X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Invitro a półroczne stymulowanie owulacji
Odpowiedz

Invitro a półroczne stymulowanie owulacji

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Pozytywna Nowa

Wysłany: 14 maja, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!
    Od kwietnia 2024 r. jesteśmy pod opieką ginekologa, który diagnozował nas w kierunku niepłodności. W listopadzie 2024 r. po badaniu nasienia wyszło, że jest 0% prawidłowej budowy plemników.
    W grudniu 2024 r. byliśmy na wizycie w klinice niepłodności. Tam uzyskaliśmy informację o powtórzeniu badaniu nasienia z rozszerzeniem o hba, scd i o tym, że od kwietnia będziemy mogli się kwalifikować to rządowego programu invitro. Niedawno (10 maja) byliśmy na kolejnej wizycie w klinice niepłodności, gdzie usłyszeliśmy że sama zła morfologia (2%) nie jest wskazaniem do invitro i powinnam mieć przez pół roku stymulowaną owulację bo mam policystyczny wygląd jajników, gdzie w grudniu nie było o tym ani słowa! Owulację miałam potwierdzaną przez monitoring 2 miesiące i normalnie owulkę mam, są na to dokumenty.
    Czy jest to konieczne? Czy szukać innej kliniki?

• Martolina Autorytet

Wysłany: 14 maja, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żeby kwalifikować się do programu musisz mieć zdiagnozowaną przyczynę niepłodności albo udokumentowane 12 miesięczne leczenie pary - jak przebiegało Wasze wcześniejsze leczenie ? Badałaś AMH? Miałaś robioną drożność jajowodów ? Kiedy było pierwsze badanie nasienia ?

👩 1993 🧔🏻‍♂️1986

Starania na luzie od 01.2024
    4 cykle z ovitrelle

03.2025 IVF krótki protokół - 8🥚-> 6MII -> tylko 1 ❄️
    25.04.2025 FET 4BB 🤞🍀
    05.05.2025 10 dpt beta 216 🍀🥹
    20.05.2025 25dpt - serduszko pracuje ❤️

Zdrowa córeczka 🩷

preg.png
  • Pozytywna Nowa

Wysłany: 15 maja, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze badanie nasienia było w 11.2024 r. Było to badanie nasienia z morfologia. Kolejne było w 3.2025 i tutaj buła morfologia, scd i hba.
    Amh nie miałam badanego bo nikt o tym nie wspomniał. Wczoraj byłam na wizycie u ginekologa, który mi powiedział, że warto zrobić więc na dniach wykonam to badanie.
    Głównie tutaj było skupienie się na moim Mężu i wprowadzenie jemu suplementacji.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ