tańszy gonapeptyl daily który działa tak samo i kosztuje 25zł
Efta a ten Gonapeptyl podobno jest tylko 3 razy w życiu refundowany. Dlatego zostawiłam go na ivf, teraz płacę 100%. A ty ile razy już miałaś?7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Asik84 witaj i powodzenia
Ja też słyszałam że zaleca się max 5-6 iui, ale tak szczerze to uważam, że jak ktoś ma czas i nie ma przeszkód wykluczających powodzenie iui, to można starać się do woli A jeżeli ktoś działa na naturalnym cyklu, to już w ogóle
Viszka myślę że za dwa dni to już możesz spokojnie testować Trzymam kciuki
Ja też od jakiegoś czasu tyję, nie wiem, chyba od tych wszystkich leków bo mój styl życia nie zmienił się znacząco... WrrrrAsik84 lubi tę wiadomość
7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
1988 wrote:U mnie raczej nici z powodzenia... wczoraj nitka krwi w mlecznym sluzie a dziś spadek temp. Fakt w tym cyklu nie mierzyłam ale znam moja temp z poprzednich. Właśnie zauważyłam śluz zabarwiony krwią więc to na pewno znaczy jedno...
Może to jednak nie rozkręca się wredna @
Co do twojego odczucia to przykro, ja starałam się odpisywać, ale wiele pytań zadanych przez dziewczyny pozostaje bez odpowiedzi, nie powinnaś brać tego do siebie
Ja jestem już taką weteranką że już nawet nie pamiętam tych emocji, tych nadziei że się udało. Podchodzę raczej ze spokojem i żyję normalnie. Dlatego trudno mi ciebie zrozumieć.
Zostań z nami7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 wrote:Efta a ten Gonapeptyl podobno jest tylko 3 razy w życiu refundowany. Dlatego zostawiłam go na ivf, teraz płacę 100%. A ty ile razy już miałaś?
gonapeptyl kosztuje 25zł na 100% recepcie bez refundacji.
z refundacją coś około 10 gr - kiedyś sprawdzałam teraz nie pamiętamWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 17:55
-
efta wrote:gonapeptyl kosztuje 25zł na 100% recepcie bez refundacji.
z refundacją coś około 10 gr - kiedyś sprawdzałam teraz nie pamiętam
Coś ty, to ja płacę dużo więcej Zaraz odszukam paragon Tak to jest z aptekami przy klinice7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
Dziewczyny, to nie jest tak ze któras dokucza ktorejs innej z nas.
Na forum można pytac o wszystko, fakt.
Może kolezanka pytala o te temp z ciekawości, bo już sama nie wiem...może to co dla mnie oczywiste, dla innych jest mniej oczywiste. Trzeba sobie to mocno wbić w głowe i macie racje, wykazac empatie. Ale pytające dziewczyny, tez czasem trzeba pomyslec 2 razy zanim się zapyta, albo napisac, ze pytacie z ciekawości w celach porównawczych (bo czasem serio nie wiadomo, czy ktoś jest ciekawy czy nie wie jakichś bardziej oczywistych rzeczy).
Podam Wam przykład: mój maz miał operacje na zylaki powrózka nasiennego. Ma tkliwe jedno jądro, pobolewa go. Wiem ze bolesność może utrzymywać się do 3 mcy, czasem i później niewielka.
Ale zapytałam na forum o żylakach: dziewczyny, ile u Waszych mezow utrzymywala się ta bolesność?
Zapytałam nie z obaw czy strachu bo wiem ile może trwac, zapytałam z ciekawości jak to wygląda u innych dziewczyn, mimo ze to czynnik o dużej zmienności.
Tak jak ta temp. Pytanie brzmiało jako obawa.
Może zle to odebrałam.
Postaram się również nie komentować pewnych pytan, po prostu -macie racje-lepiej nie odpowiadać.
Ale ja bym wolala, jak zapytam o cos durnego, sprowadźcie mnie do pionu pisząc ze pytam o rzeczy oczywiste albo głupie. A nie milczcie Taka prośba ode mnie.
Temat możemy zakonczyc, wybaczcie off top.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 18:32
-
ania8306 wrote:Coś ty, to ja płacę dużo więcej Zaraz odszukam paragon Tak to jest z aptekami przy klinice
sprawdziłam.
cena gonapeptylu pełnopłatna to 186,85 za całe opakowanie w którym jest 7 ampułkostrzykawek a wiec wychodzi 26,70 za zastrzyk
cena na ryczałt to 3,20 za 7 zastrzyków czyli 0,45gr za zastrzyk.
-
Ja poprosze o dopisanie mnie do listy wczoraj 2iui
ania8306, Domili lubią tę wiadomość
niedoczynnosc tarczycy
amh 0,68
11.06.16 iui
25.10.16 iui
23.11.16 iui stymulacja
30.06.17 iui stymulacja
04/2019 brak komórek jajowych