X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Interpretacja wyników prolaktyny po MTC
Odpowiedz

Interpretacja wyników prolaktyny po MTC

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • RudaNiewiadoma Nowa

Wysłany: 31 maja 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Robilam badania na prolaktyny.
    Pierwsze pobranie: 247,40 MlU/l (norma 102-496)
    Po godzinie po wzięciu MTC: 7595mlU/l
    Po dwóch godzinach: 5236 mlU/l
    Co może Oznaczać taki wynik?
    Pozdrawiam i z gory dziękuję.

RudaNiewiadoma
  • ZOSIA1988 Debiutantka

Wysłany: 31 maja 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co ja wiem od lekarza mojego to wyglada to tak ze jak wzrasta po MTC to dobrze to znak ze reguje na bodzce zewnetrzne a nie ze jest wysoka sama z siebie, co do tego ile razy wzrasta to endokrynolog sie nie zaglebial w to za to zlecil badanie makroprolaktyny to badanie jednorazowe ale pokazuje ile jest wolnej prolaktyny podobno wazne badanie no ale drogie u mnie okolo 150 zł i nie kazdy to wykonuje np tylko diagnostyka takie laboratorium

• ZOSIA1988 Debiutantka

Wysłany: 31 maja 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ciekawostek powiem Ci ze ja mialam prolaktyne podatwową około 60 ale tych nizszych jednostek co norma jest do 25 i w ciagu miesiaca bez leków spadło mi do 40 samo z siebie, no ale nadal powyzej normy sporo wiec bede chciala jednak mala a dlugotrwala dawke leku na obnizenie

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odchodzi się od badania prolaktyny po obciążeniu bo ona nic nie wnosi, ważne żeby ta na czczo była w normie. Tak mi powiedziało 3 lekarzy.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ