INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
milkaczar wrote:Kurczę dziewczyny czy któraś z Was miała plamienie na początku ciąży i mimo tego było wszystko ok? Właśnie rano miałam na wkładce a teraz znów na papierze... Staram się nie panikować, po południu mam wizytę u lekarza...
milkaczar lubi tę wiadomość
👩32l Allo-mlr 2021 - 21%, 2022-0% Kir Bx, Ana ujemne, trombofilia, NK-18%
👨33l Oligozoospermia azoospermia
👧 10.2016 cud❤️
03.2019 punkcja 2❄️, jeden zarodek podany, beta 0
04.2019❄️ beta 252 ❤️ niestety w 17tc 👼 powikłania po amniopunkcji 😭
10.2019❄️ beta 0
07.2020 punkcja 3 ❄️, jeden zarodek podany, beta 0
👧 12.2023 drugi cud ♥️
immunologia:
Docent P. Zalecenia dwóch szczepień limfocytami i doszczepienie w ciąży
Doktor S. Accofil,encorton i neoparin
został ❄️
'' Nie czekajcie, Ja nie wrócę,
Nie spieszcie się, Ja poczekam" 👼♥️ -
MałaMi90 wrote:szkoda gadać... a ja się jeszcze bardziej spinam przez te jego fajki ... spinam się przez mój wiek widzę Ania że masz tyle lat co ja... ale masz już jedno dzieciątko a ja walczę o pierwsze i ten wiek że nie zdąże mieć ani jednego ani dwójki jak marzyłam ..
mojego poprosiłam o picie soku pomidorowego.. o dziwo akurat to robi.. ale co z tego jak powinien się bardziej poświęcić? ja potrafiłam odstawić słodycze chipsy alko jak się przygotowywałam do punkcji żeby podrasować komórki jajowe.. nie mam już siły...
Był mega szczęśliwy jak się udało więc myślałam że teraz zrobi wszystko żeby znów się udało...ale może wychodzi z założenia że skoro wtedy wyszło to teraz nie wyjdzie? ale cholerka maluch był chory więc uważa że się to jego nie tyczy?
ahh ale ponarzekałamAnia90. lubi tę wiadomość
-
Nie nie rozmawialiśmy..Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
MałaMi90 wrote:szkoda gadać... a ja się jeszcze bardziej spinam przez te jego fajki ... spinam się przez mój wiek widzę Ania że masz tyle lat co ja... ale masz już jedno dzieciątko a ja walczę o pierwsze i ten wiek że nie zdąże mieć ani jednego ani dwójki jak marzyłam ..
mojego poprosiłam o picie soku pomidorowego.. o dziwo akurat to robi.. ale co z tego jak powinien się bardziej poświęcić? ja potrafiłam odstawić słodycze chipsy alko jak się przygotowywałam do punkcji żeby podrasować komórki jajowe.. nie mam już siły...
Był mega szczęśliwy jak się udało więc myślałam że teraz zrobi wszystko żeby znów się udało...ale może wychodzi z założenia że skoro wtedy wyszło to teraz nie wyjdzie? ale cholerka maluch był chory więc uważa że się to jego nie tyczy?
ahh ale ponarzekałam
zawsze marzyłam o dużej rodzinie, chciałam mieć trójkę dzieci, sama mam dwójkę rodzeństwa i smutno mi jak pomyśle, że Nasze dziecko kiedyś zostanie samo ;( a Ona się tak pięknie opiekuje młodszym kuzynostwem, była by świetną starszą siostrą aż się popłakałam..
czasem myślę o adopcji...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2022, 11:34
👧 10.2016 cud❤️
10.2019❄️ beta 0
👧 12.2023 drugi cud ♥️
immunologia:
został ❄️
My rozmawialiśmy, jeszcze zanim zaczęliśmy się starać. I nie zdecydowalibyśmy się. To bardzo szlachetne, podziwiam osoby, które się decydują, ale my chyba nie dalibyśmy rady. Tym bardziej, że staramy się tak układać swoje życie, że świetnie czujemy się w swoim towarzystwie, mamy pasje, hobby i staramy się wspólnie zajmować wolny czas.
-
To ważne że macie wspólne pasje i hobby
Moniatka lubi tę wiadomość
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
[/url] -
MałaMi90 wrote:To ważne że macie wspólne pasje i hobby
Atopikowa, Ania90. lubią tę wiadomość
-
Moniatka wrote:No, napewno nam to pomaga, bo dzięki temu w razie niepowodzenia mamy alternatywę na życie. Ale nie snujmy takich smutnych planów dziewczyny! Musimy wierzyć, że będzie dobrze!
Dokładnie, musimy wierzyć że się uda. Cuda się zdarzają i Nasze dziecko jest tego dowodem♥️ dlatego dziewczyny musimy walczyć i wierzyć. Życzę Wam wszystkim takiego CUDU ♥️Moniatka lubi tę wiadomość
👧 10.2016 cud❤️
10.2019❄️ beta 0
👧 12.2023 drugi cud ♥️
immunologia:
został ❄️
Ania90. wrote:Dokładnie, musimy wierzyć że się uda. Cuda się zdarzają i Nasze dziecko jest tego dowodem♥️ dlatego dziewczyny musimy walczyć i wierzyć. Życzę Wam wszystkim takiego CUDU ♥️
Opowiedz proszę o Waszym cudzie lubię słuchać o pozytywnych zakończeniach to mnie motywujęMoniatka lubi tę wiadomość
Pokrótce:
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
[/url] -
MałaMi90 wrote:Opowiedz proszę o Waszym cudzie lubię słuchać o pozytywnych zakończeniach to mnie motywuję
Atopikowa, Moniatka lubią tę wiadomość
👧 10.2016 cud❤️
10.2019❄️ beta 0
👧 12.2023 drugi cud ♥️
immunologia:
został ❄️
no piękniePokrótce:
I Procedura
II Transfer
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
[/url] -
milkaczar wrote:Kurczę dziewczyny czy któraś z Was miała plamienie na początku ciąży i mimo tego było wszystko ok? Właśnie rano miałam na wkładce a teraz znów na papierze... Staram się nie panikować, po południu mam wizytę u lekarza...
Tak, ja miałam plamienia i nawet krwawienie. To była ektopia na szyjce i krwawiła prawdopodobnie w wyniku powiększającej się macicy. Z dzieckiem było wszystko ok i to dziecko kończy dziś 5 dni 🙂
Życzę Wam dziewczyny wszystkim tych uczuć i doświadczeń ale nie znikam stąd bo jesli zamarzy nam się drugie to wrócę jako aktywny użytkownik 😉Atopikowa, MałaMi90, Moniatka lubią tę wiadomość
-
panipielęgniarka wrote:Tak, ja miałam plamienia i nawet krwawienie. To była ektopia na szyjce i krwawiła prawdopodobnie w wyniku powiększającej się macicy. Z dzieckiem było wszystko ok i to dziecko kończy dziś 5 dni 🙂
Życzę Wam dziewczyny wszystkim tych uczuć i doświadczeń ale nie znikam stąd bo jesli zamarzy nam się drugie to wrócę jako aktywny użytkownik 😉panipielęgniarka lubi tę wiadomość
-
panipielęgniarka wrote:Tak, ja miałam plamienia i nawet krwawienie. To była ektopia na szyjce i krwawiła prawdopodobnie w wyniku powiększającej się macicy. Z dzieckiem było wszystko ok i to dziecko kończy dziś 5 dni 🙂
Życzę Wam dziewczyny wszystkim tych uczuć i doświadczeń ale nie znikam stąd bo jesli zamarzy nam się drugie to wrócę jako aktywny użytkownik 😉
Ale super, że już dzidziuś jest z Tobą. Bardzo szybko to zlecialo. Jak wrażenia po porodzie?Powodzenia w nowej roli 😉panipielęgniarka lubi tę wiadomość
-
Kasiek0806 wrote:Ale super, że już dzidziuś jest z Tobą. Bardzo szybko to zlecialo. Jak wrażenia po porodzie?Powodzenia w nowej roli 😉
Rzeczywiście zleciało błyskawicznie. Rodziłam w UCK w Katowicach przez CC, ze względu na ułożenie miednicowe syna (czego ja nie robiłam żeby go odwrócić: ćwiczenia, fizjoterapeuta uroginekologiczny, spinning babies, gadałam do niego, próbowałam nawet obrotu zewnętrznego w szpitalu ale się nie udał). Bardzo bałam się cesarki, głównie ze względu na konsekwencje dla dziecka (opóźnienie kontaktu skóra do skóry, opóźnienie laktacji, brak możliwości zajmowania się od razu po porodzie) i wszystkie obawy okazały się bezpodstawne. Tata był na sali cięć i kangurował zaraz do wydobyciu, jak tylko mnie zszyli to jeszcze na łóżku pooperacyjnym miałam syna przy piersi i trzymałam go bite 2h ( w obecności męża)- potem wzięli go do badań na godzinkę i przywieźli z powrotem na pierś. Po 7h pionizacja, prysznic i wróciłam do żywych trochę boli ta rana wiadomo- najgorzej się położyć do łóżka i wstać, ale niektóre kobiety to opisują jak totalną masakrę, a ja od rana śmigałam jak sarenka i opiekowałam się dzieckiem samodzielnie. Syn pięknie się przystawiał, laktacja ruszyła z kopyta od początku, jesteśmy na wyłącznym KP. Gdyby ktoś się zastanawiał to bardzo polecam ten szpital- panie położne z noworodków to wspaniałe kobiety i bardzo ułatwiają start w macierzyństwo.Moniatka lubi tę wiadomość
-
Milkaczar jak się czujesz?
Panipielegniarka gratulacje ♥️panipielęgniarka lubi tę wiadomość
👧 10.2016 cud❤️
10.2019❄️ beta 0
👧 12.2023 drugi cud ♥️
immunologia:
został ❄️
panipielęgniarka wrote:Rzeczywiście zleciało błyskawicznie. Rodziłam w UCK w Katowicach przez CC, ze względu na ułożenie miednicowe syna (czego ja nie robiłam żeby go odwrócić: ćwiczenia, fizjoterapeuta uroginekologiczny, spinning babies, gadałam do niego, próbowałam nawet obrotu zewnętrznego w szpitalu ale się nie udał). Bardzo bałam się cesarki, głównie ze względu na konsekwencje dla dziecka (opóźnienie kontaktu skóra do skóry, opóźnienie laktacji, brak możliwości zajmowania się od razu po porodzie) i wszystkie obawy okazały się bezpodstawne. Tata był na sali cięć i kangurował zaraz do wydobyciu, jak tylko mnie zszyli to jeszcze na łóżku pooperacyjnym miałam syna przy piersi i trzymałam go bite 2h ( w obecności męża)- potem wzięli go do badań na godzinkę i przywieźli z powrotem na pierś. Po 7h pionizacja, prysznic i wróciłam do żywych trochę boli ta rana wiadomo- najgorzej się położyć do łóżka i wstać, ale niektóre kobiety to opisują jak totalną masakrę, a ja od rana śmigałam jak sarenka i opiekowałam się dzieckiem samodzielnie. Syn pięknie się przystawiał, laktacja ruszyła z kopyta od początku, jesteśmy na wyłącznym KP. Gdyby ktoś się zastanawiał to bardzo polecam ten szpital- panie położne z noworodków to wspaniałe kobiety i bardzo ułatwiają start w macierzyństwo.
Najważniejsze, że masz już to za sobą i możesz to zapisać na liście doświadczeń życiowych 😉 dobrze też, że wszystko ok po cesarskim cięciu, bo z opowieści wiem, że niektóre kobiety naprawdę długo dochodzą do siebie. Teraz ciesz się i spełniaj się jako mamuśka i trzymaj kciuki, żebyśmy my też mogły to doświadczenie zapisać na naszych listach😉Moniatka , panipielęgniarka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, niestety już po wszystkim... Byłam w piątek u lekarza, serduszko biło za wolno i skierował mnie do szpitala, tam się już całkowicie zatrzymało....Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
Kwiecień 2021 - IUI
Maj 2021 - IUI
Czerwiec 2021 - IUI
Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej