Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVICTA we Wrocławiu
Odpowiedz

INVICTA we Wrocławiu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Mamasynka Nowa

Wysłany: 5 września 2025, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku przeszkodą była niedrożność jajowodów, zrosty po CC. Po badaniu drożności, które w niewielkim stopniu może pomóc+ leki ,,rozpuszczające" zrosty, w dalszym ciągu nie było rezultatu. Mogłam zrobić endoskopowe udrażnianie, ale z tego co się dowiadywałam nie jest to wcale tak oczywiste,że pomoże, a zabieg nie należy do tanich. Mam 40 lat , z tego powodu zdecydowLam się na inf , bo czas ucieka...

• LisaM Koleżanka

Wysłany: 22 kwietnia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Podbijam wątek. Zastanawiam się czemu tak mało opinii na temat tej kliniki. Rozważam przejście z Invimed Wrocław, aby zakwalifikować się do in vitro. Czy warto, jest jakiś konkretny lekarz?

• Karaczan Nowa

Wysłany: 23 czerwca, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Założyłam konto specjalnie po to, żeby tu napisać. Szkoda, że nie na tym forum ma więcej osób korzystając z usług wrocławskiej Invicty. Nie wiem, jak jest w innych placówkach, ale mnie napisano 2,5 tygodnia temu, że kończa im się środki z MZ i dlatego będę musiała zaczekać dłużej na wyznaczenie nowego terminu wizyty do podpisania zgody (najlepsze, że na początku maja już siedzieliśmy z długopisem w ręce i co się okazło w ostatniej chwili? że brakuje jednego badania! Jego ważność wyszła już parę miesięcy temu i z jakiegoś powodu nikt tego wcześniej nie zauważył, kwalifikując nas do kolejnych procedur: ani lekarka, ani opiekunki pacjenta. Brak słów na to, jak olana się poczułam...). To będzie już nasze ostatnie podejście z własnymi komórkami i jestem mega wkurzona, że zostaliśmy potraktowani tak z buta, zepchnięci na boczny tor jak pacjenci drugiej kategorii. Pani stwierdzila, że pierwszeństwo mają pary, które już mają podpisaną zgodę, dlatego my musimy zaczekać na swoją wizyę do początku września. Już, już prawie zostaliśmy zapisani i wiecie, co się stało? Po zaproponowaniu terminu i mojej zgodzie na niego, pani odpisała, że skontaktuja się ze mną w najbliższtm czasie. Niespodzianka, bo od początku tego miesiąca nikt nie raczyl ponownie napisać ani zadzwonić.

Dlatego nie wiem, czy polecam komukolwiek Invictę. Nawet jesli faktycznie problem leży po stronie niewystarczających środków to i tak nie wypada traktować swoich pacjentów tak z buta. Zwłaszcza że zostawiliśmy tam sporo pieniędzy (biopsja, bad. genetyczne, a wcześniej dwie inseminacje). Powinni chociaż zaklepać ten wrześniowy termin, a nie zostawiać człowieka kompletnie bez jakichkolwiek informacji, wyjasnień...

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ