INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunk_a wrote:Kochana wiesz, plany planami życie życiem Ale oczywiście-oby było dobrze
Wlasnie tak zamierzałam, dokładnie ok 22 godzin przed. Ale godzina w tę czy inną stronę nie zrobi różnicy
Na to że plany planami a życie życiem jestem najlepszym przykładem
Chociaż wierzę, że u ciebie musi się udać7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
Wczoraj zaczęłam kolejny cykl i w tym podchodzę do IUI. Stymulacja Clo, chociaż przy nim mam tylko 1 pęcherzyk jak w każdym cyklu naturalnym.
Obstawiam, że IUI odbędzie się ok. 5 stycznia. I podkładam w niej duże nadzieje,bo wyniki mamy super.ania8306 lubi tę wiadomość
-
MisiaZ88 wrote:Cześć dziewczyny,
Wczoraj zaczęłam kolejny cykl i w tym podchodzę do IUI. Stymulacja Clo, chociaż przy nim mam tylko 1 pęcherzyk jak w każdym cyklu naturalnym.
Obstawiam, że IUI odbędzie się ok. 5 stycznia. I podkładam w niej duże nadzieje,bo wyniki mamy super. -
hej, ja trochę od czapy ale myślę, że jednak też na temat. Pół roku temu podczytywałam forum, byłam przed pierwszym zabiegiem inseminacji i obiecałam sobie, że jeśli wszystko pójdzie dobrze to podzielę się moim szczęściem:)
I w tym okresie przedświątecznym chcę napisać, że udało mi się za pierwszym razem (końcówka maja, obecnie 8 miesiąc ciąży:))Staraliśmy się ok.roku, niby wszystko z nami ok, u mnie za małe endometrium, u męża słabsze wyniki ale nie najgorsze. Niestety jak się bardzo czegoś chce,a to nie nadchodzi to jest psychicznie bardzooo ciężko, dlatego podjęliśmy decyzję, że działamy. Zabieg miałam na niepękniętym pęcherzyku, dzień wcześniej zastrzyk pregnyl, a podczas cyklu stymulacja clo i estrofem (takie połączenie na wzrost endometrium, po- duphaston. Po zabiegu ok.dwóch tygodni psychozy, czy tak czy nie, test ciążowy po 12 dniach-bardzo słaba kreska(podejrzenie że pewnie pregnyl,szukanie historii w internetach, głowa coraz cięższa), test w dzień spodziewanego okresu-negatywny, więc wiadomo, że nic z tego, ale okres nie nadchodzi (zawsze jak w zegarku co 28 dni),po dwóch dniach znowu test-negatywny. Umówiłam się do innego lekarza za kilka dni i czekałam na okres, który zapowiadał się cały czas. Dzień przed wizytą wstałam rano i poszłam zrobić beta hcg,aby mieć pewność u lekarza że to nie jest ciąża i pytać co się dzieje z moim okresem. Wyniki beta hcg-5 tydzień ciąży:))) To jest moja taka tam historyjka forumowa w jednym poście:) wiem jak sama chciałam żeby każdej piszącej tu dziewczynie się udało, bo dawało to ogromną nadzieję i radość,mam nadzieję, że moja ciąża też choć trochę wpisze się w ten klimat:) Z okazji Świąt życzę każdej z Was powodzenia w staraniach i dużo,dużo spokoju i wytrwałości oraz wiary, że się uda bo ta czyni cuda:)Asik84, MARTIII, Wojcinka, ania8306 lubią tę wiadomość
czytelniczka85 -
Czytelniczka85 wspaniała histyria i są tu nam takie jak najbardziej potrzebne
Doskonale rozumiem co czułas bo jestem w bardzo podobnej sytuacji.
A powiedz czy ty odstawilas duphaston w dzień spodziewanej @ jak test wyszedł negatywnie?Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI • 2.02 2 IUI •
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf -
Czytelniczka85 uwielbiam Twoja historie:) od razu chce sie żyć, wiatr w żagle i do dzieła. Takie opowieści dają ogromna nadzieje, dziękuje ze ja tutaj zamieściłaś. Jestem 6 dni po 1-waszej IUI ale nadzieje ze mi sie udało wzrosły o 100%
-
Lunka...dostalam @..więc dlatego pozamiatane...niestety..kieliszek wina i jakos przezyje te święta, chociaz mialy byc zupelnie inne. Nikt nie wyobraza sobie tego jak nam dlugoletnim staraczkom jest ciezko...Czytelniczka gratuluje, jedna k rok dla mnie to naprawde krótko w porównaniu z moim stażem. niemniej dzięki bo takie hostorie budują! Wesolych!!!starania od września 2013.....
4 IUI
Czerwiec 2017- naturalny CUD
-
Dziewuszki dzis odbyła sie moja 3 IUI,clo,pęcherzyk 22 mm,edno ok,nasienie:bardzo dobre.Teraz czekam na owu i liczę na Magie Swiat
MARTIII, Wojcinka, KarolinaSeven, Ylya, ania8306 lubią tę wiadomość
2017r-IVF-wrzesień-nieudane
2018r-naturalny Cud♥
-
nick nieaktualnyCały czas Was podczytuję i za wszystkie z Was trzymam mocno kciuki. Troszkę też zazdroszczę, że macie szansę chociaż podejść do IUI. Bardzo mnie cieszy każde udane podejście i daje mi nadzieję. Obym i ja mogła na początku nowego roku spróbować. Bardzo mnie zdołował wynik cytologii i przerwa w staraniach. Czekam teraz na wyniki na HPV i aż się boję, co z tego wszystkiego będzie:( Przepraszam, że tak smęcę przed Świętami, ale wiem, że Wy mnie zrozumiecie. Życzę czekającym na wynik inseminacji tylko pozytywnych testów ciążowych i duuużo miłości w Święta!
kipcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AgnieszkaH wrote:Cały czas Was podczytuję i za wszystkie z Was trzymam mocno kciuki. Troszkę też zazdroszczę, że macie szansę chociaż podejść do IUI. Bardzo mnie cieszy każde udane podejście i daje mi nadzieję. Obym i ja mogła na początku nowego roku spróbować. Bardzo mnie zdołował wynik cytologii i przerwa w staraniach. Czekam teraz na wyniki na HPV i aż się boję, co z tego wszystkiego będzie:( Przepraszam, że tak smęcę przed Świętami, ale wiem, że Wy mnie zrozumiecie. Życzę czekającym na wynik inseminacji tylko pozytywnych testów ciążowych i duuużo miłości w Święta!