Invimed i Żórawski
-
Hej!
Ja byłam jego pacjentką rok temu. Na początku byliśmy zadowoleni, chociaż doktor nie jest zbyt wylewny przy udzielaniu informacji i trzeba o wszystko się dopytywać. Uważam, że dobrze mnie wystymulował, bo zostało pobranych 8 oocytów (jestem osobą 40+), a z tego 2 zarodki zostały zamrożone. Niestety, może akurat ja miałam pecha, już mniej byłam zadowolona przy transferach. Przy pierwszym mieli bardzo duży ruch i było ponad godzinne opóźnienie. A ja czekałam z pełnym pęcherzem, co oczywiście nie jest łatwe. Przy drugim transferze było gorzej. Okazało się, ze pan doktor zapomniał mnie wpisać w grafik i musiałam poczekać kilka godzin na sali na rozmrożenie zarodka. Nie wiem na ile dobrze to zrobili.
W każdym razie ja na tym zakończyłam swoją "przygodę" z kliniką Invimed. Może pomyślałabym tam jeszcze o zmianie lekarza, ale zniechęciło mnie to, że oni hodują zarodki tylko do 3 doby. Ale oczywiście decyzja należy do Was. Życzę powodzenia -
Justa jedt calu wątek o Invimedzie Wrocław + na Fb na grupach(chyba in vitro w Polsce i Obudz w sobie życie) tez mozna znaleźć mnóstwo opinii. Ja nie narzekam ale w ciążę jeszcze nie zaszłam;) jest.... konkretny, natomiast jedli od lekarza oczekujesz empatii to będziesz rozczarowana. Jesli czegoś oczekujesz musisz t jasno mówić, to samo gdy masz wątpliwości lu pytania Jesli jestesvie stisunkowo prostym przypadkiem to pewnie się uda, jak wchodzi wiele różnych czynników żaden z lekarzy Ci nie odpowie na pytanie czemu się nie udaje. Ja jestem pacjentka która dużo czyta i przychodzi zazwyczaj z jakimś konkretnym pomysłem.
W Invimedzie hoduja da 5-tej doby nie wiem o co chodzi w komentarzu powyżej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 17:26
ONA: 37 l. AMH 2,55 (2020) -> 2,23 (2022)
ON: 39 l. Nieprawidłowy kariotyp, Translokacja robertsonowska (13,14), słaba koncentracja i morfologia
I IVF / IMSI + PGT-SR
13.01.2021 Punkcja, 21 komórek pobranych -> 18 dojrzałych i zapłodnionych -> 13 trzydniowych zarodkow -> 6 blastek -> 3 prawidłowe zarodki po badaniu genetycznym
❄️4AA ❄️4AB ❄️ 4BB
21.04.2021 Transfer 1❄️4AA beta <0,2 💔 😢 -> immunologia prof. Malinowski Łódź, leki i sczepienia limfocytami
22.12.2021 Transfer 2❄️4AB beta <0,2 💔 😢 -> histero + biopsja endo cd56, cd138
12.04.2022 Transfer 3❄️4BB beta <0,2 💔 😢 -> Reprofit Czechy, ERA test, przesuniete okno implantacyjne o 24 h
II IVF / PICSI + MACS + PGT-SR 17 MII -> 10 ❄️
09.03.2023 Transfer 4 Reprofit Brno
4dpt II, 5dpt 13,7, 7 dpt 45,5, 9 dpt 109, 11 dpt 243, 14 dpt 739 -
Olympionica wrote:W Invimedzie hoduja da 5-tej doby nie wiem o co chodzi w komentarzu powyżej.
Przed badaniem zarodków tak, w innych przypadkach - można się niemiło zaskoczyć.
Ja miałam w trakcie stymulacji ustalone z lekarką, że hodują do 5. doby. Po czym zamrozili mi w 3ciej. Po fakcie usłyszałam, że ostateczną decyzję podejmuje embriolog. A embriolog nie owijał w bawełnę i stwierdził po prostu, że nie wiedzieli, czy do 5tej dotrwają -
JustaL wrote:Kochane, planujemy pójść do Invimedu i dr. Żurawskiego. Czy możemy poznać opinie o tym doktorze?Starania od 2015
Marzec 2019 - decyzja o in vitro
Sierpień 2019 - punkcja. 22 prawidłowe komórki.
Z 12 zapładnianych mamy 1 ❄.
Transfer odroczony - ryzyko hiperstymulacji
15/10/ 2019 - transfer
7 dpt - beta 63,7 🙂
9 dpt - beta 175 🙂
13 dpt - beta 1290 🙂
24 dpt - mamy serduszko ❤
Grudzień 2023 - powrót po rodzeństwo
Odmrażamy oocyty, z 10 zapłodnionych mamy 5 zarodków
13.02. - transfer 3 dniowca - nieudany 😔
Zostały 4 ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
26.02 Przygotowania do transferu - odwołany - za wysoki progesteron
2.04 - transfer ❄️
7 dpt - beta 83,7
9 dpt - beta 253
13 dpt - beta 1336
30 dpt - mamy ❤️
❄️❄️❄️ Na zimowisku
-
zielonaherbata wrote:Przed badaniem zarodków tak, w innych przypadkach - można się niemiło zaskoczyć.
Ja miałam w trakcie stymulacji ustalone z lekarką, że hodują do 5. doby. Po czym zamrozili mi w 3ciej. Po fakcie usłyszałam, że ostateczną decyzję podejmuje embriolog. A embriolog nie owijał w bawełnę i stwierdził po prostu, że nie wiedzieli, czy do 5tej dotrwają
Mi dokładnie embriolog powiedziała to samo, że nie wiedzieli, czy dłużej dotrwa i zamrozili w 3. Było to moje pierwsze podejście do in vitro, więc przyznam się, że przed się nie dopytywałam o czas hodowli zarodków. Więc nie mogę powiedzieć, że mnie oszukali. Natomiast stwierdzenie embriolog trochę nas zdenerwowała, bo wolelibyśmy nie dostawać zarodków, które nie wiadomo czy dotrwają do 5 doby.zielonaherbata lubi tę wiadomość
-