X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną ☀️🍒☀️IVF LIPIEC 2025☀️🍒☀️
Odpowiedz

☀️🍒☀️IVF LIPIEC 2025☀️🍒☀️

Oceń ten wątek:
  • PastSimple32 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍒 domi_ - monitoring, start cyklu transferowego 🔍
    🍒Yahu - konsultacja immunologiczna, dr Sydor🩺
    🍒Kladom - konsultacja immunologiczna, dr Sydor🩺
    🍒DorisParis2000 - pierwsze USG dla kliniki (16 dpt) 🤰🩺
    🍒Krysia1411 - monitoring przed transferem 🔍
    🍒MałaMi93. - transfer 🍍
    🍒DEWG - badanie genetyczne Fertigen
    🍒Azjak - monitoring przed transferem 🔎

Powodzenia 🤞

DorisParis2000, domi_ lubią tę wiadomość

Ona 👱🏻‍♀️ 32, On 🧑🏻 33 (morfologia 1%)
    Starania od 2020 r., z przerwami na podratowanie zdrowia psychicznego
    • Kwiecień 2020 – poronienie 5 tc, farmakologicznie, bez łyżeczkowania
    • 2021 – cp w lewym jajowodzie, zarodek wyłuszczony, jajowód zachowany
    • Sierpień 2022 – naturalny cykl, brak zarodka w 6 tc → szpital: wyłuszczenie jamy macicy → 3 dni później cp w prawym jajowodzie – jajowód usunięty
    • Marzec 2025 – kwalifikacja do in vitro | Kwiecień – stymulacja
    • 21.04.2025 – punkcja: mamy 5 zarodków 😭🥹❄️❄️❄️❄️❄️
    •18.06.2025 - transfer 5.1.1 - beta 8dpt 0,6 :(

🔬 Endometrioza | Adenomioza | PCOS | Cykle 35–45 dni
    Wciąż walczymy… z nadzieją 🌱
  • Marysia_ Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GeNiOlKaa92 wrote:
    Ja pierd*le !
    Mam taki stan po wczorajszej wizycie, że nie wiem czym mam płakać czy palnąć sobie w łeb 🤦‍♀️

Endometrium niejednorodne, grubość między 9, a 12 mm w 3dc i dupa, nie ma sensu robić transferu na takim Endo. Mam przyjechać sprawdzić we wtorek po krwawieniu czy się unormowało 🤦‍♀️ i jak tak to to będzie 8dc i wtedy lekarz wdroży estrofem ( słyszałyście w ogóle o takim późnym rozpoczynaniu brania estrofemu)?
    Ale wiem, że pójdę we wtorek do "swojego" lekarza i on mi powie, że jest za późno na rozpoczęcie przygotowań do transferu, bo taka sama akcja była w styczniu.

Powiedziałam lekarzowi, że jeszcze nie słyszałam o problemie za grubego endometrium, bałam się po łyżeczkowaniu po cesarce, że będę miała cienkie endometrium i nie będzie współpracować, ale no tego się nie spodziewałam, że 7 miesiąc będę walczyć z zza grubym endometrium.

Pokładałam wielkie nadzieję w tym, że histero wyszła zła, wzięłam antybiotyki, po przeleczeniu biopsja kontrolna wyszła dobra, obecna miesiączka wygląda podobnie do tych sprzed ciąży, byłam pewna, że w końcu wracamy na dobre tory... A tu taka wiadomość... Czuję się Jakbym dostała od kogoś w twarz ...

Najbardziej nie mogę zrozumieć tego, że przed ciążą wszystko było dobrze, nigdy z endometrium nie było problemu, zawsze piękne idealne trójliniowe, grube, gotowe na czas, a teraz takie rzeczy się dzieją.

Jest ktoś tu obecny, kto mierzy się z podobną sytuacją ?
    Co ja jeszcze mogę zrobić ?!
    Proszę poradźcie mi coś ... 🙏🙏

Lekarz za bardzo nie wiedział co ma mi powiedzieć dlaczego tak to wygląda 🤦‍♀️
    Ale wczoraj po 6 latach leczenia, pierwszy lekarz powiedział mi, że mam policystyczne jajniki.

Wolałabym, żeby konkretnie powiedzieli co jest przyczyną, ogarnąć to, a jak nie wiedzą jak to niech to powiedzą i tyle.
    Wtedy wiedziałabym na czym stoję, a tak to jeżdżę, tracę 5h z dnia, żeby wejść na 5 minut i co wizytę usłyszeć to samo 🤦‍♀️

Przepraszam, za ten żali post, ale jak lekarze nie wiedzą to może Wy mi podpowiecie gdzie szukać przyczyny, żeby na ten wtorek miała jakieś pole manewru do rozmowy z lekarzem😊

Idę nadrabiać, mam nadzieję, że u Was lepsze informacje niż u mnie ♥️♥️

czasami tez mysle sobie, ze to jakis koszmar i zaraz sie obudze.. jak nie urok to sr... przykro mi ;( takie posty tez sa potrzeben, wiec nie przepraszaj. Masz prawo byc zla, masz prawo do emocji. Pamietaj! najwazniejsze by je wyrzucic a nie tlumic, aby miec sile isc do przodu. Trzymam kciuki. Niestety w kwestii endometrum nie pomoge, ale sciskam Cie serdecznie ♥️

GeNiOlKaa92 lubi tę wiadomość

👱🏼‍♀️36 🧔🏻‍♂️ 46 l. // starania od 2024 (biochem 2015 z innym partnerem)
    AMH: 1,07
    Laparoskopia maj 2025: usunięcie jajowodów (wodniaki)
    Histeroskopia maj 2025: OK
    Brak endometriozy
    Hormony: OK

IUI: marzec 2025 ❌
    ICSI: kwiecień 2025: Punkcja: 2 🥚 - 0 ❄️
    ICSI: lipiec 2025 - wizyta 17.07. decyzja o stymulacji

"In another world I am already your mom💕"
  • Marysia_ Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi_ wrote:
    U mnie update numer 1. Od ginekologa mam zielone światło na transfer. Podobno hormonów tak ładnych to dawno nie miałam (wyniki idealne). Na USG też ok. 🍀

Sprawa rozstrzygnie się po południu na konsultacji z dr Jarosz.🤞🤞🤞

positive vibes wyslane z predkoscia swiatla! Domi powodzenia!

domi_ lubi tę wiadomość

Brak endometriozy

• Marysia_ Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwkaaa wrote:
    U mnie dziś 10 dzień i zapewne ostatni, z reguły mam 10 dni stymulacji, jutro mam usg i myślę że w poniedziałek ta punkcja i ewentualnie w sobotę 12 w 12 rocznicę ślubu transfer 🤩🥰

Byc moze to ten dzien. Iwkaa moze akurat. Ale byloby super ♥️ poki co myslimy pozytywnie innego wyboru nie mamy.

Iwkaaa lubi tę wiadomość

Brak endometriozy

• GeNiOlKaa92 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaWrona wrote:
    O Boziu 🫂🫂🫂 przytulam. Kompletnie nie mam pojęcia o za grubym endometrium, mam nadzieję że inne dziewczyny coś ci doradzą.
    Z tą diagnozą policystycznych jajników to trochę słabo. Wcześniej tego nie zauważono? Może cykl sztuczny jest jakimś rozwiązaniem i odpowiednią suplementacja. Nie dostałaś żadnych dodatkowych badań żeby potwierdzić pikicystyczne jajniki?

Jeszcze raz przytulam 🫂 Trzymaj się
    Jeszcze zaświeci słońce ☀️

No nikt nigdy nie mówił nic, choć ja sama podejrzewałam, że mogą takie być, bo mam cykle 30-60 Dniowe odkąd pamiętam, a dr mówił, że przy takich jajnikach są mocne i długie krwawienia, a ja takich nie mam i sama nie wiem co myśleć. Zapytam we wtorek swojego lekarza co on o tym sądzi i czy coś widzi.
    Pewnie jak mamy zarodki to będą mieli gdzieś te jajniki, bo zarodki już są.
    Każdy transfer mam na cyklu sztucznym, bo innego nigdy nie próbowaliśmy. Jak w styczniu po tej akcji wstrzymanego przygotowania dr powiedział, że mam przyjechać to sprawdzi może się uda cykl naturalny, to progesteron i estradiol nie rosły, a Endo miało już 2 cm. Dr powiedział, że jest za duże, bo powinno być w okolicy 1 cm to był chyba 9 DC wtedy i zdecydował o histeroskopii.
    A nie mogę podejść na cyklu sztucznym nawet, bo dr twierdzi, że Endo się nie złuszcza prawidłowo, bo ma 1 cm w 3 DC o to takie błędne koło.
    Teraz mi powiedział, że ewentualnie od nowego cyklu mam zacząć brać estrofem już od 1 DC żeby to zastopować, ale w poniedziałek wracam do swojego i zobaczymy co wymyśli.
    Badań żadnych nikt mi nie zlecił, bo jak zarodki są to co im zależy 🤦‍♀️
    Zapytam o to też we wtorek, bo zaczynam już tracić nadzieję, że zabierzemy te nasze śnieżynki....

age.png

Ona : hiperprolaktynemia, autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, IO, jajowody drożne
    On : bardzo ciężka oligospermia

12.06.2020 - Start 1 procedury - rozpoczynamy stymulację ✊
    22.06. 2020 - Punkcja. 9 ->6 -> 1 blastka z 5 doby ❄️
    27.06.20 - ET blastki 4BB 😥

30.09.20 - Start 2 procedury - rozpoczynamy stymulację ✊
    13.10.20 - Punkcja. 22 -> 20-> Mamy 6 ❄️.
    12.11.2020 - FET blastki 4BB 💪
    7dpt 36,42; 9dpt 91,31; 11dpt 199,4; 13dpt 412,8; 15dpt 1044
    21 dpt ➡️ USG - jest pęcherzyk (Beta 9150)
    29 dpt ➡️ USG - mamy ❤️ i 7 mm Okruszka 🥰
    28.07.21 r. Jest z Nami 👪 ♥️

11.24 rozpoczynamy Walkę o Rodzeństwo 💪❤️
    10.12.24 FET blastki 4CB 👎
    31.03.25 Histero 7/10 antybiotyki
    29.05.25 biopsja kontrolna ✅
  • GeNiOlKaa92 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    95Kama wrote:
    Dziewczyny, czy wy płaciłyście za badania w kierunku toksoplazmozy i różyczki? Bo z tego co wiem - sa refundowane. A kolejny raz mam pobierane i kolejny raz zapłaciłam 🤨

Ja nie płaciłam, ale wczoraj byłam w klinice go położna mówiła jedna do drugiej, że w programie badania są ważne 2 lata, a jak komercyjnie chodziliśmy to były ważne 6 mcy tylko 😊

95Kama lubi tę wiadomość

age.png

Ona : hiperprolaktynemia, autoimmunologiczne zapalenie tarczycy, IO, jajowody drożne

• GeNiOlKaa92 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusille wrote:
    Ale, że za grube endo na ten dzień cyklu czy że rośnie Ci za grube do transferu i ile Ci rośnie?
    Ja wiem, że czasami włączają estrofem później na cyklu naturalnym gdy nie widać szans na owulację i właśnie po to, żeby podbić endo.

Za grube na ten dzień. Wczoraj 3dc miało 9-12 mm, a powinno mieć 3-4mm, ostatnio w 9 DC miało 2 cm, a powinno być w okolicach 1 cm.
    Ja zawsze mam cykl sztuczny,ostatnio estradiol jak brałam w styczniu to wynik ok 300 był, a Endo miało już 2 cm.
    A w grudniu do transferu estradiol w tym samym dniu ok 1300.
    Coś ewidentnie jest nie tak tylko nikt nie wie co 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

age.png

• Marysia_ Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey , pytanie do dziewczyn, które miały usunięcie jednego lub obu jajowodów.

13 maja przeszłam laparoskopię z powodu zrostów i wodniaków (zabieg w środku cyklu /jak w stopce oba jajowody usuniete). Po około dwóch tygodniach wystąpił okres i rozpoczął się nowy cykl. W czerwcu, z ciekawości, wykonałam testy owulacyjne – zarówno tańsze, jak i Clearblue (różowy – LH; fioletowy – LH + estrogen). Wszystkie wyszły negatywnie

Miałam silne bóle brzucha przy teoretycznej owulacji i spanikowałam – zostały mi tylko jajniki, więc to moja jedyna szansa na ciążę. Poleciałam na USG. Mojej lekarz nie było, ale byla inna pani dr i powiedziała, że jajniki wyglądają dobrze i są aktywne. Nie widzi potrzeby badania hormonów, żeby mnie nie kłuć. Cytując: „Jeszcze się pani nakłuje niedługo”. Powiedziała, że owulacja była i już po. Gdy zapytałam, czemu testy nie wykazały skoku, stwierdziła, że tak czasem się zdarza – może owulacja była wcześniej i nie wychwycilam skoku. Zawsze miałam skok LH 11 dnia cyklu, miesiąc w miesiąc. Od 1,5 roku Teraz znów jestem w nowym cyklu, dziś 9. dzień, i testy nadal negatywne.

Wiem, że z medycznego punktu widzenia owulacja nie ma znaczenia, bo komórka i tak „wpada w eter” bez jajowodów, ale dla mnie istotne są hormony – w końcu jajniki muszą być aktywne.

17 lipca mam wizytę kontrolną po operacji – 9 tygodni po zabiegu. Jeśli zdecydujemy się na stymulację, pierwszy zastrzyk przypadałby na 23 lipca (23. dzień cyklu), dzień po spodziewanym okresie.

Pytanie: Czy któraś z Was miała po laparoskopii (z usunięciem jajowodów lub bez) problemy z poziomem LH lub brakiem owulacji?

Dziekuje.

Brak endometriozy

• Marz91 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BangBang wrote:
    kurczę a ja czekam na info kiedy konsultacja z dr Jarosz… mieli oddzwonić ale nadal cisza.
    Jak dzisiaj nie zadzwonią to będę próbować w poniedziałek się dobić bo kończy mi się accofill i nie wiem co dalej.

Wgl mój mąż źle podzielił strzykawkę i dał mi za duża dawkę 2 dni temu i w konsekwencji te podzielone są znowu mniejsze nie wiem czy to będzie miało jakiś zły wpływ ?

A masz opłaconą konsultacje? Bo do mnie dzwonili wczoraj i najwcześniej termin na 18 sierpnia mi dali bo na początku sierpnia dr Jarosz ma urlop. A po receptę napisz mail do dr. Na pewno wystawi. Mi wystawiła po ok 2 dniach od napisania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 11:02

Starania od 2020
    🧑‍🦱 lat 30 👱 lat 33 🐈‍⬛
    Letrox, Bromocorn
    AMH 2,89
    12.08.24 - 3 ❄️❄️❄️
    17.08.24 - I ❄️ beta 0 ❌
    14.10.24 II ❄️beta 0 ❌
    18.06.2025 ❄️ beta 0 ❌
    genotyp Bx brak kirow: 2DS1, 3DS1, 2DS5 ⛔
    Hla-c 👧 C1, 🧔 C1/C2
    Homocysteina, Białko s, Białko c, krzywa cukrowa i insulinowa, ANA2, Cytokiny, Immunofenotyp, komórki NK, biopsja endometrium, witaminy ✅
    MTHFR - heterozygotyczne
    PAI-1- heterozygotyczny
    Accofil 💉Hydroxychloroquine, Acard
    Cross Match 29,7%
    Allo Mlr 0%
    🔜 ERA
    🔜 Endometrioza

🔜🤰🤱🧑‍🍼afirmujemy 🙊
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czy któraś z Was już przy pierwszym transferze pogłębiała diagnostykę o histeroskopie i biopsje endo? Wiem, że lekarze biora te pierwsze razy tak na próbę i nie chcą zbytnio nic więcej zlecać..

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
  • Ayno Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GeNiOlKaa92 wrote:
    Za grube na ten dzień. Wczoraj 3dc miało 9-12 mm, a powinno mieć 3-4mm, ostatnio w 9 DC miało 2 cm, a powinno być w okolicach 1 cm.
    Ja zawsze mam cykl sztuczny,ostatnio estradiol jak brałam w styczniu to wynik ok 300 był, a Endo miało już 2 cm.
    A w grudniu do transferu estradiol w tym samym dniu ok 1300.
    Coś ewidentnie jest nie tak tylko nikt nie wie co 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Hej, ja miałam takie problemy z endometrium. Potrafiło mieć 25mm przed okresem 🤦‍♀️ Wszystko minęło po wyleczeniu zapalenia endometrium.

starania od 2022, w klinice od 3.2024
    👱🏼‍♀️ 1998
    AMH 1,92
    wszystkie badania OK
    histeroskopia - mocny stan zapalny endometrium 57/10 - wyleczony (mozolna terapia: 6 różnych antybiotyków…) ☑️
    jajowody drożne
    cykle 28 dni, owulacje regularne w połowie cyklu
    interleukina 10, 5, 4 ⬇️❌
    allo-MLR 15% ❗️
    KIR Bx 3/5 - brakujące 2DS2, 2DS3❗️
    🧔🏻‍♂️ 1995
    morfologia 1% —> 3%
    fragmentacja 27% —> 23%
    bakteria w nasieniu wyleczona ☑️
    2025.07.08 transfer 5AB ❄️🥰 [Accofil, Neoparin, Utrogestan, Acard, Estrofem, Systen, Besins]
    2025.07.14 6dpt beta 16,2 🥹♥️
    2025.07.16 8dpt beta 40,3 🥹♥️
    2025.07.18 10dpt beta ??🙏🏻🙏🏻
  • Płotka Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:
    Hej dziewczyny czy któraś z Was już przy pierwszym transferze pogłębiała diagnostykę o histeroskopie i biopsje endo? Wiem, że lekarze biora te pierwsze razy tak na próbę i nie chcą zbytnio nic więcej zlecać..

Ja miałam przed całą procedurą nawet, ale miałam wskazania. Za grube endo nieadekwatne do dnia cyklu, przedłużające się miesiączki.

Wyszedł polip, brak zapalenia. Endo się uregulowało, podobnie jak okresy.

Sikoreczkaaa lubi tę wiadomość

starania od 11.2023 o pierwsze dziecko

♀️ '86
    ✅️ AMH 2,62, sHSG, MUCH, hormony 2dc i 7dpo, tarczyca, cytologia
    ✅️histeroskopia, wycięty polip śr. 10 mm
    ✅️CD138
    ❌ hiperinsulinemia pod kontrolą, słaba ferrytyna

♂️ '74
    ✅️ zlecone badania ok

▶️ IVF, start 02.2025
    ❄️ I procedura - 5 blastek na zimowisku
    ❌ 1. FET 5BB 08.04.2025, beta HCG <2,3 mlU/ml
    🪴 2. FET 5BB 10.06.2025, beta HCG:
    🫛10 dpt - 457,
    🫛13 dpt - 2473,
    ❤️8.07 - 28 dpt - USG serduszkowe 🤞
  • GeNiOlKaa92 Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:
    Czy dobrze rozumiem, że w 3 dniu cyklu masz endo 9-12mm? Bo jeśli tak to faktycznie coś jest nie tak. Takie rozmiary powinno mieć w połowie cyklu gdzie jest start progesteronu, żeby dojrzewało.
    Może nie złuszczyło Ci się do końca podczas miesiączki?
    Tak na szybko (wg chata, ale wydaje mi się, że z sensem gada) powodem może być:
    1. Niepełne złuszczanie endometrium (retencja) - endometrium nie złuszcza się prawidłowo, może „zalegać” — typowe np. przy:
    -zrostach wewnątrzmacicznych (Asherman),
    -niedostatecznych skurczach macicy,
    -problemach hormonalnych (np. za mało progesteronu w fazie lutealnej).
    2. Polipy endometrialne lub ogniska przerostowe
    Dają obraz niejednorodny, nieregularny. Mogą utrudniać złuszczanie i dawać dłuższe, skąpe lub plamiste miesiączki.
    3. Mięśniaki podśluzówkowe / adenomyosis
    Zniekształcają jamę i wpływają na strukturę endometrium. Często współistnieją z obfitszym lub nieregularnym krwawieniem.
    4. Zbyt wysoki poziom estrogenów (hiperestrogenizm) - powoduje nadmierny rozrost endometrium, które później nie złuszcza się w całości,
    Może wynikać z PCOS, otyłości, braku owulacji, nadmiaru fitoestrogenów w diecie/suplementacji.
    5. Zmiana hormonalna po cyklu stymulowanym lub odstawieniu leków -jeśli cykl był „sztucznie” prowadzony (np. po transferze, przy stymulacji lub po poronieniu) – endometrium może nie zareagować tak jak w naturalnym cyklu.
    Na pewno powinnaś iść do jakiegoś gina co poda potencjalną przyczynę, albo sposób znalezienia przyczyny a nie zostawi Cię z info - "endo niejednorodne" - świetnie.
    Ja bym ten cykl spisała tak czy inaczej na straty - endometrium powinno być idealne, żeby przyjęło zarodek. Co z tego, jeśli później będzie "jako-takie". Szkoda zarodka i Twojego stresu.
    Bardzo współczuję sytuacji i z endo i z ginekologiem. Mam nadzieję, że po prostu ten cykl masz kopnięty, a w kolejnym endometrium i cała reszta będą już współpracować.

Dobrze rozumiesz, niestety 🤦‍♀️
    Idę we wtorek na kolejną wizytę do swojego i zobaczymy czy jest w stanie mi coś na to poradzić, czy powie jak tamten, że nie wie 🤦‍♀️
    Napewno nie podejdę do transferu w tym cyklu, nie ma opcji.
    Taka walka z Endo trwa od stycznia więc to nie jest jednorazowy cykl. Poza tym w niektórych cyklach brałam progesteron od 16dc, żeby miesiączka się nie przeciągała i Endo takie samo 🤦‍♀️
    Ja nie mogę znaleźć sobie wytłumaczenia na to.
    Jedyne co to ta cesarka i potem po powrocie miesiączki i tym ciągłym krwawieniu półrocznym miałam łyżeczkowanie.
    To dla mnie jedyny trop.

age.png

• krakowiankq Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi_ wrote:
    U mnie update numer 1. Od ginekologa mam zielone światło na transfer. Podobno hormonów tak ładnych to dawno nie miałam (wyniki idealne). Na USG też ok. 🍀

Sprawa rozstrzygnie się po południu na konsultacji z dr Jarosz.🤞🤞🤞

Trzymam kciuki!

domi_ lubi tę wiadomość

👱‍♀️88' 👱81'
    IVF I: 03.24 14/10🥚-5z-> 3(3d)-> 0️⃣❄
    IVF II: 08.24 16/11🥚-6z-> 5(3d)-> 4️⃣❄
    10.24 FET I 5.1.1 beta <2,3❌
    11.24 FET II 4.1.1 beta <2,3❌
    03.25 FET III 3.1.1 beta <2,3❌ (Accofil, Smoflipid, Encorton, Neoparin, HCQ) AH, EG - dr Jarosz
    04.25 FET IV 4.2.3 (leki j.w.)❌
    IVF III 05.25 14/9🥚-6z-> 6(3d)->2️⃣❄ 5.1.1, 4.1.1 PGT-A 0️⃣
    IVF IV 08.25 🌈

usunięta przegroda macicy, 1 czynny jajnik,
    AMH 2,13 (02.24), 2,19 (07.25)
    KIR Bx 2DS2✔ 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1➖ ♀️C2 ♂️C1/C2
    ✖: NK w krwi 18%, PAI-1, MTHFR, V R2-hetero, PRL
    ✅: kariotypy, Parento O.ch.reces., pasożyty, tarczyca, krzywa cukr. i ins., witaminy, ferrytyna, homocysteina, b.C,S,
    ✅histeroskopia + biopsja endo (12.24): cd138✅ cd56✖
    cross (APC) 52% (05.25)⛔ (Prokocim) negatywny🧐 (07.25)
    allo-MLR 41%✅
    cytokiny: IL-10 obniżona ✖
    Helicobacter✅
    🔜 badanie nasienia⏳, usg endometriozy
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:
    Ja miałam przed całą procedurą nawet, ale miałam wskazania. Za grube endo nieadekwatne do dnia cyklu, przedłużające się miesiączki.

Wyszedł polip, brak zapalenia. Endo się uregulowało, podobnie jak okresy.

Dzięki za informacje. Moja diagnostyka była mocno wstrzymana ze wzgledu na mocne problemy z nasieniem. Mamy zarodki i chciałabym zrobić wszystko żeby pomóc w zagnieżdżeniu. Będę konsultować to z moim lekarzem co o tym myśli :)

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
  • BangBang Ekspertka

Wysłany: 4 lipca, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marz91 wrote:
    A masz opłaconą konsultacje? Bo do mnie dzwonili wczoraj i najwcześniej termin na 18 sierpnia mi dali bo na początku sierpnia dr Jarosz ma urlop. A po receptę napisz mail do dr. Na pewno wystawi. Mi wystawiła po ok 2 dniach od napisania.
    Tak mam opłaconą i powiedziała że umówi mnie jeszcze za tydzień max dwa no ale nie oddzwonili i sama nie wiem.
    Chyba faktycznie napiszę do dr Jarosz o receptę.

Marz91 lubi tę wiadomość

Starania od 2019;
    2023 - 2 ciąże, 2 poronienia 10t ❌❌
    2025 - OGROMNA NADZIEJA
    13.12.2024 punkcja = 8 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    7.01.2025
    I transfer ❄️
    12.01.2025
    na teście ⏸️
    15.01.2025 🔬🩸
    8dpt - B-HCG 48,1 PROG 28,9
    10dpt - B-HCG 55,4 PROG 31
    13dpt - B-HCG 8,8
    23.06.2025
    II transfer ❄️
    01.07.2025 🔬🩸
    8dpt - B-HCG 68,8 PROG 22,9
    10dpt - B-HCG 186 PROG 26
    12dpt - B-HCG 525,4 PROG 30,45
    14dpt - B-HCG 1392,8 PROG 25,86
  • ZielonaWrona Autorytet

Wysłany: 4 lipca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sikoreczkaaa wrote:

Ja po pierwszym nieudanym transferze miałam histeroskopie z biopsja oraz cały panel badań immunologicznych. Moja ginekolog uważa że przy transferze powinno się cokolwiek zadziać tzn. beta powinna choć trochę drgnąć. I że szkoda czasu i zarodków na nie pogłębianiu diagnostyki

🤵87 obniżone parametry (Nucleox PRO, ProFertil, Wit D3+K2, oleje)
    👰91 endometrioza, insulipolność, kir AA👎 (Glucophage dieta, -20 kg, BMI prawidłowe) + suplle
    Starania naturalne 5 lat
    W tym czasie cienie na testach, które znikały.
    Obserwacja cykli 🙁
    Klinika 2024
    1.IUI 😥 2.IUI biochem😭 3.IUI 😥

IVF Stymulacja, 4 ❄️
    ☀️1. ET 09.2024😥 immunologia
    💉Dwa miesiące sztucznej menopauzy 💉
    ☀️2 FET 04.2025 😪
    ☀️3 FET 05.2025 acoffil, encorton, EG, progesteron besins, cyclogest, neoparin, estrofem 6dpt ⏸️😻7dpt 49,97🌱9dpt 117,6🌱11dpt 277,3🌱13dpt 685,1 🌱16 dpt 2549🌱18dpt Pęcherzyk żółtkowy i ciążowy🌱 27dpt migocze pięknie ❤️CRL0,67🌱8+4 CRL 1.96🌱10+3 CRL 3.40

preg.png
  • Gabi_33 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:
    Czy dobrze rozumiem, że w 3 dniu cyklu masz endo 9-12mm? Bo jeśli tak to faktycznie coś jest nie tak. Takie rozmiary powinno mieć w połowie cyklu gdzie jest start progesteronu, żeby dojrzewało.
    Może nie złuszczyło Ci się do końca podczas miesiączki?
    Tak na szybko (wg chata, ale wydaje mi się, że z sensem gada) powodem może być:
    1. Niepełne złuszczanie endometrium (retencja) - endometrium nie złuszcza się prawidłowo, może „zalegać” — typowe np. przy:
    -zrostach wewnątrzmacicznych (Asherman),
    -niedostatecznych skurczach macicy,
    -problemach hormonalnych (np. za mało progesteronu w fazie lutealnej).
    2. Polipy endometrialne lub ogniska przerostowe
    Dają obraz niejednorodny, nieregularny. Mogą utrudniać złuszczanie i dawać dłuższe, skąpe lub plamiste miesiączki.
    3. Mięśniaki podśluzówkowe / adenomyosis
    Zniekształcają jamę i wpływają na strukturę endometrium. Często współistnieją z obfitszym lub nieregularnym krwawieniem.
    4. Zbyt wysoki poziom estrogenów (hiperestrogenizm) - powoduje nadmierny rozrost endometrium, które później nie złuszcza się w całości,
    Może wynikać z PCOS, otyłości, braku owulacji, nadmiaru fitoestrogenów w diecie/suplementacji.
    5. Zmiana hormonalna po cyklu stymulowanym lub odstawieniu leków -jeśli cykl był „sztucznie” prowadzony (np. po transferze, przy stymulacji lub po poronieniu) – endometrium może nie zareagować tak jak w naturalnym cyklu.
    Na pewno powinnaś iść do jakiegoś gina co poda potencjalną przyczynę, albo sposób znalezienia przyczyny a nie zostawi Cię z info - "endo niejednorodne" - świetnie.
    Ja bym ten cykl spisała tak czy inaczej na straty - endometrium powinno być idealne, żeby przyjęło zarodek. Co z tego, jeśli później będzie "jako-takie". Szkoda zarodka i Twojego stresu.
    Bardzo współczuję sytuacji i z endo i z ginekologiem. Mam nadzieję, że po prostu ten cykl masz kopnięty, a w kolejnym endometrium i cała reszta będą już współpracować.

Ja w 29 dc po nieudanym transferze miałam wizytę u lekarza. Wykonał mi USG i endometrium 12mm niejednorodne. Nie mówił że jest coś nie tak. I teraz zaczęłam myśleć czy to niejednorodne to może znaczyć u mnie coś więcej?
    Liczę że to przez odstawienie leków bo cykl był sztuczny ale trochę się zestresowałam.

👩 32 lata
    Amh: 3,6(2023); 4,4(2025)
    2021: histeroskopia(polip)
    2022: prblemy z prolaktyna
    2023:histeroskopia z laparoskopią (polip)
    dwie drożności jajowodów, Kariotyp prawidłowy

🧔‍♂️33 lata
    -asthenoteratozoospermia, zwiększona fragmentacja DNA, HBA 33%, MAR prawidłowy
    -morfologia 0-1%
    -żylaki powrózka nasiennego
    -kariotyp: inwersja pericentryczna chromosomu 9( po konsultacji genetycznej inwersja nie wpływa na niepowodzenia)

Starania od 07/2020
    -monitoringi owulacji
    -2 IUI nieudane (2023)
    -zmiana androloga (wdrożenie leczenia na poprawę nasienia)
    -01/2025 kwalifikacja do IFV(procedura krótka, ICSI)
    -03/05/25 💉💉 - Menopur 75, Ovalep 100, Orgalutran, Decapeptyl
    -12/05/25 punkcja- 11🥚🥚➡️5❄️❄️❄️❄️❄️
    -16/06/25 transfer, cykl sztuczny 1❄️ 3AB➡️ 11dpt - 0,6
    -15/07/25 transfer, cykl sztuczny 1❄️3BB
  • Gabi_33 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaWrona wrote:
    Ja po pierwszym nieudanym transferze miałam histeroskopie z biopsja oraz cały panel badań immunologicznych. Moja ginekolog uważa że przy transferze powinno się cokolwiek zadziać tzn. beta powinna choć trochę drgnąć. I że szkoda czasu i zarodków na nie pogłębianiu diagnostyki

Fajne podejście lekarki. Ja od swojego lekarza uslyszlam że dopiero po 3 nieudanym transferze robia histeroskopie i biopsję endometrium.🫤

OlkaO, Monixma lubią tę wiadomość

👩 32 lata
    Amh: 3,6(2023); 4,4(2025)
    2021: histeroskopia(polip)
    2022: prblemy z prolaktyna
    2023:histeroskopia z laparoskopią (polip)
    dwie drożności jajowodów, Kariotyp prawidłowy

🧔‍♂️33 lata
    -asthenoteratozoospermia, zwiększona fragmentacja DNA, HBA 33%, MAR prawidłowy
    -morfologia 0-1%
    -żylaki powrózka nasiennego
    -kariotyp: inwersja pericentryczna chromosomu 9( po konsultacji genetycznej inwersja nie wpływa na niepowodzenia)

Starania od 07/2020
    -monitoringi owulacji
    -2 IUI nieudane (2023)
    -zmiana androloga (wdrożenie leczenia na poprawę nasienia)
    -01/2025 kwalifikacja do IFV(procedura krótka, ICSI)
    -03/05/25 💉💉 - Menopur 75, Ovalep 100, Orgalutran, Decapeptyl
    -12/05/25 punkcja- 11🥚🥚➡️5❄️❄️❄️❄️❄️
    -16/06/25 transfer, cykl sztuczny 1❄️ 3AB➡️ 11dpt - 0,6
    -15/07/25 transfer, cykl sztuczny 1❄️3BB
  • Magda.alina Przyjaciółka

Wysłany: 4 lipca, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, mam pytanie z innej beczki.
    Czy któraś z Was jest mi w stanie polecić jakąś klinike w woj. śląskim ewentualnie moze być małopolskie i opolskie.
    Chciałabym zasięgnąć porady w innej klinice ale nie chce iść w ciemno.
    Chodzi mi o jakieś miejsce gdzie nie mają wy**bane, nie chcą lecieć z transferami bez sensu jeden za drugim i nie bagatelizuja złego stanu psychicznego pacjentow. Druga sprawa, ze chciałabym lekarza który męska czesc zespołu tez traktuje jako potrzebna a nie, ze w zasadzie całe leczenie męża polega na za przeproszeniem spuszczeniu sie do kubka przed transferem. (Wybaczcie kolokwializm).
    (Nawet kazali mu nie robić badan zaleconych przez urologa - bo nie ma takiej potrzeby)

Za wszelkie rady bardzo dziękuję 🫶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca, 11:35

01/24 - początek starań
    09.07 - 1 ovitrelle ❌️

18.03.25 I ❄️ 3.2.3 ❌️
    12.06.25 I ❄️ 3.2.2
    8dpt 81🥹
    11dpt 242 (298%),14dpt 1095, poronienie 6tc 💔
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ