IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysisi wrote:Ja mieszkam w UK i jestem zapisana na in vitro i wyraźnie jest napisane, że mam tylko jedną procedurę za darmo. Dowiem się wiecej w czwartek na wizycie wstępnej.
Tak jak napisala she wolf wazne od miejsca zamieszkania;) niestety
Trzymam kciuki -
Lusia mnie tez podano dwa zarodki (blastki )czyli będziemy razem "betowaly "
A jak samopoczucie? To twój pierwszy transfer?
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
nick nieaktualnyMag85-jestem na podobnym dnie emecjonalnym, ale ty kochana masz śnieżynki. Zawalcz dla nich. Annanata daj koniecznie znac o pozytywnej becie (nie będzie inna, zobaczysz). Ja natomiast przeżywam zakoncEnie pierwszej procedury
nieudane. Martwię się bo znów to czekanie. Wiecie ile zalecają przerwy do drugiego podejścia? 2-3 cykle czy więcej?
-
Pierwszy. Czuje się dobrze. Mam straszny apetyt to chyba hormony
Mam urlop w pracy wiec czytam książki i spaceruje. W klinice kazali mi być 22 sierpnia na becie ale chyba nie wytrzymam do tego czasu;p nam podali 3 dniowe 8 komórkowce. Niestety nic nie przetrwalo do mrozenia; (a ty kiedy masz testować? Czujesz się ok?
-
Też mam urlop. .leżę i zaczyna mi się już nudzić
Po świeżym transferze tez miałam ogromny apetyt -jadłam więcej od męża;) W klinice kazali zrobić betę po 11 dniach ale jak znam życie to zrobię 8 dpt Czyli 20.08. Ja miałam 5cio dniowe wiec jestem dzień przed tobą. Czuję się dobrze. ..objawów na razie brak
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Daj spokój. Czy na nadrobie zaległości w serialach :p Ja czułam tylko albo i aż kucia jajników i w środku zakulo parę razy. Spać mi się chce ale to chyba z nadmiaru czasu wolnego :p Brak objawów to tez dobry znak;)
natty85, Natu93 lubią tę wiadomość
-
W jakiej klinice się leczysz? Ja w gamecie Rzgów. Mnie kuły jajniki po świeżym transferze ale to chyba po punkcji. Jaka u Was przyczyna? Bo u nas idiopatyczna
niby wszystkie wyniki ok a ciąży brak.
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Soleil chyba 3 miesiące ale i tak pewnie zdecyduje lekarz. Zobaczysz te 3 miesiące szybko zlecą
Kiedy masz wizytę?
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
soleil wrote:Mag85-jestem na podobnym dnie emecjonalnym, ale ty kochana masz śnieżynki. Zawalcz dla nich. Annanata daj koniecznie znac o pozytywnej becie (nie będzie inna, zobaczysz). Ja natomiast przeżywam zakoncEnie pierwszej procedury
nieudane. Martwię się bo znów to czekanie. Wiecie ile zalecają przerwy do drugiego podejścia? 2-3 cykle czy więcej?
Wiem, ze mam mrozaczki, ale powiem szczerze nie mam sily myslec dzis o kolejnym transferze. Wiem co czujesz bo moje pierwsze ivf tez bylo bez mrozakow.
Mi zalecil lekarz trzy cykle, w miedzyczasie zrobilam histeroskopie.soleil, natty85 lubią tę wiadomość
-
Ja się leczę w Uk. Przyczyną jest czynnik męski, mamy mało plemników i nawet nie kwalifikowalismy się don IUI od razy ivf.
Meg piesek fajna sprawa ja myślę o kociezawsze chchciałam mieć kotka brytyjskiego l, ale nadal się wachamy. Choć uważam ze posiadanie zwierzaczka q domu choć na chwilę uspi nasz ból. I fajnie mieć kogoś kto się cieszy na Twój widok;)
Mag85, natty85, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynatty85 wrote:Soleil chyba 3 miesiące ale i tak pewnie zdecyduje lekarz. Zobaczysz te 3 miesiące szybko zlecą
Kiedy masz wizytę?
trzymaj się. Bo co nam właściwie zostało ?
Mag85 lubi tę wiadomość
-
Ja mam dwa koty
jak płakałam mając gorszy dzień jeden przychodził do mnie i się przytulał
a tak z innej beczki kiedyś mdlałam przy pobraniu krwi i zastrzykach (panicznie się ich bałam ) a teraz jak mąż wieczorem robi mi zastrzyk to nic nie czuję stało się to czymś codziennym. ..jak to życie wszystko potrafi zmienić.
Mag85, soleil lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Mnie się miesiąc do kolejnego crio wydawał wiecznością ale szybko zleciało. Soleil to była pierwsza próba wiem, że boli ale dasz radę
silna babka jesteś
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Tez sie wahalam z kupnem psa, bo myslam ze najpierw ciaza, odchowam dzieci (bo chcialam 2-3) a potem moze pies. No ale nie ma co odkladac planow i marzen, wszystko jest w zawieszeniu i podporzadkowane pod ciaze, ktorej ciagle nie ma. Wiem ze piesek da mi duzo radosci i zajmie czas. A jesli pojawi sie dziecko to pies na pewno nie bedzie przeszkadzal, dam rade:)
Soleil musimy walczyc dalej, bo co nam pozostaje. Czekanie jest najgorsze,pomysl jak dobrze wykorzystac ten czas.natty85, Bianka4, Asia_88 lubią tę wiadomość
-
soleil wrote:We wtorek. 3 miesiące to szmat czasu w oczekiwaniu na niepewne. Mag85 szczeniaczek ro super sprawa. Szczególnie, ze z pewnością zajmie Ci sporo czasu
trzymaj się. Bo co nam właściwie zostało ?
Na dr Stencel kazał odczekać minimum jeden cykl ale że były ferie to chcieliśmy odczekać dwa . Solei wytrzymasz i zobaczysz drugi cykl będzie wasz ❤️soleil lubi tę wiadomość
2015 ( 12 tydz) ciąża martwa
2015 IVF
-
nick nieaktualnyMag85 wrote:Tez sie wahalam z kupnem psa, bo myslam ze najpierw ciaza, odchowam dzieci (bo chcialam 2-3) a potem moze pies. No ale nie ma co odkladac planow i marzen, wszystko jest w zawieszeniu i podporzadkowane pod ciaze, ktorej ciagle nie ma. Wiem ze piesek da mi duzo radosci i zajmie czas. A jesli pojawi sie dziecko to pies na pewno nie bedzie przeszkadzal, dam rade:)
Soleil musimy walczyc dalej, bo co nam pozostaje. Czekanie jest najgorsze,pomysl jak dobrze wykorzystac ten czas. -
Szczeniak super
ja to najchętniej wziełabym wszystkie psy i koty ze schroniska. Moja rodzina twierdzi ze to juz choroba psychiczna;) jeden z moich kotów jest z kliniki a drugi znaleziony a teraz to dwa grubaski
Mag85, Beata.D lubią tę wiadomość
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
Ja rodzicom powiedziałam po 2 nieudanym transferze. ..były łzy ale chyba trochę pomogło. Teraz powiedziałam ze podchodzimy znowu ale nie podałam konkretnego terminu.
lipa lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
12 lipca 2016r. CRIO
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤