Irygacje 2% kwasem mlekowym na bakterie w szyjce macicy
-
wdrodze82 wrote:Witam.
Znalazłam na forum wzmiankę na temat irygacji 2% kwasem mlekowym. Dziewczyna pisała, że ta metoda okazała się wreszcie skuteczna w przeciwieństwie do wcześniejszych antybiotyków i pozbyła się dzięki temu uporczywych bakterii.
Chciałam poprosić Was o podzielenie się ew. doświadczeniem i przede wszystkim informacje, czy taki kwas mlekowy do irygacji można dostać bez recepty???
Ja dziś dostałam kolejny wynik wymazów i znowu są bakterie. Już nie mam siłyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2020, 17:10
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
nick nieaktualnywdrodze82 wrote:Witam.
Znalazłam na forum wzmiankę na temat irygacji 2% kwasem mlekowym. Dziewczyna pisała, że ta metoda okazała się wreszcie skuteczna w przeciwieństwie do wcześniejszych antybiotyków i pozbyła się dzięki temu uporczywych bakterii.
Chciałam poprosić Was o podzielenie się ew. doświadczeniem i przede wszystkim informacje, czy taki kwas mlekowy do irygacji można dostać bez recepty???
Ja dziś dostałam kolejny wynik wymazów i znowu są bakterie. Już nie mam siły -
nick nieaktualnywdrodze82 wrote:Anuśla, wyszły znowu ziarniaki gram dodatnie. Mąż miał posiew z nasienia i było czysto. W moczu u niego też. Ja się kilka miesięcy męczyłam z infekcjami moczowymi, ale z tym już jest ok. Tylko w tej szyjce ciągle coś
Leczyłam się tylko ja, 2 razy Pimafucin i 1x Doxycyclina po kolposkopii. Podczas leczenia oczywiscie nie wspolzylismy. Teraz biore probiotyk dopochwowo. Załamana jestem, kolejny cykl bez szans.
Zielone Słońce. Boję się teraz tej drożności, już miałam tych antybiotyków od cholery przez ostatnie 3 miesiące. I szczerze wątpię, by ten dożylny podziałał. Bardziej się boję, że razem z kontrastem przy HSG ten syf mi się do jajników rozprzestrzeni.
Nie wiem co robić, czekać na decyzję docenta przed sono hsg i liczyc, ze dożylny antybiotyk podziała, czy robić teraz wymaz z antybiogramem, czekać tydzień na wynik, iść do gina po receptę, leczyć syfa minimum tydzień, znowu wymaz i liczyć na cud, że wreszcie lek zadziała. Witki mi opadły po prostu po tych dzisiejszych nowinach.Anuśla, wdrodze82 lubią tę wiadomość
-
wdrodze82 wrote:Anuśla, wyszły znowu ziarniaki gram dodatnie. Mąż miał posiew z nasienia i było czysto. W moczu u niego też. Ja się kilka miesięcy męczyłam z infekcjami moczowymi, ale z tym już jest ok. Tylko w tej szyjce ciągle coś
Leczyłam się tylko ja, 2 razy Pimafucin i 1x Doxycyclina po kolposkopii. Podczas leczenia oczywiscie nie wspolzylismy. Teraz biore probiotyk dopochwowo. Załamana jestem, kolejny cykl bez szans.
Zielone Słońce. Boję się teraz tej drożności, już miałam tych antybiotyków od cholery przez ostatnie 3 miesiące. I szczerze wątpię, by ten dożylny podziałał. Bardziej się boję, że razem z kontrastem przy HSG ten syf mi się do jajników rozprzestrzeni.
Nie wiem co robić, czekać na decyzję docenta przed sono hsg i liczyc, ze dożylny antybiotyk podziała, czy robić teraz wymaz z antybiogramem, czekać tydzień na wynik, iść do gina po receptę, leczyć syfa minimum tydzień, znowu wymaz i liczyć na cud, że wreszcie lek zadziała. Witki mi opadły po prostu po tych dzisiejszych nowinach.
Spróbuj z olejkiem oregano. On działa bakteriobójczo. Tylko nie można go rozpuszczac w wodzie, tylko np. w oliwie.wdrodze82 lubi tę wiadomość
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -