IVF
-
WIADOMOŚĆ
-
Mania masz u siebie w klinice immunologamania 89 wrote:Hmm a może i ja powinnam się zagłębić w immunologię przed drugą procedurą. Dziewczyny, czy któraś z Was zna namiar na immunologa w Poznaniu/Bydgoszczy?
Mąż jest zdania, żeby podejść do IVF możliwie szybko na wypadek zmiany przepisów a w razie niepowodzenia w dalszej kolejności sprawdzać immunologię.
I tak czekamy na wizytę do IVF na koniec października więc w tym czasie moglibyśmy sprawdzić czynniki immunologiczne...
prof Kurpisz
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com]
[/url] -
Kunia mnie tez bola to pewnie przez progresteron jaka masx dawke?ja mialam transfer w sobote.
Myslicie ze wczesniejsza ciaza zwieksza szanse na powodzenie in vitro?ja mam 13 letniego syna,moze przez te kilkanascie lat nic sie z macica nie stalo..
-
MoNaKo wrote:nika03, jaki prezent dla męża szykujesz? Zdradź jesli możesz

Chyba nic konkretnego niestety, on wszystko ma
Na te chwile plan jest taki, ze zabieram go na kolacje do pieknej i romantycznej restauracji, w ktorej nigdy jeszcze nie byl.
Poza tym jestesmy na etapie poszukiwania wozka i wszystkich innych rzeczy dla dziecka, wiec bedzie na co kase wydawac
A Ty co szykujesz?
SzewskaPasja lubi tę wiadomość
I procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy....
-
Emma 32 wrote:Kunia mnie tez bola to pewnie przez progresteron jaka masx dawke?ja mialam transfer w sobote.
Myslicie ze wczesniejsza ciaza zwieksza szanse na powodzenie in vitro?ja mam 13 letniego syna,moze przez te kilkanascie lat nic sie z macica nie stalo..
3 x dziennie po 2 tabletki luteiny dopochwowo, 1 x metypredKunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
IX 2016 - transfer 2 blastki beta 9 dpt - 65, 12 dpt -240 - 8 tc -
04.2017 crio 2 blastek- CB
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
Kunia wrote:3 x dziennie po 2 tabletki luteiny dopochwowo, 1 x metypred
Podobno zawsze łatwiej mają te, które mają już dzieci.Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
11.10 - crio, 6 dpt - beta 38, 8 dpt- beta 99, 10 dpt -250, 14 dpt-414, 16 dpt-508
1 mrozak
-
A co to jest metypred?Kunia wrote:3 x dziennie po 2 tabletki luteiny dopochwowo, 1 x metypred
Ja biore 3x2tabl. Lutki dowcipnej i 3x1tabl. Duphastonu. Mnie tez cycki pobolewaja, ale to pewnie od progesteronu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 19:54

-
PragnącaDziecka wrote:Ja tez rano bralam lutke, po transferze lekarz kazal zaaplikowac dodatkowa dawke bo wyczycil mi ja ze srodka.
Ja brałam, nikt mi nic nie mówił, aby nie brać.Kunia
niepłodność idiopatyczna
2 procedury
I i V 2016 - transfery
1 mrozak
-
nick nieaktualny
-
nika03 wrote:Chyba nic konkretnego niestety, on wszystko ma
Na te chwile plan jest taki, ze zabieram go na kolacje do pieknej i romantycznej restauracji, w ktorej nigdy jeszcze nie byl.
Poza tym jestesmy na etapie poszukiwania wozka i wszystkich innych rzeczy dla dziecka, wiec bedzie na co kase wydawac
A Ty co szykujesz?
nika03 ja tez zabiorę mojęgo męża do restauracji. Myślę o darkrestaurant gdzie nie wiadomo co się je ale je się w zupełnej ciemności. Podobno wyobraźnia działa na maksa i podobno jest to bardzo ciekawe doświadczenie.
Chciałabym dać też mężowi prezent w postaci pozytywnej bety ale będę dopiero 6 dzień po transferze 5 cio dniowej blastki więc to bedzie zdecydowanie za wcześnie.
Odnośnie Luteiny to ja mam rano nie brać więc dostosuję się do zaleceń. Jedynie Relanium 20-30 minut przed transferem.
Dziewczyny a czy macie jakieś dobre rady przed transferem? Jak to jest z tymi zapachowymi kosmetykami? Stosujecie? Przyda mi sie każda informacja
-
nika03 wrote:Chyba nic konkretnego niestety, on wszystko ma
A Ty co szykujesz?
A która to taka "piękna i romantyczna"? Może też się kiedyś wybiorę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 20:00
nika03 lubi tę wiadomość
-
PowodzeniaKasita wrote:No i się pojawił....
Jutro idę na badania krwi i prawdopodobnie od jutra zaczynam symulację...
Dziewczyny, napiszcie proszę jak to u was było i czy ten Puregon taki straszny? Jakie mialyscie skutki uboczne?
Antoś IVF,Julisia natural

-
Nie wiem czy da skierowanie,pierwsze poronienie traktują jako przypadek,po drugim/trzecim jest defindacja NFZ.Chyba ze jakos inaczej na to popatrzą ze względu na nieudane IVF.Nie pojedziesz,nie zapytasz,nie dowiesz się.Ja te wszystkie badania robilam na wlasną ręke,pierwsze poronienie brak podstaw do refundacji mówionoTyszanka81 wrote:Ja poronilam w maju.Antoś IVF,Julisia natural

-
SzewskaPasja wrote:A która to taka "piękna i romantyczna"? Może też się kiedyś wybiorę

Tak sobie pomyslalam o Radeckim. Bylam tam kiedys raz, ale bez mojego. Ladnie jest w srodku i maja ciekawe menu. Chyba, ze mozesz polecic cos innego? Chcialabym go zabrac do miejsca, gdzie jeszcze nie bylI procedura
08.03.2016 - transfer, bHCG
02.05.2016 - transfer, czekamy....