IVF-Klinika Gdańsk
-
Ja bylam w invikcie na paru wizytach i tam sie nie zdecydowaliśmy na in vitro. Straszna masówka, miałam wrażenie że taśmowo podchodzą. Teraz jesteśmy w bocianie, wczoraj zaczęłam stymulację i tu się lepiej czuję, bezpieczniej jakoś.
liwka lubi tę wiadomość
KIR AA, brak WSZYSTKICH potrzebnych 🙄
Cross match 25,0 %
ANA 1:320
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
Nasienie ✔
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian
1 stymulacja- menopur 200, orgalutran -
Hej,
Spójrz na ten wątek - jest tam kilka poleceń https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/trojmiasto-kliniki,41237.html
z mojej strony - krótko mówiąc polecam Bociana. Invicta zrobiła dobre wrażenie na samym początku 4 lata temu, potem brak pomysłu na naszą sytuację ("niepłodność idiopatyczna").
Od września jesteśmy w Bocianie, na razie bardzo dobre wrażenie, część personelu z Invicty przeszła do Bociana. Na recepcji Panie to też położne - wiedzą więcej niż Panie na recepcji w Invicta - dzięki temu wszystko idzie sprawniej. W Invicta trzeba było się dopytywać - np. o zwroty za procedury. Jako że jesteśmy już "weteranami" IVF, wiedzieliśmy na co zwracać uwagę i czy należy się zwrot za niewykorzystane procedury, nasza ostatnia Opiekunka pacjenta nie ogarniała tego. Albo o psychologa (co tez się należało w pakietach, które mieliśmy- dofinansowanie z Gdańska, potem program rządowy).
W Bocianie jest też lepszy kontakt z lekarzem - w razie wątpliwości - oddzwoni. W Invicta zdarzało się, że musieliśmy dopraszać się kontaktu przez Opiekuna, a czasem poprzez płatną wizytę. Po czasie zastanawiamy się, czy Invicta trochę nas nie naciągnęła na niektóre rzeczy - wizyty/procedury. W Bocianie jakoś przejrzyściej jest. Płaci się po zabiegach/badaniach (jeśli trzeba coś dopłacić poza programem ministerialnym).liwka lubi tę wiadomość
Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
Stymulacja nr 5 wrzesień 2024 - 2 zarodki, prawidłowy 1, jeden nieprzebadany
- cross- match 39%, po antybiotykoterapii 61%
- allo-MLR 38%
Stymulacja nr 4 maj 2024 - 1 zarodek prawidłowy 5.2.3
- transfer lipiec ❄️ Accofil - implantacja 🍀
- sierpień - poronienie 6t 💔
Stymulacja nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa prawidłowe genetycznie
- transfer ❄️ 5.1.1 marzec z Accofil- prawidłowa implantacja 🍀
- wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
- marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - brak implantacji
Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - nieprawidłowy PGT-A
Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki
- transfer - brak zagnieżdżenia
- wrzesień ❄️ - brak zagnieżdżenia
- listopad ❄️ - ciąża biochemiczna
- luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie
- marzec 2022 ❄️- brak implantacji
inseminacja 05.2021 - brak rezultatu -
Jest wątek o trójmiejskich klinikach
Ale z mojej strony tylko Bocian. Co prawda, wcześniej byłam w gamecie w Gdyni i to był dramat. Długo biliśmy się z myślą czy zmieniać. Dziś za żadne skarby nie wróciłabym do Gamety.
Przede wszystkim panie na recepcji są położnymi, pobierają krew, są przy zabiegach więc dużo wiedzą. Są miłe, pomocne. Ja leczę się u doktor Marii i to świetna lekarka, wciąż jestem w szoku że trafiłam na kogoś tak do ludzi.liwka lubi tę wiadomość
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
🧑🏻🦱 84 brak plemników w nasieniu, wada genetyczna
Starania od 2020
2023 - 4 IUI nasieniem dawcy, jedna ciąża biochemiczna 💔
Styczeń 2024 - start procedury ivf, krótki protokół ovaleap+mensinorm
30.01.2024 - punkcja, 8 dojrzałych 🥚 zapładniamy 6, mamy 1 ❄️ 4.2.2
2.04. Transfer nieudany
26.07. 2024 - start 2. procedury, 10 komórek- zarodków brak 💔
21.12.2024 - start 3. procedury, 10 komórek, mamy 5 ❄️ -
pyati wrote:Ja bylam w invikcie na paru wizytach i tam sie nie zdecydowaliśmy na in vitro. Straszna masówka, miałam wrażenie że taśmowo podchodzą. Teraz jesteśmy w bocianie, wczoraj zaczęłam stymulację i tu się lepiej czuję, bezpieczniej jakoś.
-
liwka wrote:Mogłabyś w kilku słowach powiedzieć jak wyglądał proces kwalifikacji? Co ze soba zabrać i jak się przygotować? Dzwoniłam wstępnie do rejestracji to dowiedziałam się, żeby zabrać partnera, a wszystkie badania robią już na miejscu. Czyli poprzednie wyniki się nie liczą? Tylko te aktualne z dnia kwalifikacji?
Liczy się tylko jakie macie wskazania do ivf i czy macie rok starań udokumentowany ale jeśli są wskazania do ivf to to nie jest tak istotne. Żadnych badań nie trzeba mieć, wszystko do ivf zrobią od ręki chyba że masz coś co chcesz pokazać lekarzowi.👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
Starania od 2020
2.04. Transfer nieudany
aleks.123 wrote:Liczy się tylko jakie macie wskazania do ivf i czy macie rok starań udokumentowany ale jeśli są wskazania do ivf to to nie jest tak istotne. Żadnych badań nie trzeba mieć, wszystko do ivf zrobią od ręki chyba że masz coś co chcesz pokazać lekarzowi.
Jeśli badań nie trzeba mieć to o jakie udokumentowanie chodzi? Dopiero się zagłębiamy w temat i nie bardzo wiem co i jak:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 17:34
-
liwka wrote:Z mojej strony niedoczynność tarczycy, hashimoto i hiperprolaktynemia. Mąż nadcisnienie, arytmia, obniżone parametry nasienia (morfologia 2%). Ja dokumentację zbieram od 2 lat. Mąż wykonywał badania nasienia, cały czas jest na suplementach i jest po USG u urologa. Przed nami wizyta u androloga. Martwię się tym, że mąż nie ma tak naprawdę historii leczenia i boimy się, że nas odprawią z kwitkiem. A to już 3 lata… I czujemy, że to nasza ostatnia nadzieja.
Jeśli badań nie trzeba mieć to o jakie udokumentowanie chodzi? Dopiero się zagłębiamy w temat i nie bardzo wiem co i jak:)
Hej,
Jak zaczynaliśmy przygodę w Invicta to po prostu przyniosłam zaświadczenie od mojego ginekologa. A mój ginekolog wystawił zaświadczenie, że staramy się od ok. 2 lat bez skutku. Nic więcej nie było potrzebne. Te 4 lata temu bez problemu zakwalifikowali nas do programu z Gdańska, a wtedy były jeszcze dodatkowe wymagania w postaci odpowiedniego poziomu AMH - w programie rządowym nie jest to już wymagane. Także pogadaj ze swoim ginekologiem i niech Ci wystawi takie zaświadczenie + te badania co macie powinny wystarczyćliwka lubi tę wiadomość
Kariotypy prawidłowe
AMH 4,8 (wrzesień 2024)
Stymulacja nr 5 wrzesień 2024 - 2 zarodki, prawidłowy 1, jeden nieprzebadany
- cross- match 39%, po antybiotykoterapii 61%
- allo-MLR 38%
Stymulacja nr 4 maj 2024 - 1 zarodek prawidłowy 5.2.3
- transfer lipiec ❄️ Accofil - implantacja 🍀
- sierpień - poronienie 6t 💔
Stymulacja nr 3 marzec 2023 - 3 zarodki, dwa prawidłowe genetycznie
- transfer ❄️ 5.1.1 marzec z Accofil- prawidłowa implantacja 🍀
- wrzesień 2023 - poronienie, 12 t 5 dni 💔
- marzec 2024 ❄️ 5.2.3 z Accofil - brak implantacji
Stymulacja nr 2: czerwiec 2022 - 1 zarodek 5.2.2 - nieprawidłowy PGT-A
Stymuacja nr 1: sierpień 2021 - 4 zarodki
- transfer - brak zagnieżdżenia
- wrzesień ❄️ - brak zagnieżdżenia
- listopad ❄️ - ciąża biochemiczna
- luty 2022 - badanie receptywności endometrium - NK w normie
- marzec 2022 ❄️- brak implantacji
inseminacja 05.2021 - brak rezultatu -
liwka wrote:Z mojej strony niedoczynność tarczycy, hashimoto i hiperprolaktynemia. Mąż nadcisnienie, arytmia, obniżone parametry nasienia (morfologia 2%). Ja dokumentację zbieram od 2 lat. Mąż wykonywał badania nasienia, cały czas jest na suplementach i jest po USG u urologa. Przed nami wizyta u androloga. Martwię się tym, że mąż nie ma tak naprawdę historii leczenia i boimy się, że nas odprawią z kwitkiem. A to już 3 lata… I czujemy, że to nasza ostatnia nadzieja.
Jeśli badań nie trzeba mieć to o jakie udokumentowanie chodzi? Dopiero się zagłębiamy w temat i nie bardzo wiem co i jak:)
To jak już robiliscie jakieś badania w międzyczasie to myślę że to na spokojnie wystarczy. Wydaje mi się też że te parametry nasienia są wskazaniem do ivf.liwka lubi tę wiadomość
👩 95 PCOS, niedrożny prawy jajowód, Hashimoto, mutacja PAI, brak 3 kirów implantacyjnych
Starania od 2020
2.04. Transfer nieudany
liwka wrote:Mogłabyś w kilku słowach powiedzieć jak wyglądał proces kwalifikacji? Co ze soba zabrać i jak się przygotować? Dzwoniłam wstępnie do rejestracji to dowiedziałam się, żeby zabrać partnera, a wszystkie badania robią już na miejscu. Czyli poprzednie wyniki się nie liczą? Tylko te aktualne z dnia kwalifikacji?
Ja mam całą teczkę dokumentów bo mam już pełną diagnostykę zrobioną bo my wracaliśmy do starań po paru latach przerwy, w poprzednich staraniach zakończyliśmy je na etapie jednej inseminacji.
W bocianie lekarz wysłuchal naszej historii gdzie wszystko miałam poukładane latami w segregatorze i co chciał to sobie wyjął do skanu.
Jak już dostaniesz kwalifikacje to partner musi być bo pobierają od Ciebie i od Partnera krew na wirusowke i grupę krwi. Po kwalifikacji nie płacisz za to. Za wizytę przed kwalifikacją płaciłam chyba 270 zł.KIR AA, brak WSZYSTKICH potrzebnych 🙄
Cross match 25,0 %
ANA 1:320
SS-A silnie dodatnie
APS
Endometrioza
i może 🍟do tego?
Nasienie ✔
AMH 4,92 ✔
IVF styczeń 2025
Klinika Bocian
1 stymulacja- menopur 200, orgalutran -
liwka wrote:Dziewczyny którą klinikę do IVF możecie polecić? Bocian czy raczej Invicta? Słyszałam, że w Bocianie jest bardziej indywidualne podejście zaś Invicta to masówka.
A nie myślałaś o invimedzie w Gdyni? To taka kameralna klinika, a dr Piątkowski ma świetne opinie. -