X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Interpretacja wyników podpowiedź
Odpowiedz

Interpretacja wyników podpowiedź

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Katiexx Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2022, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzon macicy o wymiarach 24x33x
    Echo endometrium o grubości 8mm z widocznym płaszczem wodnym o grubości 3mm
    Jajnik o wymiarach 25x17mm
    Jajnik lewy o wymiarach 31x17 z obszarem echo (-) o wymiarze 17x13 mm
    Zatoka Douglasa wolna
    Podejrzenie zrostów wewnątrz macicznych. Mi ginekolog powiedziała tylko że jest torbiel ale nie dowiedziałam się gdzie co i jak.

katie
  • Katiexx Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie co to jest ten ten płaszcz wodny?

katie
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ