INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hatfe wrote:Dzięki dziewczyny. Mam luteinę - wezmę. Zaraz zadzwonię też do lekarza, żeby się umówić. Kurcze, oby tym razem jednak się udało!
Uda sie:) II IUI sa dla nas szczęśliwe:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 17:00
-
Oby:) Asik, leż dużo, odpoczywaj. Trzymam kciuki, żeby za tydzień było już serduszko:)
Asik84, zohasamoha lubią tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
nick nieaktualnyefta wrote:dziewczyny ja tez polecam salfazin.
moj mąz miał zawsze dobre nasienie, choć przy badaniu do pierwszej IUI okazało się , troche pogorszyła się ruchliwość. Wiec nie chcieliśmy szaleć z suplementacją ale stwierdzilismy, że jakieś witaminki się przydadzą. Wybraliśmy cenowo przeciętny suplement. Do tego łykał kwas foliowy, magnez i b6
brał te suplementy 2 miesiące. (nie zmienił stylu życia nadal pił alkohol i pracował w ciepłych pomieszczeniach).
wyniki nasienia znacznie się poprawiły.
liczba w ejakulacje z 125mln wzrosło na 476 mln !!
ruch szybki z 24% na 43%
plemniki nieruchome z 68% spadło do 26%
I ja polecam salfazin
Mój też łykał dodatkowo wit C 1000, selen, wit e . Potem wprowadziłam kwas foliowy i wyniki bardzo ładnie się poprawiły... jestem ciekawa czy ten kwas aż tak zadziałał, bo długo łykał witaminki i nie było aż takiej poprawy, dopiero po wprowadzeniu kwasuWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 18:32
-
Hatfe myślę że beta ok! Nie wiadomo kiedy implantacja była
Asik super wiadomości!!! Uważaj na siebie i jestem pewna ze za tydzień zobaczysz śliczne bijące serduszkoAsik84 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI • 2.02 2 IUI •
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf -
https://zapodaj.net/11e9530421b87.jpg.html
Mała kropeczka:))Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 18:37
monika_85, Bridget, Bea_, Janess, PolaMinka, ja1986 lubią tę wiadomość
-
Hatfe wrote:Mam już wynik. Beta 35,5. Jestem 12 dpo. Niska..pytanie, czy już spadła, czy jednak wzrośnie. Powtórzę za 48h. Tylko nie wiem, co zrobić, bo skończyłam brać duphaston. Lekarz mówił, że jak test będzie pozytywny, to się mam umówić i nic się nie stanie, jak nie będę brać progesteronu. Mam jednak obawy, czy nie lepiej byłoby na wszelki wypadek do czasu wizyty i ponownej bety brać dalej duphaston lub luteinę...
nevergiveup - pomylić się nie pomylił, po prostu u mnie już były sytuacje, gdy "w ciąży" byłam kilka dni i szybko beta spadała.
kochana jak na 12 dpo 35 to bardzo przyzwoita beta. zważywszy na to że 10 dpo beta powinna mieć około 10. dodając do niej przyrost 100% w 48h to minimum na 12 dpo to 20 wiec twoj jest naprawdę ok.
Kochana nie odstawiaj porogesteronu taki nagły spadek może zaszkodzić kropkowi.
Mocno trzymam kciuki za piękny przyrost. Niech się tym razem uda!
Pisałaś że do tej pory nie znaleziono przyczyny wczesniejszych strat. A jakie badania robiłaś? sprawdzałas krzepilwość krwi, mutacje genowe, immunologię, białko c i s, itd?6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna 2 IUI
3IUI grudzień 2016 serduszko bije pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
-
Asik84 wrote:Ja juz po wizycie.,,
Jest pęcherzyk, jest ciałko żółte. Serduszka jeszcze nie słychać niestety mam troszkę odklejona kosmowke i dostałam l4 na 2 tygodnie. Założyli mi juz kartę ciąży;)
Mam nadzieje ze jak będę leżeć to wszystko ładnie sie sklei. Powodem może być tez taki wczesny etap ciąży ze wszystko sie jeszcze nie uformowało
W przyszły poniedziałek wizyta:))
mocno trzymam kciuki za twoją kropeczkę. Piękny duży pęcherzyk i bardzo ładne ciałko żółtkowe za tydzień już bedzie widać kropka i bijące serduszko.
Odpoczywaj dużo. Leżenie i jeszcze raz leżenie6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
efta wrote:kochana jak na 12 dpo 35 to bardzo przyzwoita beta. zważywszy na to że 10 dpo beta powinna mieć około 10. dodając do niej przyrost 100% w 48h to minimum na 12 dpo to 20 wiec twoj jest naprawdę ok.
Kochana nie odstawiaj porogesteronu taki nagły spadek może zaszkodzić kropkowi.
Mocno trzymam kciuki za piękny przyrost. Niech się tym razem uda!
Pisałaś że do tej pory nie znaleziono przyczyny wczesniejszych strat. A jakie badania robiłaś? sprawdzałas krzepilwość krwi, mutacje genowe, immunologię, białko c i s, itd?
Dzięki, taki głos rozsądku był mi potrzebny:) Tak, wszystko to sprawdzaliśmy + kariotypy. Wyszło wszystko w normie. Jedynie jakaś niewielka mutacja MTHFR, ale muszę na to po prostu brać zmetylowaną postać kwasu foliowego. Nie robiliśmy na razie badań na wrogi śluz etc. Luteinę będę brać, a w środę powtórka bety. W piątek mam wizytę u lekarza. Będzie się dłużył ten tydzień, oj będzie;)
Bea- trzymam kciuki!!
Asik - bardzo elegancka kropka, niech się trzyma dzielnie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 19:25
efta, Bea_ lubią tę wiadomość
Droga po pierwszego Potwora;):
2 poronienia
1 cb
3 inseminacje
Pół ciąży w szpitalu
Efekt: Zdrowa córka!!! ))
Droga po drugiego Potwora:
6 inseminacji
I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty -
ona84 wrote:Dziewczyny po iui oszczedzalyscie sie troche.jak przetrwalyscie te2tyg.kiedy od iui robic bete?w czwartek ide na progesteron czy pekly pecherzyki
Dzien po IUIlezalam cały dzien w łóżku, akurat wypadła niedziela:) ale od poniedziałku powrót do pracy i tyranie po 9 godz. Ja bete robiłam 16dpo ale mysle ze 12,13 powinna juz wyjść pozytywnie. Trzymam kciuki za IIWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2017, 19:37
-
efta wrote:mocno trzymam kciuki za twoją kropeczkę. Piękny duży pęcherzyk i bardzo ładne ciałko żółtkowe za tydzień już bedzie widać kropka i bijące serduszko.
Odpoczywaj dużo. Leżenie i jeszcze raz leżenie
Oby tylko kosmowka sie przykleiła. Lekarka kazala zażywać dalej duphaston 2x1. Nie wiem czy tonie za mało, ona twierdzi ze wystarczy...może nie powinnam w tym względzie sie wymądrzać bo nie znam sie na tym ale martwi mnie to odklejenie -
asik ! gratuluje kropkeczki ) jestem tu nowa a juz sie ciesze z Toba niech jak najwiecej kropek tu u nas bedzie
my juz zdecydowalismy sie ze napewno bedzie inseminacja wiec juz jestm z Wami.. ale to dopiero za 2-3 mce po moich wakacjach w PL..Asik84 lubi tę wiadomość
2.02. 2019 poczatek stymulacji 1 IVF, PICSI
14.02 - punkcja / hiperstymulacja (transfer odroczony), 3 blastki ❄️❄️❄️,25.03 - crio 2 zarodkow.
15.04 - dwa serduszka
22.10 Maluszki sa z nami (32 tc.stan
[ -
Janess wrote:Dziewczyny, a jak jest z dentystą? Jutro mam wizytę. Nie czuję, żeby coś się działo, ale jakby (odpukać) coś trzeba było naprawić, to co mam zrobić?
Bez znieczulenia się nie dam. Znieczulenie może wpłynąć na wyniki 5dpo? Z drugiej strony jak miałabym odłożyć leczenie na za dwa tygodnie, a ta ciąża jednak by była, to chyba znieczulenie większemu zarodkowi może bardziej zagrozić?
ja sobie kiedyś zapisałam taki post. skopiuję ci go.
zęby w ciąży - znieczulenie
cytuję post forumowiczki-stomatologa
" Znieczuleniami ewentualnymi się nie przejmuj! to sa takie dawki, że większą krzywdę zrobisz dzidzi stresując się niż podaniem jednorazowo znieczulenia. Poproś o artykainę lub mepiwakainę. Pierwsza jest ze środkiem obkurczającym, szybko się eliminuje, druga bez środka obkurczającego. Troszkę słabiej działa ale działa ;)Krwotok? bierzesz jakieś leki przeciwzakrzepowe, że boisz się krwotoku? kochana leczenie kanałowe DA się przeprowadzić w większości przypadków z odroczoną kontrolą radiologiczną po rozwiązaniu".Janess lubi tę wiadomość
6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
-
Janess standardowo jak co miesiąc, cycki i jakieś delikatne bole brzucha, nic szczególnego się nie dzieje.
Po ostatniej iui było zdecydowanie inaczej bo miałam mocne bole brzucha codziennie.
Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
AMH 1,62
Endometrioza 3 stopień
8.12 2016 - 1 IUI • 2.02 2 IUI •
Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf