INSEMINACJA edycja 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Wlasciwie to napiszę jak jest rzadko wchodzę na watek, czasem cos tam podczytam z sentymentu
Na zabieg czeka się roznie, tutaj chyba nie ma reguły.
Efekty operacji, te pozytywne obserwowane są 3 mce po operacji, z czego doświadczenia dziecwzyn i lekarze mowia ze 6 mcy po operacji jest kulminacja tych pozytywnych efektow.
Publikacje mowia ze nie ma istotnych roznic 3 mce i 6 mcy po op, ale dziewczyny swiadcza wynikami inaczej, ze 3 mce po op często nie ma roznocy z wynikami wyjściowymi, a 6 mcy po op róznica jest znaczna. -
Domcia23 wrote:A kobietki wiecie jak długo czeka się za zabiegiem usunięcia żylaków powrozka nasiennego? Ze skierowaniem ?
Chce mojego męża zapisac do dr. Banaszewskiego i zapytać się o ten zabieg i czy to pomoże w naturalnym zaplodnieniuCzynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
26.09 transfer 2 zarodków 8A
8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
-
Ja testuje w sobote lub w niedzielę ale czuje że nic z tego cycki bolą jak cholera i to zapowiada u mnie @Domcia
❤Nadal czekamy na Ciebie słoneczko
Zamrożone nasienie 21.10.2015r.
HSG 16.11.2015r.
Kolejna wizyta u profesora 27.11.2015
Po 6 tygodniach ponowne badanie nasienia po zastrzykach i witaminach. Wyniki znacznie sie poprawiły 8.01.2016r.
17.11.2016r. I IUI
5.02.2017r. II IUI:-(
-
Janess wrote:Wiesz, sikać będę też jutro i pojutrze i po pojutrze Nie wiem ile wytrzymam bez bety. Powinnam do soboty, ale sama wiesz jak to jest
A swoją drogą, poprzedni tydzień, zaczynając od IUI miałam tak strasznie nerwowy i ten zapowiada się tak samo. Ja już nerwowo nie wytrzymuję, a nawet od wczoraj doszło do tego, że ciągle płaczę. Mąż mi coś odburknie - płacz. Film oglądam - płacz. A dzisiaj to już jest całkiem kumulacja bo musiałam wyjść z pracy, żeby się w domu wypłakać. Dziewczyny, jest 9, a ja pracuję od 7. I już godzinę siedziałam w domu... No paranoja jakaś.
Ale wiecie co, jak się okaże, że jednak nie jestem w ciąży to powinnam pójść do psychiatry bo bez ciąży takie nerwy są już chyba chorobą.Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
zohasamoha wrote:Asik, dzisiaj wizyta? czy kiedy idziesz oglądać serduszko?
Jest serduszko:)) bije jak oszalałe:)) groszek ma 0,5 cm. Kosmowka sie zlepiła. Ciaza przebiega książkowego. Ale mały daje w kość, mam takie mdłości ze ledwo dotarlam do gabinetu/)Janess, efta, promyczek 39, jatoszka, PolaMinka, ja1986 lubią tę wiadomość
-
zohasamoha wrote:No to ja też se siknę jutro;P Zaraz po zabiegu byłam w pełnej euforii i byłam pewna, że się uda... Im bliżej, tym bardziej zaczynam wątpić. Cycki nic - nie bolą, nie są większe, brzuch boli jak przed @ (wiem, że to częste;)) A nerwy też mam niesamowite! wczoraj miałam klasyczny PMS:/ zaczęłam nawet współczuć mężowi;P jak mnie do psychiatryka nie zamkną, to będzie sukces;)
Trzymam mocno kciuki. Czuje ze bedą II:) -
Asik84 wrote:Jest serduszko:)) bije jak oszalałe:)) groszek ma 0,5 cm. Kosmowka sie zlepiła. Ciaza przebiega książkowego. Ale mały daje w kość, mam takie mdłości ze ledwo dotarlam do gabinetu/)
Asik84, jatoszka lubią tę wiadomość
Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
-
zohasamoha wrote:AAA!! super:)) baaaardzo się cieszę) Gratuluję Zaglądaj do nas, bo dajesz nadzieję
Warto doczekać takiej chwili. Cudowne uczucie:) dlatego nie można sie poddawaćzohasamoha lubi tę wiadomość
-
Asik84, czy ja dobrze widzę? Udało się za drugim razem? Super, pewnie jesteś mega, mega szczęśliwa A mogę wiedzieć jaki był u Was problem? Morfologia na jakim poziomie?
Ja idę w tym tygodniu na pierwszą wizytę w kierunku inseminacji z mężem.
P.S. Czy któraś ma doświadczenia z dr Joanną Krzemieniewską w INVICTA we Wrocławiu?Asik84 lubi tę wiadomość
Endometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
Asik84 wrote:Jest serduszko:)) bije jak oszalałe:)) groszek ma 0,5 cm. Kosmowka sie zlepiła. Ciaza przebiega książkowego. Ale mały daje w kość, mam takie mdłości ze ledwo dotarlam do gabinetu/)
-
Maugo wrote:Asik84, czy ja dobrze widzę? Udało się za drugim razem? Super, pewnie jesteś mega, mega szczęśliwa A mogę wiedzieć jaki był u Was problem? Morfologia na jakim poziomie?
Ja idę w tym tygodniu na pierwszą wizytę w kierunku inseminacji z mężem.
P.S. Czy któraś ma doświadczenia z dr Joanną Krzemieniewską w INVICTA we Wrocławiu?
-
jatoszka wrote:w jaki sposób poprafiliście tak morfologię-jesli mogę wiedzieć
jatoszka, badania były przeprowadzane w 2 różnych miejscach (1-komputerowe, 2-komputerowe + manualne), w odstępie 5 miesięcy. W sobotę będziemy robić kolejne.
W międzyczasie mąż brał Androvit, teraz łyka Fertilman plus. W posiewie wyszły też liczne bakterie, które mogą uszkadzać nasienie i powodować lepkość.
Sobotnie badanie będzie już w kolejnym miejscu i teżkomputerowe, po upływie kolejnych 5 miesięcy.
Morfologia wzrosła, ale ciąży brak, więc robimy dalej badania i zaczynamy z IUIEndometrioza
02.2018 - laparoskopia, usunięcie ognisk endometriozy, jajowody drożne,
Cykl z laparoskopią szczęśliwy - 2 kreski
Mam synka -
AgnieszkaH wrote:Faktycznie komórki NK są też w śluzie dlatego teraz starania naturalne po 4 miesiącach wlewów. Jestem teraz pozytywnie nastawiona mimo że z początku miałam wątpliwości czy to dobre rozwiązanie. Teraz będąc na kroplówce spotkałam dziewczynę z wrogim śluzem i i NK na poziomie 25% w 24 tygodniu ciąży:-) także uwierzyłam na nowo w intralipid i mojego lejarza. Była też tam dziewczyna po poronieniu a na intralipidzie też zaszła i już jest serduszko! Ja póki co skończyłam lamettę endo znowu marne bo 3mm i estrofem na podrośnięcie ale jajniki super wystymulowane bo 4 ładne pęcherzyki. W walentynki znou wizyta i dio dzieła:-)
4 pęcherzyki!!! Pięknie. Ja miałam tylko raz 2 pęcherzyki dojrzałe po Aromku. Teraz też się nim będę stymulować bo dużo lepiej na mnie działa niż clo.
Ja bez stymulacji mam dobre endometrium a ze stymulacją też muszę podkręcać estrofemem. Trzymam kciuki za Ciebie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 14:44
-
Naffa wrote:Ja jestem 12 dni po UIU i 14 po podaniu Pregnylu, testowałam sikany- negatywny.
Spróbujemy w następnym cyklu..
Trzymam kciuki za następny cykl. Uda sie na bank:)