IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Bella93 wrote:x
Hej Bella 🥰 czy można się z Tobą skontaktować jakoś na priv? Czytałam Twoją historię i rozważam różne opcje, nie ukrywam, że mam kilka pytań i Ty chyba mogłabyś na nie odpowiedziec.
Pozdrawiam ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 15:46
Starania od 01.2024
🙋🏻♀️ 31l
🙋🏻♂️ 30 l
DFI 31%—>19%
02.24 7 tc 💔
08.24 cb 💔
3 x IUI- 1 cb 💔
30.04 wizyta kwalifikacyjna do IVF 🚀
8.05 kwalifikacja do IVF ✔️
18.05 stymulacja
27.05 18 🥚
31.05 punkcja 💉
Pobrano 15 🥚—> 13 dojrzałych —-> 12 zapłodnionych —-> ostatecznie 5 ❄️ do PGTA 🥰 i pozostały 2 ❄️—->
3 prawidłowe zarodki po PGTA ❄️❄️❄️, 2 bez PGTA ❄️❄️
16.06.25- histeroskopia- cd138 ✖️
23.06- 7.07 antybiotyki ✔️
12.07 cykl regeneracyjny
21.08 wizyta przedtransferowa
27.08 transfer 5.1.1. po PGTA, 8dpt beta 5,6, 10 dpt 2,9 💔
6.10 immunolog —> dgn dalsza ⏳
Allo MR 0% 🤔
10.10 biopsja endo 💉
11.10 konsultacja z innym ginem
Wiem, że się uda ♥️🍀👶🏻
Tylko kiedy 🫣 -
Dziewczyny, jestem kompletnie załamana 😔
5 transfer i znowu nic… Ovitrelle spadła, 8 dpt zero śladu implantacji z dwóch zarodków. Beta 3,2, ale to tylko resztki po Ovitrelle.
Działaliśmy według zaleceń dr S. po teście IPLE (immunoglobuliny, Accofil, scratching w poprzednim cyklu, Ovitrelle) i po wynikach testu Reia po ginekologji. Zarodki są po PGT-A, endometrium, macica, hormony – wszystko idealne.
Mój największy problem polega na tym, że u mnie implantacja w ogóle nie startuje.
Czy jest tu ktoś, kto miał podobnie? Kolejne transfery, brak implantacji… a mimo to w końcu się udało?
Bardzo potrzebuję nadziei 🙏Ona:35 l
On:42 lsłabe nasienia
Zarodki po PGTa
❌ 09.2018 - FET2 - biochem 13
❌ 07.2024FET1 beta 0
❌02. 2025-FET1 beta 0, z zaleceniamy dr.J.- Encorton, hydroxychloroquine,acard, neoparin, Accofil.Cycl sztuczny.
❌ 04.2025–FET1 dr.S - imunoglobuliny,Prograf, acard, Accofil,Ovitrelle. Cykl natur
5 dpt–9 (Ovitrelle)
7 dpt–7
9 dpt 4,56
11 dpt -1.2
❌😔❄️❄️ 3.10 transfer z zalec. dr S.po IPLE(Flebogamma, Accofil, Prolutex, Besins, Estrofem,Ovitrelle, , Neoparin)Scratching w popsz cyklu
6dpt - 10.3 (Ovitrelle)
8dpt - 3.2 👎
🔻AMH-0,92 '24
🔻Allo 0
🟢cross match 23%
🟢Kir BX, brak trzech DS
🔻Test Reya: opóźnione okienko implantacji, „młody” endometrium, wysoka aktywność imunologiczna
🔻IPLE - Odwrócony stosunek NK 56 i 16.
🟢Histeroskopia – w porządku.
🟢 Endometrium, hormony — przepięknie
🟢CD138 super
cytokiny - dobre, tylko Interleukin 6 trochępo dwyszony
🔻trombofilia- Mutacja 675 (4G/5G) w genie PAI-l -
Cześć dziewczyny, długo mnie tu nie było.
Zaczynam 8 pełną procedurę. Zawsze miałam protokół krótki. To jest już mój ostatni. Mam 41 lat za 3 tyg, mąż 47. Tym razem startujemy z długim protokołem.
Mamy syna, 11 lat po in vitro. (Walczyliśmy o niego 7 lat). Dalej staraliśmy..Jedno poronienie po in vitro 2 lata temu.
Jestem już zmęczona tym wszystkim. Nigdy nie mieliśmy zarodków do mrożenia, a do transferu ostatnio 1 lub wcale, z 10 lat temu mieliśmy do transferu np 2.
Zaczęliśmy od leków antykoncepcyjnych na wyciszenie jajników. (Nigdy ich nie brałam, i jest mi strasznie niedobrze po nich). Ale wytrzymam jakoś.
Czy ktoś też przechodzi lub przechodził protokół długi? Jak z ilością komórek u Was? Tak pytam, czy pomogło Wam ta metodą?
MoniaB lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, jestem w sumie po 8smiu transferach blastocyst (głównie 4bb, 4ba, ostatnio 4ab) za każdym razem beta 0.
Na histeroskopii wyszło kiedyś kilka kom plazmatycznych i dostałam antybiotyk na 10 dni. W tym roku w kwietniu zrobiłam biopsje endometrium w dniu 15dc ale jeszcze przed owulacja (w obrazie nieregularna proliferacji- w sumie tuż przed owulacja) i cd138 (-), a cd56 24/1 DPW.
Immunolog stwierdził że te kom Nk są potrzebne i jest ok, ale z tego co czytam wynik jest za wysoki, bo w fazie wydzielniczej jeszcze rosną, czy powinnam dostać na to intralipid? Jak myślicie? Macie tu spore doświadczenie i info od różnych lekarzy, jak to powinno wyglądać i czy to może zaburzać implantację?
W sumie byłam 3 razy w ciąży naturalnie, cp, syn i biochemiczna w 2021. Ivf nieudane.. -