INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Pełnanadziei2 wrote:Dziewczyny trzymajcie kciuki. Zbieram się i niedługo jadę do kliniki. Mam o 12 transfer, ale muszę być wcześniej bo mam jeszcze podawaną kroplówkę.
Daj znać po Trzymam kciuki!Pełnanadziei2 lubi tę wiadomość
Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
Kwiecień 2021 - IUI
Maj 2021 - IUI
Czerwiec 2021 - IUI
Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej -
MałaMi90 wrote:Noo naprawdę... Nie pytałam o cenę 🤷♀️
Jest teraz dofinansowanie dla 100 par w bocianie fajna opcja dla kogoś kto nie ma rozpoczętej procedury
To chyba ten program In vitro to HIT, coś w tv mówili o tymStyczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
Kwiecień 2021 - IUI
Maj 2021 - IUI
Czerwiec 2021 - IUI
Dziewczyny zerkam tutaj co jakiś czas i nieustannie trzymam kciuki w tej niełatwej drodze do upragnionego celu. Jestem z Wami mocno, niektóre podziwiam coraz bardziej za tą wytrwałość, ale wiem, że warto walczyć zawsze do końca i nigdy się nie poddawać, mimo wielu trudności. Jeszcze trochę wytrwajcie niesamowite kobietki🥰🥰 i dawajcie znać na bieżąco co i jak. A swoją drogą z tą dr C, to już naprawdę przesada. Też byłam jej pacjentką, ale wtedy, aż takich cyrków nie było🙉🙉
florcia, Pełnanadziei2, Rybka85 lubią tę wiadomość
-
Takie słowa wsparcia dla mnie i pewnie dla dziewczyn są bardzo ważne Mi dodają osobiście otuchy Dziękuję!
Naprawdę jesteśmy heroski!Kasiek0806, Pełnanadziei2, Rybka85 lubią tę wiadomość
Kwiecień 2021 - IUI
Maj 2021 - IUI
Czerwiec 2021 - IUI
Kasiek0806 wrote:Oj tak heroski ogromne💪💪💪👩32l Allo-mlr 2021 - 21%, 2022-0% Kir Bx, Ana ujemne, trombofilia, NK-18%
👨33l Oligozoospermia azoospermia
👧 10.2016 cud❤️
03.2019 punkcja 2❄️, jeden zarodek podany, beta 0
04.2019❄️ beta 252 ❤️ niestety w 17tc 👼 powikłania po amniopunkcji 😭
10.2019❄️ beta 0
07.2020 punkcja 3 ❄️, jeden zarodek podany, beta 0
👧 12.2023 drugi cud ♥️
immunologia:
Docent P. Zalecenia dwóch szczepień limfocytami i doszczepienie w ciąży
Doktor S. Accofil,encorton i neoparin
został ❄️
'' Nie czekajcie, Ja nie wrócę,
Nie spieszcie się, Ja poczekam" 👼♥️ -
Ania90. wrote:I jakiego w końcu lekarza wybrałaś? bo pamiętam, że rozważałaś Dymka
Jestem u Dymka, ale on też skierował nas na patologię ciąży na Kopernika do Krakowa. Więc jeździmy i do niego i do Krakowa na konsultację. I myślę, że też zdecyduje się rodzić na Kopernika. -
Oleander92 wrote:Ja jestem u niej od 2022 roku, jest bardzo wnikliwa i moim zdaniem dosyć dobrze analizuje wszystkie wyniki, zleca też dosyć sporo badań, ale myślę że to na plus bo dosyć sporo już wiemy i mam nadzieję, że nic nas nie zaskoczy. W przyszłym tygodniu mam wizytę i zaczynamy przygodę z Invitro, mam nadzieję, że w maju rozpoczniemy stymulację.
Dzięki za odpowiedź! ☺️ To mega dobrze, że jest wnikliwa, czyli takie trudniejsze przypadki tez mogą sie do niej kierować . A mogę spytać co jest u Was główną przeszkodą? Co wskazały te badania i jakie zleciła?- starania od 12 miesięcy
- pierwsze podejście do leczenia niepłodności -
florcia wrote:Ja nie byłam.
Koleznka się leczy u niej , ogólnie jest zadowolona, już przed pierwszym transferem zleciła badania immunologiczne, skierowała do Immunologa.
Jest wnikliwa, zleca badania , histeroskopie, stan zapalny endometrium.
Z tego co słucham to postępuje podobnie do C , w sensie w badaniach, bo fajne u nich jest to, ze jeśli widzą potrzebę to już przed pierwszym transferem zlecają badania.
Nie są to badania za " miliony" od razu, tylko wszystko z głową po kolei. Jak dla mnie to fajne podejście
🙂🙂
ooo czyli zwolenniczka immunologii , fajnie bo wielu lekarzy nie jest jej takich przychylnych. Właśnie dziewczyna wyżej tez pisała, że wnikliwa, to tez bardzo dobrze. I dobrze, że nie za miliony bo to by było akurat problematyczne… trzeba działać z głową. Dzięki wielkie za odpowiedź i wszystkiego dobrego! 🍀
Pełnanadzieji, trzymam kciuki! 🍀florcia lubi tę wiadomość
Starania od 2 lat
- nieudane in vitro: 03.2020
- problem z nasieniem u partnera (niska koncentracja plemników w ejakulacie)
- obciążenia genetyczne -
Te immunoglobuliny to faktycznie duży koszt, ale jak już nie ma pomysłu, to chyba warto w to iść. Jak wszystko w on vitro nie ma 100% pewności, ale przynajmniej się wie, że się spróbowało każdej opcji.
Ja histeroskopię dwa razy miałam na NFZ, ale mi skierowanie dawała dr C. Robiłam je obie w Espione, niedaleko Invimedu, i miałam usuwane polipy, więc histeroskopia zabiegowa. Osobno w Invimed robiłam scratching z poborem czynników CD56 i CD138. Wychodziło tak to najtaniej.
Dzieki Kasiek za słowa otuchy.😘
Ps. Pelnanadzieji2, trzymam mocno kciuki za ciebie i kropeczusia.🤞🍀 Niech się pięknie wgryza i zostanie z tobą na 9 miesięcy i dłużej.🤰🏻🌼Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2023, 20:26
Kasiek0806, florcia, Moniatka , milkaczar, Pełnanadziei2 lubią tę wiadomość
Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
On: teratozoospermia, HLA C2C2
▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉 -
Pełnanadziei2 wrote:Dziewczyny trzymajcie kciuki. Zbieram się i niedługo jadę do kliniki. Mam o 12 transfer, ale muszę być wcześniej bo mam jeszcze podawaną kroplówkę.
Bo od dawna już chyba nie było 😞
Musisz skończyc naszą złą passę 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘
Jak się dziś czujesz ? 🥰🥰🥰🥰milkaczar lubi tę wiadomość
1 stymulacja przerwana - brak odpowiedzi 😞
2 stymulacja - pobrane🥚🥚🥚 po 24 h padły 💔
Leczenie m.in. : immunosupresja, accofil, prograf,medrol, encorton, Zarzio , heparyna , aspirin Cardio , agapurin , antybiotyk
2 histeroskopie 21r i 23r-polipowate endometrium.
Kir BX (brak dużo implantacyjnych ) wyniki z 21r:tnf 10 tys .wysokie il2
NK 10
IO, mutacja mthfr
2x AZ Czechy super ❄️ bety 0
3x AZ PL blastki bety 0
3.04.23 transfer nr 6 ❄️❄️ 2x3dniowe- Beta w 12dpt 0 💔 -
florcia wrote:Trzymamy kciuki za Was, by wreszcie zaczęły się dziać same pozytywne sprawy na forum i pozytywne bety 🥹🙂🩷🙏🍀
Bo od dawna już chyba nie było 😞
Musisz skończyc naszą złą passę 🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘
Jak się dziś czujesz ? 🥰🥰🥰🥰
No zdecydowanie! Wiosna idzie to i zmiany potrzebneStyczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
Kwiecień 2021 - IUI
Maj 2021 - IUI
Czerwiec 2021 - IUI
Rybka85 wrote:Te immunoglobuliny to faktycznie duży koszt, ale jak już nie ma pomysłu, to chyba warto w to iść. Jak wszystko w on vitro nie ma 100% pewności, ale przynajmniej się wie, że się spróbowało każdej opcji.
Ja histeroskopię dwa razy miałam na NFZ, ale mi skierowanie dawała dr C. Robiłam je obie w Espione, niedaleko Invimedu, i miałam usuwane polipy, więc histeroskopia zabiegowa. Osobno w Invimed robiłam scratching z poborem czynników CD56 i CD138. Wychodziło tak to najtaniej.
Dzieki Kasiek za słowa otuchy.😘
Ps. Pelnanadzieji2, trzymam mocno kciuki za ciebie i kropeczusia.🤞🍀 Niech się pięknie wgryza i zostanie z tobą na 9 miesięcy i dłużej.🤰🏻🌼 -
ooooo tak Odpoczynek wskazany, może jakiś mało absorbujący spacer?
Moniatka lubi tę wiadomość
Kwiecień 2021 - IUI
Maj 2021 - IUI
Czerwiec 2021 - IUI
Dziewczyny co tam u was słychać?🙂 Po dość dużej aktywności nagle cisza w eterze.
Jakie plany na majówkę macie?😃
Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
On: teratozoospermia, HLA C2C2
▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉 -
Dzień dobry
Na 16 maja mam umówiona wizytę u p. Anny Niesluchowskiej.
Macie z nią jakieś doświadczenia? Idę na rozmowę kwalifikacyjną z dofinansowania i nie wiem czego się spodziewać.
Dziękuję bardzo za informację👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa dziewucha -
Rybka85 wrote:Dziewczyny co tam u was słychać?🙂 Po dość dużej aktywności nagle cisza w eterze.
Jakie plany na majówkę macie?😃
Jestem w trakcie szukania nowego lekarza. Niestety już zabrakło mi sił na walke z dr C o termin wizyty. Po ostatnich miesiącach stwierdziłam że już po prostu szkoda czasu na ciągłe czekanie i marnowanie kolejnych cykli. Bardzo żałuję że tak wyszło ☹️ Może kiedyś do niej wrócę, ale mam nadzieję że nie będzie takiej potrzeby 🙂
Trzymam kciuki żeby u Ciebie Rybka85 słowa dotrzymała 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2023, 08:57
Rybka85 lubi tę wiadomość
Tyle lat starań...bez happy endu😔 -
zimowa wrote:Jestem w trakcie szukania nowego lekarza. Niestety już zabrakło mi sił na walke z dr C o termin wizyty. Po ostatnich miesiącach stwierdziłam że już po prostu szkoda czasu na ciągłe czekanie i marnowanie kolejnych cykli. Bardzo żałuję że tak wyszło ☹️ Może kiedyś do niej wrócę, ale mam nadzieję że nie będzie takiej potrzeby 🙂
Trzymam kciuki żeby u Ciebie Rybka85 słowa dotrzymała 🙂
A próbowałaś umówić się przez infolinie? Umawiają do niej na wizyty, tylko tak jak gdzieś tutaj przeczytałam, ma być tylko w poniedziałki i piątki.
Przywitam się przy okazji, podczytuje od kilku dni, wracam do kliniki po ❄️ -
bingo wrote:A próbowałaś umówić się przez infolinie? Umawiają do niej na wizyty, tylko tak jak gdzieś tutaj przeczytałam, ma być tylko w poniedziałki i piątki.
Przywitam się przy okazji, podczytuje od kilku dni, wracam do kliniki po ❄️
Już na maj się nie umawiałam. Może teraz będzie bardziej dostępna, ale ja ostatnie kilka miesięcy straciłam i nie chcę kolejnych ryzykować.
Przez pierwszy rok było wszystko super i bezproblemowo, ale niestety później to już tylko równia pochyła....Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2023, 10:52
Tyle lat starań...bez happy endu😔