X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Invitro z komórką dawczyni
Odpowiedz

Invitro z komórką dawczyni

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aguś19 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Czy ktoś korzysta z kd?

p19udqk3oonve1f7.png

2004 urodziła się moja córka
    2011 torbiel na jajniku, usunięty jajnik z przydatkami, endometrioza
    04.2016 rozpoczęcie starań o dziecko
    12.2016 ciąża biochemiczna
    2017 naturalne starania
    2018 badanie amh 0.01 :(
    2018 pierwsza wizyta w invimed zapisanie w kolejkę kd
    2019 amh 0,02
    11.2019 pierwszy transfer niestety nieudany
    Zostały 2 śnieżynki
    Wysoka homocysteina
    01.06.2020 transfer
  • Fantasmagoria Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aguś :)

Ja korzystam i właśnie myślałam, żeby odświeżyć stary wątek, będziemy miały od razu bazę danych :) Już go szukam i mam nadzieje widzimy się na miejscu!

Niespełnione marzenia oddam za darmo w dobre ręce...
    AMH 0,2/brak lewego jajowodu oraz lewej nerki/morfologia nasienia 1% ---> poprawa na 3%
    I IVF, długi protokół, stymulacja przerwana - słaba reakcja
    II IVF krótki protokół - punkcja, 0 komórek pobranych :(
    III IMSI 06.2019 kd - 17.06. transfer, 28.06. beta 1,2 brak mrozaków
    AZ - transfer 02.12. ☹️
    Koniec walki o macierzyństwo, początek walki o przetrwanie...
  • Aguś19 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fantasmagoria wrote:
    Hej Aguś :)

Ja korzystam i właśnie myślałam, żeby odświeżyć stary wątek, będziemy miały od razu bazę danych :) Już go szukam i mam nadzieje widzimy się na miejscu!
    Hej. Jak tam znalazłaś?

p19udqk3oonve1f7.png

2004 urodziła się moja córka
    2011 torbiel na jajniku, usunięty jajnik z przydatkami, endometrioza
    04.2016 rozpoczęcie starań o dziecko
    12.2016 ciąża biochemiczna
    2017 naturalne starania
    2018 badanie amh 0.01 :(
    2018 pierwsza wizyta w invimed zapisanie w kolejkę kd
    2019 amh 0,02
    11.2019 pierwszy transfer niestety nieudany
    Zostały 2 śnieżynki
    Wysoka homocysteina
    01.06.2020 transfer
  • Aaaaaa Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 10:42

• Aaaaaa Znajoma

Wysłany: 27 czerwca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyliłam wątki
    :-)

• W_oczekiwaniu_na Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, od pewnego czasu (w sumie za niedługo będzie rok) intensywnie Was podczytuje ale się nie udzielam.

Krótko o naszej historii... O dziecko staraliamy się 2 lata bez jakoś zbędnych ponagleń. W pewnym momencie stwierdziłam że chyba jest jakiś problem ze po takim czasie nic się nie udało. Okazało się że mam przedwczesne wygasanie jajników i brak szansy na ciążę droga naturalna. Jedyna szansa z KD. Dużo orym czytalam. Jakoś nie robiło nam to z mężem różnicy i zdecydowaliśmy się na tą opcję. Przecież to i tak będzie nasze dziecko. Podpisaliśmy umowę, daliśmy zaliczkę i w trakcie oczekiwania na komórki dawczyni splajtowała firma w której pracowałam. Gdy telefon zadzwonił że są komórki niestety musialam powiedzieć że musimy to odłożyć w czasie na kilka miesięcy. Nie będę się tu rozwodzi że w Provita wygląda to wogole inaczej niż ludzie opisują w innych klinikach. Nie wiemy nic o dawczyni, nawet jej wieku. Nic. Bardzo mnie to rozczarowalo. Ale wracając do rzeczy - znalazlam prace, przeszłam okres próbny więc mamy już możliwości powrotu do procedury.
    We wrześniu wyjeżdżamy na wakacje i chcemy od razu tranafer. Jak logistycznie powinniśmy to rozegrać? Na umowie mam wykaz badań które mamy zrobić więc wystarczy je wykonać i jak najszybciej iść z nimi do lekarza czy dopiero po powrocie? Bo widzę że niektóre maja ważności 3 msc. Bo jak nie będę stymulowana to wyobrażam sobie że w 1 dniu miesiączki biorę leki. Około 10 dnia pobierana nasienie i za 3/5 dni idę na transfer. Ma ktoś doswiadczenie w tej kwestii i może coś doradzić?

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ