X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Invitro a półroczne stymulowanie owulacji
Odpowiedz

Invitro a półroczne stymulowanie owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pozytywna Nowa

Wysłany: 14 maja, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Od kwietnia 2024 r. jesteśmy pod opieką ginekologa, który diagnozował nas w kierunku niepłodności. W listopadzie 2024 r. po badaniu nasienia wyszło, że jest 0% prawidłowej budowy plemników.
    W grudniu 2024 r. byliśmy na wizycie w klinice niepłodności. Tam uzyskaliśmy informację o powtórzeniu badaniu nasienia z rozszerzeniem o hba, scd i o tym, że od kwietnia będziemy mogli się kwalifikować to rządowego programu invitro. Niedawno (10 maja) byliśmy na kolejnej wizycie w klinice niepłodności, gdzie usłyszeliśmy że sama zła morfologia (2%) nie jest wskazaniem do invitro i powinnam mieć przez pół roku stymulowaną owulację bo mam policystyczny wygląd jajników, gdzie w grudniu nie było o tym ani słowa! Owulację miałam potwierdzaną przez monitoring 2 miesiące i normalnie owulkę mam, są na to dokumenty.
    Czy jest to konieczne? Czy szukać innej kliniki?

• Martolina Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby kwalifikować się do programu musisz mieć zdiagnozowaną przyczynę niepłodności albo udokumentowane 12 miesięczne leczenie pary - jak przebiegało Wasze wcześniejsze leczenie ? Badałaś AMH? Miałaś robioną drożność jajowodów ? Kiedy było pierwsze badanie nasienia ?

👩 1993
    FSH 18 AMH 0,74 😢
    🧔🏻‍♂️1986
    Wszystkie badania ok

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle

03.2025 IVF krótki protokół - ❄️ 4BB
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    10 dpt beta 216 -> 12 dpt beta 540 -> 14 dpt beta 1100
    20.05.2025 25dpt - CRL 0,32cm, mamy 🩷
    03.06.2025 - CRL 1,88 cm
  • Pozytywna Nowa

Wysłany: 15 maja, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze badanie nasienia było w 11.2024 r. Było to badanie nasienia z morfologia. Kolejne było w 3.2025 i tutaj buła morfologia, scd i hba.
    Amh nie miałam badanego bo nikt o tym nie wspomniał. Wczoraj byłam na wizycie u ginekologa, który mi powiedział, że warto zrobić więc na dniach wykonam to badanie.
    Głównie tutaj było skupienie się na moim Mężu i wprowadzenie jemu suplementacji.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ