INVIMED Katowice
-
WIADOMOŚĆ
-
Miphuhiz wrote:Dziękuję dziewczyny.
Do mnie dzwonila położna żeby mnie umówić i pytała do kogo chce iść
Ja jej powiedziałam, że kogoś kto ma doswiadczenie z takimi starymi babami jak ja 🙃 (ja wiem, że nie ma tragedii ale w pewnym wieku już jest inaczej) i do tego mam problemy immunologiczne. Do tego nie wiedziałam jakie mam aktualne AMH 😐
Położna powiedziała, że p. A. N. jest bardzo zorientowana na pacjenta etc.
Mam nadzieję, że tak jest.
Z dobrych wiadomości AMH skoczyło mi od lipca 2022 z 1,01 do 1,59
Więc łapie się na leki i dofinansowanie z miasta na własnych komórkach.
Daj znać jak było u niej na wizycie!
Pełnanadziei, ale super! Wielkie gratulacje , koniecznie daj znać jak wyszła beta, chociaż wydaje mi się, że to będzie tylko formalnośćPełnanadziei2 lubi tę wiadomość
Starania od 2 lat
- nieudane in vitro: 03.2020
- problem z nasieniem u partnera (niska koncentracja plemników w ejakulacie)
- obciążenia genetyczne -
Miphuhiz wrote:Dzień dobry
Na 16 maja mam umówiona wizytę u p. Anny Niesluchowskiej.
Macie z nią jakieś doświadczenia? Idę na rozmowę kwalifikacyjną z dofinansowania i nie wiem czego się spodziewać.
Dziękuję bardzo za informację
My też właśnie dostaliśmy się z dofinansowania Wy też z "Invitro to Hit? "Umówiliśmy się do dr. Anny Cygal na 2 czerwca i też nie wiem jak to będzie wyglądać, dużo dobrych opinii czytałam o tej lekarce, ale czy to prawda ze pozniej moze byc problem z wizytami, bo ona jest tam rzadko? Ktoś coś wie?
to nasz pierwszy raz jeśli chodzi o in vitro i trochę stracha mam. U nas czynnik męski jest kluczowym powodem, że naturalne starania nie przynoszą rezultatów..
Czy ktoś wie czy ta lekarka zajmuje się także męskim czynnikiem czy bardziej problemy damskie?
I ogólnie szukam opinii o tej klinice, zależało mi na Angeliusie, ale wybrali nam invimeda.
Pozdrowienia
Starania od 2018r
Po drodze w 2019r - poronienie 13tc / zespół turnera, biopsja kosmówki + mikromacierze - genetycznie ok
2021r - endo I/II stopnia - laparoskopia - wszystko w normie.
2021r - słabe nasienie
2022r- bardzo słabe nasienie
2023r- ciut lepsze nasienie
29.11.23 - punkcja z 5 komórek - 1 zarodek
EMBRACE - wynik nieinformatywny
Transfer odroczony zbyt duży progesteron... -
KoralikKoral wrote:Daj znać jak było u niej na wizycie!
Jeszcze 2 tygodnie i będę wszystko wiedzieć
Czarnuszka666
My z programu miejskiego.
Też myślałam o p. Cygal ale jednak jestem juz za stara na głupoty pod tytułem, że lekarza nie ma albo nie odpowiada na wiadomości bo coś.
N. też ma dobre opinie więc zobaczę co wymyśli
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka
-
Pełnanadziei2 wrote:
Fantastyczna wiadomość. 😃💚 Trzymam mocno kciuki za piękne przyrosty bety. ✊🍀
Mało tu było dobrych wiadomości i aż się chce takie przeczytać.😃
Czarnuszka666
Co do dr Cygal to mogę powiedzieć, że jest dobra w tym co robi, zleca sporo badań już na początku, podchodzi indywidualnie do każdej pary, zna się na immunologii. Sporo dziewczyn dzięki niej ma swojego bejbika. Ale... Jakbyś sobie poczytała forum, to na wizytach jest super, jak się już umówisz, bo trzeba czekać sporo czasu na wizytę, zaś poza wizytami z kontaktem jest na prawdę różnie. Czasem tego kontaktu nie ma poporstu. Nie odpisuje. Są tu dziewczyny, ktore do niej pisały i dobrej pory nie mają odpowiedzi.😑 Ostatnio też była moja historia.😔 Jeśli zależy ci na czasie i dostępności lekarza, to bym chyba jednak odradziła. Za dużo stresu, tyle mogę powiedzieć z własnego doświadczenia.🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2023, 18:46
Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
On: teratozoospermia, HLA C2C2
▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
31/07 USG - jest 💜 !!! 🤞🍀🎉 -
zimowa wrote:Brak słów.... Ja już naprawdę nie wiem co o tym wszystkim myśleć.... My tu walczymy o każdą szansę, każdy cykl i jeszcze dodatkowo pod górę mamy....
Hej, powiedzcie mi kogo polecacie jeszcze z tej klinki zamiat dr C?? Zaczynamy dopiero przygode z in vitro (wstepnie umowilam sie wlasnie do tej lekarki..)mamy dofinansowanie, które do lipca trzeba "wykorzystać" z tego co widzę, jak piszecie o tej doktorce to chyba nie ma sensu do niej się cisnąć, skoro prawie w ogóle jej nie ma? Który lekarz jest jeszcze godny tam zaufania?
Który dobrze sobie radzi z osłabionymi parametemi nasienia?? Będę bardzo wdzięczna dziewczyny za pomoc.
Miłej majówki 🥰Starania od 2018r
Po drodze w 2019r - poronienie 13tc / zespół turnera, biopsja kosmówki + mikromacierze - genetycznie ok
2021r - słabe nasienie
Rybka85 wrote:Fantastyczna wiadomość. 😃💚 Trzymam mocno kciuki za piękne przyrosty bety. ✊🍀
Mało tu było dobrych wiadomości i aż się chce takie przeczytać.😃
Czarnuszka666
Co do dr Cygal to mogę powiedzieć, że jest dobra w tym co robi, zleca sporo badań już na początku, podchodzi indywidualnie do każdej pary, zna się na immunologii. Sporo dziewczyn dzięki niej ma swojego bejbika. Ale... Jakbyś sobie poczytała forum, to na wizytach jest super, jak się już umówisz, bo trzeba czekać sporo czasu na wizytę, zaś poza wizytami z kontaktem jest na prawdę różnie. Czasem tego kontaktu nie ma poporstu. Nie odpisuje. Są tu dziewczyny, ktore do niej pisały i dobrej pory nie mają odpowiedzi.😑 Ostatnio też była moja historia.😔 Jeśli zależy ci na czasie i dostępności lekarza, to bym chyba jednak odradziła. Za dużo stresu, tyle mogę powiedzieć z własnego doświadczenia.🙄
Dzięki za info No nam będzie zależało na czasie bo mamy w ciągu 3 mc od zakwalifikowania rozpocząć procedurę.. do niej mam 1 wizytę 2 czerwca - więc mielibyśmy prawie tylko 2 mc na zaczęcie.. nie wiem czy to dużo czy mało?
A może da się do niej pójść na wizytę pierwsza kwalifikacyjną a później zapisać się do kogoś innego właśnie pod względem szybkości realizacji projektu?
Starania od 2018r
2021r - słabe nasienie
Miphuhiz wrote:👍
Jeszcze 2 tygodnie i będę wszystko wiedzieć
Czarnuszka666
My z programu miejskiego.
Też myślałam o p. Cygal ale jednak jestem juz za stara na głupoty pod tytułem, że lekarza nie ma albo nie odpowiada na wiadomości bo coś.
N. też ma dobre opinie więc zobaczę co wymyśli
No właśnie czytałam opinie, ale mało ich ma...a jesteśmy po przejściach i długim leczeniu bez skutków jeśli chodzi o poprawę nasienia, a do tego dochodzi jeszcze czas na realizację procedury do lipca. Najwyżej na 1 wizytę do niej pójdziemy a później przepiszemy się do innej 🤷🏼♀️Starania od 2018r
2021r - słabe nasienie
Czarnuszka666 wrote:My też właśnie dostaliśmy się z dofinansowania Wy też z "Invitro to Hit? "Umówiliśmy się do dr. Anny Cygal na 2 czerwca i też nie wiem jak to będzie wyglądać, dużo dobrych opinii czytałam o tej lekarce, ale czy to prawda ze pozniej moze byc problem z wizytami, bo ona jest tam rzadko? Ktoś coś wie?
to nasz pierwszy raz jeśli chodzi o in vitro i trochę stracha mam. U nas czynnik męski jest kluczowym powodem, że naturalne starania nie przynoszą rezultatów..
Czy ktoś wie czy ta lekarka zajmuje się także męskim czynnikiem czy bardziej problemy damskie?
I ogólnie szukam opinii o tej klinice, zależało mi na Angeliusie, ale wybrali nam invimeda.
Pozdrowienia
Na infolinii mówili, że będzie teraz przyjmować w poniedziałki i piątki. Ale zawsze było tak, że nawet jak teoretycznie nie przyjmowała w danym dniu, to jeśli wypadały jakieś transfery, zabiegi itd. To była wtedy dla swoich pacjentek, nie wiem czy tak wciąż było/jest, bo miałam długą przerwę.
Dr leczy również panów, u nas pomogła poprawić nasienie żeby się nadawało do ivf.
Z kontaktem to faktycznie różnie bywa, często to niestety niepotrzebny stres.
Ale też z drugiej strony trzeba wziąć pod uwagę liczbę pacjentek, setki wiadomości. Na ważne wiadomości, jeśli coś się działo, zawsze była odpowiedź.
Ja cenię dr, dzięki niej mamy dziecko. Podoba mi się jej podejście, że od początku jest dobra diagnostyka i obstawienie lekami w razie potrzeby, a nie jak np. Ktoś tutaj wspominał, że inna dr z kliniki mówi, że do pierwszego transferu nie daje się wszystkiego. Ale to już do decyzji każdego, jeśli ktoś ma czas i pieniądze to może takie podejście będzie bardziej odpowiadać.Czarnuszka666, MM87 lubią tę wiadomość
-
Polecają jeszcze dr Sodowska. Ja zmieniałam dr C na S póki co nie wiem czy na stałe czy nie narazie jest wporzadku. Wizyty są odpowiednie nie zbywała mnie sama niestety nie ogarnia immunologii ale wdraża leczę bez najmniejszego namysłu od immunologa. Ja narazie się nie wypowiem czy warto bo dopiero byłam na 2 wizytach.Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
bingo wrote:Na infolinii mówili, że będzie teraz przyjmować w poniedziałki i piątki. Ale zawsze było tak, że nawet jak teoretycznie nie przyjmowała w danym dniu, to jeśli wypadały jakieś transfery, zabiegi itd. To była wtedy dla swoich pacjentek, nie wiem czy tak wciąż było/jest, bo miałam długą przerwę.
Dr leczy również panów, u nas pomogła poprawić nasienie żeby się nadawało do ivf.
Z kontaktem to faktycznie różnie bywa, często to niestety niepotrzebny stres.
Ale też z drugiej strony trzeba wziąć pod uwagę liczbę pacjentek, setki wiadomości. Na ważne wiadomości, jeśli coś się działo, zawsze była odpowiedź.
Ja cenię dr, dzięki niej mamy dziecko. Podoba mi się jej podejście, że od początku jest dobra diagnostyka i obstawienie lekami w razie potrzeby, a nie jak np. Ktoś tutaj wspominał, że inna dr z kliniki mówi, że do pierwszego transferu nie daje się wszystkiego. Ale to już do decyzji każdego, jeśli ktoś ma czas i pieniądze to może takie podejście będzie bardziej odpowiadać.
Dziękuję Ci bardzo za opinie. Postanowiliśmy, że nic nie będziemy zmieniać zobaczymy jak będzie. Zależy nam bardzo aby to nasienie poprawić, po twoim komentarzu czuje, że warto się do niej wybrać chodziliśmy przez rok do Androloga dr.Targońskiego (również przyjmuje w invimedzie) niestety, mimo jego starań, nic się nie poprawiło, tylko ciagle nowe leki przepisywal i suple ktore nic nie dawały. On i moja ginekolog stwierdzili, że tylko in vitro dlatego działamy. Szkoda już naszego czasu i wieku na naturalne starania i chodzenia od androloga do androloga którzy i tak nic nie zdziałają w tym temacie a nasienie z roku na rok ciągle gorsze i nikt nie wie dlaczego. Także dr C to nasza deska ratunku 😍
Pięknego weekendu majowego 🌷
Starania od 2018r
2021r - słabe nasienie
Super. Kiedy wizyta?
Pełnanadziei2 lubi tę wiadomość
Pokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Pełnanadziei2 wrote:Dziewczyny udało się. Jest wysoka beta. Będę mama ❤️ mieliśmy tylko dwa zarodki, to był drugi transfer i się udało
Cudownie!😃 Rośnijcie zdrowo. Nadal trzymam za was kciuki.✊🍀
Ja: PAI-1 4G/4G, ANA2 +, ANA3 -, niedobór białka S, nadmiar antytrombina III, KIR AA, NK 10%, mutacja MTHFR, rozjechanego cytokiny, AlloMLR - 0%, AZS, uNK - 667/mm2 --> zbite do 120/mm2
▪️27.06.2023 kriotransfer blastki 4BA z Accofilem, Atosibanem, embrioglue, Encorton, Prograf.
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
Kasiek0806, milkaczar, Miphuhiz, Natalia___, Moniatka , Atopikowa lubią tę wiadomość
6dpt - 27,14 🍀 prog 29
8dpt - 54,79 🍀 prog 24
10dpt - 162,73 🍀 prog 22
13dpt - 981,75 🍀 prog 28
15dpt - 2311 🍀 prog 45
17dpt - 4651 🍀 prog 22
24dpt - 20823 🍀 prog 27
Rybka85 wrote:Nie wiem co lubisz, ale bardzo mi się ostatnio podobały książki "Życie Viollete" Valerie Perrin a także "Sen o okapi" Mariana Laky. 🙂
Chyba trafiłaś w mój gust Życie Violette zamówiłam, bo byłam w biblio ale nie było Chciałam zabrać na wyjazdRybka85 lubi tę wiadomość
Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
Kwiecień 2021 - IUI
Maj 2021 - IUI
Czerwiec 2021 - IUI
Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej -
Pełnanadziei2 wrote:W piątek powtórka bety i progesteron a za dwa tygodnie usg
Styczeń 2021 - rozpoczęcie leczenia w invimed Katowice/dr S.
Kwiecień 2021 - IUI
Maj 2021 - IUI
Czerwiec 2021 - IUI
Styczeń 2022 - start stymulacji do in vitro
4 blastki- efekt w postaci 1 ciąży biochemicznej