WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Interpretacja wyników
Odpowiedz

Interpretacja wyników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • palyna Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie chce się nakręcać ... za szybko na betę i test sikany ze względu na wzięty 4 dni temu ovitrelle .
    Przeszła mi przez myśl ciąża ... nigdy nie miałam tak wysokiego stężenia progesteronu . Tylko czy na jego podstawie można domniemiewac wczesna ciąże ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 18:44

palyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można ale ja bym się nie nakręcała i spokojnie poczekała na betę bo to może być od ovitrelle. Daj znać za kilka dni trzymam kciuki:)

• palyna Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki z dzisiejszego dnia progesteronu i estradiolu w 21dc :

-progesteron 34,8 ng/ml
    - estradiol 466,80 pg/ml

Niby progesteron trochę spadł- ale wiadomo jego poziom może się wahac w ciagu doby , ale tak wysoki estradiol ? Chyba się juz poddaje z tymi wynikami... :(

palyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to nie będzie ciąża to warto sprawdzić czy nie zrobiła się torbiel. Narazie nie przejmowałabym się wynikami bo na tę fazę cyklu są bardzo ładne:)

• Marta1984 Nowa

Wysłany: 21 września 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie pomóc w interpretacji wyników....?

Planuję ciążę (miałam już 1 poronienie), od 4 miesięcy biorę Femibion 0.

Zrobiłam wyniki:

kwas foliowy: 27 (norma do 18,70)
    homocysteina: 9,02

czy mam odstawić kwas foliowy...???

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ