X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja na NFZ ?
Odpowiedz

Inseminacja na NFZ ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mar Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    nie wiem czy był już taki temat bo gubię się w gąszczu tematów na tym forum więc jeśli coś zdublowałam to z góry przepraszam;) Ostatnio gdzieś mi się rzuciła taka informacja o inseminacji w ramach NFZ. Czy któraś z Was miała okazję skorzystać? Jeśli tak to jakie są wymogi i jak wygląda procedura? Ucieszyła mnie ta refundowana opcja bo nie ukrywam, że te 600 zł piechotą nie chodzi.. ;] (wolałabym te pieniążki zachować na jakieś wypasione łóżeczko hehe)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar z jakiego miasta jestes? W Warszawie robia w jednym szpitalu inseminacje, ale z tego co pisały dziewczyny to czasami sie przedłuza z terminami, bo wiadomo jeden szpital. Ale niektorym sie udawało, najpierw musisz miec skierowanie od lekarza do takiej przyszpitalnej przychodni -a oni juz dalej sie zajmuja.

• mar Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poszukuję w Trójmieście.. dzięki za info :)
    podpytam mojego lekarza przy najbliższej okazji

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robioną inseminację na nfz w wawie w przychodni przy szpitalnej w szpitalu bielańskim i powiedziałam sobie że nigdy tam nie wrócę horror!!!!!!mój partner oddawała nasienie w toalecie damsko męskiej i to jeszcze co najgorsze to kabiny od podłogi nie były zabudowane !!!!!a i pojemnik na nasienie też trzeba było mieć ze sobą!!!!!NIE POLECAM!!!!

• honey028 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w policach na nfz. Jedyne co trzeba mieć to skierowanie od ginekologa. Co do przebiegu itp nie mam żadnych zastrzeżeń

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak już znajdziesz szpital ktory roni inseminacje na nfz to koniecznie dopytaj czy nasienie bedzie preparowane bo slyszalam ze w szpitalach poprostu wstrzykuja nasienie prosto z kubka bez odpowiedniej preparatyki bo nie mają sprzętu.

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w śląskim? :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ