X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

IVF

Oceń ten wątek:
  • pysia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Przykro mi.. Jak bym odstawila leki, po co brać niepotrzebnie i faszerowane się hormonami?

tak wiem , ale boje sie ze dostane okres np jutro i wtedy bede musiala odczekac cykl, bo nie zdaze na wizyte na poczatku cyklu ... a wolalabym od razu crio, jestem po tych szczepieniach i nie chce marnowac czasu
    progesteron chyba wydluza cykl czy nie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 14:55

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze wydluzyc a moze byc tak ze jak @ bedzie chciala przyjsc to przyjdzie pomimo brania lekow.

pysia lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny z GynCentrum Katowice czy ktoś ma numer lub maila do dr.Mercika?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • Justine Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    Chyba poczekam z tymi lekami do soboty. Dla spokoju umysłu hehe. Pozatym chciałabym od razu do crio podejść a wizytę u lekarza mam dopiero na środę wiec sobie przedluze cykl. Co o tym myślicie? Chyba można tak?

Przykro mi Pysia :( ale beta większa niż 0,1 wiec coś się u Ciebie działo.
    Jak odstawisz progesteron to okres powinnaś dostać za 3-4 dni. Jak chcesz przedłużyć to pewnie, że możesz.

Problem: endometrioza 1st, Hashimoto, słabe nasienie.
    3 procedury, leczenie immunologiczne, 6 transferów, 2 straty.
    Mała Królewna jest już z nami <3
    Droga do naszego szczęścia: https://szczesliwenieszczescia.blogspot.com/
  • Justine Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mój wpis gdzieś umknął czy nie napisałam a byłam pewna, że napisałam ;) ale mam pytanie:
    czy brać adopciaki z 3 doby (jeden ma 8b blastomerów, drugi ma 6) czy hodować je do 5 doby i wtedy transfer?
    Ryzyko jest tylko takie, że jeśli nie dotrwają do 5 doby to wtedy nie ma transferu.

• lipa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia bardzo mi przykro. Niestety, ale raczej juz nie ma sie co ludzic. Jezeli chcrsz sobie przedluzyc cykl to bierz leki nadal spokojnie, np do poniedzialku. Na pewno ci noe zaszkodza.

pysia lubi tę wiadomość

age.png
  • lipa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Nie wiem czy mój wpis gdzieś umknął czy nie napisałam a byłam pewna, że napisałam ;) ale mam pytanie:
    czy brać adopciaki z 3 doby (jeden ma 8b blastomerów, drugi ma 6) czy hodować je do 5 doby i wtedy transfer?
    Ryzyko jest tylko takie, że jeśli nie dotrwają do 5 doby to wtedy nie ma transferu.
    A jak to wyglada finansowo? Tzn jesli kazesz podhodowac do blastki, a one noe przetrwaja, to tez placisz?

age.png
  • elcia_aa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    ja bym brała 3 dniowe w takim razie:) i wtedy dwa bierzesz? serio podwójne transfery z moich obserwacji częściej dają ciąże. Powodzenia!

I i II IVF Medart Poznań
    III IVF NOVUM 5.01 transfer 2 groszków, 8dpt-30 11dpt-120, 35dpt mamy <3
    wwgzgzu37ir54715.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipa wrote:
    A jak to wyglada finansowo? Tzn jesli kazesz podhodowac do blastki, a one noe przetrwaja, to tez placisz?

Płacę tylko jeśli będzie transfer :) jeśli nie dotrwają do blastki to nie płacę.

• Justine Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elcia_aa wrote:
    ja bym brała 3 dniowe w takim razie:) i wtedy dwa bierzesz? serio podwójne transfery z moich obserwacji częściej dają ciąże. Powodzenia!

Jeśli będę brać maluchy to od razu dwa ;) A jak czekać do blastki to nie wiadomo czy dotrwają dwa albo czy w ogóle jakiś.

Zastanawiam sie nad tym, bo to znów 2 tygodnie wycięte z życia. Ale z drugiej strony to w końcu ostatni transfer i szukam tak opinii co zrobić ;)

Wiadomo, że ostateczna decyzja będzie podjęta z lekarzem, ale sonda nigdy nie zaszkodzi :D

elcia_aa lubi tę wiadomość

• Inkaa85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie do tych które miały badane kariotypy i trombofilię, jaki lekarz zlecił Wam te badania i do kogo szłyście żeby odczytał wyniki i ewentualnie jeśli wyszło coś nie tak żeby zalecił dalsze badania czy leczenie ??? Czy ginekolodzy z kliniki to odczytują czy trzeba iść do lekarza innej specjalizacji ?

• pysia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mysicie ze mozna zmniejszyc dawke tego progesteronu do 3x1 zeby wydluzyc cykl czy brac jak biore czyli 3x2 tab? biore utrogestan

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • Justine Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    a mysicie ze mozna zmniejszyc dawke tego progesteronu do 3x1 zeby wydluzyc cykl czy brac jak biore czyli 3x2 tab? biore utrogestan

Bierz 2x2- będzie ci wygodniej i jak masz to możesz dupka jeszcze zjesć w ciągu dnia. Albo w ogóle na dupka przejść, to już bez znaczenia.

pysia lubi tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodze z zalozenia ze pelny obraz tego jaki jest zarodek mozna uzyskac hodujac go do blastki, z obserwacji wiekszosc odpada po 3dobie.
    Zarodki, ktore osiagnely stadium blastki w wiekszosci rokuja ciaze.
    Gdyby mi zarodki chcieli mrozic i podawac w 2/3dobie to tupalabym nogami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 16:47

Justine, lady_pink, Konwalia lubią tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • Nefe Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia przykro mi, trzymaj się.

triss lubi tę wiadomość

I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11. <3 /
    2 mrozaczki
    04.06.2017 r. Zuzia :)

• Mag85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Skoro nie placisz za transfer w razie czego to ja bym na pewno hodowala do blastki. Zarodki 5 dniowe lepiej mozna ocenic niz trzydniowe. Najwyzej stracisz cykl, ale nie szanse na ciaze !!

Justine, shooa lubią tę wiadomość

7pqmag4.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    dziewczyny z GynCentrum Katowice czy ktoś ma numer lub maila do dr.Mercika?
    Ja mam napisze Ci na priv kolo 20. Mysle, ze pewnie kaze Ci powtorzyc bete, chociaz moim zdaniem nie ma sie co czarowac... W kazdym razie zadzwon sobie jutro, pewnie Ci powie od kiedy masz brac leki w przygotowaniu do crio i kiedy wizyta, ewentualnie zostawi recepte w rejestracji jakbys lekow nie mia!a.

7pqmag4.png
  • Justine Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag85 wrote:
    Skoro nie placisz za transfer w razie czego to ja bym na pewno hodowala do blastki. Zarodki 5 dniowe lepiej mozna ocenic niz trzydniowe. Najwyzej stracisz cykl, ale nie szanse na ciaze !!

Szansę na ciążę tracę jeśli nie będzie transferu bo w kolejnym cyklu już próbować nie będę. Główbnym powodem jest encorton 20mg który wcinam od połowy grudnia i to, że moje szczepienia kończą ważność, a nowych nie mam zamiaru robić.

Innymi słowy albo transfer w tym cyklu albo nigdy :)

• Krakowianka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo-Linka wrote:
    Mnie zawsze przed okresem boli brzuch i mam obrzmiałe obolałe piersi, więc nie przywiązywałam wagi do tych objawów, poza tym dodatkowy progesteron na pewno je potęgował.
    Te bóle brzucha były jednak trochę inne niż typowe okresowe - takie typowe zaczęly się 8 dpt i trwają cały czas.
    4 dpt bolał mnie jajnik i podbrzusze baaaaardzo mocno a od dnia transferu biorę magnez i nospę po 6 tabletek i mimo to bolało.
    Objawem po którym miałam trochę nadzieję było to jak po dłuższym spacerze zaczęło mnie boleć podbrzusze po prawej stronie ale nie był to ból okresowy ani żaden inny które miewałam do tej pory. Na pewno każdy organizm jest inny i nie ma się co przywiązywać do mojego opisu.

Trzymam kciuki aby wszystkim się udało : )
    Dajesz nadzieje, ja mam jutro termin @ ale moze faktycznie zrobię jutro betę ... U mnie tez te bóle dziwne sa... I jajnik pokluwa...

5958beaa9c1f8.png
  • Mag85 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine wrote:
    Szansę na ciążę tracę jeśli nie będzie transferu bo w kolejnym cyklu już próbować nie będę. Główbnym powodem jest encorton 20mg który wcinam od połowy grudnia i to, że moje szczepienia kończą ważność, a nowych nie mam zamiaru robić.

Innymi słowy albo transfer w tym cyklu albo nigdy :)
    Jesli tak sie sprawy maja to bym wybrała transfer.

lipa, shooa lubią tę wiadomość

7pqmag4.png
‹‹ 4441 4442 4443 4444 4445 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ