X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • Paprykaa Autorytet

Wysłany: 7 września, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    x

Hej Bella 🥰 czy można się z Tobą skontaktować jakoś na priv? Czytałam Twoją historię i rozważam różne opcje, nie ukrywam, że mam kilka pytań i Ty chyba mogłabyś na nie odpowiedziec.
    Pozdrawiam ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 15:46

Starania od 01.2024
    🙋🏻‍♀️ 31l
    🙋🏻‍♂️ 30 l
    DFI 31%—>19%

02.24 7 tc 💔
    08.24 cb 💔
    3 x IUI- 1 cb 💔

30.04 wizyta kwalifikacyjna do IVF 🚀
    8.05 kwalifikacja do IVF ✔️
    18.05 stymulacja
    27.05 18 🥚
    31.05 punkcja 💉
    Pobrano 15 🥚—> 13 dojrzałych —-> 12 zapłodnionych —-> ostatecznie 5 ❄️ do PGTA 🥰 i pozostały 2 ❄️—->
    3 prawidłowe zarodki po PGTA ❄️❄️❄️, 2 bez PGTA ❄️❄️
    16.06.25- histeroskopia- cd138 ✖️
    23.06- 7.07 antybiotyki ✔️
    12.07 cykl regeneracyjny
    21.08 wizyta przedtransferowa
    27.08 transfer 5.1.1. po PGTA, 8dpt beta 5,6, 10 dpt 2,9 💔
    6.10 immunolog —> dgn dalsza ⏳
    Allo MR 0% 🤔
    10.10 biopsja endo 💉
    11.10 konsultacja z innym ginem

Wiem, że się uda ♥️🍀👶🏻
    Tylko kiedy 🫣
  • Olga_90 Koleżanka

Wysłany: 11 października, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem kompletnie załamana 😔
    5 transfer i znowu nic… Ovitrelle spadła, 8 dpt zero śladu implantacji z dwóch zarodków. Beta 3,2, ale to tylko resztki po Ovitrelle.

Działaliśmy według zaleceń dr S. po teście IPLE (immunoglobuliny, Accofil, scratching w poprzednim cyklu, Ovitrelle) i po wynikach testu Reia po ginekologji. Zarodki są po PGT-A, endometrium, macica, hormony – wszystko idealne.

Mój największy problem polega na tym, że u mnie implantacja w ogóle nie startuje.

Czy jest tu ktoś, kto miał podobnie? Kolejne transfery, brak implantacji… a mimo to w końcu się udało?
    Bardzo potrzebuję nadziei 🙏

Ona:35 l
    On:42 lsłabe nasienia
    Zarodki po PGTa
    ❌ 09.2018 - FET2 - biochem 13
    ❌ 07.2024FET1 beta 0
    ❌02. 2025-FET1 beta 0, z zaleceniamy dr.J.- Encorton, hydroxychloroquine,acard, neoparin, Accofil.Cycl sztuczny.
    ❌ 04.2025–FET1 dr.S - imunoglobuliny,Prograf, acard, Accofil,Ovitrelle. Cykl natur
    5 dpt–9 (Ovitrelle)
    7 dpt–7
    9 dpt 4,56
    11 dpt -1.2

❌😔❄️❄️ 3.10 transfer z zalec. dr S.po IPLE(Flebogamma, Accofil, Prolutex, Besins, Estrofem,Ovitrelle, , Neoparin)Scratching w popsz cyklu

6dpt - 10.3 (Ovitrelle)
    8dpt - 3.2 👎

🔻AMH-0,92 '24
    🔻Allo 0

🟢cross match 23%
    🟢Kir BX, brak trzech DS
    🔻Test Reya: opóźnione okienko implantacji, „młody” endometrium, wysoka aktywność imunologiczna
    🔻IPLE - Odwrócony stosunek NK 56 i 16.

🟢Histeroskopia – w porządku.
    🟢 Endometrium, hormony — przepięknie
    🟢CD138 super
    cytokiny - dobre, tylko Interleukin 6 trochępo dwyszony
    🔻trombofilia- Mutacja 675 (4G/5G) w genie PAI-l
  • Jola2710 Koleżanka

Wysłany: 11 października, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, długo mnie tu nie było.
    Zaczynam 8 pełną procedurę. Zawsze miałam protokół krótki. To jest już mój ostatni. Mam 41 lat za 3 tyg, mąż 47. Tym razem startujemy z długim protokołem.
    Mamy syna, 11 lat po in vitro. (Walczyliśmy o niego 7 lat). Dalej staraliśmy..Jedno poronienie po in vitro 2 lata temu.
    Jestem już zmęczona tym wszystkim. Nigdy nie mieliśmy zarodków do mrożenia, a do transferu ostatnio 1 lub wcale, z 10 lat temu mieliśmy do transferu np 2.
    Zaczęliśmy od leków antykoncepcyjnych na wyciszenie jajników. (Nigdy ich nie brałam, i jest mi strasznie niedobrze po nich). Ale wytrzymam jakoś.

Czy ktoś też przechodzi lub przechodził protokół długi? Jak z ilością komórek u Was? Tak pytam, czy pomogło Wam ta metodą?

MoniaB lubi tę wiadomość

• Julia85 Koleżanka

Wysłany: 22 października, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, jestem w sumie po 8smiu transferach blastocyst (głównie 4bb, 4ba, ostatnio 4ab) za każdym razem beta 0.
    Na histeroskopii wyszło kiedyś kilka kom plazmatycznych i dostałam antybiotyk na 10 dni. W tym roku w kwietniu zrobiłam biopsje endometrium w dniu 15dc ale jeszcze przed owulacja (w obrazie nieregularna proliferacji- w sumie tuż przed owulacja) i cd138 (-), a cd56 24/1 DPW.
    Immunolog stwierdził że te kom Nk są potrzebne i jest ok, ale z tego co czytam wynik jest za wysoki, bo w fazie wydzielniczej jeszcze rosną, czy powinnam dostać na to intralipid? Jak myślicie? Macie tu spore doświadczenie i info od różnych lekarzy, jak to powinno wyglądać i czy to może zaburzać implantację?

W sumie byłam 3 razy w ciąży naturalnie, cp, syn i biochemiczna w 2021. Ivf nieudane..

‹‹ 6002 6003 6004 6005 6006
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ