X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INSEMINACJA edycja 2016
Odpowiedz

INSEMINACJA edycja 2016

Oceń ten wątek:
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszaka76 wrote:
    Cena jak cena, czego się nie zrobi dla dziecka. Zohasamoha, ja uważam ze dobrze, ze te wyniki są tak krótko ważne, wszystkie parametry się zmieniają na bieżąco – trzeba to kontrolować.
    Myszaka76, nie zgadzam się z Tobą... Jeślinp. Tak jak u nas ewidentnie jest problem z nasieniem, ja robiłam wszystkie badania np.na chlydie, przeciwciała itp. i to nie w tym był problem, to po co powtarzać te badania w kółko? Jeśli nie mam nikogo na boku, nie chodzę o basenach itp. to jestem pewna, ze chlamydii nie mam i za pół roku też mieć nie będę... Owszem, zgadzam się, ze badania są ważne i trzeba niektóre zrobić! I oczywiście "czego nie zrobi się dla dziecka!" Sama tak postępuję:) tylko uważam, ze kliniki trochę na wyrost "się zabezpieczają" tymi badaniami:/

Czynnik męski - mała ruchliwość, morfologia 3%
    piu3vfxmpkmz0k5w.png
    26.09 transfer 2 zarodków 8A
    8 dpt beta 19,37, 10dpt 51,88 13 dpt 198,7 17dpt 833,9
  • Asik84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:
    Asik, u mnie dopiero 10dpo:)

Za wczesnie na test:)) ale wiem co to znaczy niecierpliwość:)

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    II IUI 14.01 ...16dpo hcg 450,9 30dpo (6tc1d) ♥️
    218848792f.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:
    Hatfe, obiecałaś napisać, co lekarz powiedział Ci o luteinie:) Jak się czujesz? jesteś na zwolnieniu? Trzymam za Was mocno kciuki:) 20.02 już niedługo:) Daj proszę znać!

Tak, tak, nie było mnie cały weekend, a potem też problem z dobiciem się do komputera. Czuję się dobrze, prawie nie mam objawów (co mnie nieco martwi, ale walczę z tym;)) Na zwolnienie nie poszłam. Zobaczę, co będzie w poniedziałek. Ogólnie chętnie bym pracowała, ale niestety pracuję w szkole, gdzie jest bardzo dużo infekcji. Tego się obawiam.
    Czas mi się bardzo dłuży, jeszcze nigdy nie zobaczyłam zarodka na usg - bardzo chciałabym wierzyć, że tym razem się uda...

Odnośnie progesteronu ciekawą rzecz lekarz mi powiedział: Ja sama zaczęłam brać luteinę. On stwierdził, że wg nowych badań (nowych dla nas, na zachodzie już nie tak nowych) suplementowanie progesteronem w I trymestrze absolutnie nic nie daje (co innego w II). I że tylko w Polsce kobiety tony tego przyjmują. Powiedział, że nie zabroni mi brać luteiny, bo gdybym odstawiła i jednak by się nie udało, to nigdy bym mu nie wybaczyła, nawet gdyby za nim stał sztab autorytetów i badań. Trochę ma rację, dlatego nadal ją biorę. Ale podobno to tylko głowa...JEśli ma się udać, to się uda, jak nie, to i progesteron w tym okresie nie pomoże. Zaskoczyło mnie bardzo to, co mówił, bo u nas rzeczywiście większość ciężarnych od początku przyjmuje luteinę lub duphaston.

Nadal trzymam mocno kciuki za testujące w najbliższym czasie. Tak, jak napisała efta - temperatura ma być podwyższona po prostu, każda z nas ma inną podstawową. :)

Droga po pierwszego Potwora;):
    2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu
    Efekt: Zdrowa córka!!! :)))

Droga po drugiego Potwora:
    6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
    2 ICSI - 6 zapłodnionych komórek, wszystkie przestały się rozwijać w 3 dobie
    3 ICSI - 18 zapłodnionych komórek. Mamy 4 blastocysty
  • Asik84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe wrote:
    Tak, tak, nie było mnie cały weekend, a potem też problem z dobiciem się do komputera. Czuję się dobrze, prawie nie mam objawów (co mnie nieco martwi, ale walczę z tym;)) Na zwolnienie nie poszłam. Zobaczę, co będzie w poniedziałek. Ogólnie chętnie bym pracowała, ale niestety pracuję w szkole, gdzie jest bardzo dużo infekcji. Tego się obawiam.
    Czas mi się bardzo dłuży, jeszcze nigdy nie zobaczyłam zarodka na usg - bardzo chciałabym wierzyć, że tym razem się uda...

Odnośnie progesteronu ciekawą rzecz lekarz mi powiedział: Ja sama zaczęłam brać luteinę. On stwierdził, że wg nowych badań (nowych dla nas, na zachodzie już nie tak nowych) suplementowanie progesteronem w I trymestrze absolutnie nic nie daje (co innego w II). I że tylko w Polsce kobiety tony tego przyjmują. Powiedział, że nie zabroni mi brać luteiny, bo gdybym odstawiła i jednak by się nie udało, to nigdy bym mu nie wybaczyła, nawet gdyby za nim stał sztab autorytetów i badań. Trochę ma rację, dlatego nadal ją biorę. Ale podobno to tylko głowa...JEśli ma się udać, to się uda, jak nie, to i progesteron w tym okresie nie pomoże. Zaskoczyło mnie bardzo to, co mówił, bo u nas rzeczywiście większość ciężarnych od początku przyjmuje luteinę lub duphaston.

Nadal trzymam mocno kciuki za testujące w najbliższym czasie. Tak, jak napisała efta - temperatura ma być podwyższona po prostu, każda z nas ma inną podstawową. :)

Dziwna sprawa, z tego co wiem duphaston pomaga na sklejanie kosmowki w pierwszych tygodniach ciąży. Słyszałam o wielu przypadkach kiedy lek ten podawano przy zagrożonych ciążach. Mi tez odwarstwiala sie kosmowka i lekarka powiedziała mi ze tylko duphaston i leżenie w łóżku może ja skleić.

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    218848792f.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego też mnie to zaskoczyło. Mówił, że w II trymestrze jak najbardziej duphaston lub luteina mogą pomóc, ale na początku nie. Trudno mi się do tego odnieść, bo trzeba chyba w tym siedzieć. Podobno jednak już taki pogląd dominuje w Europie zachodniej, Skandynawii, Kanadzie. Mnie jakoś świadomość przyjmowania luteiny trochę uspokaja, nawet jak ma niewielki wpływ na powodzenie.
    A, lekarz nawet się zirytował nieco, że sama z siebie zrobiłam badanie progesteronu, że to zupełnie niepotrzebne. I faktem jest, że to już drugi lekarz, którego uważam za dobrego, i który w taki sposób skomentował to badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 17:01

Asik84 lubi tę wiadomość

2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu

6 inseminacji
    I ICSI - 5 zapłodnionych komórek,1 transfer (bardzo słabego zarodka), pozostałe nie przetrwały 3 doby
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zdziwiło, ze prawie wszystkie po IUI przyjmujecie duphaston lub luteinę,a mi lekarz nie kazał... ale mój lekarz jest też naukowcem- pracuje na Uniwersytecie Medycznym i może dlatego- jest na bieżąco z badaniami:) ale ciekawe to jest:)
    Hatfe, mam nadzieję, ze żadna infekcja Cię nie dopadnie:) broń się;) to, ze nie masz objawów- to może dobrze, bo głupio wybiegać z lekcji, bo Ci się chce wymiotować;) trzymam kciuki:)

piu3vfxmpkmz0k5w.png
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik84 wrote:
    Za wczesnie na test:)) ale wiem co to znaczy niecierpliwość:)
    Wiem Asik, wiem:) ale wczoraj widziałam się z ciężarną koleżanką w 8 miesiącu i jej wyszedł test w 10 dpo;) próbowałam się od Niej zarażać przez dotyk- zobaczymy, czy to coś da;):p

piu3vfxmpkmz0k5w.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:
    Mnie zdziwiło, ze prawie wszystkie po IUI przyjmujecie duphaston lub luteinę,a mi lekarz nie kazał... ale mój lekarz jest też naukowcem- pracuje na Uniwersytecie Medycznym i może dlatego- jest na bieżąco z badaniami:) ale ciekawe to jest:)
    Hatfe, mam nadzieję, ze żadna infekcja Cię nie dopadnie:) broń się;) to, ze nie masz objawów- to może dobrze, bo głupio wybiegać z lekcji, bo Ci się chce wymiotować;) trzymam kciuki:)

Na razie się bronię i walczę z wirusami! Jak Tommy Lee Jones w Ściganym :D Za to Ty się zarażaj, ale tylko tymi ciążowymi;)

zohasamoha lubi tę wiadomość

2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu

6 inseminacji
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja podświadomość ma potężną moc! Wczoraj Janess napisała, że temp. ciężarnych ma być 37 stopni (wiem, że to nieprawda;)) i co? mierzę dzisiaj i co widzę? 37 stopni;P Dobrze, że nie napisała, że kaktus rośnie na nosie, bo bym miała problem;P

Janess, moja koleżanka, która urodziła zdrowe dziecko, dopiero w 14 dpo miała cień cienia...dlatego czekamy do soboty:)

efta, Asik84, Hatfe lubią tę wiadomość

piu3vfxmpkmz0k5w.png
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm... Rzeczywiście nie pojawia się u mnie trądzik;P Włosy...takie jak zawsze, a paznokci nie mam , bo obgryzłam już wszystkie z nerwów;P i tak..puchnę... ale to chyba od jedzenia, bo zajadam stres;) Moja dewiza na ten tydzień - byle do soboty;) Mam plan zapasowy - jak się nie uda, to idę pić, bo widzę się ze znajomymi, których nie widziałam od roku:D ale oczywiście mam nadzieję, że nie będę mogła;)

piu3vfxmpkmz0k5w.png
  • Asik84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zohasamoha wrote:
    hmm... Rzeczywiście nie pojawia się u mnie trądzik;P Włosy...takie jak zawsze, a paznokci nie mam , bo obgryzłam już wszystkie z nerwów;P i tak..puchnę... ale to chyba od jedzenia, bo zajadam stres;) Moja dewiza na ten tydzień - byle do soboty;) Mam plan zapasowy - jak się nie uda, to idę pić, bo widzę się ze znajomymi, których nie widziałam od roku:D ale oczywiście mam nadzieję, że nie będę mogła;)

Jezzu ty sobie nawet nie wobrażasz jak za mną chodzi wino. Masakra takie zimniutkie ech.

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    218848792f.png
  • ona84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi temp. Spadla na36,6 czyli @ bedzie.

3i49ej28fjl6k2ap.png
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Za to mnie obsypało jak nigdy :(
    Któraś z Ciężarnych pisała, że Ją też wysypało;)

piu3vfxmpkmz0k5w.png
  • zohasamoha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik84 wrote:
    Jezzu ty sobie nawet nie wobrażasz jak za mną chodzi wino. Masakra takie zimniutkie ech.
    no cóż...nie jest mi Ciebie żal;):P Ale jeśli będę mogła pić, to napiję się za Ciebie:) i Groszka:)

Asik84 lubi tę wiadomość

piu3vfxmpkmz0k5w.png
  • KamKaKam Koleżanka

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Hatfe Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess, a jeśli zagnieżdżenie będzie dopiero 12 dpo. Tak też się podobno zdarza. Jest duża szansa, że beta będzie wiarygodna, ale może nie być:P Obyś nie miała tego dylematu, bo beta wyjdzie duża;)
    A do soboty coraz bliżej!!

Ja dziś zrobiłam betę - 1052! Jest nadzieja! Takiego wyniku to jeszcze nie miałam tak, czy inaczej;)

Asik84, monika_85, efta, Domili, zohasamoha lubią tę wiadomość

2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu

6 inseminacji
  • Asik84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe wrote:
    Janess, a jeśli zagnieżdżenie będzie dopiero 12 dpo. Tak też się podobno zdarza. Jest duża szansa, że beta będzie wiarygodna, ale może nie być:P Obyś nie miała tego dylematu, bo beta wyjdzie duża;)
    A do soboty coraz bliżej!!

Ja dziś zrobiłam betę - 1052! Jest nadzieja! Takiego wyniku to jeszcze nie miałam tak, czy inaczej;)

Super bądź dobrej myśli:) pięknie rośnie

Aniołeczek 31.03.2015
    I IUI 16.12☹️
    218848792f.png
  • Hatfe Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, dziękuję:) Oby w poniedziałek też na wizycie było pozytywnie

Po dwóch dniach już beta Ci wyjdzie:> Myślę, że luteina wydłużyłaby Ci cykl. Jednak podtrzymywałaby sztucznie wyższy poziom progesteronu, więc nie sądzę, że okres byłby w terminie. Kilka razy brałam ją i zawsze @ przychodził około 2 dni po odstawieniu (mimo, że w różnym czasie ją brałam). Ale, okres a kysz a kysz. Zaklinamy betę na pozytywną;)

2 poronienia
    1 cb
    3 inseminacje
    Pół ciąży w szpitalu

6 inseminacji
  • monika_85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hatfe piękna beta!!!!

U mnie plamienie i test negatywny, ten cykl odpuszczamy i potem znów podejedziemy do iui ale już ostatni raz. Jak nie wyjdzie to in vitro

Szczęśliwa mama Szymonka 2008 r.
    AMH 1,62
    Endometrioza 3 stopień
    8.12 2016 - 1 IUI :( • 2.02 2 IUI :(
    Maj 2020 Angelius ,startujemy z procedurą ivf
  • efta Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Dziewczyny, jeśli pójdę jutro na krew, 12 dzień po IUI, i wynik będzie zdecydowanie negatywny, poniżej 0,1, to mogę śmiało odstawić leki i się napić? :)
    Czy w ogóle jest możliwe, żeby po 12 dniach beta nie była jeszcze wiarygodna? Bo jak mam się tylko podłamać, to może odpuszczę?

kochana test z krwi jest wiarygodny szczególnie jak go wykonasz 12dpo. Moja gin mnie zawsze wysyłała na bete 10dpo, bo twierdziła, że tego dnia jesli się udało beta powinna być około 10. U mnie to się sprawdziło w 2 ciązy 10dpo miałam bete 10,5 w kolejnej (obecnej) 9,34.
    Jesli było późne zagnieżdzenie i beta wyjdzie na pograniczu (typu 4-6 ) to nie bedziesz piła i powtórzysz ją za kilka dni.

6 lat starań efekt: Jaś ur. lipiec 2014 :) mutacja C677T i A1298C w genie MTHFR-heterozygota
    1 IUI październik 2016 ciąża biochemiczna :( 2 IUI :(
    3IUI grudzień 2016 :) serduszko bije :) pappa T21 1:424, Nifty Ok. córcia Iga
    km5sio4phtw80xcg.png
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ