X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną IVF, immunologia i usuwanie żylaków
Odpowiedz

IVF, immunologia i usuwanie żylaków

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Olympionica Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2021, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, piszę bo nie jestem pewna co zrobić zrobić - szukam rady.

Jestem w trakcie IVF. Po pierwszym nieudanym transferze I półrocznym leczeniu immunologicznym. Już mam zgode na kolejny transfer, planowałam go na 2 połowę grudnia, a w tym tyg niespodziewanie zdiagnozowano u mnie zylaka. Nie wiedziałam że go mam, bo bym go wcześniej zrobila. Flebolog oczywiscie pozostawia mi decyzje ale twierdzi, ze swojej żonie by zrobil ;) w tej sytuacji jeszcze teraz przed transferem (ok. 3 tyg przed transferem) laserowe zamknięcie chorej żyły metoda EVLT. Podobno bardzo skuteczne i niskoinwazyjne. Oczywiscie jako flebolog patrzy chyba głównie na dobrostan żył:) Nie wyłącza mnie z życia w żaden sposób. Tylko zabieg max 1 h i pończoch uciskowe 2-4 tyg Czy myślicie ze to może w czymś zaszkodzić w temacie kolejnego transferu? Po ujawnieniu problemów immuno już sama nie wiem, co może mieć wpływ. Nie chce juz tracić kolejnego cyklu a z zylakami tez podobno nie ma żartów, powinno je się ogarnąć przed ewentualną ciąża i potrafią byc niebezpieczne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 22:43

ONA: 37 l. AMH 2,55 (2020) -> 2,23 (2022)
    ON: 39 l. Nieprawidłowy kariotyp, Translokacja robertsonowska (13,14), słaba koncentracja i morfologia

I IVF / IMSI + PGT-SR
    13.01.2021 Punkcja, 21 komórek pobranych -> 18 dojrzałych i zapłodnionych -> 13 trzydniowych zarodkow -> 6 blastek -> 3 prawidłowe zarodki po badaniu genetycznym
    ❄️4AA ❄️4AB ❄️ 4BB

21.04.2021 Transfer 1❄️4AA beta <0,2 💔 😢 -> immunologia prof. Malinowski Łódź, leki i sczepienia limfocytami
    22.12.2021 Transfer 2❄️4AB beta <0,2 💔 😢 -> histero + biopsja endo cd56, cd138
    12.04.2022 Transfer 3❄️4BB beta <0,2 💔 😢 -> Reprofit Czechy, ERA test, przesuniete okno implantacyjne o 24 h

II IVF / PICSI + MACS + PGT-SR 17 MII -> 10 ❄️
    09.03.2023 Transfer 4 Reprofit Brno
    4dpt II, 5dpt 13,7, 7 dpt 45,5, 9 dpt 109, 11 dpt 243, 14 dpt 739
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ