X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną INVIMED POZNAŃ
Odpowiedz

INVIMED POZNAŃ

Oceń ten wątek:
  • lukaszkowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    penceence wrote:
    Lukaszkowa a jak nie moglas brac proga dowcipnie to taka sama dawke mialas doustnie?
    Tak

👪🐶🌲
    Invimed Poznań
    Udana II procedura IVF, 4 transfer (Intralipid, Prograf, Encorton).
    Janek - 13/07/2021 4130g, 58cm szczęścia.
    Marzec 2023 - ciąża naturalna.
    Basia - 6/12/2023 3680g
  • Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwusek92 wrote:
    Ciekawe jak się mają moje 2 Skarbeńka... 🙏🙏 Do jutra oszaleję. Non stop znajduję sobie zajęcie a i tak sporo myślę.

Czekają aż mamusia zabierze do domku 🥰
    Ale to czekanie chyba jest najgorsze choć my in vitrówki chyba musimy się do tego przyzwyczaić bo zawsze na coś czekamy ... a to na @... a to na pierwszy zastrzyk... a to na podglad kurnika.... a to na transfer ... na betę..... na serduszko itd ...

Ale kazda z nas się doczeka ❤️

Nerwusek92, katrinka2609 lubią tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lukaszkowa, Danadana, co u Was?❤️

• Danadana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Lukaszkowa, Danadana, co u Was?❤️
    Ja próbowałam Was nadrobić, ale chyba nie dam rady!
    Dobuska, kiedy teraz robisz betę? Cały czas trzymam kciuki 🤞

Ja miałam fajny weekend, pełen odpoczynku, a dziś prasowalam rzeczy dla małego. Wzięłam też z domu rodziców większą walizkę i w tym tygodniu mam zamiar ją zapakować rzeczami do szpitala.

A tak to.... słońce, plaża, lodziki 🌞🌊😁
    Za tydzień wyjeżdżamy też na urlop.

Lindalia się odzywała?

Marzycielka7 lubi tę wiadomość

Danadana
  • Nerwusek92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2023, 23:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nerwusek92 wrote:
    Po 2.06 Lindalia się już nie odzywała ;(
    Też o niej myślę 😔.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas weekend w sumie do kitu, bo mąż dwa dni w pracy na popołudnia, a ja zostałam sama z dwójką dzieci znajomych. Nie jestem już w stanie zapewnić im tyle atrakcji, co by chciały i bez niego jest mi już trochę ciężko. Tym bardziej, że dwa dni w nocy mega boli mnie brzuch na dole, więc staram się ograniczać ruch. Ehh 🥴.

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:

Ja miałam fajny weekend, pełen odpoczynku, a dziś prasowalam rzeczy dla małego. Wzięłam też z domu rodziców większą walizkę i w tym tygodniu mam zamiar ją zapakować rzeczami do szpitala.

Korzystaj ile wlezie 🤗🤗później będą inne zajęcia mniej all inclusive ale za to jakie piekne 🥰👣🤗

• Marzycielka7 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    A u nas weekend w sumie do kitu, bo mąż dwa dni w pracy na popołudnia, a ja zostałam sama z dwójką dzieci znajomych. Nie jestem już w stanie zapewnić im tyle atrakcji, co by chciały i bez niego jest mi już trochę ciężko. Tym bardziej, że dwa dni w nocy mega boli mnie brzuch na dole, więc staram się ograniczać ruch. Ehh 🥴.

To i tak dzielna z Ciebie babka
    Sama jak żółwik a jeszcze dzieci pod opieka
    Szacun 😍

Ula30 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Dobuska, kiedy teraz robisz betę? Cały czas trzymam kciuki 🤞

Lindalia się odzywała?
    Testuję jutro i bardzo się boję, ale jutro o tej porze już będę wiedzieć co i jak...:)
    Cieszę się, że odpoczelaś i w końcu zaczęłaś się szykować na przyjście małego, bo to już nie ma żartów! :D

• Danadana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Testuję jutro i bardzo się boję, ale jutro o tej porze już będę wiedzieć co i jak...:)
    Cieszę się, że odpoczelaś i w końcu zaczęłaś się szykować na przyjście małego, bo to już nie ma żartów! :D

Mam nadzieję, że wynik będzie petarda 😍🥊

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka7 wrote:
    Korzystaj ile wlezie 🤗🤗później będą inne zajęcia mniej all inclusive ale za to jakie piekne 🥰👣🤗

Ja mam takie marzenie, że po pierwszym miesiącu już gdzieś pojedziemy, w Polskę, więc może będzie 2 w 1😊

Danadana
  • Danadana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula30 wrote:
    A kiedy masz teraz wizytę?

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Mam nadzieję, że wynik będzie petarda 😍🥊
    Oby był po prostu w normie. <3 Jeśli wyjdzie okej, to już więcej nie badam. To nie na moje nerwy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 15:34

• Danadana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Oby był po prostu w normie. <3 Jeśli wyjdzie okej, to już więcej nie badam. To nie na moje nerwy.
    Nie dziwię się :) potem tylko już czekaj na USG.

Danadana
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    Nie dziwię się :) potem tylko już czekaj na USG.
    Taki jest plan! <3

Danadana lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie weekend a Dobuska widzę zadbała
    aby nie było tu nudno 😁😁 Kochana, najwazniejsze ze beta rośnie i wcale nie tak mało, więc na pewno bedzie dobrze🍀✊
    Dziewczyny, powodzenia na punkcjach i transferach-ale mamy wysyp teraz😎
    Ja punkcje mialam w środę-poki co nikt nie dzwonil a ja myślę czy jakies fasolki zostaną z nami🤔
    Ile dni po punkcji mialyscie info z kliniki?

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Ma_gda Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2021, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:
    Nie było mnie weekend a Dobuska widzę zadbała
    aby nie było tu nudno 😁😁 Kochana, najwazniejsze ze beta rośnie i wcale nie tak mało, więc na pewno bedzie dobrze🍀✊
    Dziewczyny, powodzenia na punkcjach i transferach-ale mamy wysyp teraz😎
    Ja punkcje mialam w środę-poki co nikt nie dzwonil a ja myślę czy jakies fasolki zostaną z nami🤔
    Do mnie poprzednio zadzwonili dokladnie po tygodniu, bo hodowali zarodki do 6 doby, teraz dr też mówił, że mam się spodziewać kontaktu po tygodniu. Jeśli miałaś punkcję w środę, to najprawdopodobniej w środę do Ciebie zadzwonią. W trakcie hodowli nie informują "jak idzie", tylko dostajesz info o ostatecznym wyniku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2021, 19:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2021, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Danadana wrote:
    A kiedy masz teraz wizytę?
    Dopiero 17.06 i się zastanawiam czy jej nie przyspieszyć. Sama nie wiem. To taki dziwny ból. Po obu stronach, ale nie w pachwinach, tylko trochę wyżej (jakby w rzucie jajników). Boli też po środku i jest to tylko dół brzucha. Troszkę jak miesiączkowe, ale niezupełnie. Nasila się przy ruchu. Promieniuje do krzyża. Macica nie twardnieje. Za każdym razem zastanawiam się czy nie jechać na IP, ale biorę no-spe i po jakims czasie przechodzi. Może to po prostu się rozciąga wszystko, nie wiem. Miałam coś takiego 3 tygodnie temu, ale silniej. Potem na kolejnej wizycie okazało się, że szyjka jest 1cm krótsza i bardziej miękka i ciągle się zastanawiam czy właśnie wtedy się nie skróciła.

• Dzudi Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bombka wrote:
    W 7 dobie dzwonili i tego samego dnia też przyszła faktura do zapłaty na email za mrożenie zarodków 😋

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ