IVF a Anglii?
-
WIADOMOŚĆ
-
Sisi wagi nie znam, moze straszyc mnie nie chcieli za dwa tyg mam nadz ze sie dowiem wiecej, ale po tych wiesciach dostalam kopa energii zeby ogarnac torbe do szpitala i reszte wyprawki, ciagle sobie myslalam ze jeszcze tyle czasu a tu moze nie koniecznie.
16.12.2016 Serduszko bije :* -
Stiffi super, trzymamy kciuki za sobote.&&& Pamietaj o bialych majtkach , cieplych skarpetach no i oczywiscie ananasie !!!
Ja progesteron bralam 2 czopki dopochwowo wieczorem od dnia punkcji do dnia transferu. Dzien po transferze zmieniono mi dawkowanie i tak jeden czopek rano a drugi wieczorkiem.
Ogolnie czuje sie dobrze. Do wczoraj mialam delikatne skurcze i sie nawet martwiam ze nic sie nie dzieje. Wczoraj skurcze sie nasilily i trzymaly dobrych kilka godzin. Dzis wszystko wrocilo do normy.
Dziewczyny Wam tez zabronili kapieli w wannie do dnia testu ??? Jejciu jak mi sie marzy taka relaksujaca kapiel w wannie pelnej piany ....
Betka jeszce nie tak dawna ogladalysmy zdjecia pierwszego skanu a ty juz pakujesz wyprawke do szpitala.Ale ten czas szybko plynie .
Pusiak Ty to masz wyjatkowe "szczescie ". mam nadzieje ze w wszystko w koncu pojdzie we wlasciwym kierunku &&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 22:30
[link=https://www.suwaczek.pl/][image noborder]https://www.suwaczek.pl/cache/9a805
07.02.2018 przewidywana data rozwiazania
26.06.2017 bija ❤️❤️❤️ serduszka
19.05.2017 ICSI ❤️
Planowane skladanie jajek Maj2017
Marzec2017 przerwana stymulacja brak reakcji organizmu na Suprecur
April 08 25tc (*) -
Stiffi mi kazali aplikować progesteron zaraz po transferze, wzięłam ze sobą do kliniki.
Lilah czuję się dobrze, chociaż brzuch już jest pokaźnych rozmiarów. Do końca 6 miesiąca śmigałam jak ta lala, a wraz z wejściem w 3 trymest zaczęły się problemy z kręgosłupem, permanentna zgaga i napinanie brzucha jak za długo pochodzę. Ale to nic bo za to czuje malutką bardzo dokłądnie i codziennie rano bawimy się w pukanie do brzuszka
Nie wiem czy wszędzie w Anglii jest więcej scanów ze względu na IVF ale ja miałam póki co w 7, 12, 20, 28 tygodniu, a czeka mnie jeszcze w 34 i 37 tygodniu. Plus poszłam sobie prywatnie w 17 i 26 także całkiem sporo się ich nazbierało. Nie wiem jak moja kuzynka wytrzymuje tylko z trzema do tej pory a jest w 28 tygodniu!20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
sisi czyli przed nie bralas? jakie dawki bierzecie/yscie progesteronu dopochwowo? ja mam 3x200 mg, wydaje mi sie ze sporo, w wiekszosci art czytam to bierze sie 2x200 mg Sisi mi lekarz mowil, ze ze wzgledu na ivf tez bede miec wiecej scanow. Pierwszy chyba bedzie 2 tygodnie po pozytywnym tescie.
ja juz panikuje a po rozmowie z embriolog sie rozplakalam ale to ze szczescia ze mam 4 dzieciaczki
SissiAnn a w dniu transferu bralas dopochowowo przed transferem? juz nie wiem co mam robic
cieple skarpetki???? ugotuje sie po co mi te cieple skarpetki? ananasa od kiedy mam jesc i ile ?? majteczki biale sa w dniu punkcji tez byly baaaa rosol tez byl ugotowanyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 00:37
Ewa1984, CarPer lubią tę wiadomość
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
Stiffi ja bralam po . Po punkcji powinnas dostac papiery w ktorych bynajmnij u mnie bylo wszystko dokladnie opisane co i kiedy brac. A jak nie to zadzwon kliniki i sie upewnij
Ja mam 2x 400 mg
Skarpety mialam zalecone przez klinike. I bardzo mi sie przydaly. Nie wiem jak w innych ale w mojej przed wejsciem na sale gdzie mialam sie przygorowac kazano mam sciagnac buty i nalozyc specialne ochraniacze na stopy.
PerCar cudownie !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 12:26
CarPer lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczek.pl/][image noborder]https://www.suwaczek.pl/cache/9a805
19.05.2017 ICSI ❤️
April 08 25tc (*) -
nick nieaktualnyStiffi ja bralam dopochwowo 3x200 utrogestan.
CarPer fantastycznie! Malymi kroczkami do celu:)
Moje bmi dziewczyny jest za niskie plus mdlosci nie pomagaja przytyc. Polozna nic mi nie wspominala o dodatkowych skanach ze wzgl na samo ivf tylko po moim wazeniu powiedziala, ze bede miala dodatkowe zeby sprawdzac czy dzidzia rosnie tak jak trzeba i ja razem z nia, bo mam niedowage.
SissiAnn ja tez mialam zapowiedziane zeby unikac kapieli tym bardziej goracych.
Sisi jestem pewna ze ruchy malutkiej potrafia wynagrodzic wszystkie dolegliwosci. A nie ma jakiejs rady na kregoslup, moze jakies delikatne cwiczenia?
CarPer lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny doradzcie w ktorej klinice najlepiej zrobic bete?? Bo w tej co kiedys bylam na Acton zrobili stomatologie aghh
Stiffi o ktorej masz transfer ??
Toonney robilas test ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 maja 2017, 20:27
19.05.2017 ICSI ❤️
April 08 25tc (*) -
11:30
Tooney gdzieś Ty? Wszystkie czekamy na dobre wieści w tym szczególnym dniu
Szkoda że dzisiaj nie miałam transferu
CarPer lubi tę wiadomość
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
7trf 2 ❄❄05.08.19 3BB i 4BB (10dpt 402,000 ;12dpt 1073,000;16dpt 7081,000;18dpt 17835,000) -
CarPer gratuluję !!!! Cudowne wieści
Stiffi ja miałam 2x400 cyclogestu. Może masz gdzieś w papierach jak postępować przed transferem? Ja dostałam listę z dokładnymi poleceniami co i jak robić.
Ananasa zaraz po punkcji przez około 7 dni, wziełam świeżego i podzieliłam chyba na 6 czy 7 równych części i codziennie zjadałam jedną wieczorem, koniecznie z tym białym twardym środkiem bo tam jest ta substancja pomagające w zagnieżdżeniu.
SissiAnn z betą nie pomogę bo nie robiłam. A jak się czujesz, masz jakieś objawy?CarPer, SissiAnn lubią tę wiadomość
20/07/2017 Helenka 3620 i 58cm
19/11/2019 Majeczka 3560 i 55cm
19/02/2021 Anielka 2860 -
Stiffi ale emocje dzis. Jestesmy dzis wszystkie z Toba myslami, badz dzielna.
Ja cały czas sledze Stiffi. Rozpoczelysmy wspolnie oczekiwania na laparoscopie, najpierw Stiffi Ja przeszla poznie Ja. Teraz to samo z Ivf .
Liliah, wspolczuje. A mdlosci to juz w ogole wszystko psują. Mam nadzieje ze szybko mina i zaczniesz miec apetyt. A Tz dobrze gotuje? Lubisz w ogole gotować?
Ja kocham gotować.Stiffi, sisi lubią tę wiadomość
-
CarPer pamiętam mi mija w maju równo 3 lata jak się staramy. Laparo było w lipcu zeszłego roku a dziś wielki dzień dla nas . Bardzo to przeżywam że dzisiaj będzie ze mna moja dzidzia w brzuchu Ciebie też to czeka gdyby nie NADZIEJA NADZIEJA to ja juz chyba dawno bym zeswirowala .
allo mrl 0%
KIR BX
PAI 1 hetero
MTHFR homo
Stiffi powodzenia na transferze, trzymam kciuki &&&&
CarPer super ze dostalas refundacje, teraz na pewno szybko pojdzie -
nick nieaktualnyStiffi &&&& za szczesliwy transfer i za Twoje maluszki
SissiAnn bete robilam w Top Medical Clinic w Croydon.
CarPer to ja bym Cie przygarnela chetnie bo nie lubie gotowac Maz umie i nawet mu wychodzi ale sie nie garnie do tego za czesto.
Milego goracego weekendu dziewczyny choc u mnie przed chwila przeszla burza:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2017, 10:11
SissiAnn lubi tę wiadomość