X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Interpretacja wyników
Odpowiedz

Interpretacja wyników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • palyna Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie chce się nakręcać ... za szybko na betę i test sikany ze względu na wzięty 4 dni temu ovitrelle .
    Przeszła mi przez myśl ciąża ... nigdy nie miałam tak wysokiego stężenia progesteronu . Tylko czy na jego podstawie można domniemiewac wczesna ciąże ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 18:44

palyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można ale ja bym się nie nakręcała i spokojnie poczekała na betę bo to może być od ovitrelle. Daj znać za kilka dni trzymam kciuki:)

• palyna Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki z dzisiejszego dnia progesteronu i estradiolu w 21dc :

-progesteron 34,8 ng/ml
    - estradiol 466,80 pg/ml

Niby progesteron trochę spadł- ale wiadomo jego poziom może się wahac w ciagu doby , ale tak wysoki estradiol ? Chyba się juz poddaje z tymi wynikami... :(

palyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to nie będzie ciąża to warto sprawdzić czy nie zrobiła się torbiel. Narazie nie przejmowałabym się wynikami bo na tę fazę cyklu są bardzo ładne:)

• Marta1984 Nowa

Wysłany: 21 września 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie pomóc w interpretacji wyników....?

Planuję ciążę (miałam już 1 poronienie), od 4 miesięcy biorę Femibion 0.

Zrobiłam wyniki:

kwas foliowy: 27 (norma do 18,70)
    homocysteina: 9,02

czy mam odstawić kwas foliowy...???

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ