X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Invimed i Żórawski
Odpowiedz

Invimed i Żórawski

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • JustaL Debiutantka

Wysłany: 29 stycznia 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, planujemy pójść do Invimedu i dr. Żurawskiego. Czy możemy poznać opinie o tym doktorze?

• Alciaa Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Ja byłam jego pacjentką rok temu. Na początku byliśmy zadowoleni, chociaż doktor nie jest zbyt wylewny przy udzielaniu informacji i trzeba o wszystko się dopytywać. Uważam, że dobrze mnie wystymulował, bo zostało pobranych 8 oocytów (jestem osobą 40+), a z tego 2 zarodki zostały zamrożone. Niestety, może akurat ja miałam pecha, już mniej byłam zadowolona przy transferach. Przy pierwszym mieli bardzo duży ruch i było ponad godzinne opóźnienie. A ja czekałam z pełnym pęcherzem, co oczywiście nie jest łatwe. Przy drugim transferze było gorzej. Okazało się, ze pan doktor zapomniał mnie wpisać w grafik i musiałam poczekać kilka godzin na sali na rozmrożenie zarodka. Nie wiem na ile dobrze to zrobili.
    W każdym razie ja na tym zakończyłam swoją "przygodę" z kliniką Invimed. Może pomyślałabym tam jeszcze o zmianie lekarza, ale zniechęciło mnie to, że oni hodują zarodki tylko do 3 doby. Ale oczywiście decyzja należy do Was. Życzę powodzenia :-)

• Olympionica Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa jedt calu wątek o Invimedzie Wrocław + na Fb na grupach(chyba in vitro w Polsce i Obudz w sobie życie) tez mozna znaleźć mnóstwo opinii. Ja nie narzekam ale w ciążę jeszcze nie zaszłam;) jest.... konkretny, natomiast jedli od lekarza oczekujesz empatii to będziesz rozczarowana. Jesli czegoś oczekujesz musisz t jasno mówić, to samo gdy masz wątpliwości lu pytania Jesli jestesvie stisunkowo prostym przypadkiem to pewnie się uda, jak wchodzi wiele różnych czynników żaden z lekarzy Ci nie odpowie na pytanie czemu się nie udaje. Ja jestem pacjentka która dużo czyta i przychodzi zazwyczaj z jakimś konkretnym pomysłem.

W Invimedzie hoduja da 5-tej doby nie wiem o co chodzi w komentarzu powyżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 17:26

ONA: 37 l. AMH 2,55 (2020) -> 2,23 (2022)
    ON: 39 l. Nieprawidłowy kariotyp, Translokacja robertsonowska (13,14), słaba koncentracja i morfologia

I IVF / IMSI + PGT-SR
    13.01.2021 Punkcja, 21 komórek pobranych -> 18 dojrzałych i zapłodnionych -> 13 trzydniowych zarodkow -> 6 blastek -> 3 prawidłowe zarodki po badaniu genetycznym
    ❄️4AA ❄️4AB ❄️ 4BB

21.04.2021 Transfer 1❄️4AA beta <0,2 💔 😢 -> immunologia prof. Malinowski Łódź, leki i sczepienia limfocytami
    22.12.2021 Transfer 2❄️4AB beta <0,2 💔 😢 -> histero + biopsja endo cd56, cd138
    12.04.2022 Transfer 3❄️4BB beta <0,2 💔 😢 -> Reprofit Czechy, ERA test, przesuniete okno implantacyjne o 24 h

II IVF / PICSI + MACS + PGT-SR 17 MII -> 10 ❄️
    09.03.2023 Transfer 4 Reprofit Brno
    4dpt II, 5dpt 13,7, 7 dpt 45,5, 9 dpt 109, 11 dpt 243, 14 dpt 739
  • zielonaherbata Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2022, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olympionica wrote:
    W Invimedzie hoduja da 5-tej doby nie wiem o co chodzi w komentarzu powyżej.

Przed badaniem zarodków tak, w innych przypadkach - można się niemiło zaskoczyć.
    Ja miałam w trakcie stymulacji ustalone z lekarką, że hodują do 5. doby. Po czym zamrozili mi w 3ciej. Po fakcie usłyszałam, że ostateczną decyzję podejmuje embriolog. A embriolog nie owijał w bawełnę i stwierdził po prostu, że nie wiedzieli, czy do 5tej dotrwają:)

zi13flw10c4ya4h9.png

Unica Praga
    26.10.2021 transfer blastocysty AA
    6dpt II
    7dpt bhcg 80,1 prog 19,6
    9dpt bhcg 242,0 prog 22,6
    24dpt CRL 2,74 + ❤

Nifty pro: oh, boy!

Wcześniej: 2x IVF, IUI, laparoskopia
  • Klaudia.91 Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustaL wrote:
    Kochane, planujemy pójść do Invimedu i dr. Żurawskiego. Czy możemy poznać opinie o tym doktorze?
    Ja polecam doktora i klinikę. Tak jak zostało wspomniane, doktor nie jest wylewny ale jest dobrym specjalistą. Dzięki niemu mamy cudowną córeczkę i być może w tym roku wrócimy po rodzeństwo.

Starania od 2015
    Marzec 2019 - decyzja o in vitro
    Sierpień 2019 - punkcja. 22 prawidłowe komórki.
    Z 12 zapładnianych mamy 1 ❄.
    Transfer odroczony - ryzyko hiperstymulacji
    15/10/ 2019 - transfer
    7 dpt - beta 63,7 🙂
    9 dpt - beta 175 🙂
    13 dpt - beta 1290 🙂
    24 dpt - mamy serduszko ❤

Grudzień 2023 - powrót po rodzeństwo
    Odmrażamy oocyty, z 10 zapłodnionych mamy 5 zarodków
    13.02. - transfer 3 dniowca - nieudany 😔
    Zostały 4 ❄️❄️❄️❄️ blastocysty
    26.02 Przygotowania do transferu - odwołany - za wysoki progesteron
    2.04 - transfer ❄️
    7 dpt - beta 83,7
    9 dpt - beta 253
    13 dpt - beta 1336
    30 dpt - mamy ❤️
    ❄️❄️❄️ Na zimowisku
    preg.png
    age.png
  • Alciaa Znajoma

Wysłany: 31 stycznia 2022, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielonaherbata wrote:
    Przed badaniem zarodków tak, w innych przypadkach - można się niemiło zaskoczyć.
    Ja miałam w trakcie stymulacji ustalone z lekarką, że hodują do 5. doby. Po czym zamrozili mi w 3ciej. Po fakcie usłyszałam, że ostateczną decyzję podejmuje embriolog. A embriolog nie owijał w bawełnę i stwierdził po prostu, że nie wiedzieli, czy do 5tej dotrwają:)

Mi dokładnie embriolog powiedziała to samo, że nie wiedzieli, czy dłużej dotrwa i zamrozili w 3. Było to moje pierwsze podejście do in vitro, więc przyznam się, że przed się nie dopytywałam o czas hodowli zarodków. Więc nie mogę powiedzieć, że mnie oszukali. Natomiast stwierdzenie embriolog trochę nas zdenerwowała, bo wolelibyśmy nie dostawać zarodków, które nie wiadomo czy dotrwają do 5 doby.

zielonaherbata lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ