X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Interpretacja wyników prolaktyny po MTC
Odpowiedz

Interpretacja wyników prolaktyny po MTC

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • RudaNiewiadoma Nowa

Wysłany: 31 maja 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Robilam badania na prolaktyny.
    Pierwsze pobranie: 247,40 MlU/l (norma 102-496)
    Po godzinie po wzięciu MTC: 7595mlU/l
    Po dwóch godzinach: 5236 mlU/l
    Co może Oznaczać taki wynik?
    Pozdrawiam i z gory dziękuję.

RudaNiewiadoma
  • ZOSIA1988 Debiutantka

Wysłany: 31 maja 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co ja wiem od lekarza mojego to wyglada to tak ze jak wzrasta po MTC to dobrze to znak ze reguje na bodzce zewnetrzne a nie ze jest wysoka sama z siebie, co do tego ile razy wzrasta to endokrynolog sie nie zaglebial w to za to zlecil badanie makroprolaktyny to badanie jednorazowe ale pokazuje ile jest wolnej prolaktyny podobno wazne badanie no ale drogie u mnie okolo 150 zł i nie kazdy to wykonuje np tylko diagnostyka takie laboratorium

• ZOSIA1988 Debiutantka

Wysłany: 31 maja 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z ciekawostek powiem Ci ze ja mialam prolaktyne podatwową około 60 ale tych nizszych jednostek co norma jest do 25 i w ciagu miesiaca bez leków spadło mi do 40 samo z siebie, no ale nadal powyzej normy sporo wiec bede chciala jednak mala a dlugotrwala dawke leku na obnizenie

• sylwia80 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odchodzi się od badania prolaktyny po obciążeniu bo ona nic nie wnosi, ważne żeby ta na czczo była w normie. Tak mi powiedziało 3 lekarzy.

MTHFR 1298A - C homozygota,IO,PCO, NK 12,7%, KIR AA, Jajowody drożne, AMH 4.3.
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ