Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 4 września 2019, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jest ze stroną na forum nie mogę przejść do kolejnej strony jakby ktoś ją usuną. Transfer mi dr S odwołał. Każe mi zrobić tsh w 1 dc chce zobaczyć jaki mam wynik bez leków hormonalnych. Nigdy nie miałam złego wyniku tsh nawet robiłam przeciwciała tarczycowe które były w normie. I teraz kolejny miesiąc czekania

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 4 września 2019, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już zadziałała strona

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Domi92 Przyjaciółka
    Postów: 75 47

    Wysłany: 4 września 2019, 17:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Co jest ze stroną na forum nie mogę przejść do kolejnej strony jakby ktoś ją usuną. Transfer mi dr S odwołał. Każe mi zrobić tsh w 1 dc chce zobaczyć jaki mam wynik bez leków hormonalnych. Nigdy nie miałam złego wyniku tsh nawet robiłam przeciwciała tarczycowe które były w normie. I teraz kolejny miesiąc czekania
    Mi też strona nie działała. Miałam podane zarodki 3BB. Po wizycie u Kuśnierczak nie za ciekawie. Pęchęrzyk ładny, beta piękna ale znowu zaczęły się bardzo silne krwawienia. Okazało się, że mam dużego krwiaka. Nic z tym nie da się zrobić, tylko leżeć i odpoczywać. Kontrol za 2 tygodnie. Mi po pierwszym nieudanym transferze tez tsh sprawdzali.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 17:53

    Renesme lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10454

    Wysłany: 4 września 2019, 18:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Co jest ze stroną na forum nie mogę przejść do kolejnej strony jakby ktoś ją usuną. Transfer mi dr S odwołał. Każe mi zrobić tsh w 1 dc chce zobaczyć jaki mam wynik bez leków hormonalnych. Nigdy nie miałam złego wyniku tsh nawet robiłam przeciwciała tarczycowe które były w normie. I teraz kolejny miesiąc czekania
    Jakie miałaś TSH teraz? Dr powiedział coś więcej?

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 4 września 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh mam 3,24 z dr nie rozmawiałam tylko koordynatorka poprosiła o wykonanie w 1dc zanim zacznę od nowa protokół

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 18:57

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 4 września 2019, 18:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak robiłam badania takie pierwsze w klinice bez leków jakichkolwiek to też było w normie. Dlatego dziwię się po co te powtórzenia

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 4 września 2019, 19:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi miałaś podane dwa zarodki 3 bb i oby dwa są??

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7363 10454

    Wysłany: 4 września 2019, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Tsh mam 3,24 z dr nie rozmawiałam tylko koordynatorka poprosiła o wykonanie w 1dc zanim zacznę od nowa protokół
    3.24 to trochę za wysoko, a w ciąży TSH lubi rosnąć, więc pewnie dlatego dr nie chciał ryzykować transferu. W okresie starań dobrze jest trzymać w okolicach 1. Mój endokrynolog przy 1.5 już nie dawał euthyrox

    Renesme, oloowa2709 lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 4 września 2019, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale norma jest do 5 i gdy pytałam koordynatorke to mówiła że wynik jest dobry. A tu każą mi powtarzać

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Domi92 Przyjaciółka
    Postów: 75 47

    Wysłany: 4 września 2019, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renesme wrote:
    Domi miałaś podane dwa zarodki 3 bb i oby dwa są??
    W sobotę jeszcze były 2 , ale drugi malutki dziś już tylko 1.

  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 4 września 2019, 19:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lez i wypoczywaj nie rób nic.

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 4 września 2019, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tpo miałam 0.10 iu/ml oraz tg-2,18 iu/ml

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Asiulka84 Autorytet
    Postów: 2173 1710

    Wysłany: 4 września 2019, 19:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tym tsh wkoncu niby norma do 5 ale lepiej zeby bylo w granicy 1. Ja zawsze mialam ok 2,5 i nigdy nie mowili ze za wysokie... a moze jednak za wysokie. Wlasnie wracam zrelaksowana po akupunkturze mega fajne wrażenia polecam 😁

    Renesme, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    mhsv9vvjjd21ilfh.png
    ~~~~~~~~
    IV procedury in vitro - bez sukcesu
    Zostały nam❄❄
    ~~~~~~~~~
    AMH - 0,91(poprawa na 1,95)
    MTHFR 1298A-C - homo
    PAI-1 - hetero
    NK - 21%
    ASA - 1:10
    ANA - ujemne
    ▪przeciwciała przeciw osłonce przejrzystej
    ▪endometrioza 1 stopień

    "Dopóki oddycham nie tracę nadziei"
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 4 września 2019, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest jakaś granica jaki musi być progesteron do punkcji - transferu? .
    Mój wynik to 2,62 ng/ml .

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 4 września 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Czy jest jakaś granica jaki musi być progesteron do punkcji - transferu? .
    Mój wynik to 2,62 ng/ml .

    Jest wysoki nie będzie transferu świeżego. Musi być poniżej 1. Ale nie martw się criotransferu podobno są lepsze w zagniezdzeniu.

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 4 września 2019, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Renesme :). Trochę smutno bo nastawiłam się na ten cykl no ale trudno, nic na siłę ;).

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 4 września 2019, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem troszkę zawiedziona że nie mam sobotniego transferu ale wolę mieć wszystkie wyniki dobre i nie zmarnować ❄️

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • Renesme Autorytet
    Postów: 725 360

    Wysłany: 4 września 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie znam konkretnego powodu dlaczego odwołał transfer czy przez cmv i czeka na wynik dna czy przez tarczyce

    13/12/19 Synuś 8 cm👶❤️
    04/12/19 dzidzia 5cm❤️
    07/11/19 dzidzia 1,23 cm❤️
    31/10/19 dzidzia 8 mm❤️
    13 dpt 1409, 47💞
    11 dpt 606,02💞
    03/10/19podana blastka 4BA z EG zostań z nami

    16/05/19blastka 4AA 8tc😩
  • anka1987 Autorytet
    Postów: 733 457

    Wysłany: 4 września 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może w październiku razem będziemy podchodzić do transferu ;)
    Rozumiem Twoje rozczarowanie, człowiek się cieszy że to już za 3 dni a tu nagle zonk :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2019, 21:36

    Renesme lubi tę wiadomość

    32 lat - starania o pierwsze dziecko <3
    Starania od 11.2016
    Leczenie w Invimed 10.2018
    Ja - AMH -6.06 po roku AMH 3.9
    HSG - drożne dwa jajowody.
    On:
    morfologia 1-2%
    SCD - 33%
    HBA -66%

    2 x IUI - nie udane
    hbIMSI -udane - bliźniaczki <3 <3
‹‹ 333 334 335 336 337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego