Forum Starając się z pomocą medyczną Irygacje 2% kwasem mlekowym na bakterie w szyjce macicy
Odpowiedz

Irygacje 2% kwasem mlekowym na bakterie w szyjce macicy

  • AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • wdrodze82 Koleżanka
    Postów: 75 6

    Wysłany: 21 września 2020, 16:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Znalazłam na forum wzmiankę na temat irygacji 2% kwasem mlekowym. Dziewczyna pisała, że ta metoda okazała się wreszcie skuteczna w przeciwieństwie do wcześniejszych antybiotyków i pozbyła się dzięki temu uporczywych bakterii.
    Chciałam poprosić Was o podzielenie się ew. doświadczeniem i przede wszystkim informacje, czy taki kwas mlekowy do irygacji można dostać bez recepty???
    Ja dziś dostałam kolejny wynik wymazów i znowu są bakterie. Już nie mam siły :(

    11.2018 26tc 👼 zawał łożyska
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    MTHFR_677CT hetero ❌
    PAI-1 4G homo ❌
    ANA: 1:320❌

    2022 IVM z mini IVF?
    _____________________________________
    Ability is one thing, persistence - everything
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4740 2558

    Wysłany: 21 września 2020, 17:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wdrodze82 wrote:
    Witam.
    Znalazłam na forum wzmiankę na temat irygacji 2% kwasem mlekowym. Dziewczyna pisała, że ta metoda okazała się wreszcie skuteczna w przeciwieństwie do wcześniejszych antybiotyków i pozbyła się dzięki temu uporczywych bakterii.
    Chciałam poprosić Was o podzielenie się ew. doświadczeniem i przede wszystkim informacje, czy taki kwas mlekowy do irygacji można dostać bez recepty???
    Ja dziś dostałam kolejny wynik wymazów i znowu są bakterie. Już nie mam siły :(
    Ja nie pomogę w sprawie irygacji. Ale też męczyłam się z bakteriami. Jakie masz bakterie? Czy mąż też był leczony i na czas kuracji powstrzymywaliscie się od współżycia?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 17:10

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
  • Zielone.Slonce Przyjaciółka
    Postów: 97 201

    Wysłany: 21 września 2020, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wdrodze82 wrote:
    Witam.
    Znalazłam na forum wzmiankę na temat irygacji 2% kwasem mlekowym. Dziewczyna pisała, że ta metoda okazała się wreszcie skuteczna w przeciwieństwie do wcześniejszych antybiotyków i pozbyła się dzięki temu uporczywych bakterii.
    Chciałam poprosić Was o podzielenie się ew. doświadczeniem i przede wszystkim informacje, czy taki kwas mlekowy do irygacji można dostać bez recepty???
    Ja dziś dostałam kolejny wynik wymazów i znowu są bakterie. Już nie mam siły :(
    Widzę, że czekasz na HSG. Też leczyłam bakterie przez kilka miesięcy i jak jedna zlikwidowałam to coś nowego się przypaletalo i ostatecznie miałam HSG z profilaktyka jak przy porodzie. Przed i po HSG dostałam dożylnie antybiotyk. Ale rozumiem Twoje emocje. Ja zmieniłam bieliznę na tylko bawełniana, nie jadłam slodyczy, seksu prawie nie uprawiałam a to i tak nic nie dało 😊

    Starania od 12.2018 ❗37 cs ❗😥
    👩 '92
    Czynnik V (R2)❌, MTHFR C677T❌, PAI-1 4G - hetero❌
    🔹Jajowody drożne,
    🔹AMH 2020 - 5,09✔️06.21 - 8,14 😱
    🔹Laparoskopia - 12.2020 ➡️Endometrioza 1st. ❌
    🔹Homocysteina 8.21 - 4,55
    👨 '90
    Nasienie:
    🔹5.2019 ✔️
    🔹7. 2020 HBA 89%
    🔹04.2021: ruchliwość 45%, morfologia 4% 🥳
    🔹SDF: 6,15% 👍

    Invicta Warszawa
    1. IUI 26.09.20 🍷
    2. IUI 27.10.20 🍷- słabe nasienie ☹️
    __________________________
    31.03.21 nowa klinika - Novum Warszawa
    3. IUI 27.04.21 🍷
    💉In vitro:
    19.06 PUNKCJA - pobrano 15 oocytów - 4 blastki i 9 zamrożonych oocytów
    ❤️ 28.07.21 FET 4.1.2 😥
    💉08.21 histeroskopia - usunięte mikropolipy + biopsja endometrium
    ❤️ 22.09.21 FET 4.2.2 😥

    💔CB 23.10.22 FET 4.2.2 10dpt beta 9,3 --> 12 dpt 💔

    Został nam 1 zarodek ❄️w 5 dobie. 4.2.2
    8.12.21 Docent P.
    Allo Mlr 18,8 %
    1. szczepienie 25.01
    2. szczepienie 15.02
    Cdn.
  • wdrodze82 Koleżanka
    Postów: 75 6

    Wysłany: 21 września 2020, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśla, wyszły znowu ziarniaki gram dodatnie. Mąż miał posiew z nasienia i było czysto. W moczu u niego też. Ja się kilka miesięcy męczyłam z infekcjami moczowymi, ale z tym już jest ok. Tylko w tej szyjce ciągle coś :/
    Leczyłam się tylko ja, 2 razy Pimafucin i 1x Doxycyclina po kolposkopii. Podczas leczenia oczywiscie nie wspolzylismy. Teraz biore probiotyk dopochwowo. Załamana jestem, kolejny cykl bez szans.

    Zielone Słońce. Boję się teraz tej drożności, już miałam tych antybiotyków od cholery przez ostatnie 3 miesiące. I szczerze wątpię, by ten dożylny podziałał. Bardziej się boję, że razem z kontrastem przy HSG ten syf mi się do jajników rozprzestrzeni.
    Nie wiem co robić, czekać na decyzję docenta przed sono hsg i liczyc, ze dożylny antybiotyk podziała, czy robić teraz wymaz z antybiogramem, czekać tydzień na wynik, iść do gina po receptę, leczyć syfa minimum tydzień, znowu wymaz i liczyć na cud, że wreszcie lek zadziała. Witki mi opadły po prostu po tych dzisiejszych nowinach.

    11.2018 26tc 👼 zawał łożyska
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    MTHFR_677CT hetero ❌
    PAI-1 4G homo ❌
    ANA: 1:320❌

    2022 IVM z mini IVF?
    _____________________________________
    Ability is one thing, persistence - everything
  • Zielone.Slonce Przyjaciółka
    Postów: 97 201

    Wysłany: 22 września 2020, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wdrodze82 wrote:
    Anuśla, wyszły znowu ziarniaki gram dodatnie. Mąż miał posiew z nasienia i było czysto. W moczu u niego też. Ja się kilka miesięcy męczyłam z infekcjami moczowymi, ale z tym już jest ok. Tylko w tej szyjce ciągle coś :/
    Leczyłam się tylko ja, 2 razy Pimafucin i 1x Doxycyclina po kolposkopii. Podczas leczenia oczywiscie nie wspolzylismy. Teraz biore probiotyk dopochwowo. Załamana jestem, kolejny cykl bez szans.

    Zielone Słońce. Boję się teraz tej drożności, już miałam tych antybiotyków od cholery przez ostatnie 3 miesiące. I szczerze wątpię, by ten dożylny podziałał. Bardziej się boję, że razem z kontrastem przy HSG ten syf mi się do jajników rozprzestrzeni.
    Nie wiem co robić, czekać na decyzję docenta przed sono hsg i liczyc, ze dożylny antybiotyk podziała, czy robić teraz wymaz z antybiogramem, czekać tydzień na wynik, iść do gina po receptę, leczyć syfa minimum tydzień, znowu wymaz i liczyć na cud, że wreszcie lek zadziała. Witki mi opadły po prostu po tych dzisiejszych nowinach.
    Moim zdaniem to zamknięte koło, bo antybiotyk niszczy Ci razem i te dobre bakterie więc masz obniżona odporność i wyleczysz jedna bakterie to przypaleta się inna. Ja tak miałam. I co miesiąc zmiana antybiotyku bo inny rodzaj bakterii. Ja nie mam powikłań po dożylnym antybiotyku. Zresztą o tym i tak decyduje lekarz. Mi nawracała głównie jedna bakteria i lekarz stwierdził, że jestem jej nosicielrm (czy coś takiego?) i terzeba w ten sposób. Im dłużej bierzesz antybiotyki to tym bardziej się na nie uodparniasz. Ale też byłam podłamana za każdym razem jak odbierałam wyniki z laboratorium. Już traciłam nadzieje chwilami 😊

    Anuśla, wdrodze82 lubią tę wiadomość

    Starania od 12.2018 ❗37 cs ❗😥
    👩 '92
    Czynnik V (R2)❌, MTHFR C677T❌, PAI-1 4G - hetero❌
    🔹Jajowody drożne,
    🔹AMH 2020 - 5,09✔️06.21 - 8,14 😱
    🔹Laparoskopia - 12.2020 ➡️Endometrioza 1st. ❌
    🔹Homocysteina 8.21 - 4,55
    👨 '90
    Nasienie:
    🔹5.2019 ✔️
    🔹7. 2020 HBA 89%
    🔹04.2021: ruchliwość 45%, morfologia 4% 🥳
    🔹SDF: 6,15% 👍

    Invicta Warszawa
    1. IUI 26.09.20 🍷
    2. IUI 27.10.20 🍷- słabe nasienie ☹️
    __________________________
    31.03.21 nowa klinika - Novum Warszawa
    3. IUI 27.04.21 🍷
    💉In vitro:
    19.06 PUNKCJA - pobrano 15 oocytów - 4 blastki i 9 zamrożonych oocytów
    ❤️ 28.07.21 FET 4.1.2 😥
    💉08.21 histeroskopia - usunięte mikropolipy + biopsja endometrium
    ❤️ 22.09.21 FET 4.2.2 😥

    💔CB 23.10.22 FET 4.2.2 10dpt beta 9,3 --> 12 dpt 💔

    Został nam 1 zarodek ❄️w 5 dobie. 4.2.2
    8.12.21 Docent P.
    Allo Mlr 18,8 %
    1. szczepienie 25.01
    2. szczepienie 15.02
    Cdn.
  • Anuśla Autorytet
    Postów: 4740 2558

    Wysłany: 22 września 2020, 14:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wdrodze82 wrote:
    Anuśla, wyszły znowu ziarniaki gram dodatnie. Mąż miał posiew z nasienia i było czysto. W moczu u niego też. Ja się kilka miesięcy męczyłam z infekcjami moczowymi, ale z tym już jest ok. Tylko w tej szyjce ciągle coś :/
    Leczyłam się tylko ja, 2 razy Pimafucin i 1x Doxycyclina po kolposkopii. Podczas leczenia oczywiscie nie wspolzylismy. Teraz biore probiotyk dopochwowo. Załamana jestem, kolejny cykl bez szans.

    Zielone Słońce. Boję się teraz tej drożności, już miałam tych antybiotyków od cholery przez ostatnie 3 miesiące. I szczerze wątpię, by ten dożylny podziałał. Bardziej się boję, że razem z kontrastem przy HSG ten syf mi się do jajników rozprzestrzeni.
    Nie wiem co robić, czekać na decyzję docenta przed sono hsg i liczyc, ze dożylny antybiotyk podziała, czy robić teraz wymaz z antybiogramem, czekać tydzień na wynik, iść do gina po receptę, leczyć syfa minimum tydzień, znowu wymaz i liczyć na cud, że wreszcie lek zadziała. Witki mi opadły po prostu po tych dzisiejszych nowinach.
    Przed hsg musisz byc czysta. Mnie lekarz konowall robił IUI bez badań i wpuscil mi ecole do jamy macicy.

    Spróbuj z olejkiem oregano. On działa bakteriobójczo. Tylko nie można go rozpuszczac w wodzie, tylko np. w oliwie.

    wdrodze82 lubi tę wiadomość

    ojxe8ribfhgxs7lm.png

    3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
    4 x IUI :-(
    Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
    Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
    ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
    28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
    27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
    7dpt beta 39.46 😄
    9dpt beta 164
    11dpt beta 484
    14dpt beta 2566
    24dpt - mamy Serduszko!
    Czekamy na Córeczkę😄
    09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
    "Nie bój się, tylko wierz."
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ