INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Arii, ja nie leczę się w klinice z dwóch powodów- po pierwsze ufam specjalistom, którzy mnie leczą, po drugie jest taniej. Ale nasienie trzeba preparowac i to umiejetnie( mam preparatyke w labie, które się zajmuje tylko diagnostyką meskiej niepłodności i preparatyką nasienia). A poza tym nasienie trzeba wprowadzić odpowiednio głęboko... Wczoraj miałam pierwsza IUI i nie wyobrażam sobie, żeby mógł to zrobić nie-ginekolog! Jak byliśmy u profesora- androloga, to jak nam zachwalał inseminację, to powiedział, ze niektóre kobiety same to sobie robią... O mało nie parsknelam śmiechem:p czy Twój androlog mną w ogóle USG w gabinecie, żeby stwierdzić czy pęcherzyki pękły? Śmierdzi mi to trochę. Moje osobiste zdanie jest takie, żeby oddawac tak ważne kwestie specjalistom z prawdziwego zdarzenia... Skąd jesteś?
Arii lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
ona84 wrote:Hey wszystkim.w czwartek mialam 1 iui.O dzidzie dlugo sie staram,lewa strone mam niedrozna.iui co mialam to byly2niepekniete pecherzyki tak bym chciala zeby1 zostal zaplodniony.Dla panow polecam salfazi moj mial kiepskie nasienie a teraz przed iui lekarz mowil ze super jest.Pozostaje czekac2tyg.ktore beda pewnie sie dluzyc.Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Z Gdańska. On jest ginekologiem i andrologiem ze stopniem doktora. Sprzęt ma, oprócz niego przyjmują tam inni lekarze ginekolodzy i urolodzy. Na swojej stronie podaje też, że przyjmują i PRZECHOWUJĄ nasienie. Chyba, że lekarz jest w stanie za pomocą prostej metody np. Jakiejś wirówki lub podobnego urządzenia samodzielnie przygotować takie nasienie. Mam za małą wiedzę, jak to działa.
-
Może mają też tam laboratorium w takim razie? Wiem, ze do nasienia dodają jakieś substancje, które "doturbiają" plemniki i wybierają tylko te najlepsze... Muszą też policzyć ile dają... Nie widzę tego bez laboratorium...
Arii lubi tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Kurczę, Arii nie wiem co Ci poradzić.. Jeśli lekarz ma doświadczenie może warto mu zaufać? Nie byłam nigdy w klinice, wiec nie wiem jak to tam wygląda...Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Arii, my pierwsze badanie nasienia wykonaliśmy w klinice(właśnie sobie przypomniałam)- wyszło słabiutko i od razu do androloga pobiegliśmy - on spojrzał na to badanie(komputerowe) i powiedział, ze mało ono mówi o budowie plemnika i polecił specjalistyczne laboratorium, do którego poszliśmy. Po wykonaniu badania okazało się, ze jest jeszcze gorzej niż myśleliśmy:/ pani w labie od razu doradziła nam kolejne badania m.in. posiew, chlamydie, hormony i z tymi wynikami do androloga.. Potem kolejne badanie, znacznie lepsze i padło na inseminację. Pani w labie współpracuje z ginekologiem, do którego poszłam i on mnie "przygotował"- monitor owu, potem symulacja Clo i monitor owu i ustaliliśmy datę IUI:) Nasienie mąż oddal w laboratorium, poszliśmy na spacer na 2 godziny, potem odebraliśmy preparat, wsiedliśmy w auto i po 7 minutach byliśmy u gina, który mi podał nasienie:) trochę biegania, ale naprawdę ufam tym ludziom, bo nie są nastawieni na kasę i robią IUI nawet w niedzielę jak trzeba! Po IUI wyszłam nie zapłaciwszy i dopiero po 3 minutach się zorientowałam, bo lekarz też zapomniałCzynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Tak, to bylo wczoraj:) wczoraj mnie bolało podbrzusze i jajniki(chyba pękały pęcherzyki) a dzisiaj jest luz:) ale ogólnie zaplanowałam leniwy weekend:) też trzymam kciuki za Cięcie-daj znać co wybrałaś i jak poszło:)Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Janess, mój androlog też nie pomógł za bardzo... Stwierdził, ze jesteśmy starzy i nie ma co leczyć męża, tylko od razu in vitro,a potem inseminacja po następnych wynikach... Także może zaoszczędziliście trochę pieniędzy;)Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
Hejka
Też polecam Salfazin u nas morfologia i ruchliwość się poprawiła
Dodatkowo M łyka kompleks wit B oraz kwas foliowy i Wit CPs. Zanim coś powiesz - posłuchaj. Zanim skrytykujesz - poczekaj. Zanim się pomodlisz - wybacz. Zanim coś napiszesz - pomyśl. Zanim zrezygnujesz - spróbuj.
Laparoskopia 19.07.2016 - macica jednorożna, jajowód prawy drożny
1 IUI 4.04.... -
Cześć dziewczyny,
witam się z Wami - jestem tu nowa, choć od dawna podczytuję Ovufriend i staram się już dosyć długo o dzidziusia.
Dzisiaj miałam swoją pierwszą inseminację, tak bardzo bym chciała, żeby była ostatnia, przynajmniej na razie Jednak podczas preparowania nasienia mojego męża zmartwiła mnie jedna rzecz: technik powiedział, że było w nim sporo leukocytów (ostatnie badanie miał 6 miesięcy temu i było wszystko ok). Ostatecznie zrobiono nam tę inseminację, ale byłam tak zakręcona, że zapomniałam zapytać, czy te leukocyty (które jak mniemam, zwalczają ciała obce) bardzo obniżają nasze szanse na powodzenie w tym cyklu. Wiecie coś na ten temat? -
Janess wrote:A jakby tak połączyć Salfazin z Profertilem? Ciekawe czy to ma sens
Ach to zboczenie zawodowe
Z tego co wyczytałam to witamina C zwiększa aktywność cynku, B i A działa na skórę i paznokcie. Wychodziłoby, że wystarczy dodać witaminę C do Profertilu i mamy tabletkę idealną [/QUOTE
Janess, nia łącz salfazinu z protefilem, bo oba preparaty mają bardzo dużo cynku (protefil 40mg, salfazin 40 mg!). Albo, albo! cynk jest potrzebny m.in do produkcji testosteronu. Ale w nadmiarze nie jest dobry, więc trzeba uważaćCzynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
szatanka wrote:Cześć dziewczyny,
witam się z Wami - jestem tu nowa, choć od dawna podczytuję Ovufriend i staram się już dosyć długo o dzidziusia.
Dzisiaj miałam swoją pierwszą inseminację, tak bardzo bym chciała, żeby była ostatnia, przynajmniej na razie Jednak podczas preparowania nasienia mojego męża zmartwiła mnie jedna rzecz: technik powiedział, że było w nim sporo leukocytów (ostatnie badanie miał 6 miesięcy temu i było wszystko ok). Ostatecznie zrobiono nam tę inseminację, ale byłam tak zakręcona, że zapomniałam zapytać, czy te leukocyty (które jak mniemam, zwalczają ciała obce) bardzo obniżają nasze szanse na powodzenie w tym cyklu. Wiecie coś na ten temat?Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
zohasamoha wrote:Janess wrote:A jakby tak połączyć Salfazin z Profertilem? Ciekawe czy to ma sens
Ach to zboczenie zawodowe
Z tego co wyczytałam to witamina C zwiększa aktywność cynku, B i A działa na skórę i paznokcie. Wychodziłoby, że wystarczy dodać witaminę C do Profertilu i mamy tabletkę idealną [/QUOTE
Janess, nia łącz salfazinu z protefilem, bo oba preparaty mają bardzo dużo cynku (protefil 40mg, salfazin 40 mg!). Albo, albo! cynk jest potrzebny m.in do produkcji testosteronu. Ale w nadmiarze nie jest dobry, więc trzeba uważaćCzynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%