X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • Kassssia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fisia wrote:
    Też nie wiem, zwłaszcza jak się bierze dodatkowe leki. Zapomniałam immunolożki zapytać. Ja biorę Encorton i w ulotce jest napisane, żeby w czasie przyjmowania nie szczepić się żadną szczepionką. Zapytam doktora na wizycie we wtorek.
    A Wy może coś wiecie?
    A jaką bierzesz dawkę Encortonu?
    Bo ja mam w ciąży przepisane 10mg i pytałam zarówno moją ginekolog (która jest również endokrynologiem więc też się na tych lekach trochę zna) jak i reumatolog, która mi zleciła ten Encorton. Obie powiedziały, że to jest na tyle mała dawka, że nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia i żeby się szczepić.
    Dodam, że w trzecim trymestrze będę miała dawkę zwiększoną chyba do 15mg (w zależności od wyników badań krwi) i druga dawka szczepionki przypadnie pewnie już na większą dawkę Encortonu i mimo to zalecają szczepienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 00:42

l22n9vvj7eq2lufw.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lukaszkowa dziękuję za kciuki! <3

penceence ja będę po 14 w klinice :))

Gosiaczek:* mi robi od początku mąż. Dobiegam do końca drugiej stymulacji z rzędu i po prostu lekko mnie pobolewa podbrzusze, ale to naprawdę nie jest nic strasznego.

mo_Nika mi doktor kazał się szczepić. Pierwsza dawka wypadła mi pomiędzy stymulacjami, a druga wypadnie 2 czerwca. Generalnie zalecenia oficjalne są takie, żeby podczas stymulacji się nie szczepić, bo generalnie można się źle czuć i niewiadomo jak to zadziała na jajeczka. Szczepienie i odczekać kilka dni przez stymulacją.
    http://ptmrie.org.pl/o-ptmrie/aktualnosci/zapraszamy-do-zapoznania-sie-ze-stanowiskiem-ptmrie-w-sprawie-szczepien-na-covid-19-kobiet-w-ciazy-oraz-przygotowujacych-sie-lub-w-trakcie-leczenia-nieplodnosci

Marzycielka nic nie mów. Nie dość, że mnie przesiadło na tym balkonie, więc jestem lekko podziębiona to jeszcze płaczliwa. Ehhh...
    Po 14 będę, bo jakoś po 14 jestem wpisana, a Ty? :D

Nawet nie będę się Wam rozpisywać, jaki stres mi towarzyszy od wczoraj... :/

mo_Nika lubi tę wiadomość

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    lukaszkowa dziękuję za kciuki! <3

penceence ja będę po 14 w klinice :))

Gosiaczek:* mi robi od początku mąż. Dobiegam do końca drugiej stymulacji z rzędu i po prostu lekko mnie pobolewa podbrzusze, ale to naprawdę nie jest nic strasznego.

mo_Nika mi doktor kazał się szczepić. Pierwsza dawka wypadła mi pomiędzy stymulacjami, a druga wypadnie 2 czerwca. Generalnie zalecenia oficjalne są takie, żeby podczas stymulacji się nie szczepić, bo generalnie można się źle czuć i niewiadomo jak to zadziała na jajeczka. Szczepienie i odczekać kilka dni przez stymulacją.
    http://ptmrie.org.pl/o-ptmrie/aktualnosci/zapraszamy-do-zapoznania-sie-ze-stanowiskiem-ptmrie-w-sprawie-szczepien-na-covid-19-kobiet-w-ciazy-oraz-przygotowujacych-sie-lub-w-trakcie-leczenia-nieplodnosci

Marzycielka nic nie mów. Nie dość, że mnie przesiadło na tym balkonie, więc jestem lekko podziębiona to jeszcze płaczliwa. Ehhh...
    Po 14 będę, bo jakoś po 14 jestem wpisana, a Ty? :D

Nawet nie będę się Wam rozpisywać, jaki stres mi towarzyszy od wczoraj... :/

Ja mam na 14 ale z racji tego ze mam się wbić między pacjentki to mogę poczekać nawet kilkanaście minut ale najważniejsze ze przyjmie 😁🤗😍

Nie stresuj się
    Musimy myśleć ze jedziemy po dobre wieści i zaciskam za to ✊✊✊

dobuska lubi tę wiadomość

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a zgoda na leczenie ( den druk mający 11 stron) 🙀
    To kiedy trzeba go zabrac ?

• dobuska Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Dzisiaj zabierz na wizytę. :)

Powodzenia! Może sobie migniemy gdzieś na korytarzu. :)

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

• mo_Nika Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:

My to daliśmy na tej wizycie przed rozpoczęciem stymulacji :)

dobuska, Marzycielka7 lubią tę wiadomość

3jgxcsqva773duy4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kassssia wrote:
    A jaką bierzesz dawkę Encortonu?
    Bo ja mam w ciąży przepisane 10mg i pytałam zarówno moją ginekolog (która jest również endokrynologiem więc też się na tych lekach trochę zna) jak i reumatolog, która mi zleciła ten Encorton. Obie powiedziały, że to jest na tyle mała dawka, że nie jest przeciwwskazaniem do szczepienia i żeby się szczepić.
    Dodam, że w trzecim trymestrze będę miała dawkę zwiększoną chyba do 15mg (w zależności od wyników badań krwi) i druga dawka szczepionki przypadnie pewnie już na większą dawkę Encortonu i mimo to zalecają szczepienie.
    Dzięki za info! Tak też podejrzewałam, ale człowiek na wszystko chucha teraz, żeby nic nie zaszkodziło :) Też mam 10mg, ale dodatkowo Intralipid i Accofil. Chciałam się już dawno zapisać, ale te leki mnie powstrzymywały. Podpytam doktora we wtorek i jak da zielone światło, dzwonię na infolinie :)
    Marzycielka, dobuska! Trzymam za dziś kciuki! ✊☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 08:30

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Dzisiaj zabierz na wizytę. :)

Powodzenia! Może sobie migniemy gdzieś na korytarzu. :)

Wchodzimy bez naszych mężczyzn dzisiaj nie ?

• Dzudi Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za dzisiejsze wizyty ✊

Dobuska włącz pozytywne myślenie, będzie dobrze ❤️

dobuska, Marzycielka7, kate2friend lubią tę wiadomość

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na newsy od wszystkich😄💓

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Wchodzimy bez naszych mężczyzn dzisiaj nie ?
    Niestety tak

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj dużo wydarzeń :). Piszcie koniecznie po tych wizytach. I Kate po becie!

• ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam za was wszystkie kciuki✊ Dobuska, dla mnie też najbardziej stresujące były podglądy kurnika, trzymaj się, będzie dobrze. Mimo zmiany kliniki cały czas was podczytuje i kibicuje🍀🍀🍀

dobuska, Fisia, kate2friend lubią tę wiadomość

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Dziewczyny trzymam za was wszystkie kciuki✊ Dobuska, dla mnie też najbardziej stresujące były podglądy kurnika, trzymaj się, będzie dobrze. Mimo zmiany kliniki cały czas was podczytuje i kibicuje🍀🍀🍀
    dziękuję! <3

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziś idziemy do domu! ❤️ Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, badania i testy! 🤞🤞🤞

Dzudi, Kassssia, Nika1, Geraltowa, lukaszkowa, Marzycielka7, Fisia, Danadana, kate2friend, dobuska, penceence, katrinka2609, Asiulka84 lubią tę wiadomość

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiemka wrote:
    Dziewczyny, dziś idziemy do domu! ❤️ Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty, badania i testy! 🤞🤞🤞

Cudnie 🤗😍zdrówka dla Ciebie i Gabrysi ❤️
    By jej miłość zaskakiwała Cię każdego dnia😙

Asiemka lubi tę wiadomość

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje się po wczorajszym transferze 🙂 wszystko przebiegło idealnie, akupunktura bardzo mnie uspokoiła. Noc przed transferem nie mogłam w ogóle spać, a wczoraj po powrocie do domu normalnie oaza spokoju. Boję się co będzie jak ten efekt przestanie działać. Muszę dzisiaj dokupić na zaś melisy 😉 do prolutexu i progesterone besins 3 x 200 mg mam dołożony duphaston 3 razy dziennie. Także chyba już jestem dostatecznie dobrze obłożona progiem. Chciałabym żeby kropek dał znać, co u niego. Wsłuchuje się w organizm żeby poczuć, że się wgryza ale wiem że to nie jest miarodajne. Więc teraz tylko cierpliwości mi potrzeba i worek szczęścia ❤️

Nika1, lukaszkowa, Róża29, Asiemka, Danadana, kate2friend, dobuska, penceence, Kassssia lubią tę wiadomość

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Ja melduje się po wczorajszym transferze 🙂 wszystko przebiegło idealnie, akupunktura bardzo mnie uspokoiła. Noc przed transferem nie mogłam w ogóle spać, a wczoraj po powrocie do domu normalnie oaza spokoju. Boję się co będzie jak ten efekt przestanie działać. Muszę dzisiaj dokupić na zaś melisy 😉 do prolutexu i progesterone besins 3 x 200 mg mam dołożony duphaston 3 razy dziennie. Także chyba już jestem dostatecznie dobrze obłożona progiem. Chciałabym żeby kropek dał znać, co u niego. Wsłuchuje się w organizm żeby poczuć, że się wgryza ale wiem że to nie jest miarodajne. Więc teraz tylko cierpliwości mi potrzeba i worek szczęścia ❤️
    Mialas akupunkturę w klinice? Jak to wygląda w dniu transferu? Ja chodzę już od ponad roku ale gdzieś indziej i faktycznie działa cuda jeśli chodzi o wyciszenie i relaks. Będzie dobrze! 💪💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 12:09

• Geraltowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika1 wrote:
    Mialas akupunkturę w klinice? Jak to wygląda w dniu transferu? Ja chodzę już od ponad roku ale gdzieś indziej i faktycznie działa cuda jeśli chodzi o wyciszenie i relaks. Będzie dobrze! 💪💪
    Sama Pani dr K robi akupunkturę. Koszt 130zl. W dniu transferu miałam 2 sesje. Jedna przed transferem, druga po. Podczas samego transferu miałam igly w uchu i na głowie. To prawda, że na stres te igiełki są nieocenione. Ja jeszcze w czasie przyjmownia hormonów zmagam się z bólem głowy i na to też mi pomaga. A Ty gdzie chodzisz? I ile płacisz?

f2wlx1hpsub9oe3g.png
    Starania od 2016
    06-11.2020 3 x IUI ☹️ ICSI(2 transfery) ☹️
    Zmiana kliniki + badanie immunologii
    04.2021 IMSI Mamy ❄️❄️
    05.2021 transfer 3bb ❄️ z 5 doby (z akupunkturą, Clexane, wlewem z accofilu, intralipidem i encortolonem) 6dpt beta 45, 8dpt beta 149, 11dpt beta 507, 13dpt beta 1280, 25 dpt❤️
    21.11.2021 urodził się Kacper 1045 gram
  • Nika1 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Geraltowa wrote:
    Sama Pani dr K robi akupunkturę. Koszt 130zl. W dniu transferu miałam 2 sesje. Jedna przed transferem, druga po. Podczas samego transferu miałam igly w uchu i na głowie. To prawda, że na stres te igiełki są nieocenione. Ja jeszcze w czasie przyjmownia hormonów zmagam się z bólem głowy i na to też mi pomaga. A Ty gdzie chodzisz? I ile płacisz?
    Ja nie jestem z Poznania i chodzę u siebie w mieście, sesja 50 min 80 zł, ale jestem bardzo zadowolona z efektów i właśnie w dniu samego transferu chce isc na zabieg w klinice. Też jestem Pacjentka dr K i ona poleciła mi akupunkturę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2021, 12:36

Geraltowa lubi tę wiadomość

‹‹ 871 872 873 874 875 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ