🌳 IVF LIPIEC 2026 🌳
-
WIADOMOŚĆ
-
Plapart wrote:Witam i powodzenia dla waszystkich w lipcowym wątku ! 🍀🍀
Miałam nadzieję , że w tym miesiącu podejdę do drugiego transferu z drugiej procedury , ale niestety się opóźni .😩
W połowie maja podpisana zgoda do transferu, jednak w biocenozie pochwy wyszedł stan zapalny ph 5,5, leukocyty 20-30. Po leczeniu Macmiror complex kolejne badanie i stan zapalny dalej się utrzymywał , ale spadł ph 5 i leukocyty 5-10 , dostałam kolejne tabletki dopochwowe gynalgin - tydzień temu robiłam badanie pochwy (jednakże lekarka w moim mieście zrobiła mi go bez wziernika z czym spotykam się pierwszy raz :o czy ktoś tak miał ? ) i wyszła mi dalej bakteria Enterococus Faecalis — jestem załamana
. Będę szła do innego ginekologa i powtarzać badanie dla pewności bo nie jestem pewna czy ta pierwsza zrobiła mi to prawidłowo 
Dodam że nie miałam i nie mam w ogóle żadnych objawow
czy ktoś miał podobne zapalenie ? W jakim czasie udało się go wyleczyć ?
Hej, poleciałabym Ci stosować probiotyki doustnie, Crispact i Endoover Biotic bez recepty są 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 14:03
Plapart, Piękno lubią tę wiadomość
Starania od 2024
AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji, tylko prawy jajnik
I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
10/25 FET 4BC 💔
II IVF 01/26 - 6🥚→👎
III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC, leczenie czynnika męskiego -
Dziękuję za odpowiedź , stosuje endoover biotic już od 4 tygodni , mam nadzieję że pomogąSzopka wrote:Hej, poleciałabym Ci stosować probiotyki doustnie, Crispact i Endoover Biotic bez recepty są 🙂
Szopka, Piękno lubią tę wiadomość
👩 96 | 🧔92
Starania od 12.2023
05.2024 👼 💔 Aniołek, ciąża zatrzymana 10+1dc
08.2025 pierwsza wizyta w klinice niepłodności
09.2025 HSG (oba jajowody drożne ) ✅
AMH - 06.2025 - 1,52
AMH - 01.2026 - 0,88 😢
11.2025 - IUI ❌
12.2025 - IUI ❌
01.2026 -kwalifikacja IVF
28.02.2026 - Punkcja ❄️1x 2AA
05.03.2026 - transfer ❌
28.04.2026 - Punkcja , ❄️❄️❄️ 1x 4AA, 2x 3AA -
Plapart wrote:Dziękuję za odpowiedź , stosuje endoover biotic już od 4 tygodni , mam nadzieję że pomogą

Trzymam kciuki! Ja też miałam rok temu problemy z wiecznie nawracającymi infekcjami intymnymi. W końcu odkąd zaczęłam brać probiotyki doustnie jest spokój, od roku praktycznie zero infekcji. Też staram się jeść mało cukru, żeby drożdżaki nie miały się czym żywic.
Piękno lubi tę wiadomość
Starania od 2024
AMH 0,4; adenomioza obraz graniczny, do obserwacji, tylko prawy jajnik
I IVF 08/25 - 9🥚→❄️
10/25 FET 4BC 💔
II IVF 01/26 - 6🥚→👎
III IVF zmiana kliniki na nOvum, stymulacja TBC, leczenie czynnika męskiego -
Dziewczyny a powiedzcie mi, biore estrofem od 03.07 i dzis zauważyłam bardzo duzo śluzu taki jak plodny, i po kilku godzinach przezroczysty ale taki zbity bardzo gęsty. Biorę estrofem dopochwowo, myślicie ze to juz jego działanie?🌸 Starania od 2024 r. 🌸
🩺 12.2025 ➜ drożność jajowodów ✅
💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
📋 05.2026 ➜ kwalifikacja do IVF ✅
🌙 05.2026 ➜ Gonapeptyl (wyciszanie jajników)
💉 06.2026 ➜ IVF 💊 Bemfola + Menopur + Gonapeptyl
🥚 17.06.2026 ➜ punkcja: 20 komórek
🧬 Zapłodnionych: 6 ❤️
❄️ Mrozaczki 5:
5 doba:🔹 4.1.2 🔹 4.2.2 🔹 3.2.3
6 doba: 🔹 5.2.3 🔹 4.2.3
📅 29.06.2026 ➜ kwalifikacja do transferu 🍀 ✅️
🤍 5 blastek czeka na transfer 🍀👶 -
Tak, estrofem zwiększa ilość śluzu🙂Riaska98 wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi, biore estrofem od 03.07 i dzis zauważyłam bardzo duzo śluzu taki jak plodny, i po kilku godzinach przezroczysty ale taki zbity bardzo gęsty. Biorę estrofem dopochwowo, myślicie ze to juz jego działanie?
Riaska98 lubi tę wiadomość
👩🏻🦰’92 + 🧔🏻♂️’90 | starania od 04.2022
obniżona rezerwa jajnikowa, adenomioza, KIR AA, allo 0%, cross ~50%, RIF
teratozoospermia
03.2023 - 03.2025
2x IUI, 2x IMSI, 4 transfery zdrowych zarodków, 3x obstawa immunologiczna, nigdy b-hCG+
05.2025 IMSI, ❄️4AB zdrowy po PGT-A
IPLE & minihistero❌
wyciszenie Diphereline x3✅
12.2025✨ivig + FET✨ 7dpt 52, 9dpt 175, 12dpt 742, 17dpt 4953, 23dpt 22784, 26dpt CRL 0.37cm i💗 8+3 CRL 1.78cm FHR 174, 10+3 FeliaTest zdrowa🩷 I prenatalne 12+3 6cm bobasa, II prenatalne 20+3 345g, III prenatalne 29 1274g🥰

-
Dzięki za odpowiedź ❤️sylstaa wrote:Tak, estrofem zwiększa ilość śluzu🙂
sylstaa lubi tę wiadomość
🌸 Starania od 2024 r. 🌸
🩺 12.2025 ➜ drożność jajowodów ✅
💉 03.2026 ➜ IUI #1 ❌
💉 04.2026 ➜ IUI #2 ❌
📋 05.2026 ➜ kwalifikacja do IVF ✅
🌙 05.2026 ➜ Gonapeptyl (wyciszanie jajników)
💉 06.2026 ➜ IVF 💊 Bemfola + Menopur + Gonapeptyl
🥚 17.06.2026 ➜ punkcja: 20 komórek
🧬 Zapłodnionych: 6 ❤️
❄️ Mrozaczki 5:
5 doba:🔹 4.1.2 🔹 4.2.2 🔹 3.2.3
6 doba: 🔹 5.2.3 🔹 4.2.3
📅 29.06.2026 ➜ kwalifikacja do transferu 🍀 ✅️
🤍 5 blastek czeka na transfer 🍀👶 -
Naadziejkaa wrote:I jak ci tam ? Może coś się zmieniło w przeciągu 4 lat ?
Mam mieszane uczucia co do Zięby leczyliśmy się tam 2 lata bez rezultatu działy się różne dziwne rzeczy żałuję że 4 lata temu nie miałam takiej wiedzy jak mam teraz.
Centrum Fertilita w Rudzie Śląskiej również mają środki ☺️
To jest o tyle fajne miejsce(ruda śląska) że dr Klar z tej kliniki jest w szpitalu w Knurowie i wykonuje histeroskopie na NFZ osobiście pacjentką leczącym się na niepłodność(nawet tym z innym klinik)
W Gyncentrum w Kato też są chyba środkiWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 21:26
👩🏻❤️👨🏼 '84 & '84
👧 2015 & 2021,
😭6 x💔 8-13 tydzień
Gonal F, Menopur, Otrivelle
01.11.2025 12🥚, 8 MII, 5 💉, 0 wszystkie padły po trzecim dniu 😓
II piCSI 🙏
Estrofem, Recovell, Menopur, Otrivelle
22.12.2025 11🥚,8MII, 8 💉, ❄️4AB, ❄️4AB, ❄️3AB, ❄️3BB, ❄️3BB,
22.01.2026 transfer ❄️4AB 9dpt 15,18 11dpt 7,55 ❌
02.2026 nieprawidłowa biocenoza
03.2026 Histeroskopia, wycięcie polipa, NK i CD138 ok
05.2026 nieudane podejście do transferu ❌
19.06.2026 transfer ❄️4AB 6dpt 18,5, 8dpt 46,1 10dpt 132, 12dpt 383, 17dpt 1409, 19dpt 1988 -
Butterfly_84 wrote:To jest o tyle fajne miejsce(ruda śląska) że dr Klar z tej kliniki jest w szpitalu w Knurowie i wykonuje histeroskopie na NFZ osobiście pacjentką leczącym siem na niepłodność(nawet tym z innym klinik)
W Gyncentrum w Kato też są chyba środki
W maju Gyncentrum Kato mieli wstrzymane, ale możliwe że się zmieniło• 25 lata| PCOS| brak owulacji bez stymulacji| Hashimoto |AMH 5,81|
• starania od stycznia 2025
• mąż - 29 lat | astenospermia| morfo 2%| HBA 87%| DFI 3%| HDS 10%
• kariotypy ✔️| wymazy ✔️| krew✔️
• maj podchodzimy do In Vitro
• lipiec stymulacja|punkcja 12 komórek
• 9 MII | 9 ICSI ⏳
• transfer odroczony | ryzyko OHSS -
Naadziejkaa wrote:I jak ci tam ? Może coś się zmieniło w przeciągu 4 lat ?
Mam mieszane uczucia co do Zięby leczyliśmy się tam 2 lata bez rezultatu działy się różne dziwne rzeczy żałuję że 4 lata temu nie miałam takiej wiedzy jak mam teraz.
Centrum Fertilita w Rudzie Śląskiej również mają środki ☺️
Tak słyszałam różne opinie, jedne bardzo dobre inne bardzo złe, zdecydowaliśmy się na ziębę tylko dlatego że poleciło nam to dwóch lekarzy, w tym jeden który leczył u nas niepłodność i miałam do niego zaufanie. Niestety nie mogę się za bardzo wypowiedzieć jak tam jest, bo byłam tylko na wizycie kwalifikacyjnej, która przebiegła sprawie i konkretnie - byłam zadowolona. Kontakt z rejestracją też super. Przyznam szczerze nie pomyślałam o fertilita w Rudzie ponieważ byłam tam raz na wizycie, a potem kiedy chciałam się nagle skonsultować z jedną rzeczą (dotyczyła tylko czy muszę przyjeżdżać na wizytę) koszt samej konsultacji czy mam się pojawiać w danym terminie to było 300-350 złotych a dla mnie było to wtedy za dużo. Nie wiedziałam że prowadzą program in vitro, a szkoda, mam do nich bliżej. Niemniej z wizyty w Fertilia byłam zadowolona ☺️ ogólnie sporo tego tu na Śląsku, nie wiadomo na co się zdecydować. A mogę zapytać czemu byliście nie zadowoleni? Jeśli chcesz to możemy na wiadomościach ☺️
A i dodam że po prostu leczenie niepłodności prywatnie było poza moim zasięgiem finansowym na tamten czas, więc szukałam alternatyw, i trafiłam do dr blukacza który świetnie się nami zaopiekował i wciągnął w program leczenia niepłodności (nie in vitro) w ramach NFZ, gdzie mogłam zrobić sporo badań w tym drożność. Szkoda że wielu ginekologów nie informuje że w ogóle taki pogram jest…Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 19:00
👩🏻97👱🏻♂️98
2021 r. poronienie -> chlamydia
Starania od maja 2024 r.
Lipiec 2025 poronienie w 8 tyg -> trisomia 22
Amh 1,3 👩🏻
Morfologia 👱🏻♂️ z 1% do 5!🌺
2026 maj -> badanie drożności, prawy jajowód niedrożny
2026 czerwiec -> kwalifikacja do IVF -
Zuduarineczka wrote:Dziewczyny czy lekarz przed transferem zalecił wam wstrzemięźliwość od seksu? Bo mój mi nic nie powiedział i zaczynam się zastanawiać.
Na pewno po transferze tak. Ale gdzieś widziałam jakieś badanie, że seks dwa dni przed, nawet z zabezpieczeniem, zwiększył odsetek implantacji. Może tym razem spróbuję, jeśli odnajdę to badanie i mnie pamięć nie myli
.
🧘♀️ 84 👨🦰 81 + 🐩🐈⬛
10.2024 8 tydzień (szpital) 💔
04.2025 9 tydzień 💔
07.2025 8 tydzień 💔
09.2025 5 tydzień cb 💔
Ciąże naturalne, żaden zarodek nie urósł poza 6 tydzień. Tylko raz bicie serca. Przyczyna: przewlekłe histiocytarne zapalenie międzykosmówkowe (CHI) = kłopoty z tworzeniem się połączeń krwionośnych i łożyska między zarodkiem i macicą, zahamowany wzrost płodu. Występuje w 6 na 10 000 (0,06%) ciąż. Ryzyko nawrotu bez leczenia: 70-100%. Diagnoza dzięki wykonaniu badania IPKoD.
06.2026 4 tydzień cb IVF 💔
Endometrioza, adenomioza, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40% —> 5% ✅, zapalenie endometrium (wyleczone! 06.2026) i trochę słabe plemniki (w trakcie leczenia). Reszta ok lub bardzo dobrze. EBIOM 98% lactobacillus ✅.
02.2025 punkcja
Dwa ❄️ 2AA i 4AA
03.26 histeroskopia dr Janowiec
3 zastrzyki Diphereline
08.06.2026 ❄️ 4AA ❌ biochem beta 8dpt 24 -> beta 11dpt 2 -
Patka68 wrote:Tak słyszałam różne opinie, jedne bardzo dobre inne bardzo złe, zdecydowaliśmy się na ziębę tylko dlatego że poleciło nam to dwóch lekarzy, w tym jeden który leczył u nas niepłodność i miałam do niego zaufanie. Niestety nie mogę się za bardzo wypowiedzieć jak tam jest, bo byłam tylko na wizycie kwalifikacyjnej, która przebiegła sprawie i konkretnie - byłam zadowolona. Kontakt z rejestracją też super. Przyznam szczerze nie pomyślałam o fertilita w Rudzie ponieważ byłam tam raz na wizycie, a potem kiedy chciałam się nagle skonsultować z jedną rzeczą (dotyczyła tylko czy muszę przyjeżdżać na wizytę) koszt samej konsultacji czy mam się pojawiać w danym terminie to było 300-350 złotych a dla mnie było to wtedy za dużo. Nie wiedziałam że prowadzą program in vitro, a szkoda, mam do nich bliżej. Niemniej z wizyty w Fertilia byłam zadowolona ☺️ ogólnie sporo tego tu na Śląsku, nie wiadomo na co się zdecydować. A mogę zapytać czemu byliście nie zadowoleni? Jeśli chcesz to możemy na wiadomościach ☺️
A i dodam że po prostu leczenie niepłodności prywatnie było poza moim zasięgiem finansowym na tamten czas, więc szukałam alternatyw, i trafiłam do dr blukacza który świetnie się nami zaopiekował i wciągnął w program leczenia niepłodności (nie in vitro) w ramach NFZ, gdzie mogłam zrobić sporo badań w tym drożność. Szkoda że wielu ginekologów nie informuje że w ogóle taki pogram jest…
Też trafiliśmy z polecenia, z początku byłam zadowolona właśnie obsługą zlecono nam wiele niepotrzebnych badań za fortunę, zostawiliśmy tam 55 tysięcy udokumentowane fakturami. Wyszło mi dość niskie amh 0.90 mąż miał żylaki od razu na 1 wizycie zaproponowano nam inseminacje, która oczywiście się nie powiodła później kolejna również nic, namówili nas na kolejne badania finalnie IVF uzyskali 1 zarodek bardzo źle się czułam po punkcji, progesteron estradiol miałam dość wysoki niekfalifikujacy się na transfer świeży (wtedy nie miałam takiej wiedzy) podali mi go aby nie stracić naszej kasy, finalnie beta 0,2 daliśmy im kolejna szanse i kolejna stymulacja do ivf źle dobrała mi leki (potwierdzone u dr. Grettke w Rudzie Ślaskiej) więc tych pęcherzyków było mało stwierdziła że bez sensu ivf zróbmy inseminacje ! Boże gdybym miała ta wiedzę co teraz inaczej bym to zagrała. Finalnie beta nawet nie drgnęła. Uciekliśmy stamtąd pojawiło się dofinansowanie z budżetu miejskiego i trafiliśmy do Invimed pierwsza stymulacja i ciąża. Dużo jeszcze by mówić, oby twoja procedura była szczęśliwa 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca, 16:00
Patka68 lubi tę wiadomość
-
Naadziejkaa wrote:Też trafiliśmy z polecenia, z początku byłam zadowolona właśnie obsługą zlecono nam wiele niepotrzebnych badań za fortunę, zostawiliśmy tam 55 tysięcy udokumentowane fakturami. Wyszło mi dość niskie amh 0.90 mąż miał żylaki od razu na 1 wizycie zaproponowano nam inseminacje, która oczywiście się nie powiodła później kolejna również nic, namówili nas na kolejne badania finalnie IVF uzyskali 1 zarodek bardzo źle się czułam po punkcji, progesteron miałam dość wysoki niekfalifikujacy się na transfer świeży (wtedy nie miałam takiej wiedzy) podali mi go aby nie stracić naszej kasy, finalnie beta 0,2 daliśmy im kolejna szanse i kolejna stymulacja do ivf źle dobrała mi leki (potwierdzone u dr. Grettke w Rudzie Ślaskiej) więc tych pęcherzyków było mało stwierdziła że bez sensu ivf zróbmy inseminacje ! Boże gdybym miała ta wiedzę co teraz inaczej bym to zagrała. Finalnie beta nawet nie drgnęła. Uciekliśmy stamtąd pojawiło się dofinansowanie z budżetu miejskiego i trafiliśmy do Invimed pierwsza stymulacja i ciąża. Dużo jeszcze by mówić
O matko! To przecież jakaś masakra! A ja właśnie chciałam podejść tym razem już tak „zdając się na lekarzy” bo męczyło mnie to że sama się większość rzeczy dowiadywałam (zanim trafiłam do dr blukacza) ginekolodzy zawalili u mnie sporo spraw. No ale wychodzi na to że nie można im ufać. Bardzo współczuję takich doświadczeń, mam wrażenie że ktoś z niepłodnością to dla takich studnia bez dna… mogę zapytać kto was wtedy prowadził? Dr Zięba czy ktoś inny?
My już niestety rozpoczęliśmy badania tam, więc zostaniemy, ale gdybym miała taką wiedzę to na pewno bym się na nich nie zdecydowała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 20:39
👩🏻97👱🏻♂️98
Starania od maja 2024 r.
Amh 1,3 👩🏻
Patka68 wrote:O matko! To przecież jakaś masakra! A ja właśnie chciałam podejść tym razem już tak „zdając się na lekarzy” bo męczyło mnie to że sama się większość rzeczy dowiadywałam (zanim trafiłam do dr blukacza) ginekolodzy zawalili u mnie sporo spraw. No ale wychodzi na to że nie można im ufać. Bardzo współczuję takich doświadczeń, mam wrażenie że ktoś z niepłodnością to dla takich studnia bez dna… mogę zapytać kto was wtedy prowadził? Dr Zięba czy ktoś inny?
My już niestety rozpoczęliśmy badania tam, więc zostaniemy, ale gdybym miała taką wiedzę to na pewno bym się na nich nie zdecydowała
Jasne, warto trzymać rękę na pulsie ja teraz sama dużo czytam i konsultuje wyniki badań. Zawsze po zakończonej procedurze możesz się przenieść z kwalifikacja do innej kliniki, natomiast trzymam kciuki i na dobre wieści ☺️🤞
Dr Zięba MałgorzataWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca, 20:57
Patka68 lubi tę wiadomość
-
Naadziejkaa wrote:Jasne, warto trzymać rękę na pulsie ja teraz sama dużo czytam i konsultuje wyniki badań. Zawsze po zakończonej procedurze możesz się przenieść z kwalifikacja do innej kliniki, natomiast trzymam kciuki i na dobre wieści ☺️🤞
Dr Zięba Małgorzata
Dzięki za wszystkie informacje, właśnie miałam zapytać czy gdyby coś mi się nie spodobało to mogę się przenieść, ale rozumiem że tak. Bardzo dziękuję 😙 na pewno będę też dawać znać jak jest teraz, mnie prowadzi dr Orliński narazie.👩🏻97👱🏻♂️98
Starania od maja 2024 r.
Amh 1,3 👩🏻
błękitna94 wrote:Dziękuję
a co do badania narazie z lekarzem zdecydowaliśmy że nie będziemy go wykonywać. Nowy zestaw leków do stymulacji plus dieta, pokazały że wyniki są lepsze i mam nadzieję że wpłynęło to również na jakość tych zarodków.. ale co będzie dalej zobaczymy
Widze ze wy wykonujecie te badania, czy jesteście również pod opieką immunologa ? Bo zastanawiam się czy nie powinnam już z takiej konsultacji skorzystać, chociaż mój lekarz cały czas twierdzi że to były słabe zarodki .. i chce transferować dalej
Tak jestem pod opieką immunologa już około 1,5 roku. Z każdą próbą coś zmieniamy i ostatnio zadziałało ale nie wiemy co, dlatego w zaleceniach mam, żeby powtórzyć dokładnie taki sam protokół. Zmieniamy jedynie leki rozrzedzające krew. Właściwie acard nie będzie podawany a Clexane ma być w dawce 4000 j. Później będziemy sprawdzać krzepliwość i modyfikować.
błękitna94 lubi tę wiadomość
35 l | AMH 3,8
IUI x3 ❌❌ 💔 (10 tc)
IVF I (11.2020)
5❄️ (3✅,2❌)
FET1 (01.21) ❌
FET2 (03.21) 🩷 24.11.21
FET3 (11.23) ❌
IVF II (11.2023)
3❄️ PGT-A (2✅,1❌)
FET4 (03.24) ❌
FET5 (07.24) ❌
Diagnostyka:
✅ kariotypy, Leiden, II, CD138, EndomeTrio, allo MLR 25%, trombofilia, APS
❌ MTHFR, PAI-1
IVF III (08.2024)
2❄️ PGT-A (2✅)
FET6 (01.25) ❌
FET7 (03.25)
6dpt ⏸️ | 7dpt 89 → 9dpt 316 → 11dpt 968
💔 6+4 tc
IVF IV (12.2025)
2❄️ PGT-A (2✅)
FET8 (12.25) ❌
FET9 (03.26) 🍀
7dpt 53 → 9dpt 142 → 11dpt 435 → 14dpt 2044
29 dpt jest ❤️ 120 bpm
10+1 💔😭👼🏼
IVF V (06.2026)
3❄️ - PGTa ⏳ -
Zastanawiam się właśnie czy też tak nie zrobić, ale czytałam też gdzieś że zmienia to błonę w macicy i nie jest to dobre więc już człowiek od tych informacji głupieje. Daj znać jakbyś znalazła te informacje to chętnie się z nimi zapoznam. U nas transfer przewidziany na środę.Piękno wrote:Na pewno po transferze tak. Ale gdzieś widziałam jakieś badanie, że seks dwa dni przed, nawet z zabezpieczeniem, zwiększył odsetek implantacji. Może tym razem spróbuję, jeśli odnajdę to badanie i mnie pamięć nie myli
. -
🌞🌳🌞🌳 Dzień dobry ! 🌞🌳🌞🌳
Cześć wszystkim w poniedziałek;). Dzisiaj wysyłamy dużo wsparcia i otuchy dla:
🌳 Malutka_111 - USG podgląd podczas stymulacji 🔍
Niech pęcherzyki pięknie rosną
.
https://zapodaj.net/plik-PokwFLEYAT
Coś dla naszych panów:
Badania kliniczne zaprezentowane na kongresie ENDO 2026 wykazały, że leki z grupy GLP-1 (stosowane przy otyłości) znacząco poprawiają jakość nasienia i poziom testosteronu u mężczyzn z nadwagą. Naukowcy udowodnili, że roczna terapia wyraźnie zwiększa ruchliwość oraz poprawia budowę plemników, skutecznie eliminując metaboliczne przyczyny niepłodności. Co kluczowe, w przeciwieństwie do tradycyjnej kuracji testosteronem, leki te są bezpieczne dla układu rozrodczego i nie blokują naturalnej produkcji plemników.
Dobrego dnia ☺️!
Butterfly_84, Ishildur lubią tę wiadomość
🧘♀️ 84 👨🦰 81 + 🐩🐈⬛
10.2024 8 tydzień (szpital) 💔
04.2025 9 tydzień 💔
07.2025 8 tydzień 💔
09.2025 5 tydzień cb 💔
Ciąże naturalne, żaden zarodek nie urósł poza 6 tydzień. Tylko raz bicie serca. Przyczyna: przewlekłe histiocytarne zapalenie międzykosmówkowe (CHI) = kłopoty z tworzeniem się połączeń krwionośnych i łożyska między zarodkiem i macicą, zahamowany wzrost płodu. Występuje w 6 na 10 000 (0,06%) ciąż. Ryzyko nawrotu bez leczenia: 70-100%. Diagnoza dzięki wykonaniu badania IPKoD.
06.2026 4 tydzień cb IVF 💔
Endometrioza, adenomioza, KIR AA, HLA C1/C2, allo 0%, cross match 40% —> 5% ✅, zapalenie endometrium (wyleczone! 06.2026) i trochę słabe plemniki (w trakcie leczenia). Reszta ok lub bardzo dobrze. EBIOM 98% lactobacillus ✅.
02.2025 punkcja
Dwa ❄️ 2AA i 4AA
03.26 histeroskopia dr Janowiec
3 zastrzyki Diphereline
08.06.2026 ❄️ 4AA ❌ biochem beta 8dpt 24 -> beta 11dpt 2