X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Interpretacja wyników
Odpowiedz

Interpretacja wyników

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • palyna Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie chce się nakręcać ... za szybko na betę i test sikany ze względu na wzięty 4 dni temu ovitrelle .
    Przeszła mi przez myśl ciąża ... nigdy nie miałam tak wysokiego stężenia progesteronu . Tylko czy na jego podstawie można domniemiewac wczesna ciąże ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2018, 18:44

palyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można ale ja bym się nie nakręcała i spokojnie poczekała na betę bo to może być od ovitrelle. Daj znać za kilka dni trzymam kciuki:)

• palyna Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki z dzisiejszego dnia progesteronu i estradiolu w 21dc :

-progesteron 34,8 ng/ml
    - estradiol 466,80 pg/ml

Niby progesteron trochę spadł- ale wiadomo jego poziom może się wahac w ciagu doby , ale tak wysoki estradiol ? Chyba się juz poddaje z tymi wynikami... :(

palyna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli to nie będzie ciąża to warto sprawdzić czy nie zrobiła się torbiel. Narazie nie przejmowałabym się wynikami bo na tę fazę cyklu są bardzo ładne:)

• Marta1984 Nowa

Wysłany: 21 września 2018, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie pomóc w interpretacji wyników....?

Planuję ciążę (miałam już 1 poronienie), od 4 miesięcy biorę Femibion 0.

Zrobiłam wyniki:

kwas foliowy: 27 (norma do 18,70)
    homocysteina: 9,02

czy mam odstawić kwas foliowy...???

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ