X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2016, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Kochana wiesz, plany planami życie życiem :) Ale oczywiście-oby było dobrze :)
    Wlasnie tak zamierzałam, dokładnie ok 22 godzin przed. Ale godzina w tę czy inną stronę nie zrobi różnicy :)

Na to że plany planami a życie życiem jestem najlepszym przykładem :/

Chociaż wierzę, że u ciebie musi się udać :)

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania u każdej w końcu musi się udac:) kwestia czasu, na to nie mamy wpływu.

ania8306 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Wczoraj zaczęłam kolejny cykl i w tym podchodzę do IUI. Stymulacja Clo, chociaż przy nim mam tylko 1 pęcherzyk jak w każdym cyklu naturalnym.
    Obstawiam, że IUI odbędzie się ok. 5 stycznia. I podkładam w niej duże nadzieje,bo wyniki mamy super.

ania8306 lubi tę wiadomość

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaZ88 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Wczoraj zaczęłam kolejny cykl i w tym podchodzę do IUI. Stymulacja Clo, chociaż przy nim mam tylko 1 pęcherzyk jak w każdym cyklu naturalnym.
    Obstawiam, że IUI odbędzie się ok. 5 stycznia. I podkładam w niej duże nadzieje,bo wyniki mamy super.
    Powodzenia:)

iv09i09katk65tr1.png
  • anett96 Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka - walę do Ciebie bo masz super wiedze :)

Mój maz odebrał wyniki i tak: ilosc plemnikow w 1 ml to 22 mln i tu jest super mial kiedys masakre. Ale morfologia 2 % - to bardzo zle? Do iui to jest ok??

Fertimedica Warszawa
  • MARTIII Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie pozamiatane.
    Wesołych świąt dla Was! 3 MAM KCIUKI za wszystkie!!
    ja muszę odpocząć.. trzymajcie się!!

starania od września 2013.....
    4 IUI
    Czerwiec 2017- naturalny CUD <3

hchy3e3ke0us8rxl.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett do iui jest ok. Wyniki są średnie Ale absolutnie nie najgorsze.

Matti Ale czemu ? Robiłaś test ?

anett96 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • monika_85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dzisiaj rano mega bladzioch więc jutro testuje znowu i się okaże....

Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • czytelniczka85 Nowa

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja trochę od czapy ale myślę, że jednak też na temat. Pół roku temu podczytywałam forum, byłam przed pierwszym zabiegiem inseminacji i obiecałam sobie, że jeśli wszystko pójdzie dobrze to podzielę się moim szczęściem:)
    I w tym okresie przedświątecznym chcę napisać, że udało mi się za pierwszym razem (końcówka maja, obecnie 8 miesiąc ciąży:))Staraliśmy się ok.roku, niby wszystko z nami ok, u mnie za małe endometrium, u męża słabsze wyniki ale nie najgorsze. Niestety jak się bardzo czegoś chce,a to nie nadchodzi to jest psychicznie bardzooo ciężko, dlatego podjęliśmy decyzję, że działamy. Zabieg miałam na niepękniętym pęcherzyku, dzień wcześniej zastrzyk pregnyl, a podczas cyklu stymulacja clo i estrofem (takie połączenie na wzrost endometrium, po- duphaston. Po zabiegu ok.dwóch tygodni psychozy, czy tak czy nie, test ciążowy po 12 dniach-bardzo słaba kreska(podejrzenie że pewnie pregnyl,szukanie historii w internetach, głowa coraz cięższa), test w dzień spodziewanego okresu-negatywny, więc wiadomo, że nic z tego, ale okres nie nadchodzi (zawsze jak w zegarku co 28 dni),po dwóch dniach znowu test-negatywny. Umówiłam się do innego lekarza za kilka dni i czekałam na okres, który zapowiadał się cały czas. Dzień przed wizytą wstałam rano i poszłam zrobić beta hcg,aby mieć pewność u lekarza że to nie jest ciąża i pytać co się dzieje z moim okresem. Wyniki beta hcg-5 tydzień ciąży:))) To jest moja taka tam historyjka forumowa w jednym poście:) wiem jak sama chciałam żeby każdej piszącej tu dziewczynie się udało, bo dawało to ogromną nadzieję i radość,mam nadzieję, że moja ciąża też choć trochę wpisze się w ten klimat:) Z okazji Świąt życzę każdej z Was powodzenia w staraniach i dużo,dużo spokoju i wytrwałości oraz wiary, że się uda bo ta czyni cuda:)

Asik84, MARTIII, Wojcinka, ania8306 lubią tę wiadomość

czytelniczka85
  • monika_85 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytelniczka85 wspaniała histyria i są tu nam takie jak najbardziej potrzebne :)
    Doskonale rozumiem co czułas bo jestem w bardzo podobnej sytuacji.
    A powiedz czy ty odstawilas duphaston w dzień spodziewanej @ jak test wyszedł negatywnie?

Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dostałam dzisiaj @. Myślałam, że dopiero w sobotę ale trudno. Jest dzisiaj. Trochę szkoda bo we wt mam wizytę w Ferti i myślałam, że to będzie 4dc ale niestety będzie 6 i pewnie będzie za późno żeby cokolwiek zadziałać z lekami.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Asik84 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytelniczka85 uwielbiam Twoja historie:) od razu chce sie żyć, wiatr w żagle i do dzieła. Takie opowieści dają ogromna nadzieje, dziękuje ze ja tutaj zamieściłaś. Jestem 6 dni po 1-waszej IUI ale nadzieje ze mi sie udało wzrosły o 100%

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    II IUI 14.01 ...16dpo hcg 450,9 30dpo (6tc1d) ♥️
    218848792f.png
  • MARTIII Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka...dostalam @..więc dlatego pozamiatane...niestety..kieliszek wina i jakos przezyje te święta, chociaz mialy byc zupelnie inne. Nikt nie wyobraza sobie tego jak nam dlugoletnim staraczkom jest ciezko...Czytelniczka gratuluje, jedna k rok dla mnie to naprawde krótko w porównaniu z moim stażem.:/ niemniej dzięki bo takie hostorie budują! Wesolych!!!

4 IUI

hchy3e3ke0us8rxl.png
  • MARTIII Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika85 oby bladzioch sciemnial!! Ty zaslugujesz ewidentnie, na Ciebie juz czas!!:)

4 IUI

hchy3e3ke0us8rxl.png
  • promyczek 39 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki dzis odbyła sie moja 3 IUI,clo,pęcherzyk 22 mm,edno ok,nasienie:bardzo dobre.Teraz czekam na owu i liczę na Magie Swiat :)

MARTIII, Wojcinka, KarolinaSeven, Ylya, ania8306 lubią tę wiadomość

2017r-IVF-wrzesień-nieudane
    2018r-naturalny Cud♥
    5b09h371owxjb82f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas Was podczytuję i za wszystkie z Was trzymam mocno kciuki. Troszkę też zazdroszczę, że macie szansę chociaż podejść do IUI. Bardzo mnie cieszy każde udane podejście i daje mi nadzieję. Obym i ja mogła na początku nowego roku spróbować. Bardzo mnie zdołował wynik cytologii i przerwa w staraniach. Czekam teraz na wyniki na HPV i aż się boję, co z tego wszystkiego będzie:( Przepraszam, że tak smęcę przed Świętami, ale wiem, że Wy mnie zrozumiecie. Życzę czekającym na wynik inseminacji tylko pozytywnych testów ciążowych i duuużo miłości w Święta!:)

kipcia lubi tę wiadomość

• madlenka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy będziesz mieć wyniki?

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Kiedy będziesz mieć wyniki?
    Za dwa tygodnie.

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyczek 39 wrote:
    Dziewuszki dzis odbyła sie moja 3 IUI,clo,pęcherzyk 22 mm,edno ok,nasienie:bardzo dobre.Teraz czekam na owu i liczę na Magie Swiat :)
    Kciuki :)

promyczek 39 lubi tę wiadomość

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgnieszkaH wrote:
    Cały czas Was podczytuję i za wszystkie z Was trzymam mocno kciuki. Troszkę też zazdroszczę, że macie szansę chociaż podejść do IUI. Bardzo mnie cieszy każde udane podejście i daje mi nadzieję. Obym i ja mogła na początku nowego roku spróbować. Bardzo mnie zdołował wynik cytologii i przerwa w staraniach. Czekam teraz na wyniki na HPV i aż się boję, co z tego wszystkiego będzie:( Przepraszam, że tak smęcę przed Świętami, ale wiem, że Wy mnie zrozumiecie. Życzę czekającym na wynik inseminacji tylko pozytywnych testów ciążowych i duuużo miłości w Święta!:)
    A jaki masz wynik ?

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 445 446 447 448 449 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ