INV przy obniżonej rezerwie (niskie AMH) - Krótki protokół z antagonistą i inne.
-
Witajcie Dziewczyny.
Chciałabym utworzyć wątek dla starających się,których problemem jest obniżona/bardzo niska rezerwa jajnikowa.
Coraz więcej klinik zamieszcza informację,że posiada specjalnie opracowane programy postępowania w takich przypadkach i daje nadzieję na sukces nawet gdy szanse wydają się być niewielkie.
Piszcie proszę jakie schematy leczenia wam zaproponowano (leki,suplementy,zabiegi),przy jakich poziomach AMH,FSH.Jakie były efekty.
W tytule tzw. krótki protokół z antagonistą,bo z takim najczęściej się spotkałam i taki mnie zaproponowano.
Mam nadzieję,że takie porównanie będzie pomocne dla nas wszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 22:37
Lillith Lukrecja lubi tę wiadomość
POF
morfologia 1-5% , słaba chromatyna -
czekam na badanie AMF, wczoraj byłam u nowego lekarza, poprzedni niewiele wniósł. Na chwilę obecną, 23 dzien cyklu a ja nie mam ani jednego pęcherzyka w jajnikach, jakjniki małe bardzo małe, jajowody pozawijane nie wiem czy drożne, jednym slowem masakra jestem załamana
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie długi protokół, stymulacja trwała 14 dni, menopur w końcowej dawce 300j, udało się uzyskać 4 dojrzałe komórki (AMH 0.53 we wrześniu,teraz nie badałam). Komórki się zapłodniły, ale zarodki zatrzymały się (dwa w 3dobie, dwa w 5dobie), transferu nie było.
Wykonaliśmy badanie kariotypu, u mnie wyszły jakieś kwiatki i podjęliśmy decyzję o KD. W piątek pierwsza wizyta w białostockim Bocianie.. Trzymajcie kciuki :* -