IUI styczeń 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina9 wrote:Ja miałam dwie iui i po pierwszej ból na okres po kilku dniach. Byłam w szoku, że tak szybko. Mówiłam o tym lekarce i kazała przy kolejnej iui brać duphaston. Po drugiej iui już mniejszy ból ale też jakoś kilka dni po.
-
Zoja, PannaNikt przykro mi
PannaNikt to ja chodzę do osteopaty i bardzo sobie chwalę, dzisiaj nawet byłam, tylko jestem trochę zła, bo zamiast zająć się miednica przed iui, to on mi "sprzątał " pozostałości po covidzie, z którego wyszłam w piątek. Tyle że ja juz chodzę rok, a ciąży nie ma, ale ja chodzę też z powód moich innych problemów.
Zaczekam rez akupunkturę i planuje iść w środę.
Imbirowa, ja też czułam bardzo dziwne zapachy przy covidzie. Moja piękna sól do kąpieli śmierdziała mi jak śmieci 🙈
Angel trzymam kciuki, aby ta druga kreska była tą "prawidłową".
Ja jutro idę na monitoring I się okaże, czy w końcu podejdę do iui w tym cyklu. Liczę że powinna być w czwartek.
Za wszystkie dziewczyny które czekają na testowanie i te, które na dniach podchodzą do iui trzymam mocno kciuki! Jesteśmy w tym razem ❤Imbirowa, PannaNikt86, Zoja101 lubią tę wiadomość
-
AniaŁ123 wrote:Zoja, PannaNikt przykro mi
PannaNikt to ja chodzę do osteopaty i bardzo sobie chwalę, dzisiaj nawet byłam, tylko jestem trochę zła, bo zamiast zająć się miednica przed iui, to on mi "sprzątał " pozostałości po covidzie, z którego wyszłam w piątek. Tyle że ja juz chodzę rok, a ciąży nie ma, ale ja chodzę też z powód moich innych problemów.
Imbirowa, ja też czułam bardzo dziwne zapachy przy covidzie. Moja piękna sól do kąpieli śmierdziała mi jak śmieci 🙈
Ja jutro idę na monitoring I się okaże, czy w końcu podejdę do iui w tym cyklu. Liczę że powinna być w czwartek.
Za wszystkie dziewczyny które czekają na testowanie i te, które na dniach podchodzą do iui trzymam mocno kciuki! Jesteśmy w tym razem ❤ -
AniaŁ123 wrote:Zoja, PannaNikt przykro mi
Za wszystkie dziewczyny które czekają na testowanie i te, które na dniach podchodzą do iui trzymam mocno kciuki! Jesteśmy w tym razem ❤ -
Powodzenia dziewczyny oby się udało!!
Ja jutro idę na sprawdzenie czy nie zrobiły się cysty itd. - trzeci dzień cyklu, pierwszy raz będę u ginekologa w trakcie okresu i trochę się tego boję - Wy tak chodzicie?
I jeśli wszystko ok to kolejna stymulacja i podejdziemy ostatni raz do IUI. A później to nie wiem..
A i jutro zamierzam jeszcze raz poprosić lekarkę o heparynę, chcę spróbować w tym cyklu z nią, może to coś daWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2022, 09:04
Do tej pory łącznie 8 transferów ivf
2021r. - 3 nieudane IUI, laparoskopia
2022r. - 1 procedura: 4 transfery (2 przebadane zarodki, bardzo niskie lub zerowe bety)
W międzyczasie histeroskopia, antybiotyki, scratching
2023r. - 2 procedura: 4 transfery
1 transfer, zarodek przebadany - CP z wycięciem jajowodu
2 transfer, zarodek przebadany, immunoglobuliny - CB
3 transfer z dwoma zarodkami - beta nie drgnęła
Kolejna histeroskopia (mechaniczna), 3 miesiące sztucznej menopauzy
4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 18dpt beta 7700 -
Ja nigdy nie byłam podczas okresu u lekarza. Ale podczas poronienia (bo krwawiłam bardzo długo). Dla lekarzy i ludzi pracujących w szpitalu to norma. No i po porodzie to już w ogóle inny świat. Widza Cię w takim stanie, ze chyba człowiek już nie ma żadnych oporów 😂
26 dzień cyklu i trochę piersi może bola. Ale generalnie nie widzę zbytnio objawów.2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 PCOS - brak owulacji, AMH 6 - Aromek + Menopur + Eutrig/Gonapeptyl daily 💉💊
📍 Hashimoto, niedoczynność - Letrox 125 💊
📍 PAI- 1 homo - Acard 150 💊 Heparyna ⏸💉
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
📍 Morfologia 2-3% , leukocytospermia, złe upłynnienie - Clo 💊 TenFertilOn 💊 -
nick nieaktualny
-
Wydaje mi się, że dzień cyklu nie ma znaczenia. Ja robiłam krzywą trzy razy i żaden lekarz nigdy mi nie mówił, że musi być w jakimś konkretnym dniu.
Becky123 lubi tę wiadomość
Do tej pory łącznie 8 transferów ivf
2021r. - 3 nieudane IUI, laparoskopia
2022r. - 1 procedura: 4 transfery (2 przebadane zarodki, bardzo niskie lub zerowe bety)
W międzyczasie histeroskopia, antybiotyki, scratching
2023r. - 2 procedura: 4 transfery
1 transfer, zarodek przebadany - CP z wycięciem jajowodu
2 transfer, zarodek przebadany, immunoglobuliny - CB
3 transfer z dwoma zarodkami - beta nie drgnęła
Kolejna histeroskopia (mechaniczna), 3 miesiące sztucznej menopauzy
4 transfer 21.12.2023 - immunoglobuliny, tona leków - 6dpt beta 26, 8dpt beta 60, 10dpt beta 166, 12dpt beta 442 18dpt beta 7700 -
Dokładnie Zoja. Nie ma żadnego znaczenia.
W końcu w ciąży robisz krzywą po 20 którymś tygodniu.Becky123 lubi tę wiadomość
2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Jak tu ponad tydzień wytrzymać jeszcze do testowania. Chciałabym żeby coś mnie bolało ze to implantacja ale ja zawsze mam jakieś ciągnięcia i bóle małe podbrzusza i nigdy nic to nie jestHsg niedroznosc 1 jajowodu
Mutacje acard
Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
2 iui nieudane
1 transfer swierzy ❌
Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
2 transfer ❄️ encorton neoparin
11dpt beta 308
25dpt pęcherzyk
34dpt serduszko ledwo zipie
42dpt ❌
3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
Naturals między ivf
32dc beta 750 🤞
38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
52 dc mamy serduszko ❤
-
Katikat wrote:Jak tu ponad tydzień wytrzymać jeszcze do testowania. Chciałabym żeby coś mnie bolało ze to implantacja ale ja zawsze mam jakieś ciągnięcia i bóle małe podbrzusza i nigdy nic to nie jest
A objawów człowiek zawsze się doszukuje bo to daje nadzieje.2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Imbirowa wrote:Ciężko jest wytrzymać i nie myśleć. Ja robiłam wszystko tylko aby odciągnąć uwagę.
A objawów człowiek zawsze się doszukuje bo to daje nadzieje.Imbirowa lubi tę wiadomość
-
Vaiana wrote:Dokładnie Imbirowa. W poprzednim cyklu po iui tylko wynajdywałam sobie robote, żeby się nie doszukiwać i nie skupiać na myśleniu czy się udało czy nie. Niestety nie zawsze się udawało odciągnąć myśli, czas się niemiłosiernie dłużył. Dziś idę na monitoring i być może jutro już będę miała kolejną próbę. Te dwa tyg do owu minęły jak z bicza strzelił
No mi zawsze ten czasu od 1 dnia miesiączki do owu mija jak z bicza. Aż szok2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Imbirowa wrote:No bo jednak na koniec dnia trafiasz na kanapę czy do łóżka, gdzie korci aby poszukać w necie objawów dla danego dnia cyklu. Ja akurat byłam w tym czasie na zwolnieniu wiec wychodziłam na długie spacery (sezon grzybowy) i tak spędzałam dzień. Teraz mam już synka wiec to on głowie zajmuje mi głowę. Ale tez mysle nadal.
No mi zawsze ten czasu od 1 dnia miesiączki do owu mija jak z bicza. Aż szokHsg niedroznosc 1 jajowodu
Mutacje acard
Dr J. błędna diagnoza pcos I cała apteka suplementow które nic nie daly
2 iui nieudane
1 transfer swierzy ❌
Histeroskopia i wykryty stan zapalny I dużo kom NK
2 transfer ❄️ encorton neoparin
11dpt beta 308
25dpt pęcherzyk
34dpt serduszko ledwo zipie
42dpt ❌
3 transfer ❄️ encorton neoparin cykl sztuczny 16dc ❌
Polip, Histeroskopia i stan zapalny leczone
Naturals między ivf
32dc beta 750 🤞
38 dc pęcherzyk I ciałko żółte
52 dc mamy serduszko ❤
-
Ja też właśnie czekam na monitoring. Mam ogromną nadzieję że w tym miesiącu w końcu uda się chocoaz podejść do pierwszej próby. Liczę też że covid nie poprzestawiał mi w owulacji i będzie w terminie, bo mam strasznie ciasno w tym tygodniu i tylko czwartek wchodzi w grę 🙈
Ja zawsze doszukuje się objawów, a tak naprawdę, to w cyklu w którym zaszłam z córką, nie zwróciłam uwagi na nic nadzwyczajnego, nie miałam zadnych wcześniejszych objawów. Dopiero po 7 tc. Więc tak myślę, że nie ma czegoś takiego jakwszesne objawy ciąży, bo kazda kobieta jest inna. Dla jednej bolesne piersi będą oznaką zbliżającej się @, a dla innej będą objawem ciąży 😉Imbirowa, Vaiana, Salome lubią tę wiadomość
-
Katikat wrote:No właśnie ja mam aktualnie za dużo wolnego2017.05 - rozpoczęcie starań
2019.05 - HSG ✅
2019.06 - 👼🏻
2019.10 - IUI ✅
2020.06 - 👶🏼
2022.04 - HSG ✅
2022.05 - 4 IUI ❌
2022.06 - ❓
👩🏻
📍 Anemia
👨🏼
📍 Hormony ✅
Jestem po monitoringu, jutro iui 😁
AniaŁ123, Sesyjka, Imbirowa, Salome, EwiK lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, w przyszłym tygodniu powinnam dostac miesiaczki. Lekarz powiedział, zebym sie zglosila podczas niej, bo zaczniemy przygotowania do miesiaczki. No i dzis sie niestety okazalo, ze Pan Doktor jest w przyszłym tygodniu na urlopie.
Zapisana jestem w 9dc jeśli nic sie nie opozni lub nie przyspieszy
Nie uwazacie ze to za późno?
Pani w rejestracji powiedziała, ze w takiej sytuacji podejde na cyklu naturalnym
👱♀️29 lat
Amh 1.12
FSH 9.57
Drożność OK
👩🦲28
Morfologia 1-2%
Ilość i ruchliwość w normie
Starania od stycznia 2021, W klinice od grudnia 2021
3 x IUI (luty-kwiecień 2022)
Maj 2022 - decyzja o IVF
Maj/czerwiec 2022 początek stymulacji - bemfola, cetrotide
15.06.2022 - transfer blastka 4.1.1 🍀💪💪
Mamy jeszcze mrozaczki ❄️❄️
1. Transfer - beta 0.
2. Transfer - Ciąża biochemiczna -
Trzymam kciuki dziewczyny za IUI! 🍀🍀🍀
Vaiana, AniaŁ123, Imbirowa lubią tę wiadomość
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶