InviMed Wroclaw
-
WIADOMOŚĆ
-
zielonaherbata wrote:Hej Dziewczyny, czy ma któraś z Was maila do koordynatorki opieki? Kolejny fakap w invimedzie aż mi słabo robi! Tym razem jednak pilnie muszę wyjaśnić sprawę.
zielonaherbata lubi tę wiadomość
2xIUI
styczeń 2019(Imsi - 2 blastki-4AA,4BA)-PGS -Transfer blastki
czerwiec 2019(Imsi - 2 blastki)-Transfer blastki 4BA-poronienie 8 tydz.
Transfer blastki 3BB
luty 2020 pobrano 13 oocytów-są 4 blastocysty - PGS)- 1 zdrowy zarodek , transfer
4IVF - 9 komórek ( transfer 3 dniowca, 3 ❄❄❄, 4AA,4AA,3AA))
Czynnik męski-translokacja (3,7)
Niedoczynność tarczycy
Wysoka prolaktyna
Trombofilia - ok
Ana - dodatnie -
Mayu85 wrote:Beta zrobiona o 7, na nic nie licze .
A co do objawow nie wiem odkad zrobilam sikanca i wyszla biel wizira nie skupialam sie czy cos mam czy nie , cos tam mnie bolalo ale nie przejmowalam sie tym, nawet branie lekow przychodzilo mi z zalem. Pani w laboratoriun do mnie rano...i co beta rosnie i usmiech a ja mowie ze skwaszona mina ze to pierwsza i ze raczej ponizej 1 bedzie , dobrze ze sa maseczki to nie widziala mojej miny przynajmniej 😅😁
Wiem wiem ze moga byc wadliwe nawet nie pamietam jakie oznaczenia mialy te 3dniowce chyba 8 II czy jakos tak bo blastka jest 4 ab. A ten poerwszy transfer to nie pamietam jakie 3dniowce to byly.
No nic po poludniu bedzie wynik to wysle do dr i bede czekac co z tym.medrolem.
To czekamy na info 🙂 Będzie dobrze co mi się wydaje 🙂Trzymam 🤞Mayu85 lubi tę wiadomość
-
Ja nawet zbytnio nie czekam, takie mam przeczucie po prostu. 😉❌AMH 0,51
❌Torbiele endometrialne
❌Czynnik męski
Wskazanie do IVF 2017/18
1. Podejscie icsi styczen 2019🔸️4 komórki, brak oocytów.😏
2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
3. Kolejne podejscie do AZ
mamy 3 zarodki❄❄❄, dwa 3dniowce i jedna blastka 4AB
🔹️Transfer FET 23.11.2020 Dwa 3dniowce ❄❄-drgnela beta-ciaza biochemiczna😔
🌺III transfer FET 08.03.2021 🍀✊ blastka 4ab +embryoglue
Test 8dpt druga wyrazna kreseczka
I Beta 9dpt 102🍀✊
II Beta 11dpt 242 🍀✊
III Beta 14dpt 1138 🍀✊
IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
37dpt 148bpm 💗 🍀✊
51dpt 181bpm 💗🍀✊
Nifty pro OK🩰
2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
[/url]
-
Hej Dziewczyny, ku przestrodze: odebrałam dziś kartę informacyjna po transferze wg której podano mi zarodki 6 i 7-blastomerowe. Tyle, ze 9 dni po punkcji embriolog 1 informował mnie, ze mam 2 zarodki 7-bl, co potwierdził embriolog 2 podczas konsultacji tydz później. Sprawę zgłosiłam koordynatorce i czekam na wyjaśnienia. Wg badań, które zamieściłam w poście na poprzedniej stronie, różnica pomiędzy takimi zarodkami jest znacząca ( 20 vs 40 % szans na blastke). Zakładam, ze to pomyłka czysto administracyjna, a nie ze podano mi nie mój zarodek. Jakkolwiek takie błędy nie powinny się wydarzac, jestem mocno oburzona. Zachęcam Was do sprawdzania zgodności przekazywanych Wam w klinice danych.
Edit: Pani Embriolog zadzwoniła przeprosić, że razem z kolegą błędnie odczytali dane z systemu. PR-owo b ładnie, doceniam. Jakościowo...hm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 13:57
-
zielonaherbata wrote:Hej Dziewczyny, ku przestrodze: odebrałam dziś kartę informacyjna po transferze wg której podano mi zarodki 6 i 7-blastomerowe. Tyle, ze 9 dni po punkcji embriolog 1 informował mnie, ze mam 2 zarodki 7-bl, co potwierdził embriolog 2 podczas konsultacji tydz później. Sprawę zgłosiłam koordynatorce i czekam na wyjaśnienia. Wg badań, które zamieściłam w poście na poprzedniej stronie, różnica pomiędzy takimi zarodkami jest znacząca ( 20 vs 40 % szans na blastke). Zakładam, ze to pomyłka czysto administracyjna, a nie ze podano mi nie mój zarodek. Jakkolwiek takie błędy nie powinny się wydarzac, jestem mocno oburzona. Zachęcam Was do sprawdzania zgodności przekazywanych Wam w klinice danych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2020, 13:26
❌AMH 0,51
❌Torbiele endometrialne
❌Czynnik męski
Wskazanie do IVF 2017/18
2. podejscie do AZ 2020🔸️Transfer 11.07.2020 dwa mrożaki ❄❄ (FET 3dniowce) Beta 0,2 😒-nieudany transfer
I Beta 9dpt 102🍀✊
II Beta 11dpt 242 🍀✊
III Beta 14dpt 1138 🍀✊
IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
37dpt 148bpm 💗 🍀✊
51dpt 181bpm 💗🍀✊
Nifty pro OK🩰
2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
[/url]
-
Morwa ale jak schodzisz biezesz mniejsza dawke czy co drugi dzien bo ja sie calyczas zastanawiam jak ma pol raz dziennie to jak mam schodzic, brac pol z pol czy co 🤣😂
Mnie tez intuicja nigdy nie zawodzi niestety 😏❌AMH 0,51
❌Torbiele endometrialne
❌Czynnik męski
Wskazanie do IVF 2017/18
I Beta 9dpt 102🍀✊
II Beta 11dpt 242 🍀✊
III Beta 14dpt 1138 🍀✊
IV Beta 21dpt 19460 🍀✊
29dpt mamy ❤ 🙏🍀✊
37dpt 148bpm 💗 🍀✊
51dpt 181bpm 💗🍀✊
Nifty pro OK🩰
2.12.2021 👧 3560g 55cm🥰
[/url]
-
Morwa wrote:Ja dzisiaj już zaczynam schodzić z dawek sterydu. Wiara wiarą , ale intuicja mnie jeszcze w tych sprawach nie zawiodła
Test z dzisiaj nadaje się do reklamy vizira. Także trzymam kciuki za pozostałe :* :* :*
Ja już zrobiłam 4 testy, wszystkie białe, poszłam na betę proforma + dlatego, ze tez chce odstawić leki. Coś skuteczność ponad 50% jakoś mało widoczna w naszej grupie...
-
Mayu85 wrote:No to niezle, tez bym sie wkurzyla powinni tego pilnowac
-
Kurcze dziewczyny tak mi przykro.. Ja odliczam już dni do poniedziałku, nie robię wcześniej testu noo lekarz mi zabronił, i mówił że niepotrzebny stres a często wychodzi dopiero po tych 11 dniach. Także czekam ale jest ciężko. Różne mam myśli, cały czas mnie boli podbrzusze jak ak na okres..
-
Mayu85 wrote:Morwa ale jak schodzisz biezesz mniejsza dawke czy co drugi dzien bo ja sie calyczas zastanawiam jak ma pol raz dziennie to jak mam schodzic, brac pol z pol czy co 🤣😂
Mnie tez intuicja nigdy nie zawodzi niestety 😏A później odstawiasz całkowicie. Ja obecnie brałam całą tabletkę. Od dzisiaj biorę pół tabletki , a po tygodniu będę brała 1/4 tabletki i odstawie całkowicie
-
Przyszła moja beta: < 0,1. Nie jestem zaskoczona, już przepracowałam w głowie temat 2 dni temu i wiem co dalej. Trzymam teraz za Was kciuki Dziewczyny, a Wy trzymajcie za mnie za jakis czas:) Będę się odzywać.
-
zielonaherbata wrote:Przyszła moja beta: < 0,1. Nie jestem zaskoczona, już przepracowałam w głowie temat 2 dni temu i wiem co dalej. Trzymam teraz za Was kciuki Dziewczyny, a Wy trzymajcie za mnie za jakis czas:) Będę się odzywać.- starania o pierwszą dzidzię od 2007 r., 41 lat
- PCOS, Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Wrogi śluz, Wysoka prolaktyna, Mutacja genu MTHFR, (homozygota TT), problem z zagnieżdżeniem, rozjechane cytokiny, haplotyp KIR AA, wysokie NK, ANA 3 dodatnie, allo MLR - 0%, po szczepieniach allo MLR – 49%
- 4 x IUI – ciąża biochemiczna
- styczeń 2018r. ICSI - krótki protokół - 3 blastki
- grudzień 2018 r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- styczeń 2020 r. - crio dwóch blastek
- luty 2020 r. - zmiana kliniki - Invimed, immunologia doc. Paśnik
- 01.06.2020 r. - IMSI - krótki protokół z antagonistą – 7 blastek
- 04.08.2020r. - crio blastki - ciąża biochemiczna
- 16.10.2020r. crio blastki - 💔 6 tc
- 16.03.2021r. - crio blastki - 💔 6/7 tc
- 25.05., 15.06., 13.07.2021r. - szczepienia limfocytami męża
- 30.09.2021r. - crio blastki
- 29.10.2021r. - jest
- Nifty pro - chłopczyk
-
zielonaherbata wrote:Przyszła moja beta: < 0,1. Nie jestem zaskoczona, już przepracowałam w głowie temat 2 dni temu i wiem co dalej. Trzymam teraz za Was kciuki Dziewczyny, a Wy trzymajcie za mnie za jakis czas:) Będę się odzywać.
Ojej przykro mi bardzo 😔Będę trzymać kciuki jak tylko ruszysz znowu 🙂🍀 -
Morwa wrote:Dostałam sprawozdanie z hodowli... chujnia z grzybnią... nastawiam się na kolejną procedurę.. Nie wiem kiedy bo muszę to przetrawić. Ani nie mamy ani mrożonych zarodków ani komórek... takiej masakry się nie spodziewałam. To tyle z mrożenie oocytow. Strata kasy bo inaczej tego nazwać nie mogę. Nie dość,że wtopilam kasę na tą procedurę to jeszcze utrymywalam to gówno od 2017r... Dla niewtajemniczonych mialam procedure na mrozonych oocytach . Mialam ich zamrozone az 20 !
Przykro mi bardzo ☹ tulę ❤