X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Inseminacja na NFZ ?
Odpowiedz

Inseminacja na NFZ ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mar Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    nie wiem czy był już taki temat bo gubię się w gąszczu tematów na tym forum więc jeśli coś zdublowałam to z góry przepraszam;) Ostatnio gdzieś mi się rzuciła taka informacja o inseminacji w ramach NFZ. Czy któraś z Was miała okazję skorzystać? Jeśli tak to jakie są wymogi i jak wygląda procedura? Ucieszyła mnie ta refundowana opcja bo nie ukrywam, że te 600 zł piechotą nie chodzi.. ;] (wolałabym te pieniążki zachować na jakieś wypasione łóżeczko hehe)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mar z jakiego miasta jestes? W Warszawie robia w jednym szpitalu inseminacje, ale z tego co pisały dziewczyny to czasami sie przedłuza z terminami, bo wiadomo jeden szpital. Ale niektorym sie udawało, najpierw musisz miec skierowanie od lekarza do takiej przyszpitalnej przychodni -a oni juz dalej sie zajmuja.

• mar Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poszukuję w Trójmieście.. dzięki za info :)
    podpytam mojego lekarza przy najbliższej okazji

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam robioną inseminację na nfz w wawie w przychodni przy szpitalnej w szpitalu bielańskim i powiedziałam sobie że nigdy tam nie wrócę horror!!!!!!mój partner oddawała nasienie w toalecie damsko męskiej i to jeszcze co najgorsze to kabiny od podłogi nie były zabudowane !!!!!a i pojemnik na nasienie też trzeba było mieć ze sobą!!!!!NIE POLECAM!!!!

• honey028 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam w policach na nfz. Jedyne co trzeba mieć to skierowanie od ginekologa. Co do przebiegu itp nie mam żadnych zastrzeżeń

zem3anliv0nwa2qo.png
    16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 :( 2 IUI 04.02.2015 :(
    16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
    29.03.2016 Kacperek 👶
    26.06.2019 nowy początek starań 👶
    11cs
  • Piggy Autorytet

Wysłany: 8 marca 2015, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak już znajdziesz szpital ktory roni inseminacje na nfz to koniecznie dopytaj czy nasienie bedzie preparowane bo slyszalam ze w szpitalach poprostu wstrzykuja nasienie prosto z kubka bez odpowiedniej preparatyki bo nie mają sprzętu.

2008 - ciąża biochemiczna,2013 - ciąża biochemiczna, 2014 - trzy IUI bez skutku, 2015.01 - pierwsze IVF bez ET, 13 mrozaczków
    26.03.2015 - crio 2 x 4AA :( 28.04.2015 - crio 4AA i 4BB :( 06.08.2015 - 2 x 4BB :( 08.09.2015 - 4BB i 3BC :( 06.10.2015 - 2BB i 1BB :( 11.12.2015 - 2X1BB :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w śląskim? :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ